www.wimjongman.nl

(homepagina)


Tijdgeest 2025
Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika
- Deel 18: EEN DONKERE WINTER KOMT ERAAN

17 augustus 2021 - door SkyWatch Editor

Deel 1 - Deel 2 - Deel-3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31
Deel 32 - Deel 33 - Deel 34 - Deel 35 - Deel 36 - Deel 37 - Deel 38 - Deel 39 - Deel 40 - Deel 41
Deel 42 - Deel 43 - Deel 44 - Deel 45 - Deel 46 - Deel 47 - Deel 48 - Deel 49

Laten we, om dit deel te beginnen, nog eens kijken naar de inaugurele toespraak van president Biden. Deze paragraaf gaat vooraf aan zijn verwijzing naar Psalm 30:

Mijn mede-Amerikanen, in het werk dat voor ons ligt, zullen we elkaar nodig hebben. We zullen al onze kracht nodig hebben om deze donkere winter door te komen. We gaan misschien wel de moeilijkste en dodelijkste periode van het virus in. We moeten de politiek opzij zetten en deze pandemie eindelijk als één natie onder ogen zien. (Nadruk toegevoegd)

In de afgelopen maanden heeft dezelfde uitdrukking, "donkere winter", gekoppeld aan het idee van een pandemie, zich langzaam verspreid door talloze toespraken van het Democratische kamp, bijna altijd verwijzend naar onze huidige COVID-19 uitdaging, zowel als land als deel van de nieuwe global village.

Hier zijn een paar voorbeelden:

 • De donkere winter van COVID-19 overschaduwt het debat (The Nation)[i]
 • Een donkere winter komt eraan (Minot Daily News) [ii]
 • Ondergedompeld in het virus "Donkere Winter", Biden moet ons eruit leiden (ABC News)[iii]
 • US duikt in het Coronavirus "Dark Winter" (Chattanooga Times Free Press)[iv]
 • Vaccin naar steden sturen één manier om uit "Donkere Winter" te komen (Express News)[v]
 • Overheden moeten steun blijven geven tijdens "Donkere Winter": IMF-econoom (Yahoo Finance)[vi]

Dit is slechts een kleine greep uit de koppen van nieuwsartikelen, opiniestukken en berichten in de sociale media over de "donkere winter", beginnend in de laatste weken van het presidentiële debatseizoen. Het is onwaarschijnlijk dat meerdere bronnen plotseling en masse besloten dat de uitdrukking "donkere winter" zou resoneren bij de kiezers.

Voor degenen die decennia van wisselingen in het Oval Office hebben meegemaakt, is het idee van "talking points" bekend. Denk aan de beruchte "talking points" memo die Monica Lewinsky aan Linda Tripp gaf over het seksuele gedrag van president Bill Clinton. We weten er allemaal van, omdat dezelfde memo werd gepresenteerd als bewijs in zijn proces wegens impeachment. Sommigen onder u zullen bij het horen van "dark winter" denken aan de slogan die HBO koos om zijn dramaserie Game of Thrones te promoten, maar op het moment dat ik ontdekte dat de media de uitdrukking "dark winter" herhaalden - waarbij ook Joe Biden de uitdrukking herhaalde - bracht ik de uitdrukking in verband met iets anders, en dat heeft veel te maken met virussen.

Op 22 juni 2001, een dag na de zomerzonnewende (een hoge heidense heilige dag), kwamen de volgende politieke machthebbers bijeen om zich te buigen over een oefening die door het Johns Hopkins Center for Health Security "Dark Winter" werd genoemd.

