www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het komende Grote Waanidee - Deel 2: De religie van UFO-fenomenen

26 oktober 2021 - door Tom Horn

Deel 0 - Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24

Als je eraan twijfelt dat het UFO-fenomeen een religie is, kijk dan eens naar een van de grote UFO-festivals. Mensen reizen grote afstanden naar Roswell, New Mexico; McMinnville, Oregon; Kecksburg, Pennsylvania; het Burning Man festival en andere plaatsen waar conferenties worden gehouden om de mogelijkheid van ETI-contact te vieren. Over het algemeen zul je op deze bijeenkomsten een zware New Age aanwezigheid aantreffen. Naast de tarotkaart lezingen en genezende kristallen, is een sterk verlangen om onze "ruimte broeders" te ontmoeten duidelijk onder veel van de pelgrims die de reis hebben gemaakt.

Kortom, je komt mensen tegen die antwoorden zoeken op de grote vragen die de mensheid al sinds heel vroeg in onze geschiedenis achtervolgen: Waar komen we vandaan, waarom zijn we hier, en waar gaan we heen als we sterven?

Wat je op deze festivals niet zult vinden - althans niet voor zover wij weten - zijn seminars over astrofysica, ruimtevaarttechniek, of geavanceerde wiskunde. Als het doel van deze conferenties is om te onderzoeken of er contact met ons is geweest, en wat de ETI's willen en hoe we Zeta Reticuli kunnen bezoeken, zou het hoe van dit alles dan geen deel van de discussie moeten zijn? Zou NASA of een aantal grote defensieaannemers geen standjes moeten hebben om veelbelovend jong talent te werven?

In plaats daarvan lijkt het erop dat de aanwezigheid van ET's op Aarde een gegeven is, de potentiële dreiging van een vijandige ETI wordt gebagatelliseerd (ondanks de ontvoeringsverhalen van Betty en Barney Hill, Travis Walton, en anderen), en de belangrijkste vraag die iedereen bezighoudt is wanneer de regering van de Verenigde Staten zal ophouden zich terughoudend op te stellen en de wereld zal laten zien wat er is verborgen in Area 51 en Wright-Patterson Air Force Base. Want dan zullen we het eindelijk weten.

Wat te weten, precies?

Om te luisteren naar de evangelisten van het oude buitenaardse evangelie, die al meer dan een decennium regelmatig preken op Amerikaanse kabeltelevisienetwerken, zullen we eindelijk weten waar we vandaan komen, waarom we hier zijn, en waar we heengaan als we sterven.

Met andere woorden, de antwoorden die wij Christenen in onze handen houden elke keer als we een Bijbel oppakken. Waarom zoeken UFO-zoekers daar niet?

We moeten niet verbaasd zijn dat het geloof in ET de laatste zeventig jaar in Amerika is toegenomen. Minstens twee keer zo lang hebben de meeste van onze leidende denkers in de seculiere wereld het modernistische en postmodernistische denken omarmd. We zullen de implicaties van deze filosofieën in een volgend artikel behandelen, maar in een notendop: Modernisten geloven dat de wetenschap het enige betrouwbare instrument is om de waarheid te vinden, terwijl postmodernisten, aan de andere kant, geloven dat de waarheid onkenbaar is.

Je kunt zien waarom geen van deze filosofieën vriendelijk is voor een christelijk wereldbeeld. Wij geloven in een onzichtbare God die het universum in het leven riep. Als bovennatuurlijk wezen tart Hij observatie en meting met natuurlijke middelen. En een God die de objectieve waarheid definieert - zoals in: "Ik ben de waarheid" - is een anathema voor postmodernisten.

