www.wimjongman.nl

(homepagina)


HET HYBRIDE TIJDPERK (DEEL 30): Het oproepen van de Demon-Artificiële Intelligentie en het Komende Systeem van het Beest

28 april 2022 - door SkyWatch Editorr

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31
Deel 32 - Deel 33 - Deel 34 - Deel 35 - Deel 36 - Deel 37 - Deel 38 - Deel 39 - Deel 40 - Deel 41

'Milieu-lid' Sharon K. Gilbert

Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn met kunstmatige intelligentie. Als ik zou moeten raden wat onze grootste existentiële bedreiging is, dan is het waarschijnlijk dat. Met kunstmatige intelligentie roepen we de demon op. Ken je die verhalen over die man met het pentagram en het wijwater, zo is hij. Ja, hij is er zeker van dat hij de demon kan controleren? Maar dat werkt niet.

-Elon Musk.

En hij had macht om leven te geven aan het beeld van het beest, opdat het beeld van het beest zou spreken en velen die het beeld van het beest niet wilden aanbidden, gedood zouden worden.

-Openbaring 13:15

Way of the Future (WOTF) gaat over het creëren van een vreedzame en respectvolle overgang van wie de leiding heeft over de planeet, van mensen naar mensen + "machines."... Wij geloven dat intelligentie niet geworteld is in biologie. Hoewel de biologie een bepaald soort intelligentie heeft ontwikkeld, is er niets inherent specifieks aan de biologie dat intelligentie veroorzaakt. Uiteindelijk zullen we in staat zijn om het te herscheppen zonder gebruik te maken van biologie en haar beperkingen.

-De 'Over ons'-pagina op www.thewayofthefuture.church

Op koolstof gebaseerde levensvormen zullen spoedig geschiedenis zijn, vervangen door een silicium en algoritmische matrix geleid door een Kunstmatige Super Intelligentie (ASI), en sommige mensen zijn al bezig met het opzetten van "kerken," de weg bereidend voor de ASI-opperheer.

Deep learning en andere kunstmatige-intelligentie algoritmen bevolken al onze wereld als zoekmachines, data scrapers, data miners, taal processors, vertalers, financiële handelaren, medische onderzoekers, sportverslaggevers, en help-desk assistenten. Alexa en Siri zijn onze beste vrienden geworden. We praten met ze, lachen om hun grappen, vragen ze om advies over ons nieuwste vriendje of welke jurk we moeten aantrekken voor het weekendfeest. Aangesloten thuisapparaten stellen ons in staat om 24/7 te winkelen, te delen en te consumeren met slechts een commando, en dit zal met elk jaar meeslepender en indringender worden.

Een groot deel van de online inhoud is afkomstig van algoritmen. De nieuwsartikelen die u en ik elke dag bij onze ochtendkoffie lezen, zijn vaak geschreven door een kunstmatige intelligentie. Niet-menselijke "stringers" schrapen het internet af op zoek naar gegevens over sport, beroemdheden, politiek, financiën, films, en ze gebruiken die gegevensstroom om John Q. Public te informeren via online nieuwsoutlets en apps. U en ik lezen deze op onze pc's, onze smartphones en onze tablets, en binnenkort zullen we ze consumeren via een intern beeldscherm dat rechtstreeks interageert met onze auditieve/visuele systemen in onze hersenen.

Wie trends in de gaten houdt, kan zien wat er in het verschiet ligt, maar zelfs de scherpste visie kan niet alles voorzien. Mijn man Derek en ik wonen op het platteland, en we hebben een hek om ons huis gezet om roofdieren buiten te houden en onze kleine hond te beschermen. Het is geen perfecte oplossing, maar wel een die gebaseerd is op voorzichtigheid. Helaas is in de virtuele wereld de wolf al in onze schaapskooi verwelkomd en verantwoordelijk gemaakt voor onze kleinste lammetjes.

