www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het komende Grote Waanidee - Deel 1: De Officiële Onthullingsbeweging

24 oktober 2021 - door SkyWatch Editor

Deel 0 - Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24

Op dit moment is SkyWatch TV bezig met de presentatie van een gelimiteerd speciaal televisie-onderzoek over UFO's en "buitenaardse wezens" met fragmenten uit een baanbrekende nieuwe documentaire The Great Delusion die 10 jaar in de maak was. Hierin wordt onder andere opgemerkt dat uit recente enquêtes blijkt dat Amerikaanse volwassenen eerder geloven dat buitenaardsen de aarde bezoeken dan dat zij geloven in God zoals Hij Zichzelf aan ons heeft geopenbaard in de Bijbel.

Ik wou dat ik overdreef, maar dat doe ik niet.

Uit een onderzoek in opdracht van National Geographic Channel bleek dat 36 procent van de Amerikanen gelooft dat UFO's bestaan. Hetzelfde percentage zei te geloven dat buitenaardse wezens de Aarde hebben bezocht. Zevenenzeventig procent zei dat er bewijs is dat de Aarde is bezocht, ongeacht of ze hun mening over de vraag op de een of andere manier hadden gevormd.[i]

Ter vergelijking: de Barna Group ontdekte in 2017 dat hoewel 73 procent van de Amerikaanse volwassenen zichzelf "christelijk" noemt,[ii] slechts 10 procent een bijbels wereldbeeld heeft.[iii]

Dat lijkt misschien verrassend laag voor u, maar het was een lichte verbetering ten opzichte van hun onderzoek uit 2009. De profeet Hosea zou zich vandaag de dag thuis voelen in de straten van Amerika. Gods volk wordt werkelijk vernietigd door gebrek aan kennis.

Sommige Christenen geloven dat we tijd verspillen aan UFO's, wat beter besteed zou kunnen worden aan de prediking van het evangelie. Sommigen bekritiseren ons voor het helpen verspreiden van het ET-idee. Met alle respect, het is tijd om wakker te worden en de ozon te ruiken. Dat schip is uitgevaren.

Het is simpele wiskunde: Een derde van de volwassen bevolking van Amerika, ongeveer 81 miljoen mensen, geloven dat ET naar huis heeft gebeld vanuit een binnenlands netnummer, en slechts 10 procent van ons, ongeveer 24 miljoen, geloven in God zoals Hij in Zijn boek wordt beschreven. Met andere woorden, doctrinair gezonde, Bijbelgelovige Christenen zijn in de minderheid in Amerika tegenover ET-gelovigen, drie tegen één.

Christenen zouden zich hierover moeten verontrusten. Er is iets veranderd in onze cultuur sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hollywood en de media hebben het idee gepromoot dat bezoekers van de sterren de Aarde regelmatig tot een vakantieplek maken. De berichtgeving is effectief geweest. Populaire science fiction is, zoals Dr. Michael S. Heiser het noemt, "televangelisatie voor de ET religie" geworden.

Er is nog een ander aspect aan het fenomeen dat we in deze serie zullen bespreken. Om de vier jaar raken ETI (Buitenaardse Intelligentie) activisten - ja, dat is een ding - opgewonden dat een vertrekkende of aantredende Amerikaanse presidentiële regering eindelijk de boeken opent over het geheime UFO onderzoek van de regering. Het recente Pentagon rapport was het resultaat van Trump's bevel daartoe, hoewel de belangrijkste details nog niet aan het publiek werden verstrekt. Het idee dat "officiële onthulling" van het bestaan van buitenaardse intelligentie in 2016 zou gebeuren, werd aangewakkerd door de rol van John Podesta als voorzitter van Hillary Clinton's campagne. Podesta, een adviseur in de Clinton en Obama administraties, staat bekend als een gelovige in het bestaan van ETI's, en e-mails van Podesta's Gmail account vrijgegeven door WikiLeaks voegden brandstof toe aan het vuur. De UFO-onderzoeksgemeenschap was stomverbaasd toen ze vernam dat een voormalige NASA-astronaut Podesta meer dan eens de hand reikte om een ontmoeting met president Obama te regelen over "geweldloze ETI's uit het aaneengesloten universum."[iv]

Dat is niet gebeurd, maar het roept wel een belangrijke vraag op: Wat als Fox News op een dag in zijn programmering inbreekt om aan te kondigen dat er zojuist een buitenaards vaartuig op het gazon van het Witte Huis is geland? Afgezien van de militaire vragen (zoals, hoe het langs onze luchtafweer kwam), moeten Christenen voorbereid zijn om op zo'n verslag te reageren.