Wij Amerikanen zijn al sinds ongeveer de dertiger jaren ondergedompeld in de postmoderne filosofie. Dankzij de invloed van deze zichzelf weerleggende filosofie op ons onderwijssysteem, zijn de meesten van ons niet voorbereid om werkelijk bewijs te eisen voor buitengewone beweringen als: "We worden bezocht door ETI's."[i] In plaats daarvan zijn we tevreden met het negeren van een geloofssysteem dat een derde van onze vrienden en familieleden heeft gelokt, iets wat we nooit zouden doen als het gezicht van ET, hoorns en een sikje zou hebben.

Dankzij het postmodernisme, dat te velen van ons heeft geleerd dat onze overtuigingen verkeerd zijn als ze de gevoelens van iemand anders kwetsen, laten we de beweringen van UFO-gelovigen zonder kritisch onderzoek voorbijgaan. We zijn tenslotte geconditioneerd om te geloven dat de waarheid relatief is, gefilterd door persoonlijke ervaring en gevormd door onze cultuur. Dus uw nederige auteurs, als Angelsaksische Amerikaanse mannen, hebben een andere set van "waarheden" dan, laten we zeggen, een vrouw uit Tibet.

Eh... wacht even. Niet zo snel. Een bevriende natuurkundige kwam onlangs een nog extremer voorbeeld van postmodernistisch denken tegen. Tijdens een college natuurkunde reageerde een Afro-Amerikaanse student op Newtons Wet van de Universele Gravitatie door te zeggen dat die wet niet op hem van toepassing was omdat het een wet van de blanke man was. Toen onze vriend, die dwazen niet graag voor gek zet, ontdekte dat de jongeman geen grapje maakte, nodigde hij de ontluikende wetenschapper uit om samen met hem op het dak van het vier verdiepingen tellende gebouw zijn theorie op de proef te stellen. Door te springen.

Voor zijn opmerking moest onze vriend een aantal sessies gevoeligheidstraining ondergaan. Maar u begrijpt wat ik bedoel - we kunnen niet tevreden zijn met het verwerpen van het UFO-fenomeen door te zeggen: "Jezus werkt goed voor mij, en alle anderen moeten hun eigen weg naar God maar zoeken".

Voorwaardelijke waarheid - beweringen die getoetst kunnen worden aan de hand van logica en bewijs - bestaat. Het Christendom is gebaseerd op propositionele waarheid. Voorbeeld: Jezus is God.[ii] Aangezien Jezus zei dat niemand tot de Vader komt behalve door Hem, dan zijn er geen andere wegen naar God. Als dit waar is, kan het volgen van de ET-snelweg naar zijn eindbestemming eeuwige gevolgen hebben.

En als een derde van Amerika gelooft dat ET bestaat, en driekwart van ons gelooft dat er bewijs is van ETI-contact, dan is de kans groot dat tenminste één persoon in uw kerk het ETI-evangelie aanhangt.

Sinds het midden van de jaren tachtig zijn conferenties een integraal onderdeel van het UFO-fenomeen geworden. Elk jaar brengen grote conferenties duizenden waarheidszoekers uit de hele Verenigde Staten en de wereld bijeen om deskundigen over het fenomeen te horen discussiëren over de redenen waarom we worden bezocht, over verslagen van contacten en ontvoeringen, en over het bewijs daarvan.

Belangrijke evenementen op de jaarlijkse kalender zijn natuurlijk het Roswell UFO Festival. Het neerstorten van iets in de woestijn ten noordwesten van de stad in 1947 veroorzaakte destijds opschudding, maar het incident werd min of meer vergeten tot zo'n dertig jaar later. Tenminste enkele inwoners van de stad deelden hun overtuiging met de auteurs op het festival van 2017 dat de huidige belangstelling voor de Roswell UFO-crash het resultaat was van stadsleiders die in de jaren '70 zochten naar een manier om een stad te redden die een langzame dood aan het sterven was. De sluiting in 1967 van de luchtmachtbasis Walker, gelegen op slechts drie mijl ten zuiden van het centrale zakendistrict, had een enorme impact op de lokale economie. Zevenduizend van de negenendertigduizend inwoners van de stad trokken weg en ongeveer vierduizend huizen overspoelden de plaatselijke onroerend-goedmarkt.[iii] Men kan de wanhoop van de plaatselijke ondernemers begrijpen om iets te vinden om mensen naar een stoffig woestijnstadje te lokken dat ongeveer tweehonderd mijl ten zuiden van Albuquerque ligt.