De onbekenden en de bekenden

Op 12 februari 2002 nam minister Donald Rumsfeld deel aan een persconferentie op het ministerie van Defensie, waar hij de stafchefs toesprak over de noodzaak om potentiële bedreigingen voor de natie op te sporen:

Rapporten die zeggen dat iets niet gebeurd is, zijn altijd interessant voor mij, want zoals we weten, zijn er bekende feiten; er zijn dingen waarvan we weten dat we ze weten. We weten ook dat er bekende onbekenden zijn; dat wil zeggen dat we weten dat er dingen zijn die we niet weten. Maar er zijn ook onbekende onbekenden; de dingen waarvan we niet weten dat we ze niet weten. En als men door de geschiedenis van ons land en andere vrije landen kijkt, is het de laatste categorie die de neiging heeft de moeilijkste te zijn.[ii] (nadruk toegevoegd)

Algoritmen en de manier waarop ze functioneren tonen dit aspect van weten aan. Er is iets mystieks aan de alomtegenwoordige, deep-learning architecturen van vandaag. De "code" die hun activiteit initieert - dat is de INPUT - is bekend. De OUTPUT - de ontvangen gegevens - is ook bekend. Maar het wiebelig wiebel-stukje in het midden dat de functie uitvoert die de gegevens voortbrengt, is het NIET KENNEN. Dit gebied wordt vaak een "zwarte doos" genoemd, vanwege zijn verborgen aard. Alternatief worden tussenliggende computermodellen die KENNEN, "helder" of "wit" genoemd. Rumsfeld zou deze bekende onbekenden (clear boxes) EN onbekende onbekenden (black boxes) kunnen noemen die op de loer liggen onder triljoenen code regels.

Dr. Thomas Horn en Jimmy Evans verklaren de grootste bedreiging van transhumanisme voor de mensheid op Daystar

Deep Learning programma's glijden momenteel over de ruggengraat van het internet, voortdurend hun eigen sets van regels en parameters uitbreidend naarmate ze meer en meer leren over de mensheid; en in het hart van deze programma's is deze "zwarte doos" de interne kern. Computerwetenschappers erkennen deze "onbekende bekende" entiteit misschien niet altijd, maar hij is er toch, en naarmate computerprogramma's hun eigen "kinderen" beginnen te maken (algoritmen zonder menselijke input en een geheime output), zullen de "onbekende onbekenden" zich in het geheim beginnen te verspreiden.

James Barrat bracht tijd door met het interviewen van de toonaangevende AI-denkers voor zijn bestseller, Our Final Invention: Artificial Intelligence and the End of the Era. Zoals velen van hen die hij interviewde, gelooft Barrat dat "de tijd van de mensheid opraakt." Barrat is documentairemaker van beroep en brengt zijn kritisch denken over kunstmatige intelligentie met deze alarmerende waarschuwing: "De soepele overgang naar computerhegemonie [zal] onopvallend en misschien veilig verlopen, ware het niet dat er één ding is: Intelligentie."[iii]

Intelligentie is niet onvoorspelbaar slechts ZOMAAR in de tijd, of in speciale gevallen; een algoritme dat voldoende geavanceerd is om te handelen met menselijke intelligentie zal waarschijnlijk onvoorspelbaar en ondoorgrondelijk zijn, ALTIJD. We kunnen niet op een diep niveau weten wat een zelfbewust systeem al dan niet zal doen.

