www.wimjongman.nl

(homepagina)


DE KOMENDE GROTE MISLEIDING - Deel 4: De 'Sky island' assimilatie voor buitenaardse evangelisatie

4 mei 2021 - door Tom Horn

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31
Deel 32 - Deel 33 - Deel 34 - Deel 35 - Deel 36 - Deel 37

"De hoogste niveaus in de Vaticaanse leiding en geo-politici weten nu dat de kennis van wat er in de ruimte gebeurt, en wat ons nadert, van groot belang kan zijn in de komende vijf à tien jaar."[i] -Pater Malachi Martin, adviseur van drie pausen

"Wil je iets weten over UFO[s] en kleine groene mannetjes? Neem dan contact op met het Vaticaan. Ze hebben een observatorium in Arizona, en daar zoeken ze ernaar."[ii] -Gordon Cooper, NASA astronaut

Als astronomen een planeet ontdekken die geschikt is voor buitenaards leven, is de berg Graham waarschijnlijk de faciliteit die de aankondiging ervan zal doen. Natuurlijk vragen veel mensen zich af wat het Vaticaan daar aan het doen is. Astronaut Gordon Cooper had zeker een interessante mening - en wij hopen wat licht op die vraag te kunnen laten schijnen.

Tijdens ons bezoek aan VATT ontmoetten we een Jezuïtische ingenieur die stond te popelen om pontificale uitspraken te doen over de verenigbaarheid van wetenschap en geloof. Natuurlijk zijn we het erover eens dat de oorlog die door secularisten wordt gedacht meer te maken heeft met slechte filosofie dan met een concreet conflict, maar sommige Jezuïeten maken deel uit van het probleem (daarover later meer). Het VATT is een smul-opdracht voor een Jezuïet die geïnteresseerd is in wetenschap. Hoewel de woonvertrekken krap zijn, hebben rijke weldoeners een pluche leren bank met stoelen ingericht in het verder rustieke toevluchtsoord. Afgezien van deze voorzieningen is deze faciliteit bedoeld voor serieuze astronomie, en er staat een indrukwekkend instrument op een ideale locatie. De missie van VATT is duidelijk zichtbaar buiten de ingang aangebracht in het Latijn, en binnen in het Engels.

Om een overzicht te geven van de rol van astronomie in de astrobiologie en de zoektocht naar buitenaardse intelligentie, zal deze serie onze rondleiding volgen. Eerst bekijken we hoe het complex van de berg Graham tot stand kwam en onderzoeken we enkele van de bijdragen van het Vaticaan. Daarna wandelen we over de grindweg naar de LBT [Large Binocular Telescope] en bespreken we de zoektocht naar exoplaneten. Tenslotte bekijken we de submillimeter- en radiotelescopen, in het bijzonder hun gebruik in het programma voor het zoeken naar buitenaardse intelligentie (SETI). Onderweg zullen we proberen uit te vinden waarom de Jezuïet die de leiding had over de Vaticaanse Onderzoeksgroep voor Observatoria in 1993 aan de media vertelde dat het doel van VATT en het berg Graham Internationaal Observatorium was om contact te leggen met buitenaardsen en hen te dopen tot de Rooms Katholieke Kerk.

Verzet is zinloos

De VATT-faciliteit is eigenlijk het geesteskind van Jezuïet George V. Coyne, die in 1978 directeur werd van het Vaticaanse Observatorium. Naast zijn taken als Jezuïet was hij adjunct-professor aan de astronomie-afdeling van de Universiteit van Arizona, en assistent-directeur van het Steward Observatorium. Als lieveling van de atheïstische gemeenschap verscheen hij samen met Richard Dawkins om een deïstische vorm van Darwinisme te bepleiten en hij verbaasde de hogepriester van het atheïsme door ook een radicale vorm van pluralisme te bepleiten, het idee dat alle religies naar dezelfde God leiden.[iii] Natuurlijk was het voor hen die bekend zijn met het radicale revisionisme van Vaticanum II (Tweede Vaticaans Concilie) geen grote verrassing, maar Coyne overschrijdt de grenzen van de orthodoxie, zelfs gezien Rome's omarming van het postmodernisme. Hij heeft de film Religulous van atheïst Bill Maher ontheiligd, waarin deze beweert dat de Schriften wetenschappelijk onnauwkeurige obscurantismen [doelbewuste verduistering] zijn, tot meerder gejuich van secularisten en heidenen in het algemeen. Zoals we in een later hoofdstuk zullen bespreken, lijkt het erop dat net zoals Malachi Martin klaagde in The Jesuits: The Society of Jesus and the Betrayal of the Roman Catholic Church (1987), dit soort reductionistisch postmodernisme het handelsmerk is geworden van het derde-millennium Jezuïtisme.