Andere grote conferenties worden gehouden in Scottsdale, Arizona; McMinnville, Oregon; Eureka Springs, Arkansas; Joshua Tree, Californië; en andere plaatsen met bijeenkomsten waarvan de organisatoren aanstoot kunnen nemen aan het feit dat zij niet op deze lijst staan. Het punt is niet om de evenementen op te sommen, maar om te illustreren dat conferenties die honderden of duizenden mensen bijeenbrengen om het hoe en waarom van ET-bezoek te bespreken, overal in het land plaatsvinden. Zij worden bevorderd door nationale radio- en televisieprogramma's en vergemakkelijkt door het gemak van Internetcommunicatie.

De vraag is waarom? Wat beweegt mensen om het hele land door te reizen om lezingen bij te wonen, terwijl ze de informatie net zo goed in boeken of op YouTube kunnen vinden? Wij vermoeden dat het om dezelfde redenen is als waarom mensen naar bijbelvoorspellende conferenties reizen, iets waar we uit eigen ervaring over kunnen spreken: De reis is de moeite waard omdat het over iets transcendents gaat. De kosten en het ongemak om naar een evenement te gaan is een kleine prijs voor de vreugde die voortkomt uit het samenzijn met anderen die het begrijpen, die het snappen. Het gevoel deel uit te maken van een gemeenschap is iets wat UFO-gelovigen niet ervaren in de kerk (en hetzelfde geldt voor veel te veel gelovigen in Bijbelprofetie), op het werk, of thuis. En diep van binnen voelen ze een knagend gevoel van iets dat ze missen - iets dat ze misschien wel zullen vinden op de volgende UFO-conferentie.

BEKIJK NIEUWE ONDERZOEKSSERIE! EPISODE ÉÉN: DE GROTE MISLEIDING IS HIER EN VELEN ZULLEN MISLEID WORDEN!

Steven Greer, een voormalig trauma-arts die de vader is geworden van de officiële onthullingsbeweging, is niet verlegen om een verband te leggen tussen ETI's en de geestelijke gezondheid van de wereld:

Het is moeilijk voor te stellen waarom iemand met een vrouw en vier kinderen een baan van een half miljoen dollar per jaar opgeeft, totdat je begrijpt dat volgens Greer buitenaardsen niets minder zijn dan een antwoord op een spirituele crisis. Waarom één leven redden op de eerste hulp als je een hele planeet kunt redden?...

Op zijn 18e verjaardag klom hij op een brandtoren om te mediteren. Weer zag hij een schijf materialiseren. Hij voelde een tik op zijn schouder, draaide zich om en zag een klein wezen met "prachtige ogen." Greer voelde zich vliegen toen het wezen hem naar een ruimteschip straalde. De tijd stond stil. Hij voelde zich verbonden met iedereen en alles.

Na die ervaring bleef hij zich "verbinden met een pure, universele liefde." Elke nacht mediteerde hij. En elke nacht kwamen de buitenaardse wezens.

Zuivere, universele liefde. Voor veel gelovigen is dit de belofte van het UFO-fenomeen, transcendentie. Iets groters en mooiers dan de groezelige, lawaaierige wereld waarin zij leven. En Dr. Steven Greer is de stem die roept in de wildernis om de weg van ET recht te maken.

Dit is de reden dat de presentatieonderwerpen op UFO-conferenties zelden of nooit over logistiek gaan, hoe de ETI's precies de enorme problemen van energieverbruik, stralingsblootstelling, voedselopslag, en eenvoudige mechanische betrouwbaarheid hebben opgelost die nodig zijn om de uitgestrekte leegte van de ruimte over te steken. Op enkele uitzonderingen na richten de sprekers op deze bijeenkomsten zich meer op de spirituele implicaties van ET-bezoeken dan op de wetenschap van hoe ze hier zijn gekomen.