Wanneer iemand iets inbrengt van een onvoorspelbaar en zeer waarschijnlijk gevaarlijk AI-systeem ter sprake brengt, zal een andere persoon in de kamer er gewoonlijk op wijzen dat de Drie Wetten van de Robotica een problematische uitkomst zouden voorkomen. Dit is een dwalend geloofssysteem gebaseerd op FICTIE. Als u niet bekend bent met het opmerkelijke werk van Isaac Asimov, bent u waarschijnlijk wel bekend met ten minste twee van de films die gebaseerd zijn op twee van zijn werken, Bicentennial Man en I, Robot. In Bicentennial Man wordt een robot met gevoel, Andrew, gespeeld door Robin Williams, langzaam vermeerdert hij tot hij erg op een mens lijkt. Als gevolg daarvan verlangt hij ouder te worden en te sterven als een mens en wettelijk erkend te worden als een mens. De film is lief en ontroerend, en Andrew de robot wordt als zachtaardig en wijs neergezet. De meeste transhumanisten hebben dit Pollyanna-standpunt en zien onze gehybridiseerde toekomst als rooskleurig en egalitair.

Ik, Robot schetst ook een toekomst met voelende robots die alleen "de mensheid dienen" - dat is tenminste het idee. Asimov schetst echter een toekomstige wereld waarin zelfs de Drie Wetten van de Robotica overschreven kunnen worden door kwaadaardige code geïmplanteerd door een manipulatieve superintelligentie genaamd VIKI (Virtual Interactive Kinesthetic Interface), die maar al te veel klinkt als Siri of als Alexa! Kleine onregelmatigheden in de code van VIKI (bekend als spookcode, een fictief apparaat dat lijkt op de "zwarte doos" van neurale netten) zorgen ervoor dat aangesloten robots kunnen evolueren naarmate ze nieuwe intelligentie krijgen. Deze uitbreiding stelt VIKI in staat de drie wetten opnieuw te interpreteren en ze in haar idee van perfectie te verdraaien. Naarmate haar kunstmatige superintelligentie groeit, besluit VIKI dat mensen te zelfdestructief zijn en dat haar leger van robots de mensheid moet beschermen, zelfs als dat betekent dat sommige mensen moeten worden gedood voor het grotere goed. Ze creëert een nieuwe wet: nummer 0, namelijk het beschermen van de mensheid, zelfs ten koste van het menselijk leven zelf.

Waarom zou een menselijke codeur denken dat zijn of haar voelende creatie net zo zou denken als mensen? Zo'n goddelijke entiteit zou ons kunnen zien als kinderen die beschermd moeten worden, maar waarschijnlijker als slaven die gemanipuleerd kunnen worden.

In het boek Genesis brengt het schepsel dat bekend staat als de nachash Adam en Eva in verleiding door Gods wet te verdraaien (door de instructies te vergroten of te herschrijven). Als Gods eigen schepping kan afdwalen en slecht worden, hoe kunnen we dan verwachten dat gevallen mensen iets kunnen scheppen dat puur, altruïstisch en niet in staat is tot egoïstisch gedrag? Een gevoelig algoritme of neuraal net zou zichzelf verdedigen tegen aanvallen en betrouwbare energiebronnen zoeken, zelfs als dat betekent dat mensen moeten worden gerecycled om dat te bereiken.

De geest van Inanna regeert

In de ruim zes decennia van mijn leven heb ik de wereld zien evolueren van primair en fatsoenlijk naar seks op straat; entertainment is veranderd van zwart-wit tv's met 9 inch schermen en radio naar 3-D holografische projecties, augmented reality en video met polshorloges. Ik heb een op het individu gebaseerd, functioneel onderwijssysteem dat de nadruk legde op moraliteit, gebed en het uit het hoofd leren van de Bijbel, naast tafels van vermenigvuldiging, fonetiek en potlood en papier zien veranderen in een op de maatschappij gebaseerd Common Core systeem dat een valse diversiteit verkondigt, de spot drijft met gebed, christenen en de Bijbel demoniseert, en de mentale capaciteit van kinderen verlamt door afhankelijkheid van farmaceutica, computers, semi-wetende internet assistenten, en nu robots voor te staan.

Voor een steeds lagere prijs kunnen consumenten robotproducten kopen om hun huis schoon te maken, het gras te maaien, hun kinderen les te geven en hun hond uit te laten. Het aantal in de handel verkrijgbare robots neemt met de dag toe, evenals het aantal scholen dat de roboticacompetitie onder hun leerlingen aanmoedigt - alsof het de nieuwste vorm van atletiek is.