In 1980 kwam Coyne via bemiddeling tot een overeenkomst tussen de Universiteit van Arizona en het Vaticaan waarin werd bepaald dat Rome een vergoeding zou betalen, zodat leden van de Vatican Observatory Research Group (VORG) gebruik konden maken van de faciliteiten en de kantoorruimte van het Steward Observatory. De keuze van de locatie is geen toeval. Tucson, soms de "Oude Pueblo" genoemd, is een virtuele "Heilige Stoel" voor astronomen, omdat het klimaat en de atmosfeer van de omringende bergen het tot een van de beste waarneemlocaties ter wereld maken. Tucson is na Phoenix de grootste stad van Arizona en is de thuisbasis van het Smithsonian Astrophysical Observatory en het National Optical Astronomy Observatories, en van het Steward Observatory van de universiteit. De Universiteit van Arizona heeft het grootste astronomieprogramma voor studenten en het op één na grootste voor afgestudeerden in de VS, en heeft ook een geavanceerd Centrum voor Astrobiologie, en biedt een tweederangs astrobiologie[iv] voor studenten en afgestudeerden. Het gebied is hard op weg een magneet te worden voor buitenaardse ambities.

Arizona is dan ook de thuisbasis van enkele van de meest uitgesproken voorstanders van astrobiologie, zoals kosmoloog Chris Impey, de bestsellerauteur van The Living Cosmos: Our Search for Life in the Universe (2011) en vele andere populaire titels en leerboeken, die fungeert als de astrobiologische onderwijs- en hulpverlener van het centrum. Impey heeft ook veel samengewerkt met de VORG, heeft bijgedragen aan publicaties over het raakvlak tussen wetenschap en theologie, en heeft presentaties gegeven op de conferentie over astrobiologie die in 2009 door het Vaticaan in Rome werd georganiseerd.[v] Een andere uitgesproken figuur die die conferentie in 2009 bijwoonde, Paul Davies, zit vlakbij op de Arizona State in Tempe, dat deel uitmaakt van het grootstedelijk gebied Phoenix, een stad die beroemd is geworden door het bezoek in 1997 van een deltavormig vaartuig van anderhalve kilometer breed, waarvan de toenmalige gouverneur van Arizona, Fife Symington, talrijke burgers en ordehandhavers getuige waren. We komen nog terug op de grote vreemdheden daarbinnen, maar nu moeten we de assimilatie van de berg Graham uitleggen.

Via een zeer omstreden proces is het berg Graham International Observatory uitgegroeid tot de belangrijkste astronomische locatie op aarde. Het is allemaal tot stand gekomen omdat de Universiteit van Arizona al in het begin van de jaren tachtig campagne begon te voeren voor een nieuw internationaal observatorium met de nieuwste technologie. Op dat moment waren alle locaties in Tucson bezet, dus leek Emerald Peak op de berg Graham, op een hoogte van 3 km boven zeeniveau, een veelbelovende keuze. De VORG, die al een symbiotische relatie met de universiteit had, was een belangrijke bondgenoot bij de vorming van een internationaal consortium, dat niet alleen katholieke instellingen als de Notre Dame University en een grote groep Italiaanse waarnemingscentra omvatte, maar ook het Max Planck Instituut in West-Duitsland. Van het invloedrijke conglomeraat is bekend dat het uit de volgende partners bestond:[vi]

Bestaande uit vier nationale staten (Vaticaan, Verenigde Staten, Italië en Duitsland), had de internationale moloch nog een klein probleempje... die vervelende Amerikaanse milieuwetten en de plaatselijke Indianen die de berg heilig houden.