Dit is niet toevallig.

Hoewel een handvol bekende gevallen een duisterder doel van hun bezoeken suggereren, is de houding tegenover onze vermeende ruimtebroeders over het algemeen positief. Op een paar opmerkelijke uitzonderingen na, vermijden deskundigen in het veld te lang stil te staan bij het idee dat er iets duisters en bedrieglijks aan de basis zou kunnen liggen van het UFO-fenomeen. Wij suggereren dat ook dit geen toeval is.

De media en Hollywood

De media hebben een sleutelrol gespeeld in het promoten van dit nieuwe geloof. Zonder het bereik van internet, kabeltelevisie en Hollywood is het twijfelachtig of het evangelie van ET zich zo ver en zo snel zou hebben verspreid als het heeft gedaan.

Ze zouden zichzelf waarschijnlijk niet zo karakteriseren, maar de vaste tv-kabelprogramma's van alienjagers zijn in wezen, zoals Dr. Michael Heiser ze noemt, televangelisten voor de ET-religie. Ancient Aliens is, ongelooflijk, nu in zijn twaalfde seizoen op History Channel.

The History Channel! Weet u nog dat History Channel nog programma's over geschiedenis uitzond? Jammer genoeg is echte geschiedenis net zo populair op kabel als het was op de middelbare school. Dus wendden de programmamakers zich tot zogenaamde reality shows, die oude zaken over UFO's en buitenaards contact herhalen, en ze vonden goud in die sensatie.

Wij mensen houden van mysteries, en andere kabelnetwerken hebben de afgelopen tien jaar het voorbeeld van History Channel gevolgd, met wisselend succes. Programma's over het paranormale en onverklaarbare zijn te zien op National Geographic, SyFy, Animal Planet, en het Travel Channel. Mysterie verkoopt. En niets is mysterieuzer dan de onverklaarbare lichten in de lucht en de hardnekkige verhalen van degenen die beweren aan boord van de schepen te zijn geweest.

Ancient Aliens and Clones

Het populairste en invloedrijkste programma op de kabel om de honger naar het ET evangelie te stillen is ongetwijfeld Ancient Aliens. Het werd in 2010 gelanceerd door History Channel als opvolger van UFO Hunters, dat in 2008 en 2009 werd uitgezonden. Een aantal andere programma's over het UFO-fenomeen zijn gekomen en gegaan sinds de eeuwwisseling - UFO Chasers, UFOs Declassified, UFO Files, Hangar 1, en Unsealed: Alien Files, om er een paar te noemen, maar Ancient Aliens draait door in 2017, een top-tien kabelprogramma met ongeveer 1,2 miljoen volwassen kijkers op vrijdagavond.[v] Tegen de tijd dat u dit leest, zullen 130 afleveringen van Ancient Aliens de subtiele boodschap hebben gebracht dat de Bijbelse beschrijving van waar de mensheid vandaan kwam onvolledig was.

Achteraf gezien was de verschuiving van UFO's naar "buitenaardse wezens" een briljante programmeringsbeslissing. Er zijn maar zoveel manieren om wazige mobiele telefoonvideo's van wazige lichten aan de nachtelijke hemel interessant te laten lijken. Beroemde gevallen als Roswell, Kecksburg en de Phoenixlichten zijn net zo vaak geanalyseerd als de moord op Kennedy. Zonder nieuwe informatie over oude gebeurtenissen, wat niet waarschijnlijk is, of spectaculaire nieuwe zaken om te onderzoeken, raakt het UFO-fenomeen vrij snel uitgeput - althans wat betreft wat kan worden omgezet in onderhoudende televisie.