Elk van deze bekende personen speelde een belangrijke rol in een nagebootste regeringsreactie op de theoretische crisis:

 • De president van de VS: De eerbare Sam Nunn
 • Nationaal Veiligheidsadviseur: David Gergen
 • Directeur van de Centrale Inlichtingendienst: De edelachtbare R. James Woolsey
 • Secretaris van Defensie: De edelachtbare John White
 • Voorzitter Stafchefs van de strijdkrachten: Generaal John Tilelli (VS, Ret.)
 • Secretaris van Volksgezondheid en Welzijn: Margaret Hamburg (Eerwaarde)
 • Secretaris van Staat: De edelachtbare Frank Wisner
 • Procureur-generaal: George Terwilliger
 • Directeur Federal Emergency Management Agency: Mr. Jerome Hauer
 • Directeur Federal Bureau of Investigation: William Sessions
 • Gouverneur van Oklahoma: De edelachtbare Frank Keating
 • Perssecretaris van gouverneur Frank Keating (OK): Mr. Dan Mahoney
 • Correspondent NBC News: Mr. Jim Miklaszewski
 • Pentagon Producer CBS News: Mevrouw Mary Walsh
 • Verslaggever British Broadcasting Corporation: Mevrouw Sian Edwards
 • Verslaggever The New York Times: Judith Miller
 • Verslaggever Freelance: Mr. Lester Reingold

Het scenario voor de oefening Dark Winter wordt als volgt beschreven op de Johns Hopkins website:

Met oplopende spanningen in de Straat van Taiwan, en een grote crisis in Zuidwest Azië werd een pokkenuitbraak bevestigd door de CDC in Oklahoma City. Tijdens de dertien dagen van het spel verspreidde de ziekte zich naar 25 staten en 15 andere landen. Veertien deelnemers en 60 waarnemers waren getuige van terrorisme/oorlogvoering in slow motion. De discussies, debatten (sommige nogal verhit) en beslissingen gingen vooral over de reactie van de volksgezondheid, het gebrek aan een toereikende voorraad pokkenvaccins, de rol en missies van de federale en deelstaatregeringen, burgerlijke vrijheden in verband met quarantaine en isolatie, de rol van het DoD, en mogelijke militaire reacties op de anonieme aanval. Bovendien ontwikkelde zich al snel een voorspelbare 24/7 nieuwscyclus die de aandacht van het land en de wereld richtte op de aanval en de reactie daarop. Vijf vertegenwoordigers van de nationale pers (waaronder gedrukte media en omroepen) namen deel aan het spel en hielden een lange persconferentie met de president.[vii] (Nadruk toegevoegd)

Het klinkt griezelig gelijkwaardig aan onze huidige pandemie crisis, is het niet? Quarantaine, isolatie, mogelijk bioterrorisme (we weten nog steeds niet waar de eerste uitbraak vandaan kwam, hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie volhoudt dat China geen kunstgrepen heeft uitgehaald - echt waar?). Maar we krijgen ook een hint in de zin "spanning stijgt in de Straat van Taiwan."

Slechts een paar weken geleden, gaf CNN ons deze kop: "China vliegt oorlogsvliegtuig dicht bij Taiwan als een test voor Biden."[viii]

Er bestaat een zeer lange vijandschap tussen het vasteland van China (de Volksrepubliek China [VRC]) en Taiwan (sinds 1949 de Republiek China [ROC] genoemd). De Volksrepubliek China maakt aanspraak op het eiland en gebruikt de uitdrukking "één-China-beleid" om elke notie van een afzonderlijke en niet-communistische Republiek China uit te sluiten. President Jimmy Carter gaf in 1979 de aanzet tot het één-China-beleid door te weigeren de ROC te erkennen. Dit gebrek aan actie bevestigde onze steun aan China's hegemonie over Taiwan. Dit bleef ons officiële Amerikaanse standpunt tot president Trump, wiens politieke opvattingen over China uiteenliepen. Dit meldde de Associated Press in februari van 2017:

President Donald Trump maakte donderdag een scherpe ommezwaai nadat hij maandenlang had gesuggereerd dat hij zich niet zou houden aan het aloude "één China"-beleid, op grond waarvan de Verenigde Staten alleen onofficiële banden onderhoudt met Taiwan.[ix]

President Trump's opvattingen over het één-China-beleid zijn misschien nooit gecodificeerd in de wet, maar het is algemeen bekend dat president Joe Biden een vriend is van China, en zeer binnenkort misschien het EIGEN-beleid over Taiwan zal moeten bepalen.