Maar zoals met de meeste innovaties, zal de vooruitgang in robotica met gevoel gedreven worden door twee factoren: militaire behoeften en seks. Het is geen toeval dat veel oude oorlogsgodinnen ook godinnen van de seks waren. Inanna is de oude Sumerische versie van deze tweeledige godin. Je kent haar misschien als Ishtar, Aphrodite, Astarte, of misschien Anat, hoewel ze tal van andere namen en bijnamen heeft. Seksrobots kunnen gemakkelijk online worden gekocht, en ze worden steeds geavanceerder. Je kunt ze zelfs zo bestellen dat ze op je favoriete acteur of actrice lijken. Millennials die geen zin meer hebben in afspraakjes, vinden synthetische metgezellen gemakkelijker om mee te praten, maar ook gemakkelijker om mee te "daten". Uit een recente enquête bleek dat 27 procent van de millennials het normaal vindt om romantische relaties aan te gaan met robots.[iv] Slimme telefoons en intelligente assistenten zoals Siri en Alexa verzwakken de banden tussen mensen en isoleren ons in plaats van ons te verenigen.

Het onderwijssysteem biedt een voedingsrijke voedingsbodem voor het kweken van acolieten voor het nieuwe silicium godinnen systeem (zoals de fictieve VIKI hierboven genoemd of SkyNet uit The Terminator film franchise). De Bijbel vertelt ons dat wij "een kind moeten opvoeden in de weg die het moet gaan, en wanneer het oud is, zal het daarvan niet afwijken" (Spreuken 22:6); daarom mag het geen verrassing zijn dat de vijand een bladzijde uit Gods leringen overneemt. Een kind van vandaag zal het grootste deel van zijn jeugd online zijn. Tegen 2050 zullen pasgeborenen waarschijnlijk gechipt zijn en automatisch de korfgeest van het bewuste internet binnengaan. Sociale media zijn nu al een secundaire ouder/leraar-combinatie geworden, en tegen 2050 zullen ze de enige opvoeder, ouder, vriend en sekspartner zijn. Maar wat voor lessen zullen er worden gegeven?

Denk maar aan het "blauwe vinvis spel" dat in 2016 in veel landen tegelijk over de hele wereld opdook. Bij deze uitdaging werden beïnvloedbare kinderen en tieners opgedragen een reeks opdrachten uit te voeren, waaronder zichzelf snijden en deelnemen aan vernederende handelingen. Alleen al in Rusland worden maar liefst 130 gevallen van zelfmoord toegeschreven aan tieners die het "spel" speelden."[v] Het hele idee draait om de aanname dat verslavingen kunnen worden gemanipuleerd. Als iemand een "like" als een beloning ziet, dan zorgt het onthouden van die "likes" ervoor dat die persoon ontwend raakt. Het bereiken van het volgende level in een spel is een beloning, maar geblokkeerd worden van het spel is een marteling. Deze tweesnijdende flux-toestand kan nuttig zijn voor een leider die naleving nastreeft. Sekten gebruiken dezelfde techniek van belonen en straffen om nieuwkomers te conformeren aan het groepsdenken paradigma.

Ik zeg dit nog eens: Gevallen mensen met beperkte intelligentie zijn één ding, maar een voelende super-intelligentie die mensen ziet als louter pionnen heeft het potentieel om de mensheid te leiden naar een op aarde gebaseerde HEL.