Door het UFO-fenomeen te koppelen aan onopgeloste mysteries uit het verleden, openden de producenten van Ancient Aliens een goudmijn aan materiaal. Alles, van de piramides tot cultussen en mysteriegodsdiensten, was opeens vrij spel. Zwaar leunend op het werk van Erich von Däniken en Zecharia Sitchin, heeft Ancient Aliens ETI's in verband gebracht met het oude Soemerië, de cyclopische architectuur van de Amerika's, en de Vrijmetselarij.

En, natuurlijk, de Bijbel. Ook dit is geen toeval. Onderzoeker en auteur Jason Colavito merkte op dat "Ancient Aliens al jaren geleden ophield over ruimtewezens te gaan en nu een soort propagandatak is voor New Age religie, wat verklaart waarom het zoveel meer geïnteresseerd is in het mysterie van het bewustzijn dan in feitelijk bewijs voor het bestaan van ruimtewezens.... In de loop der jaren is Ancient Aliens uitgegroeid tot Theosophy: The Series."

Precies goed.

Het mooie van deze aanpak is dat de makers van Ancient Aliens niets hoeven te bewijzen. Een middeleeuws schilderij, een inscriptie uit het oude Nabije Oosten, of een vreemd uitziende prehistorische rotstekening is alles wat ze nodig hebben om een nieuwe aflevering te maken. Gastheer Giorgio Tsoukalos begint zoveel uitspraken met "Zou het kunnen...", of "Is het mogelijk..." zodat de show een parodie van zichzelf is geworden.

Een klassiek voorbeeld is de fascinatie die oude astronautengelovigen hebben voor het wiel van Ezechiël:

Toen ik keek, zag ik een stormwind uit het noorden komen, en een grote wolk, met rondom helderheid, en vuur dat voortdurend oplaaide, en in het midden van het vuur, als het ware blinkend metaal....

Toen ik nu naar de levende wezens keek, zag ik naast de levende wezens een wiel op de aarde, een voor elk van de vier. Wat het uiterlijk van de wielen en hun bouw betreft: hun uiterlijk was als het blinken van beryl. En de vier hadden dezelfde gelijkenis, hun uiterlijk en hun bouw waren als een wiel in een wiel. Wanneer zij gingen, gingen zij in een van hun vier richtingen zonder te draaien terwijl zij gingen. En hun randen waren groot en ontzagwekkend, en de randen van alle vier waren vol ogen rondom. En wanneer de levende wezens gingen, gingen de wielen naast hen; en wanneer de levende wezens uit de aarde opstegen, stegen de wielen op. Waarheen de geest wilde gaan, gingen zij, en de raderen stegen met hen mee, want de geest van de levende wezens was in de raderen. Wanneer die gingen, gingen deze; en wanneer die stonden, stonden deze; en wanneer die van de aarde oprezen, rezen de raderen met hen op, want de geest van de levende schepselen was in de raderen. (Ezechiël 1:4, 15-21, ESV)

De analyse van Tsoukalos? "Het leest veel meer als een ontmoeting met een soort buitenaards vaartuig dat verkeerd werd geïnterpreteerd als een soort goddelijke gebeurtenis."[vii]

Nou, ja, als je geen Mesopotamiër bent die 2600 jaar geleden leefde. Dat soort beelden waren toen heel gewoon. Geloof het of niet, de onderdanen van Nebukadnezar zouden precies hebben geweten wat zij zagen - een koninklijke troon en zijn goddelijke beschermers.

De UFO-interpretatie is modern, maar het is niet nieuw. The Spaceships of Ezekiel, een boek uit 1974 van Josef P. Blumrich, kapitaliseerde op de groeiende populariteit van von Däniken's Chariots of the Gods, met de toegevoegde marketing aantrekkingskracht dat Blumrich het boek schreef terwijl hij "hoofd was van NASA's systems layout branch of the program development office at the Marshall Space Flight Center."