China heeft onlangs de nieuwe president op de proef gesteld door vluchten over de Straat van Taiwan uit te voeren. Taiwan reageerde met de plaatsing van raketten. Het eiland Taiwan ligt slechts 160 km van het vasteland van China, maar het is ook een strategische militaire en scheepvaartroute, die naar de Zuid-Chinese Zee leidt. China ziet elk verzet van de VS tegen hun dominantie van deze scheepvaartroute als strijdig met hun militaire opties, want de zeestraat is een knelpunt, dat leidt naar de toegang van eilanden in het centrale deel van de Stille Oceaan, zoals Guam en de Marianen. Japan eist het gouverneursrecht op over delen van de Zuid-Chinese Zee en Japan is onze bondgenoot. Daarom zou elke oplopende militaire spanning in de regio kunnen leiden tot een nieuwe oorlog in de Stille Oceaan.

Het is mogelijk dat we afstevenen op dezelfde geopolitieke omstandigheden als die van het pokken-scenario van juni 2001, Dark Winter.

Vergeet niet, vrienden, dat slechts een paar maanden na de oefening van de Donkere Winter een aanval van een andere soort ons land trof: 11 september 2001. Er werden geen pokken vrijgelaten, maar in de nasleep van de aanslagen op de World Trade Center Towers zagen we veel anthrax vrijkomen, waardoor iedereen de inkomende post zorgvuldig bekeek op tekenen van geknoei. Zelfs een verkeerd gestempelde postzegel of een onbekende afzender zorgde ervoor dat honderden de enveloppen ongeopend naar het postkantoor terugbrachten voor onderzoek. Het grootste deel van Amerika was doodsbang, en dat was natuurlijk ook de bedoeling.

De beperkingen van een enkel hoofdstuk verhinderen een opsomming van de vele binnenlandse incidenten van "opzettelijke verspreiding" van biologische agentia - niet door een buitenlandse entiteit, maar door onze eigen regering - dus ik raad het boek aan: Clouds of Secrecy The Army's Germ Warfare Tests Over Populated Areas door Leonard A. Cole[x] aan om meer te weten te komen over een zeer duistere geschiedenis die aan de aandacht van de meesten is ontsnapt.

Om terug te komen op onze eerdere vraag, men moet zich afvragen waarom het Biden team ervoor heeft gekozen om de "donkere winter" te gebruiken als een belangrijk gespreksonderwerp voor debat en media artikelen. Ja, het roept de populaire uitdrukking "winter is komende" op, die herhaaldelijk wordt gebruikt in de HBO-serie Game of Thrones, maar aangezien de uitdrukking wordt gekoppeld aan onze huidige pandemie, is het veel waarschijnlijker dat "donkere winter" een verontrustende hint is naar wat er binnenkort in de echte wereld kan gebeuren: een ernstige en plotselinge biologische aanval van bijbelse proporties. Per slot van rekening beweren de Democraten dat de zogenaamde staatsgreep van 6 januari een ontheiliging van hun tempel was (een tempel die vermoedelijk de godin Justitia vereert, maar ook George Washington verafgoodt in zijn rotunda), en hun taalgebruik roept de laatste dagen op.