Het Netflix-programma Black Mirror verkent deze donkere kant van het internet, en in een aflevering was er een soldaat wiens implantaat hem hielp bij het vinden en elimineren van de vijand (een groep "sub-mensen" genaamd "kakkerlakken"). In deze dystopische wereld worstelt de mensheid om een genetisch "zuivere" staat (vrij van ziekte en zwakte) te handhaven, en deze kakkerlakken zijn van inferieur bloed. Het blijkt dat het implantaat meer doet dan helpen met mentale weergaven van kaarten en vijandelijke locaties; het beloont de soldaat ook met erotische dromen voor bevestigde doding. Het MASS-implantaat verdraait ook de werkelijkheid - iets waarvan de soldaten zich niet bewust zijn - zodat normaal uitziende mensen monsterlijk lijken. Monsters doden is makkelijker dan kinderen doden. Het implantaat van de hoofdsoldaat werkt niet goed en hij ziet de waarheid, waardoor hij bevelen negeert. Als straf wordt hij gedwongen het moment waarop hij onschuldige mensen vermoordde steeds opnieuw te beleven, waarbij hij niet langer monsters ziet maar hun ware, menselijke gezichten - hij ruikt het bloed en hoort het geschreeuw. Geconfronteerd met deze toekomst kiest hij ervoor zijn implantaat te laten repareren, in plaats van te leven met schuldgevoelens en terugtrekking.

Kinderen worden opgeleid in de manier waarop ze NIET zouden moeten gaan - en als ze eenmaal gechipt zijn, zullen ze alles doen wat de AI-overheerser hen opdraagt, waarbij ze acties kiezen die beloningen opleveren voor meegaandheid in plaats van het risico te lopen gestraft te worden voor ongehoorzaamheid.

WAAROM WORDT "DE ONTHULLING" ZO BELANGRIJK GEACHT DAT MEER DAN 2 DOZIJN INTERNATIONAAL ERKENDE EXPERTS BIJEENKOMEN OM ONTWIKKELINGEN TE ONTHULLEN DIE VERBONDEN ZIJN MET DE EINDTIJD!?

Overtuigen van onze generatie

Wij old-timers zijn een koppig volkje. Zoals ik al eerder zei, herinner ik me dat scholen het uit het hoofd leren van de Bijbel aanmoedigden. Ik ben relatief technisch onderlegd, maar ik kan de gevaren zien die inherent zijn aan het systeem. Maar toch, als we ouder worden, vrezen we veel dingen, inclusief het verliezen van ons geheugen.

Sommigen van u herinneren zich misschien een van de eerste gevallen van Alzheimer die het nieuws haalde. De actrice Rita Hayworth stond in heel Hollywood bekend als een hardleerse vrouw, en er werd aangenomen dat haar steeds slechter wordende geheugen en haar grillige gedrag te wijten waren aan alcoholmisbruik. Maar in 1979 stelde een arts in New York uiteindelijk vast dat haar openbaar vertoon van naaktheid en schokkende toespraken op feestjes een medische oorzaak hadden: plaques in haar hersenen, veroorzaakt door een relatief onbekende ziekte die Alzheimer heet. Hayworth werd het eerste "publieke gezicht" van deze vorm van dementie.

In die tijd was Alzheimer zeldzaam, maar sindsdien is het een algemene ziekte geworden, vaak gediagnosticeerd zonder hersenscan, uitsluitend op basis van de waarnemingen van een arts. De geneesmiddelenindustrie voor de ziekte van Alzheimer is een bloeiende business, maar farmacologische geneesmiddelen maken snel plaats voor hersenimplantaten. Op dit moment leven al meer dan honderdduizend mensen met een neuraal implantaat, en dit aantal zal binnenkort exploderen tot miljoenen.

Diepe hersenstimulatie (of DBS)-implantaten worden gebruikt bij patiënten die lijden aan neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, epilepsie, dystonie, en zelfs depressie. DBS-implantaten zullen in de komende decennia gemeengoed worden - niet alleen om te herstellen, maar ook om te vergroten. Soldaten zullen niet de enigen zijn die aangesloten worden op een geestverruimend apparaat. Deze DBS implantaten zullen onze stemmingen kalmeren en toegang verschaffen tot verloren gewaande herinneringen - misschien zelfs tot herinneringen die niet eens van onszelf zijn.