Dzil Nchaa Si An (Apache voor "Grote Zittende Berg") is een van de vier heiligste bergen van de westelijke Apachen. De berg kreeg zijn naam in 1846 toen, tijdens de oorlog met Mexico, luitenant William Emory, een topograaf voor het leger, de berg op zijn kaart de naam berg Graham gaf, naar zijn vriend en collega-officier James Duncan Graham. Na een reeks presidentiële uitvoeringsbesluiten werd de berg in 1873 als openbaar land bij de Verenigde Staten ingelijfd. Zo kwam hij onder de bevoegdheid van de US Forest Service, onder wiens beheer hij nog steeds valt. De berg is majestueus aanwezig in het landschap, gezien vanuit het San Carlos Apache Reservaat, waar zich nu een restant van de inheemse bevolking bevindt. De plaatselijke Apache's hebben een diep gevoel van schending door gebeurtenissen uit het verleden, zoals de Camp Grant Massacre, waarbij Amerikaanse troepen zonder aanleiding een heel dorp uitroeiden. Het was zo gruwelijk dat president Ulysses S. Grant dreigde Arizona onder staat van beleg te plaatsen tenzij de daders zouden worden berecht. Als reactie daarop klaagde een jury van Tucson honderd van de aanvallers aan wegens honderdenacht moorden. Desondanks had de jury van Tucson slechts negentien minuten nodig om hen onschuldig te verklaren.

BEKIJK: DR. THOMAS HORN OVER HET KOMENDE VATICAAN-ALIEN BEDROG

Met zo'n gruwelijk historisch precedent is het niet verwonderlijk dat veel van de overlevende Apachen diep verontwaardigd zijn over de toe-eigening en de ontheiliging van hun heilige land. Zij noemden het "culturele genocide" en begonnen een campagne om de bouw te beëindigen. Milieuactivisten sloten zich bij hen aan met het argument dat het astronomische mekka het bedreigde ecosysteem zou verontreinigen. Elizabeth A. Brandt, een activiste voor Cultural Survival, schrijft:

De astronomen hebben de wetenschappelijke instituten van vier landen aan hun zijde, en de beste lobbyisten en advocaten die er te koop zijn. Zij hebben de steun van vele politici in elk land, en ontvangen miljoenen dollars aan onderzoekssubsidies. De Apache oppositie overleeft door donaties en de spirituele overtuiging van de juistheid van hun zaak. Milieuactivisten hebben zich ook tegen het project verzet vanwege hun bezorgdheid over de schade die het zal toebrengen aan de unieke ecosystemen en de bedreigde diersoorten op de berg.[vii]

Als onderdeel van de Pinal Mountain range, omgeven door de Sonoran-Chihuahuan woestijn, rapporteert de Nature Conservancy dat het gebied "de grootste diversiteit aan habitats van alle bergketens in Noord-Amerika" bevat.[viii] Vaak aangeduid als een "Sky Island" ecosysteem, zijn de oude bossen op de piek van de berg Grahams Arizona's equivalent van tropische regenwouden. Het is de thuisbasis van ten minste achttien soorten en ondersoorten van planten en dieren die nergens anders op de planeet voorkomen, waaronder de eerder genoemde bedreigde rode eekhoorn.

Het begin van de strijd gaat terug tot het midden van de jaren tachtig, en voor sommigen is het een heilige oorlog. In de loop der jaren heeft het verzet wegblokkades opgeworpen en zich schuldig gemaakt aan kleinschalig binnenlands terrorisme, met als krantenkop de diefstal van materiaal ter waarde van zo'n 20.000 dollar van de bouwplaats in 1986[ix]. Interessant is dat op hetzelfde moment dat deze controverse woedde, Paus Johannes Paulus II een twijfelachtig toevallig bezoek bracht aan Tucson in september 1987, waar hij Coyne ontving samen met een delegatie van de universiteit. De paus gaf het project zijn zegen. Het is geen verrassing dat rijke katholieke weldoeners voor VATT al snel in de rij stonden. De timing roept echter ook de vraag op over mogelijke pauselijke overreding van rooms-katholieke congresleden en ambtenaren van de natuurwetenschappen. Volgens de Syllabus of Errors, afgekondigd door Paus Pius IX, zweren Rooms Katholieken noodzakelijkerwijs trouw aan de Paus boven elk nationaal belang.[x] Velen geloven dat Rome achter de schermen consequent heeft gewerkt om de belangen van de VS te ondermijnen, zoals gedocumenteerd door Justin Dewey in het negentiende-eeuwse exposé Washington in de schoot van Rome.