Toen Hij het vierde zegel opende, hoorde ik de stem van het vierde levende schepsel zeggen: "Kom!" En ik keek, en zie, een vaal paard! En zijn ruiter heette de Dood, en de Hades volgde hem. En hun werd macht gegeven over een vierde deel van de aarde, om te doden met zwaard en met hongersnood en met pestilentie en door het wild gedierte der aarde. (Openbaring 6:7-9, nadruk toegevoegd)

Het Griekse woord dat in de Engelse Standaard Versie vertaald wordt met "pestilence" is eigenlijk thanatos, dat "dood" betekent. Maar omdat de dood al geïmpliceerd is, moet er een alternatieve betekenis voor het woord zijn. De Septuagint-auteurs, die het Hebreeuwse Oude Testament in het Grieks vertaalden, vertaalden het Hebreeuwse deber in het Grieks als thanatos.[xi] Volgens The Dictionary of Deities and Demons, was deber ("pestilence" of "plaag") in feite de naam van een entiteit. Voor meer over dit idee, zie de boeken Veneration en Giants, Gods, and Dragons.

Hoe vreselijk SARS-Cov2 soms ook leek, er zijn andere, veel destructievere, deber wapens. Pokken is een bijzonder akelig soort pestilentie. Alleen al in de twintigste eeuw kostte het wereldwijd aan ten minste driehonderd miljoen mensen het leven. Vermoedelijk uitgeroeid in 1980, heeft dit DNA-virus geslapen en de mensheid tientallen jaren verlost van zijn verwoestingen. Toch worden bevroren voorraden van het pokkenvirus door de Verenigde Staten en Rusland aangehouden. Vermoedelijk worden deze in bewapende vriezers bewaard en streng geïnventariseerd en gecontroleerd, toch?

Niet noodzakelijk. Er doen geruchten de ronde over diefstallen in Rusland tijdens de verwarrende en chaotische (daar is Chaos weer) overgangsperiode van de dagen van de Koude Oorlog in de USSR naar de moedige, nieuwe Russische Federatie van vandaag (verwijzing met President Vladimir Poetin schrijlings op enorme bruine beer). Overlopers zoals Dr. Ken Alibek,[xii] voorheen van het Russische biologische wapenprogramma Biopreparat, houden vol dat er diefstallen en inventaris "fouten" zijn gemaakt, waardoor pokken-monsters in handen konden komen van andere landen, bekend als "staats-spelers," maar ook in de handen van terroristische organisaties, hetzij door de staat gesponsord of onafhankelijk. Het is daarom aannemelijk te veronderstellen dat zich een plotselinge terroristische gebeurtenis zou kunnen voordoen waarbij het pokkenvirus of andere dodelijke biologische middelen opzettelijk zouden worden verspreid in de Verenigde Staten.

Eén manier zou zijn een persoon te besmetten met de ziekte en hem of haar dan naar een van onze grootste steden te sturen. Of een ziekteverwekker kan in onze watersystemen terechtkomen. Cholera en tyfus vermenigvuldigen zich in water en verspreiden zich snel, evenals dysenterie en hepatitis A. Pokken, miltvuur en zelfs ebola kunnen in aërosolvorm vrijkomen.

Trouwens, voor het geval u het gemist hebt, Ebola heeft zijn lelijke kop in Afrika weer eens opgestoken. Op dit moment zijn er tien gevallen met vijf doden in het West-Afrikaanse land Guinee, terwijl nog eens 125 mensen worden gecontroleerd op symptomen. Tegelijkertijd zijn er in Congo acht mensen gediagnosticeerd met ebola en zijn er drie overleden. Aangenomen wordt dat patiënte nul in Congo is besmet via seksueel contact met haar echtgenoot, een ebola-overlevende. Als deze manier van overdracht nieuw voor je is, begrijp dan dit: Het virus is aangetroffen in moedermelk en sperma tot twee jaar na de genezing.

Ondertussen was in Guinee het indexgeval een besmette verpleegster, wier begrafenis de context vormde voor de daaropvolgende besmettingen. Een van hen slaagde erin Liberia binnen te komen voordat dat land zijn grenzen sloot, en zij wordt gecontroleerd op tekenen van ebola. Liberia is terecht voorzichtig. Tijdens de West-Afrikaanse uitbraak van 2014-2016 stierven meer dan 11.300 mensen aan de ebolavirusziekte (EVD).