Waarom? Omdat de media het UFO-idee verslaat als een tweejarige met een nieuw speelgoedtrommeltje. Het publiek wordt klaargestoomd om de komst van ET te accepteren, en de propaganda die door Hollywood en de media wordt verspreid omvat het idee dat we de Bijbel moeten herschrijven zodra de schotel landt. Ons zou worden verteld dat die gekke man op de kabel al die tijd gelijk had[v]: onze verre voorouders werden niet bezocht door God en Zijn engelen, zij waren gewoon te primitief om geavanceerde ETI's en hun technologie te zien voor wat ze waren.

De waarheid is juist het tegenovergestelde: Westerlingen, geïndoctrineerd door de cultus van het sciëntisme, herkennen goddelijke beelden uit de oude wereld niet voor wat ze zijn. Wij zien daar een UFO, waar de Mesopotamiërs van 2600 jaar geleden onmiddellijk een koninklijke troon en zijn goddelijke beschermers herkenden.

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat een nieuwssite ergens clickmaaltijdjes serveert over een vage UFO-video of een misplaatst "artefact op Mars". Niets wordt ooit bewezen, maar het houdt wel het flakkerende vlammetje van hoop brandende. De Chinese martelingsaanpak (met vallende druppels) van de ETI-aanpak is frustrerend voor UFO-gelovers, maar het is effectief. Zie de bovenstaande statistieken waarin één op de drie Amerikanen gelooft - en dat met veel minder bewijs dan wij hebben - in het leven, de dood en de opstanding van Jezus.

BEKIJK NIEUWE ONDERZOEKSSERIE! EPISODE ÉÉN: DE GROTE MISLEIDING IS HIER EN VELEN ZULLEN MISLEID WORDEN!

Zelfs het Vaticaan is zich aan het indekken om de onthullingsmythe voor te blijven. In 2014 gaf Paus Franciscus aan bereid te zijn een ET-er te dopen als er een op het Sint-Pietersplein zou landen en die wens zou uitspreken.[vi]

Begrijp alsjeblieft dat we niet zeggen dat we geloven dat er bewijs bestaat voor buitenaards contact. Dat doen we niet. Als Christenen die het voorbeeld proberen na te volgen van de mensen in Berea, die naar Paulus luisterden en vervolgens zijn woorden zorgvuldig vergeleken met de Schrift, zouden we in alle dingen kritisch moeten zijn met het Woord van God als de uiteindelijke autoriteit. En Zijn Woord geeft ons een theologisch kader om een openbaarmaking te aanvaarden zonder ook maar één jota of tittel te schrappen - zelfs als, zoals wij geloven, zo'n "openbaarmaking" een leugen zal zijn.

Uw status op deze planeet en in het universum wordt niet beïnvloed door een entiteit met een groene huid in een zilveren overall die plotseling op het grasveld van het Witte Huis verschijnt - of een engel van licht die zich manifesteert op de Tempelberg.

U bent geschapen naar het beeld van God. In deze serie zullen we uitleggen wat dat werkelijk betekent en waarom het er in deze context toe doet.

Wanneer we Gods zwijgen over de mogelijkheid van buitenaards leven vergelijken met de boekdelen die door de profeten en apostelen zijn geschreven over machtige, gevaarlijke entiteiten die de planeet al met ons delen, dan is het duidelijk dat christenen minder aandacht zouden moeten besteden aan theoretische ETI's en meer aandacht zouden moeten besteden aan de maar al te reële vorsten, machten, tronen en heerschappijen waar Paulus ons voor waarschuwde - vooral omdat de laatsten heel hard hun best doen om ons ervan te overtuigen dat zij de eersten zijn.

Daartoe zullen we in deze serie een keten van bewijzen volgen en voor het eerst, voor zover wij weten, suggereren dat het moderne, "oude buitenaardse" evangelie zijn wortels heeft in een zeer oude bovennatuurlijke bron - en we zullen de namen noemen van de entiteiten die hierbij betrokken zijn. Deze vijand probeert al duizenden jaren letterlijk aanspraak te maken op de Aarde en alles wat er op leeft.

De vijand is niet buitenaards, hoewel het deel uitmaakt van hun misleiding om de wereld ervan te overtuigen, zoals Baudelaire's gulle gok, dat zij niet bestaan - tenminste niet op de manier zoals zij in de Bijbel worden beschreven.

Demonisch? Eigenlijk is het veel duisterder dan dat.

De moderne verkondigers van hun valse evangelie herkennen het waarschijnlijk niet voor wat het is. Dat is met opzet. Voor deze buitenwereldse entiteiten, zijn mensen op zijn best nuttige idioten. In het slechtste geval, als ze contactpersonen vertellen dat hun enige verlangen is om de mens te dienen, bedenk dan: Dat zou de titel van hun kookboek kunnen zijn.

