www.wimjongman.nl

(homepagina)


DE KOMENDE GROTE MISLEIDING - Deel 14: Het Beest van Bray Road en andere 'Cryptiden'

27 mei 2021 - door SkyWatch Editor

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31
Deel 32 - Deel 33 - Deel 34 - Deel 35 - Deel 36 - Deel 37

Als we verdergaan met het vorige artikel over shapeshifters [gedaanteverwisselaars], een andere cryptide die soms wordt geassocieerd met Bigfoot, die voor het eerst werd gemeld in de jaren '80 op een rustige landweg buiten Elkhorn, Wisconsin, wordt "Het Beest van Bray Road" genoemd. Een stortvloed van waarnemingen tussen de jaren '80 en '90 zette een lokale krant (Walworth County Week) ertoe aan een van haar verslaggevers, Linda Godfrey, aan te stellen om het verhaal te verslaan. Godfrey begon sceptisch, maar door de oprechtheid van de ooggetuigen, raakte ze overtuigd van het bestaan van het wezen. Ze was zelfs zo onder de indruk van de consistentie van de verslagen van de verschillende waarnemers (die in de TV serie MonsterQuest van History Channel werden onderworpen aan leugendetectortesten waarbij de polygraaf geen enkele aanwijzing van leugens kon vinden) dat ze niet alleen een serie artikelen voor de krant schreef, maar later ook een boek getiteld Real Wolfmen: True Encounters in Modern America. In haar boek beweert ze dat "de V.S. is binnengevallen door rechtopstaande, hoekige wezens die eruit zien als traditionele weerwolven en zich gedragen alsof ze onze bossen, velden en snelwegen bezitten. Waarnemingen van kust tot kust die teruggaan tot de jaren 1930 dwingen ons om ons af te vragen wat deze beesten precies zijn, en wat ze willen."[i] Haar boek presenteert een catalogus van onderzoeksrapporten en eerste-persoons verslagen van moderne waarnemingen van afwijkende, rechtopstaande hondachtigen. Van Godfrey's getuigen nemen we kennis van vluchtige, zowel als face-to-face, ontmoetingen met letterlijke weerwolven - hondachtige wezens die rechtop lopen, voedsel eten met hun voorpoten, onbevreesd omgaan met mensen, en plotseling en op mysterieuze wijze verdwijnen. Hoewel Godfrey haar onderzoek probeert te scheiden van Hollywood-voorstellingen van gedaanteverwisselende mensen, gespeeld door acteurs als Michael Landon of Lon Chaney Jr., is ze ervan overtuigd dat er echt extreem grote, met bont bedekte, antropomorfe, wolfachtige wezens bestaan die slachtoffers op hun achterpoten achtervolgen.

Weerwolven zijn, net als andere cryptiden, diep met de geschiedenis verbonden, niet alleen met occulte overleveringen, maar ook met de buitenaards gelijkende faunen en incubi die coïtus zochten en verkregen van vrouwen. In het oude Boheemse Lexicon van Vacerad (AD 1202) is de weerwolf vilkodlak, op wie de liederlijke vrouw ging zitten en werd bevrucht met beestachtig zaad.[ii] Van Sint Patrick werd gezegd dat hij met weerwolfsoldaten vocht en zelfs dat hij de Welshe koning Vereticus in een wolf veranderde. (Het vreemde geloof dat heiligen mensen in zulke wezens konden veranderen werd ook aangehangen door de heilige Thomas van Aquino, die schreef dat engelen de menselijke vorm konden metamorfoseren door te zeggen: "Alle engelen, goede en slechte, hebben de macht om onze lichamen te transmuteren."[iii]) Lang voordat de katholieke heiligen in dergelijke dingen geloofden, werd de god Apollo in Lycië vereerd als Lykeios of Lykos, de "wolf"-god. De door trance veroorzaakte uitspraken van zijn priesteressen, bekend als Pythoness of Pythia, profeteerden met een onbekende stem, waarvan men dacht dat het die van Apollo zelf was. Tijdens de Pythische trance veranderde de persoonlijkheid van het medium vaak en werd melancholisch, uitdagend of zelfs dierlijk, waarbij een psychose optrad die de oorspronkelijke bron kan zijn geweest van de weerwolfmythe, of lycantropie, omdat de Pythia reageerde op een ontmoeting met Apollo/Lykeios-de wolfgod. Pausanias, de Griekse reiziger en geograaf uit de tweede eeuw, was het eens met het concept van Apollo als de oorspronkelijke wolfgod die, zo zei hij, zijn naam ontleende aan de pre-Dynastieke Apu-At, een Egyptische god van de oorlog. Maar Vergilius, een van de grootste dichters van Rome, beweerde dat "de eerste weerwolf Moeris was, de vrouw van de lotsgodin Moera, die hem leerde hoe hij de doden weer tot leven kon wekken."[iv] Romeinen uit die tijd noemden de weerwolf versipellis, of de "draai-huid", wat doet denken aan latere inheemse volkeren van Amerika die nog steeds geloven in "skinwalkers," of mensen met het bovennatuurlijke vermogen om te veranderen in een wolf of een ander dier.