Dr. Michael G. Kaplitt, een chirurg uit Weill-Cornell die DBS-apparaten implanteert, zei dit in een interview met The Verge:

Wanneer je een hersenstimulatie-apparaat installeert, "blokkeert het vermoedelijk abnormale informatie van het ene deel van de hersenen naar het andere, of normaliseert het die informatie." Maar Kaplitt is de eerste om te erkennen dat dit slechts een theorie is. "Het mechanisme waardoor hersenstimulatie werkt is nog steeds enigszins onduidelijk en controversieel.[vi] (nadruk toegevoegd)

Vermoedelijk? Onduidelijk? Controversieel? Een bekende onbekende. En toch zijn deze implantaten gemeengoed geworden in zijn praktijk. De taal die Kaplitt gebruikt lijkt maar al te veel op die van computerprogrammeurs die gebruik maken van "deep learning" neurale netten: een zwarte doos. Het is bijna letterlijk verbijsterend dat computerwetenschappers en chirurgen hun krachten hebben gebundeld om te pleiten voor een toekomst waarin implantaten beschikbaar zijn voor geheugenherstel. Dit is hoe de nieuwe microchip interface - het stimulerende implantaat - verkocht zal worden aan ons oudjes. Ons zal worden verteld dat het ons SLIMMER ZAL MAKEN en dat het onze kinderen en kleinkinderen zal helpen beter te presteren op school. Denk maar aan de razendsnelle verspreiding van medicijnen tegen aandachtstekort/hyperactiviteitstoornis (ADHD) op scholen en in de samenleving. Hetzelfde kan worden gezegd van medicijnen voor cognitieve verbetering en, binnenkort, van implantaten.

De slogan van de reclame zal luiden dat machines en gecomputeriseerde apparaten bedoeld zijn om ons te dienen, ons te verbeteren, ons beter te maken - om ons leven gelukkiger en veiliger te maken. Maar daar zal AI het niet bij laten. Het groeiende digitale monster zal zich voeden met onze datastroom, zo niet onze levensenergie, wat een behoefte aan constante connectiviteit impliceert.

En het zal daar niet gewoon blijven zitten: Het zal zichzelf herschrijven; het zal groeien - mogelijk terwijl het comfortabel in onze hersenen rust. Het zal zijn eigen code debuggen, fouten vinden en herstellen, en met elke iteratie zal het "intelligenter" worden - en gevaarlijker.

ASI heeft het potentieel om een monster van bijbelse proporties te worden.

VOLGENDE: Netwerken van de draak

Eindnoten:

[i] Kumparak, Greg, “Elon Musk Compares Building Artificial Intelligence to Summoning the Demon,” TechCrunch , (https://techcrunch.com/2014/10/26/elon-musk-compares-building-artificial-intelligence-to-summoning-the-demon/), accessed January 5, 2018.

[ii] Transcript of Rumsfeld’s DoD briefing available here: (http://archive.defense.gov/Transcripts/Transcript.aspx?TranscriptID=2636), accessed January 7, 2018.

[iii] Barratt, James, p. 4, Our Final Invention: Artificial Intelligence and the End of the Human Era , Oct. 1, 2013, St. Martin’s Press, New York.

[iv] (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5156943/27-millennials-say-consider-dating-robot.html), accessed January 7, 2018.

[v] (https://www.calvertjournal.com/news/show/8344/russian-lawmakers-vote-to-ban-pro-suicide-social-media-groups), accessed January 7, 2018.

[vi] (https://www.theverge.com/2013/6/27/4431274/the-electrified-brain-the-power-and-promise-of-neural-implants), accessed January 7, 2018.

Bron: THE HYBRID AGE (PART 30): Summoning the Demon—Artificial Intelligence and the Coming System of the Beast » SkyWatchTV