De wereld is klaar voor een ET-onthulling

De wereld is klaar om ET te verwelkomen. Dit is vooral waar in Amerika, dat duidelijk een post-christelijk tijdperk is binnengetreden. Sommigen beweren dat het al verder is gegaan dan dat in openlijk anti-christelijk gebied, wat niet moeilijk te geloven is als je op het nieuws let. Dus, in een natie die de concepten van zonde en verlossing als achterhaald heeft verworpen, is een geloofssysteem dat verlossing biedt zonder zonde, of de stress en moeite om het te verdedigen, perfect. Het ET-evangelie verkoopt omdat schuld slecht aanvoelt, nadenken moeilijk is, en de enige zonde in een postmoderne wereld is iemand anders te vertellen dat zijn of haar wereldbeeld gebrekkig is.

De leer van deze ET-religie is gebaseerd op stukjes bewijs, waarvan sommige tegenstrijdig zijn, en omdat er geen centraal bureau is om de orthodoxie te handhaven, zijn gelovigen vrij om in hun "goden" zo ongeveer alles te lezen wat ze willen.

Christenen daarentegen geloven in een Godheid die Zijn volgelingen opdroeg God lief te hebben met heel hun hart, ziel en verstand.

Verrassende statistieken van ET-gelovigen en Christenen

We moeten enkele van de gegevens die we in de inleiding deelden, uitpakken. Om te herhalen, ongeveer een derde van de Amerikaanse volwassenen gelooft dat het "enigszins" of "zeer" waarschijnlijk is dat we bezocht zijn door een ETI,[vii] terwijl slechts 10 procent van ons een bijbels wereldbeeld heeft.

Dit zou gewoon weer een onderwerp voor talk-show gesprekken zijn, ware het niet voor één cruciaal feit: Het UFO-fenomeen is niet wetenschappelijk, het is spiritueel. Maar wat echt verontrustend is, is dat de meeste mensen die denken dat ze een bijbels wereldbeeld hebben, dat in werkelijkheid niet hebben. Volgens het onderzoek van Barna uit 2017 heeft "slechts 17 procent van de christenen die hun geloof belangrijk vinden en regelmatig naar de kerk gaan, daadwerkelijk een bijbels wereldbeeld."[viii]

Met andere woorden, 83 procent van de regelmatige kerkgangers gelooft niet in alle belangrijke leerstellingen van het christelijk geloof. Voor hen is het Christendom een soort geestelijk buffet waar je jezelf kunt vullen met de dingen die je leuk vindt en de dingen die je niet leuk vindt kunt negeren.

Het is belangrijk dat we onze termen definiëren, vooral wanneer we te maken hebben met wat mensen geloven over de eeuwigheid. Er zijn grote kloven, spirituele zinkgaten, tussen wat mensen zeggen en wat ze werkelijk geloven en doen. Bijvoorbeeld, toen mensen werd gevraagd of ze een "bijbels wereldbeeld" hadden, zei 46 procent van de Amerikanen "ja".[ix]

Dus wat is een bijbels wereldbeeld? Volgens Barna:

Een "bijbels wereldbeeld" werd gedefinieerd als het geloof dat er een absolute morele waarheid bestaat; dat de Bijbel volledig accuraat is in alle principes die het onderwijst; dat Satan beschouwd wordt als een echt wezen of een echte kracht, en niet slechts als een symbool; dat iemand zijn weg naar de hemel niet kan verdienen door te proberen goed te zijn of goede werken te doen; dat Jezus Christus een zondeloos leven op aarde heeft geleefd; en dat God de alwetende, almachtige schepper van de wereld is die ook vandaag de dag nog het universum regeert. In het onderzoek werd van iedereen die al deze overtuigingen aanhing gezegd dat hij een bijbels wereldbeeld had.[x]

Met andere woorden, de christelijke basisleer. Christendom 1.01. Maar dieper graven in Barna's bevindingen van de laatste tien jaar of zo is oog-openend voor serieuze christenen. Bijvoorbeeld:

61 procent is het eens met ideeën die geworteld zijn in New Spiritualiteit [d.w.z., New Age leer].

54 procent is het eens met postmodernistische opvattingen.

36 procent accepteert ideeën die geassocieerd worden met marxisme.

29 procent gelooft ideeën die gebaseerd zijn op secularisme.[xi]

Onder de concepten uit de Nieuwe Spiritualiteit die de Kerk zijn binnengedrongen, ontdekte Barna dat ongeveer een derde van de Amerikaanse christenen het er sterk mee eens is dat "als je goed doet, je goed zult ontvangen; als je slecht doet, zul je slecht ontvangen." Meer dan een kwart (28 procent) is het sterk eens met de stelling dat "alle mensen tot dezelfde god of geest bidden, ongeacht welke naam ze voor dat spirituele wezen gebruiken".[xii]

Nu, wij houden ons niet bezig met de Heilige Naam onzin (het idee dat als je God niet bij zijn juiste naam noemt, je bidt tot een heidense godheid), maar het percentage praktiserende christenen dat het eens is met die stelling zou nul moeten zijn.