Volgens een plaatselijke legende zou een ranch, gelegen op ongeveer 4800 m ten zuidoosten van Ballard, Utah, in de Verenigde Staten, de plaats zijn (of althans ooit zijn geweest) waar aanzienlijke activiteiten van huidveranderaars zouden hebben plaatsgevonden. De boerderij wordt "Skinwalker Ranch" genoemd door de plaatselijke Indianen, die geloven dat ze in "het pad van de skinwalker" ligt en haar naam ontlenen aan de inheemse Amerikaanse legende. De boerderij werd beroemd in de jaren '90 en begin jaren 2000 toen er voor het eerst verhalen over de ranch verschenen in de Utah Deseret News en later in de Las Vegas Mercury tijdens een reeks meeslepende artikelen van journalist George Knapp. Vervolgens beschreef een boek met de titel Hunt for the Skinwalker: Science Confronts the Unexplained at a Remote Ranch in Utah hoe de ranch was aangekocht door het inmiddels ter ziele gegane National Institute for Discovery Science (NIDS), dat het landgoed had gekocht om "anekdotische waarnemingen van UFO's, bigfoot-achtige wezens, graancirkels, gloeiende bollen en poltergeist-activiteit te bestuderen die door de voormalige eigenaren waren gemeld."[v] Een tweedelig artikel van Knapp voor de Las Vegas Mercury werd gepubliceerd op 21 en 29 november 2002 onder de titel: "Is een ranch in Utah de vreemdste plek op aarde?" Het verhaalde over angstaanjagende gebeurtenissen die de eigenaars van de ranch in verwarring en wanhoop achterlieten - van bizarre, kogelvrije wolf-dingen tot verminkt prijsvee en andere gevallen waarbij dieren en bezittingen van de ene dag op de andere gewoon verdwenen of werden uitgewist. Net als elders gingen deze gebeurtenissen gepaard met sterke geuren, spookachtig gerommel, vreemde lichten, heftige nachtmerries, en andere paranormale verschijnselen. Naast de eigenaars van de Skinwalker Ranch, hebben ook andere inwoners van de streek in de loop der jaren gelijksoortige meldingen gedaan. Junior Hicks, een gepensioneerde plaatselijke schoolleraar, catalogiseerde meer dan vierhonderd anomalieën in nabijgelegen gemeenschappen vóór het jaar 2000. Hij en anderen zeiden dat, zolang men zich kon herinneren, dit deel van Utah de plaats was geweest van onverklaarbare activiteit - van UFO-waarnemingen tot Sasquatch [Sneeuwman] manifestaties. Het was alsof een poort naar de wereld van het hiernamaals zich in dit bekken bevond. Sommige beschrijvingen van de Skinwalker Ranch leken daar op te wijzen. Bijvoorbeeld, in een gebeurtenis herhaald door Knapp, zagen een onderzoeker genaamd Chad Deetken en de eigenaar van de ranch een mysterieus licht:

Beide mannen keken aandachtig toe hoe het licht feller werd. Het was alsof iemand een raam of deuropening had geopend. De eigenaar van de ranch] pakte zijn nachtkijker om beter te kunnen kijken, maar kon nauwelijks geloven wat hij zag. Het doffe licht begon te lijken op een heldere poort, en aan het ene eind van de poort leek een grote, zwarte mensachtige figuur te worstelen om door de tunnel van licht te kruipen. Na enkele minuten wurmde de mensachtige zich uit het licht en vertrok in de duisternis. Terwijl hij dat deed, knapte het venster van licht dicht, alsof iemand de "uit" schakelaar had omgeklikt.[vi]