In 1984 stelde het conglomeraat de bouw voor van dertien telescopen op de twee hoogste toppen van berg: Emerald Peak en High Peak. Anticiperend op tegenstand, dreigden leden van het internationale consortium het complex in een ander land te bouwen als het niet op de twee hoogste toppen van berg gebeurde. In 1985 adviseerde de US Fish and Wildlife Service het consortium slechts vijf telescopen op een van de toppen te laten bouwen. De toenmalige directeur van de US Fish and Wildlife Service, Frank Dunkle, kreeg veel kritiek van milieuactivisten omdat hij meer aandacht had voor politiek dan voor natuurlijke hulpbronnen, hetgeen later aanleiding was tot zijn ontslag.[xi] In deze periode werd de rode eekhoorn op de lijst van bedreigde diersoorten geplaatst en de herziene "Biological Opinion", een officieel document/beoordeling van US Fish and Wildlife dat in 1988 werd vrijgegeven, gaf duidelijk aan dat het universiteitsvoorstel een gevaar zou vormen voor de rode eekhoorn. Het officiële advies bestond uit drie opties, waarvan er twee een beperkte bouw toestonden en één het project verbood. Dat had het einde kunnen zijn, maar er is nooit een besluit over genomen als gevolg van een ongekende interventie van het Congres wat duidt van bedrog op hoog niveau.

Men zou kunnen verwachten dat de rooms-katholieke delegatie enigszins sympathiek was en gevoelig voor de bezorgdheid over het milieu. Zij was echter beslist de meest bijtende en agressieve voorstander van het project. In reactie op de bezorgdheid van de milieuactivisten, ging waarnemend VORG directeur Coyne tekeer:

De natuur en de aarde zijn er gewoon, blah! En er zal een tijd komen dat ze er niet meer zijn... Juist het niet maken van het onderscheid dat ik hierboven noem [tussen Natuur, Aarde, culturen, mensen] heeft een soort milieu- en religiositeit gecreëerd die ik niet kan onderschrijven en die met alle kracht die we kunnen opbrengen onderdrukt moet worden.[xii]

Hoewel dit soort gewelddadige taal doet denken aan de kruistochten en de inquisitie, klinkt het ook griezelig veel als Jean-Luc Picard's post-assimilatie: "Ik ben Locutus of Borg. Verzet is zinloos. Je leven, zoals het geweest is, is voorbij. Vanaf nu zult u ons dienen."[xiii] Nog erger waren de uitspraken van zijn jezuïtische broer en hoogleraar geschiedenis aan de universiteit, pater Charles W. Polzer, die beweerde: "Het verzet tegen de telescopen en het gebruik van inheemse Amerikanen om zich tegen het project te verzetten, maken deel uit van een Joodse samenzwering die voortkomt uit de Joodse advocaten van de ACLU om... de katholieke kerk te ondermijnen en te vernietigen. "[xiv] Men verwondert zich over het antisemitische vitriool dat afkomstig is van de zogenaamde Sociëteit van Jesus (zelf een Jood), maar het roept ook de vraag op hoe het verhinderen van het VATT-project de Katholieke Kerk zou kunnen vernietigen. Dit suggereert dat er iets meer op het spel staat dan jezuïtisch sterrenkijken. Kort na het bezoek van de paus maakte een machtsspel van het Congres de juridische controverse academisch.

Het consortium en zijn aanhangers lobbyden bij het Congres en overtuigden hen ervan vrijstellingen te verlenen van de National Environmental Policy Act (NEPA) om te kunnen beginnen met de bouw van de eerste drie telescopen, waarbij VATT het voortouw nam. Maar dit waren niet zomaar vrijstellingen; het was eerder een grootschalige herziening van de federale wetgeving. Per decreet van de bedrieglijk genoemde "Idaho and Arizona Conservation Act of 1988" van senator John McCain van Arizona, samen met een half miljoen dollar betaald voor de diensten van het lobby-bedrijf Patton, Boggs, and Blow in Washington, DC, kreeg het project het groene licht. Volgens Dr. Randy Maddalena, een wetenschapper in de Blootstelling en Risico Analyse Groep van het Lawrence Berkeley Nationaal Laboratorium,[xv] kwam deze stap neer op een buitengewone ondermijning van het wettelijke proces:

Het Congres reageerde door Titel 6 toe te voegen aan de Arizona-Idaho Conservation Act, die snel in wetgeving werd omgezet. In wezen nam het Congres de taak van de Forest Service over door "Redelijk en Voorzichtig Alternatief" Drie uit het Biologisch Advies te kiezen. In Titel 6 verdeelde het Congres de bouw van het astrofysisch complex in twee fasen. Het Congres gelastte vervolgens de afgifte van een speciale gebruiksvergunning en gaf de minister van Landbouw opdracht de eerste fase van het astrofysische project "onmiddellijk goed te keuren". Door hun besluit bij wet vast te leggen, omzeilde het Congres het besluitvormingsproces dat bij wet was ingesteld en door rechterlijke interpretatie was verfijnd.[xvi]

In reactie hierop ontmoetten twee artsen uit Arizona, Robin Silver en Bob Witzeman, McCain in 1992 om hun zorgen te uiten. Zij beschrijven dat de senator een gewelddadige aanval kreeg toen hij alleen al over de berg Graham sprak: "Hij sprong op en neer en schreeuwde ongeveer 10 minuten lang obsceniteiten naar ons. Hij schudde met zijn vuisten alsof hij ons wilde slaan. Het was net zo gewelddadig als bijna elke andere ruzie bij huiselijk geweld."[xvii] Op de een of andere manier werden de milieu-ontheffingen verleend en werd het project gerealiseerd. Uitroepend: "Verzet is zinloos", huldigde de VORG de VATT-faciliteit officieel in september 1993 in... Berg Graham was geassimileerd.

Weigerend deze zinloosheid te accepteren, woedt de verzetsbeweging. Op dit moment zijn de oorspronkelijke drie telescopen in bedrijf, maar de Universiteit van Arizona heeft de Wildlife Service om een nieuwe evaluatie gevraagd waarin ten minste zeven telescopen worden voorgesteld. Nog in december 2010 werd een nieuwe rechtszaak aangespannen:

Op 22 december 2010 dienden de Mount Graham Coalition, de Maricopa Audubon Society en het Center for Biological Diversity (CBD) een "Notice of Intent to Sue" in tegen het U.S. Department of Agriculture (USDA) en de U.S. Forest Service (USFS) wegens nalatigheid. Forest Service (USFS) aan te klagen wegens het niet opnieuw starten van overleg met de U.S. Fish and Wildlife Service (USFWS) over het Berg Graham Telescope Project, dat is gesitueerd op de top van de berg Graham, een berg die sinds mensenheugenis als heilig wordt beschouwd door de San Carlos Apaches.

Hoewel de echte strijd beslist was toen VATT operationeel werd, blijft het bittere geschil een constant nieuwsitem in Arizona. Natuurlijk is dit alles gevoed door de grote wetenschap en de zoektocht naar buitenaardse intelligentie, maar de technologische innovatie die aan de basis lag van deze zwaar bevochten zoektocht kwam van het Steward Observatory spiegellab. Nu gaan we kijken naar wat ter wereld de Jezuïeten - of buiten deze wereld - aan het onderzoeken zijn!

VOLGENDE KEER: De Vaticaanse geavanceerde technologische telescoop

Eindnoten:

[i] Father Malachi Martin and Art Bell, “Father Malachi Martin on Exorcisms,” The Art Bell Show , April 5th, 1997, last accessed January 16, 2013, http://en.gloria.tv/?media=22060 .

[ii] Timothy B. Benford, “UFO, Aliens and the Vatican: And Why Astronaut Gordon Cooper Lied to Me,” Yahoo Voices , June 11, 2008, http://voices.yahoo.com/ufo-aliens-vatican-why-astronaut-gordon-1521705.html .

[iii] To learn more, see: “Richard Dawkins Interviews Father George Coyne,” Catholic Truth , January 27, 2009, http://www.catholictruthscotland.com/blog/2009/01/richard-dawkins-interviews-father-george-coyne/ .

[iv] To learn more about these programs, see: “Center for Astrobiology,” The University of Arizona , last accessed January 16, 2013, http://www.astrobiology.arizona.edu/ .