COVID-19 heeft de aanzet gegeven tot wereldwijde verandering en een prelude op de Grote Reset, maar stel je voor dat zoiets dodelijks als Ebola door de dicht opeengepakte hoogbouw en sloppenwijken van onze megalopolissen in de eerste wereld zou rennen. Inderdaad, de uitbraak van 2014-2016 veroorzaakte paniek hier in de VS - en dat allemaal omdat één man besloot naar Texas te vliegen.

Laat me nu een andere, weinig bekende oefening toevoegen aan dit mogelijke toekomstscenario. Het is zeer waarschijnlijk dat u hebt gelezen of gehoord over de Johns Hopkins-oefening van oktober 2019, Event 201 genaamd, die de mogelijke gevolgen onderzocht van de opzettelijke verspreiding door een terroristische groepering van een nieuw coronavirus op meerdere locaties. Maar er is een ander coronavirusscenario dat misschien aan uw aandacht is ontsnapt.

In 2017 heeft het team van het Johns Hopkins Center for Health Security een oefenboekje opgesteld genaamd het SPARS Pandemic Scenario, beschreven als:

[Het] zelfsturende oefenscenario voor volksgezondheidscommunicatoren en risicocommunicatieonderzoekers behandelt een reeks thema's en bijbehorende dilemma's in risicocommunicatie, rumor control, interagentschappelijke boodschapcoördinatie en -consistentie, issue management, proactieve en reactieve mediarelaties, culturele competentie en ethische zorgen....

Het doel is om gebruikers, zowel individueel als in discussie met anderen, zich een voorstelling te laten maken van de dynamische en vaak conflictueuze omstandigheden waarin de communicatie rond de ontwikkeling, distributie en acceptatie van MCM in noodsituaties plaatsvindt. Terwijl ze bezig zijn met een nauwgezet gesimuleerde noodsituatie op gezondheidsgebied, hebben scenariolezers de mogelijkheid om mentaal reacties te "oefenen" terwijl ze ook de implicaties van hun acties afwegen.

KIJKEN! DAG 4 VAN NIEUWE ZEITGEIST-2025-UITZENDING-SERIE MET DE GROOTSTE WEGGEVER VAN DE ZOMER! (INCLUSIEF COMPLETE "RISE 2021" CONFERENTIE, TWEE DOCUMENTAIRE FILMS, & NOG VEEL MEER GRATIS!)

Voelt het alsof je hoofd net ontploft is? Nou, je bent niet de enige. Het mijne in ieder geval wel toen ik dit boekje vond. Het grote voordeel van deze oefening is dat regionale en lokale autoriteiten worden opgeleid om de reactie op een uitbraak te beheersen door gebruik te maken van propaganda in de media en controle op geruchten. Dit is precies wat we hebben gezien tijdens de COVID-19 uitbraak! Interessant is dat de ziekteverwekker in dit fictieve scenario, dat in Minnesota begon, SPARS werd genoemd.

Hier is het scenario zoals beschreven op pagina 4 van het boekje:[xiii]

Medio oktober 2025 werden drie sterfgevallen gemeld onder leden van de First Baptist Church van St. Paul, Minnesota. Twee van de kerkleden waren onlangs teruggekeerd van een zendingsreis naar de Filippijnen, waar zij hulp boden aan slachtoffers van regionale overstromingen. De derde was de moeder van een kerklid dat ook met de kerkgroep naar de Filipijnen was gereisd, maar zelf slechts licht ziek was geweest. Op basis van de gerapporteerde symptomen van de patiënten vermoedden de gezondheidswerkers aanvankelijk dat zij waren overleden aan de seizoensgriep, waarvan gezondheidsfunctionarissen voorspelden dat deze die herfst bijzonder hevig en wijdverbreid zou zijn. Laboratoriumtests waren echter negatief voor influenza.... Een week later bevestigde het CDC-team dat de drie patiënten inderdaad besmet waren met een nieuw coronavirus, dat het St. Paul Acute Respiratory Syndrome Coronavirus (SPARS-CoV, of SPARS) werd genoemd, naar de stad waar de eerste cluster van gevallen was vastgesteld.