In 1996 werd Skinwalker Ranch gekocht door vastgoedontwikkelaar en ruimtevaartondernemer Robert T. Bigelow, een rijke zakenman uit Las Vegas die in 1995 NIDS oprichtte om onderzoek te doen en te dienen als een centraal uitwisselingscentrum voor wetenschappelijk onderzoek naar verschillende marginale wetenschappen, paranormale onderwerpen, en ufologie. Bigelow plande een intensief maar zeer besloten wetenschappelijk onderzoek naar de gebeurtenissen op de boerderij. Hij werd vergezeld door hooggeplaatste militaire functionarissen, waaronder gepensioneerd US Army Colonel John B. Alexander, die had gewerkt aan de ontwikkeling van "Jedi" remote viewing en paranormale experimenten voor het leger, zoals beschreven in Jon Ronsons boek, The Men Who Stare At Goats, voormalige politierechercheurs, en wetenschappers waaronder Eric W. Davis, die voor NASA heeft gewerkt. In de jaren daarvoor had Bigelow 3,7 miljoen dollar geschonken aan de Universiteit van Nevada in Las Vegas "voor het opzetten en voortzetten van een programma dat gerenommeerde deskundigen op het gebied van het menselijk bewustzijn naar de universiteit zou lokken."[vii] Bigelow's voorzitter voor het universiteitsprogramma was parapsycholoog Charles Tart, een man "beroemd om zijn uitgebreide onderzoek naar veranderde bewustzijnstoestanden, bijna-doodervaringen en buitenzintuiglijke waarneming. "Maar wat Bigelows team vond op de Skinwalker Ranch was meer dan ze hadden kunnen hopen, althans voor een tijdje, inclusief "een onzichtbare kracht die door de ranch en door de dieren bewoog". Hierover berichtte de Las Vegas Mercury in november 2002: "Een getuige meldde een pad van verplaatst water in het kanaal, alsof een groot ongezien dier zich bruusk door het water bewoog. Er waren duidelijk opspattende geluiden, en er was een vieze doordringende geur die de lucht vulde, maar er was niets te zien. Een naburige veeboer meldde hetzelfde fenomeen twee maanden later. Ze [de rancheigenaars] zeggen dat er verschillende gevallen waren waarbij iets onzichtbaars zich door hun vee bewoog en de kudde verdeelde. Hun buurman rapporteerde hetzelfde."[x]

Maar van alle abnormale incidenten op de ranch, was er één die de hoofdprijs kreeg. Op de avond van 12 maart 1997 waarschuwden blaffende honden het NIDS team dat er iets vreemds in een boom nabij het huis van de ranch zat. De eigenaar van de ranch greep een jachtgeweer en sprong in zijn pick-up om naar de boom toe te rijden. Twee van de NIDS-medewerkers volgden in een tweede truck. Knapp vertelt wat er daarna gebeurde:

Boven in de boomtakken konden ze een enorm stel gelige, reptielachtige ogen ontwaren. De kop van dit dier moest wel een meter breed zijn, dachten ze. Onderaan de boom lag iets anders. Gorman beschreef het als enorm en harig, met massief gespierde voorpoten en een hondachtige kop.

Gorman, die een scherpschutter is, vuurde op beide figuren van een afstand van 40 meter. Het schepsel op de grond leek te verdwijnen. Het ding in de boom viel blijkbaar op de grond, want Gorman hoorde het toen het zwaar landde in de sneeuwvlaktes beneden. Alle drie de mannen renden door het weiland en het struikgewas, achter wat zij dachten dat een gewond dier was, maar zij vonden het dier nooit en zagen ook geen bloed. Een professionele spoorzoeker werd de volgende dag ingeschakeld om het gebied af te zoeken. Niets.

Maar er was een fysieke aanwijzing achtergelaten. Onderaan de boom vonden en fotografeerden ze een vreemde voetafdruk, of liever, klauwafdruk. De afdruk in de sneeuw was van iets groots. Het had drie tekens waarvan zij dachten dat scherpe klauwen aan het eind waren. Latere analyse en vergelijking van de afdruk leidde hen tot een huiveringwekkende gelijkenis - de afdruk van de ranch leek sterk op die van een velociraptor, een uitgestorven dinosaurus die beroemd werd in de Jurassic Park films.[xi]

Verhalen over abnormale cryptiden die zich in en uit de werkelijkheid van de mens bewegen, het openen van portalen of geestenpoorten zoals gerapporteerd op de Skinwalker Ranch, en het idee dat door deze openingen de plotselinge verschijning van onbekende intelligentie zou kunnen komen, werd in de oudheid als feit geloofd, een fenomeen dat we in deze serie zullen blijven onderzoeken.