[v] Science and Theology: Ruminations on the Cosmos (ND From Vatican Observatory Foundation) by Chris Impey and Catherine Petry (Jan 13, 2004); also International Symposium on Astrophysics Research and on the Dialogue between Science and Religion (ND From Vatican Observatory Foundation) by Chris Impey and Catherine Petry (Feb. 26, 2004).

[vi] Compiled with data from Ohio State University; see more here: “The Large Binocular Telescope,” Ohio State University , last accessed January 16, 2013, http://www.astronomy.ohio-state.edu/LBT/ .

[vii] Elizabeth Brandt, “The Fight for Dzil Nchaa Si An, Mt. Graham: Apaches and Astrophysical Development in Arizona,” Cultural Survival , March 24, 2010, http://www.culturalsurvival.org/ourpublications/csq/article/the-fight-dzil-nchaa-si-an-mt-graham-apaches-and-astrophysical-developme .

[viii] Information viewable here: “Arizona,” The Nature Conservancy , last accessed January 16, 2013, http://www.nature.org/ourinitiatives/regions/northamerica/unitedstates/arizona/index.htm .

[ix] David Chidester and Edward Tabor Linenthal, American Sacred Space (Religion in North America) (Bloomington, IN: Indiana University Press, 1995), 120; viewable here: http://books.google.com/books?id=-C9pugPeqhMC&lpg=PA149&ots=9LCZK7sSRb&dq=Steve%20Yozwiak%2C%20%E2%80%9CPriest%20calls%20telescope%20foes%20part%20of%20%E2%80%98Jewish%20conspiracy%E2%80%99%E2%80%9D&pg=PA120#v=onepage&q=Graham&f=false.

[x] To learn more about this, see: Thomas Horn and Cris Putnam, Petrus Romanus: The Final Pope Is Here (Crane, MO: Defender), 226.

[xi] Associated Press, “Ex-Fish and Wildlife Director Dies from Heart Complications: Embattled Boss Resigned in ’89,” The Spokesman Review , October 26, 1993, http://news.google.com/newspapers?id=KzsqAAAAIBAJ&sjid=hAkEAAAAIBAJ&pg=4313%2C4134214 .

[xii] Peter Warshall, “The Heart of Genuine Sadness—Astronomers, Politicians, and Federal Employees Desecrate the Holiest Mountain of the San Carlos Apache,” Whole Earth No. 91, (Winter 1997). http://www.mountgraham.org/content/heart-genuine-sadness-astronomers-politicians-and-federal-employees-desecrate-holiest

[xiii] “Locutus of Borg,” Memory Alpha , last accessed January 16, 2013, http://en.memory-alpha.org/wiki/Locutus_of_Borg .

[xiv] Steve Yozwiak, “Priest Calls Telescope Foes Part of ‘Jewish Conspiracy,’” Arizona Republic (August 14, 1992), B1; as quoted in: Jeffrey St. Clair, “Star Whores, Astronomers vs. Apaches on Mount Graham,” February 1–3, 2003,

http://www.counterpunch.org/2003/02/01/star-whores-astronomers-vs-apaches-on-mount-graham/ .

[xv] “Personal Biography of Randy Maddalena, Ph.D.,” Environmental Protection Agency , last accessed January 16, 2013, http://www.epa.gov/scipoly/sap/pubs/biographies/maddalena.htm .

[xvi] Randy Maddalena, “The Price We Pay to See the Stars: Mt. Graham Red Squirrel v. Madigan,” Environs: Envtl. L. & Pol’y J. 16 (1992), 26; viewable here: http://environs.law.ucdavis.edu/issues/16/1/articles/maddalena.pdf .

[xvii] Steve Yozwiat, “Priest Calls Telescope Foes Part of ‘Jewish Conspiracy’”; as quoted in: Jeffrey St. Clair, “Star Whores, Astronomers vs. Apaches on Mount Graham,” http://www.counterpunch.org/2003/02/01/star-whores-astronomers-vs-apaches-on-mount-graham/ .

[xviii] Sandra Rambler, “Mount Graham Coalition Included in Notice of Intent to Sue U.S. Forest Service,” Arizona Silver Belt , January 12, 2011, http://www.silverbelt.com/v2_news_articles.php?heading=0&story_id=2264&page=77.

Bron: THE COMING GREAT DECEPTION—PART 4: The Sky Island’s Assimilation for Extraterrestrial Evangelism » SkyWatchTV