De invloed van het postmodernisme blijkt uit de bevinding dat 23 procent van de praktiserende christenen in Amerika het er sterk mee eens is dat "wat moreel goed of fout is, afhangt van wat een individu gelooft."[xiii]

Werkelijk? Zelfs voor Stalin, Pol Pot, en Hitler?

Erger nog, Millennials en Generatie X-ers hebben tot acht keer meer kans om deze concurrerende wereldbeelden te accepteren dan hun ouderen. Mannen, die de spirituele hoofden van hun huishoudens zouden moeten zijn, staan twee keer zo vaak open voor deze opvattingen als vrouwen.

Overweeg dit: Donald J. Trump werd ten minste gedeeltelijk tot president gekozen vanwege zijn platform om de grensbeveiliging en onbeperkte immigratie aan te pakken, vooral uit islamitische landen. Conservatieve christenen zijn zich bewust van het potentiële conflict dat zou kunnen losbarsten door miljoenen moslims te importeren in een overwegend (al was het maar in naam) christelijke natie.[xv]

Op het moment van dit schrijven maken Moslims iets meer dan 1 procent uit van de Amerikaanse bevolking. Stel je de verontwaardiging eens voor als één op de drie mensen die je op straat ziet een godsdienst zou aanhangen die volkomen vreemd is aan het evangelie van Jezus Christus!

Oh, wacht - dat doen ze al.

Maar omdat het gezicht van dit geloof een ETI is, wat bijna alles kan zijn wat gelovigen maar willen, in plaats van Ayatollah Khameini of Abu Bakr al-Baghdadi, negeert de kerk het. De meeste predikanten en bijbelleraren erkennen het niet eens. Het is vreemd. Het is "woo". Het is ongevaarlijk.

Behalve dan dat het niet zo is.

VOLGEND DEEL: De religie van UFO-fenomenen

Eindnoten:

[i] “More Than One Third of Americans Believe Aliens Have Visited Earth,” June 28, 2012, Christian Science Monitor. https://www.csmonitor.com/Science/2012/0628/More-than-one-third-of-Americans-believe-aliens-have-visited-Earth, retrieved 7/14/17.

[ii] “The State of the Church 2016,” September 15, 2016. https://www.barna.com/research/state-church-2016/, retrieved 7/14/17.

[iii] “Competing Worldviews Influence Today’s Christians,” May 9, 2017. https://www.barna.com/research/competing-worldviews-influence-todays-christians/, retrieved 7/14/17.

[iv] Email from Edgar Mitchell to John Podesta dated Jan. 18, 2015. https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1766, retrieved 7/14/17.

[v] You know the one: “I’m not saying it was aliens, but it was aliens!”

[vi] Claire Giangravè, “Could Catholicism Handle the Discovery of Extraterrestrial Life?,” February 23, 2017, Crux . https://cruxnow.com/global-church/2017/02/23/catholicism-handle-discovery-extraterrestrial-life/, retrieved 7/14/17.

[vii] Ibid.

[viii] Ibid.

[ix] “Groundbreaking AFCI Study Reveals How Many Adults Have a Biblical Worldview,” American Culture & Faith Institute, February 27, 2017. https://www.culturefaith.com/groundbreaking-survey-by-acfi-reveals-how-many-american-adults-have-a-biblical-worldview/, retrieved 7/14/17.

[x] “Barna Survey Examines Changes in Worldview Among Christians over the Past 13 Years,” March 9, 2009. https://www.barna.com/research/barna-survey-examines-changes-in-worldview-among-christians-over-the-past-13-years/, retrieved 7/14/17.

[xi] “Competing Worldviews Influence Today’s Christians,” op. cit.

[xii] Ibid.

[xiii] Ibid.

[xiv] Ibid.

[xv] It may not seem like it, because of the emergence of the Islamic State in 2014, but the historic conflict between Islam and Christendom has been unusually quiet since the end of World War I. It’s easy for us in the West to forget that the caliphate nearly destroyed Western civilization during the Middle Ages. The Ottoman Empire was only turned back from Vienna, Austria in 1683, more than sixty years after the Pilgrims landed at Plymouth Rock and established the Massachusetts Bay colony.

Bron: THE COMING GREAT DELUSION—PART 1: The Official Disclosure Movement » SkyWatchTV