FLAHSBACK: Met de Grote Misleiding in het verschiet besloten we Dr. Thomas Horn's 2013 Strategische Perspectieven presentatie over Petrus Romanus en "De Geheime Vaticaan-Aliens Connectie" opnieuw te plaatsen.

Feeën, veranderlijken, en de valse Messias van Magonia

"Ik geloof dat er een machinerie van massamanipulatie achter het UFO-fenomeen zit; het is gericht op sociale en politieke doelen door de aandacht af te leiden van sommige menselijke problemen en een potentiële bevrijding te bieden voor spanningen veroorzaakt door anderen. De (UFO-) contactpersonen maken deel uit van die machinerie. Zij helpen een nieuwe vorm van geloof te scheppen: een verwachting van daadwerkelijk contact onder grote delen van het publiek. Op zijn beurt doet deze verwachting miljoenen mensen hopen op de spoedige verwezenlijking van die eeuwenoude droom: verlossing van boven, overgave aan de grotere macht van enkele wijze navigatoren van de kosmos. Zij mogen dan wel uit de ruimte komen [maar] hun methoden zijn die van misleiding."-Dr. Jacques Vallée

Verhalen over abnormale cryptiden die zich in en uit de werkelijkheid van de mens bewegen, zoals beschreven in het vorige artikel, werden in de oudheid eens als feiten beschouwd. Vroegere mensen over de hele wereld beschouwden "hen" als samenlevend met de mens en in staat om gezien te worden wanneer de onderwereld wezens dat wilden. Dit omvatte het openen van portalen of geestenpoorten, zoals gerapporteerd op de Skinwalker Ranch, en het idee dat door deze openingen de plotselinge verschijning van weerwolven, spoken, goblins, trollen, en die mythische wezens uit legenden die een nog interessanter verbinding hebben met de moderne UFO overlevering bekend als feeën konden komen. De feeën-variëteit is aanzienlijk, en het opsommen van elk type hier is buiten het bereik van onze interesse. Echter, sommige van hen zijn vrijwel identiek aan oude beschrijvingen van demonen, met inbegrip van een bepaalde soort genaamd de bogie of "boeman" die rondwaart in het donker en geniet van het schaden en bang maken van mensen. Deze feeën lijken erg op de traditionele beschrijvingen van "Bigfoot", met dezelfde harige lichamen, samen met vurige rode ogen. Andere elfen classificaties zijn praktisch niet te onderscheiden van de vliegende heksen uit de klassieke oudheid en het oude Nabije Oosten. Olaus Magnus, die in 1546 door paus Paulus III als autoriteit naar het Concilie van Trente werd gezonden en later kanunnik werd van Sint Lambertus in Luik, België, is het best bekend als de auteur van het klassieke Historia de Gentibus Septentrionalibus ("Geschiedenis van de Noordelijke Volkeren") uit 1555, waarin de folklore en geschiedenis van Europa werd opgetekend. Daarin maakte hij gravures van feeën-demonen die vrouwen wegvoeren voor geslachtsgemeenschap. Vóór hem, in 1489, deed de rechtsgeleerde Ulrich Molitor hetzelfde, door in zijn Latijnse traktaat over tovervrouwen (De laniis et phitonicis mulieribus) geëtste platen te leveren waarop demonen staan afgebeeld die vrouwen ontvoeren voor coïtus. Naast dergelijke overeenkomsten met de huidige UFO en buitenaardse ontvoeringsactiviteiten, lieten deze feeën vaak "het merkteken van de duivel" achter - een blijvende vlek of litteken waarvan men gelooft dat het is gemaakt door de demon (of de duivel zelf) die met zijn klauw over het vlees strijkt of door de roodgloeiende kus van de duivel die de persoon likt. Dit gebeurde 's nachts, aan het eind van de nachtelijke ontvoering. Dit teken stond ook bekend als "feeën blauwe plekken" en als de "heksen speen" en verscheen 's nachts als een verhoogde bult of holte-teken in het vlees, vaak op de meest geheime delen van het lichaam. In de moderne tijd dragen buitenaardse ontvoerden vaak dezelfde merktekens als die welke in vroeger dagen werden beschreven als het merkteken van de duivel - sneden of holtes op de achterkant van de benen, armen en nek; paarsachtige, ronde vlekken rond de buik en genitaliën; en in patronen die overeenkomen met die uit middeleeuwse tijden die werden toegeschreven aan heksen, incubi, en feeën. De werkelijke mythologie van deze wezens en de "kleine mensen" die met hen reisden tussen onze werkelijkheid en sprookjesland of "Elfland" geeft dus een heel ander beeld dan dat van de schattige Tinker Bell die in Disneyland boven ons hoofd fladdert! De sprookjeslegende kent dezelfde buitenaards klinkende rol van ontvoering, waarbij een soort verlamming wordt opgewekt waarbij het slachtoffer wel kan zien wat er gebeurt, maar niet bij machte is om in te grijpen (de Oxford Dictionary of Celtic Mythology zegt dat het in het Engels gebruikelijke gebruik van "stroke" voor hersenbloeding is afgeleid van het verband met "verlamming" en zijn oorsprong vindt in de "fairy-stroke" of "elf-stroke" uit de legende[xii]); mensen laten zweven en hen weg laten vliegen naar "sprookjesland" (of wat sommigen tegenwoordig "Magonia" noemen); en te reizen in UFO-achtige schijven of cirkelvormige lichtbollen.