Behalve dat hij dat niet was:

Een van de redenen waarom zoveel mensen dachten (en nog steeds denken) dat Blumrichs boek het vermelden waard was, is dat hij beweerde (en dat zijn volgelingen dat graag herhalen) dat hij een NASA ingenieur was. Dat was hij niet. Zoals Jason Colavito lang geleden aantoonde, bestaat er documentatie van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waaruit blijkt dat het ministerie geen bewijs kon vinden dat Blumrich verbonden was aan de NASA. Eerlijk gezegd, zou het niet uitmaken als Blumrich een ingenieur was. Zijn ideeën zijn hoe dan ook gebaseerd op wanhopige en ongeïnformeerde mislezingen van de bijbelse tekst. We weten wat Ezechiël zag omdat zijn beschrijvingen een afspiegeling zijn van oude Babylonische iconografie die we vandaag de dag kunnen bekijken dankzij archeologen. De beeldspraak is geen mysterie, evenmin als de betekenis ervan.

Dus, nogmaals, de onkritische denkers in de oude astronautenbaan (en ik bedoel baan) werden bedrogen door een "onderzoeker" die tegen hen loog. Je moet je afvragen hoe vaak dit nog moet gebeuren voordat sommige van deze mensen wakker worden. De oude astronautentheorie wordt voornamelijk ondersteund door ijverige maar dubbelhartige onderzoekers die frauduleus onderzoek aanbieden aan een emotioneel en psychologisch geprikkeld publiek. Het is eigenlijk best triest.

Dus Blumrich was een bedrieger en Tsoukalos heeft de zaken omgekeerd. Wij denken dat Ezechiël een UFO zag omdat ons eenentwintigste eeuwse wereldbeeld de goddelijke beelden uit de zesde eeuw voor Christus verkeerd interpreteert. Helaas zijn mensen die zeggen dat ze de Bijbel serieus nemen niet beter voorbereid om te begrijpen wat de profeet zag dan Giorgio Tsoukalos. Degenen die Ezechiël hebben bestudeerd, hebben zich meestal niet ingelezen in de Mesopotamische religieuze beeldspraak. Evangelisten van de ET-religie negeren wat de oude Mesopotamiërs geloofden vanwege, nou... vanwege buitenaardse wezens.

Dat is de reden van de voortdurende populariteit van het werk van wijlen Zecharia Sitchin. In een notendop beweerde Sitchin, die in 2010 overleed, dat de Mesopotamische iconografie het bestaan aantoonde van een vergeten planeet genaamd Nibiru voorbij Neptunus. Deze planeet, beweerde Sitchin, volgt ongeveer elke 3600 jaar een zeer elliptische baan in het binnenste zonnestelsel met catastrofale gevolgen. Sitchin stelde ook de Anunnaki, de goden van Soemerië, gelijk met de bijbelse Nephilim, en beweerde dat zij zo'n 450.000 jaar geleden op Aarde aankwamen om goud te delven in Afrika.

Sitchin's theorieën zitten achter veel van de Planeet-X-angst die het Internet verstopt. Bijbelgeleerde Dr. Michael S. Heiser, die Soemerisch leest, heeft Sitchin's theorieën grondig ontkracht en is zelfs zo ver gegaan dat hij zijn belastingaangifte heeft gepubliceerd om aan te tonen dat hij geen winstoogmerk had door Sitchin publiekelijk uit te dagen.[ix] Dat heeft Sitchinieten er niet van weerhouden om door te gaan met het verspreiden van het idee dat de goden van de oude wereld eigenlijk astronauten van buiten het zonnestelsel waren op zoek naar rijkdom, rijkdom, of gewoon wat R & R op Sol III.