U zult merken dat de ziekte is vernoemd naar het gebied waar zij het eerst voorkwam, wat normaal is voor dergelijke gebeurtenissen. Waarom COVID-19 geen verwijzing naar Wuhan, China, bevat, geeft aan hoeveel invloed China werkelijk heeft in onze wereld.

Het gaat allemaal om het gebruik van een crisis om de Grote Reset te forceren.

VOLGEND DEEL: De dageraad van het Watermantijdperk

Eindnoten

[i] Jeet Heer, Dark Winter of Covid-19 Overshadows the Debate , published online at The Nation on October 23, 2020. https://www.thenation.com/article/politics/trump-biden-second-debate/.

[ii] Robert Lebacken Reynolds, Dark Winter Is Coming, published online at Minot Daily News, January 23, 2021, https://www.minotdailynews.com/opinion/letters/2021/01/dark-winter-coming/ .

[iii] Associated Press, published online at ABC News on January 18, 2021, https://abcnews.go.com/Health/wireStory/bidens-test-lead-us-virus-dark-winter-75345788.

[iv] Associated Press, Chattanooga Times Free Press, posted online on January 20, 2021, https://www.timesfreepress.com/news/politics/national/story/2021/jan/20/us-plunges-virus-dark-winter-biden/540009/.

[v] Editor, Sending Vaccines to Cities One Way out of “Dark Winter,” published online at Express News, https://www.expressnews.com/opinion/editorials/article/Editorial-Sending-vaccines-to-cities-one-path-15885151.php.

[vi] Brian Cheung, Governments Need to Keep Providing Support through Virus “Dark Winter”: IMF Economist , published online at Yahoo Finance, January 6, 2021, https://finance.yahoo.com/news/governments-need-to-keep-providing-support-through-dark-winter-imf-chief-economist-173624052.html .

[vii] Dark Winter exercise page at Johns Hopkins website, https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/events-archive/2001_dark-winter/about.html.

[viii] CNN staff, China Flies Warplanes Close to Taiwan in Early Test of Biden, published January 25, 2021 by CNN, https://www.cnn.com/2021/01/25/asia/china-us-taiwan-military-moves-intl-hnk-mil/index.html .

[ix] Associated Press, A History of Trump’s Statements on the “One China” Policy, published February 10, 2017 at apnews.com, https://apnews.com/article/c646266824ac47dea49bd9820985af81 .

[x] Leonard A. Cole, Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas (Rowman and Littlefield, January 1, 1990). Available at Amazon in print format only: https://www.amazon.com/Clouds-Secrecy-Armys-Warfare-Populated/dp/082263001X?tag=TIsafetynet-20.

[xi] This idea comes from Barnes’s Notes on the Bible . You’ll find this information capsulized at StudyLight.org, https://www.studylight.org/commentary/revelation/6-8.html .

[xii] Ken Alibek served as the first deputy director of Soviet Russia’s Biopreparat facility, where the scientists prepared WMD biologicals for warfare. While there, Alibek (real name Alibekov) created a “battle strain” of anthrax. He defected to the US in 1992. He is the author of Biohazard: The Chilling True Story of the Largest Covert Biological Weapons Program in the World—Told from Inside by the Man Who Ran It, (Random House, ISBN 0-385-33496-6 ) https://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Alibek.

[xiii] SPARS Pandemic Scenario Booklet, pdf available at https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/pubs_archive/pubs-pdfs/2017/spars-pandemic-scenario.pdf (accessed December 27, 2020 and February 20, 2021).

Bron: COUNTDOWN TO 2025 AND THE SECRET DESTINY OF AMERICA—PART 18: Dark Winter Is Coming » SkyWatchTV