In de jaren '60 begon de legendarische Franse UFO-onderzoeker Dr. Jacques Vallée deze overeenkomsten tussen UFO's, en ontvoering door buitenaardsen, en fabelachtige figuren zoals feeën te onderzoeken in zijn boek Passport to Magonia: From Folklore to Flying Saucers, dat we in het volgende item zullen bespreken (OPMERKING! Dit legendarische werk van Vallée is niet langer beschikbaar, maar wordt GRATIS aangeboden in een doorzoekbaar pdf samen met tientallen andere niet meer beschikbare werken bij de aankoop van Exo-Vaticana hier).

VOLGENDE KEER: Paspoort naar Magonia: Van folklore tot vliegende schotels.

Eindnoten:

[i] Linda S. Godfrey, Real Wolfmen: True Encounters in Modern America (New York, NY: Tarcher/Penguin, 2012). See quote and learn more about the book here: “Summary of Real Wolfmen ,” Penguin , last accessed January 14, 2013, http://www.us.penguingroup.com/nf/Book/BookDisplay/0,,9781585429080,00.html?Real_Wolfmen_Linda_S._Godfrey .

[ii] “The Book of Were-Wolves,” Sacred-Texts.com , last accessed January 14, 2013, http://www.sacred-texts.com/goth/bow/bow09.htm .

[iii] “Werewolf,” Wikipedia, The Free Encyclopedia , last modified January 12, 2013, http://en.wikipedia.org/wiki/Werewolf .

[iv] Frank Joseph, The Lost Worlds of Ancient America (Pompton Plains, NJ: New Page Books, 2012), 252.

[v] “Skinwalker Ranch,” Wikipedia, The Free Encyclopedia , last modified January 4, 2013, http://en.wikipedia.org/wiki/Skinwalker_Ranch .

[vi] George Knapp, “Is a Utah Ranch the Strangest Place on Earth? (Part 2),” Las Vegas Mercury , November, 29, 2002.

[vii] Natalie Patton, “UNLV Unplugs Program on Human Consciousness: Donor Behind its ’97 Birth Decides to Fund Scholarships Instead,” Review Journal , November 8, 2002, http://www.reviewjournal.com/lvrj_home/2002/Nov-08-Fri-2002/news/20024414.html.

[viii] Ibid.

[ix] George Knapp, “Is a Utah Ranch the Strangest Place on Earth?”

[x] Ibid.

[xi] Ibid.

[xii] “Fairy stroke,” Oxford Dictionary of Celtic Mythology , as quoted in: “Fairy stroke,” Answers.com , last accessed February 8, 2013, http://www.answers.com/topic/fairy-stroke-1 .

Bron: THE COMING GREAT DECEPTION—PART 14: The Beast Of Bray Road And Other ‘Cryptids’ » SkyWatchTV