Allerlei mysteries uit de oudheid worden wegverklaard met "Wel, we weten het niet, dus buitenaardse wezens." Een van de meest overtuigende verhalen die ons over onze voorouders worden verteld is bijvoorbeeld dat zij onmogelijk de stenen hebben kunnen verplaatsen waarmee de piramiden, de tempel van Baalbek of Machu Picchu zijn gebouwd, omdat onze moderne kranen dat gewicht vandaag de dag niet meer kunnen tillen. Wat ons niet wordt verteld, is dat de Russen tussen 1768 en 1770 de zwaarste steen die ooit door mensen is verplaatst, de dondersteen van 1500 ton, bijna vier mijl over land naar het centrum van Sint-Petersburg hebben vervoerd zonder dierlijke of machinale kracht.

Denk daar eens over na. Terwijl de Amerikaanse koloniën langzaam naar hun onafhankelijkheidsoorlog marcheerden, verplaatsten vierhonderd Russen met touw, hout en een stel bronzen bollen met een diameter van zes duim, een blok graniet dat evenveel woog als vijfenzestig volgeladen tractor-opleggers in negen maanden tijd over zes kilometer droog land. Dus alleen omdat we niet precies weten hoe mensen vierduizend jaar geleden grote blokken steen verplaatsten, betekent dat nog niet dat het buitenaardse wezens moeten zijn geweest.

Maar toch, hoe feitelijk waardeloos de show ook is, mensen kijken nog steeds naar Ancient Aliens. En het gebrek aan reactie van de kerk op het oude buitenaardse idee helpt niet. Het negeren van het UFO-fenomeen heeft het niet doen verdwijnen. Nogmaals: Een derde van de Amerikanen gelooft dat we bezocht worden door ET. Slechts 10 procent gelooft in God zoals Hij in de Bijbel wordt beschreven.

Waarom komen we steeds terug op die cijfers? Omdat we midden in een informatie-oorlog zitten, en de popcultuur staat aan de kant van de buitenaardse wezens.

VOLGEND DEEL: Populariteit van Science Fiction Films en Televisie en hun rol in de komende Grote Misleiding

Eindnoten:

[i] Yes, there are eyewitnesses who have seen mysterious flying craft, and there is some physical evidence, such as puzzling metal implants extracted from contacts. None of that is proof of extraterrestrial origin.

[ii] For the sake of brevity, I’ll leave defending that proposition to books like The Case for Christ and Evidence That Demands a Verdict .

[iii] Martin Waldron, “In Roswell, N. M., Closing of Air Base Wasn’t the End,” July 9, 1970, The New York Times. http://www.nytimes.com/1970/07/09/archives/in-roswell-nm-closing-of-air-base-wasnt-the-end.html, retrieved 7/15/17.

[iv] Gendy Alimurung, “One Weekend with Alien Enthusiasts Might Make You a Believer,” November 28, 2013, LA Weekly . http://www.laweekly.com/news/one-weekend-with-alien-enthusiasts-might-make-you-a-believer-4137362, retrieved 7/16/17.

[v] Alex Welch, “Friday Cable Ratings: ‘Live PD’ and Clippers vs Lakers Game Land High,” July 10, 2017, TV by the Numbers . http://tvbythenumbers.zap2it.com/daily-ratings/friday-cable-ratings-july-7-2017/, retrieved 7/16/17.

[vi] Jason Colavito, “Review of Ancient Aliens S12E10 ‘The Akashic Record,’” July 14, 2017. http://www.jasoncolavito.com/blog/review-of-ancient-aliens-s12e10-the-akashic-record, retrieved 7/16/17.

[vii] Transcribed from video clip: https://www.youtube.com/watch?v=CDeGGZVxUGg, retrieved 7/16/17.

[viii] Dr. Michael S. Heiser, “The Spaceships of Ezekiel Fraud,” April 28, 2013, Paleobabble . http://michaelsheiser.com/PaleoBabble/2013/04/spaceships-ezekiel-fraud/, retrieved 7/16/17.

[ix] See www.SitchinIsWrong.com.

Bron: THE COMING GREAT DELUSION—PART 2: The Religion of UFO Phenomena » SkyWatchTV