www.wimjongman.nl

(homepagina)


KRUITVAT: HOE MODERNE OMSTANDIGHEDEN DE SAMENLEVING KLAARSTOMEN OM HET BEESTENSYSTEEM TE OMARMEN, RECHT ONDER DE NEUS VAN EEN SLAPENDE KERK...ARTIKEL 32, Nu al een hoer voor de wereld

19 maart 2024 door SkyWatch Editor

( )

Afbeelding via Pixabay

Inleiding - Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10
Deel 11 - Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20
Deel 21 - Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31

Nu we weten wat het is waarmee we onszelf vergelijken, is de volgende stap om te erkennen dat de buitenwereld het christendom nu al als een sekte ziet en dat er een agenda aan het werk is om dit op wereldwijde schaal te verergeren. Hoe sneller we collectief worden afgeschilderd als gekken - laat staan dat de overblijvende kerk een andere, levende en ademende entiteit is dan de apathische Bruid van Vlek en Rimpel - des te sneller kan de Antichrist ons opsplitsen en het vastberaden standpunt van de Rest over de juiste interpretatie van het Woord en het identificeren als "haatzaaien".

En begrijp dit niet verkeerd: Deze overdenking is niet nodig "omdat het ons kan schelen wat de wereld denkt". Dat doen we niet, en dat zouden we ook niet moeten doen... tenminste niet in de context waarin deze woorden tegenwoordig terloops en algemeen gebruikt worden, zoals wanneer iemand een pyjamabroek draagt in de supermarkt. De Schrift is er duidelijk over dat christenen op tragische wijze verkeerd begrepen, afgewezen en zelfs vervolgd zullen worden vanwege ons geloof in en ons werk voor Hem (2 Timoteüs 3:12; Lucas 6:22); dat we ons hierin niet alleen hoeven te voelen omdat Jezus dit als eerste heeft meegemaakt (Johannes 15:18); en dat deze ervaringen ons juist kunnen zegenen door ons geloof sterker te maken (Matteüs 5:10-11; 2 Korintiërs 12:10). Dit ontkennen is de Schrift ontkennen, dus het heeft geen zin om tijd te verspillen aan het "populair maken" van de kerk.

Aan de andere kant moeten we even stilstaan bij wat het steeds meer geseculariseerde Westen denkt als het over "christendom" hoort, zodat we weten welke indruk de Bruid van vlek en rimpel (die haar eigen Boek niet leest) maakt op hen wier zielen er misschien van afhangen. Het is in het belang van de uiteindelijke grote oogst van zielen dat de Restkerk - de beelddragers van de Schepper en de ambassadeurs van de Grote Opdracht boodschap van Christus, de Kerk die er uiteindelijk nog om zal geven en geestelijk levend zal zijn - zich des te meer kan inzetten om God te verheerlijken door Hem nauwkeurig aan de verlorenen te presenteren.

Neem de televisieserie The Handmaid's Tale als een duidelijk voorbeeld. Voor degenen die er niet bekend mee zijn: dit programma, gebaseerd op het boek van Margaret Atwood, schetst een dystopische toekomst waarin de natuurlijke menselijke voortplanting wordt bedreigd door dalende vruchtbaarheidscijfers als gevolg van seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuvervuiling. De Amerikaanse regering, nu bekend als Gilead, wordt geleid door totalitaire, theonomische dictators die een nieuwe hiërarchie van sociale klassen hebben ingesteld met extreme onderwerping van vrouwen, inclusief het verbod voor vrouwen om te lezen of te schrijven. Onmenselijke wreedheid is aan de orde van de dag voor iedereen die buiten de gunst van het tirannieke gezag treedt, en het ergste van alle kwaden wordt begaan door de meest fanatiek religieuze toegewijden. Democratie is dood en er is slechts één toegestane religie waaraan iedereen in de samenleving zich moet onderwerpen: een fundamentalistisch christelijk geloofssysteem dat de "Zonen van Jacob" wordt genoemd.

Op de laagste sociale ladder staan de "Handmaids" -rituele vruchtbaarheids-/sekslaven gemodelleerd naar een verwrongen interpretatie van Labans dienstmaagd, Bilhah, uit Genesis 29:29- die gedwongen worden om surrogaatkinderen te baren voor de "Commandanten" om zo bij te dragen aan een gestroomlijnde menselijke bevolking. Deze seksuele handeling, bekend als "de Ceremonie", vindt plaats met de deelname van de vrouw van de commandant als ze achter het hoofd van de dienstmaagd zit en haar armen naar beneden houdt, waarmee symbolisch wordt geïnsinueerd dat de gedwongen copulatie tussen man en vrouw met wederzijds goedvinden is.

Wat zou de verklaring kunnen zijn voor de immense populariteit van deze show? Is het alleen maar een aangrijpend plot? Stemt onze samenleving meer af dan ze zou doen vanwege een enorm reclamebudget? Was er een grotere buzz over deze specifieke Hulu-titel dan zo veel andere programma's vanwege de ongemakkelijke, verdraaide scènes tussen de mannelijke meesters en hun geboorteslaafde vrouwen?

Of is er misschien een andere, meer sinistere reden dat een verhaal dat gebaseerd is op een van de meest verboden boeken in het land gedurende twintig jaar[i] zo'n vaste, hedendaagse huiskamergenoot is geworden?

De gemiddelde Hulu-junkies van vandaag zullen waarschijnlijk niet stilstaan bij deze vragen; ze keren gewoon terug naar hun scherm bij het verschijnen van elke nieuwe aflevering, schijnbaar zonder acht te slaan op de diametrale verschuiving die onze Amerikaanse cultuur de afgelopen decennia heeft gemaakt van de Brady Bunch-entertainmentstandaarden van weleer. In onze meest populaire programma's verkracht een man schaamteloos zijn slavin in het bijzijn van zijn medeplichtige tijdens het voorlezen van Gods Woord.

Dat is een kleine stap voor televisie, een grote sprong voor de westerse cultuur...

Begrijp alsjeblieft dat we geen oordeel vellen over iedereen die naar deze show of een andere soortgelijke show kijkt. (Sommigen, zoals Jessica Crooke van de conservatieve Christian Post, geloven zelfs dat er een argument kan worden aangevoerd waarom deze specifieke show nuttig zou kunnen zijn om de extreme maatschappelijke gevaren bloot te leggen van de wijdverspreide acceptatie en implementatie van verkeerd geïnterpreteerde Schriftteksten.[ii]) We hopen eerder te wijzen op de niet-zo-geleidelijke desensibilisatie van onze ontvankelijkheid voor perversie zoals die zich afspeelt op het scherm, in het bijzonder met betrekking tot de vervorming van het christendom in een cultische installatie van sadistische misbruikers gedreven door de honger naar seks en overheersing. Nog maar een paar decennia geleden zou de kerk nooit in dit licht zijn afgeschilderd, fictief of anderszins, op het grote of kleine scherm. O, wat verandert onze cultuur toch snel!

Hoe zijn we op een punt gekomen dat we naar een plot kunnen kijken over iets dat zo alarmerend en verdorven is en het toch een gewone dinsdagavond noemen? Welke ontwikkelingen hebben er de afgelopen jaren in ons land plaatsgevonden waardoor we psychologisch zo verdoofd zijn dat we dit kwaad afgeschilderd zien als het christendom van de toekomst?

Je hebt eerder in dit boek al kunnen lezen over psychologische manipulatietactieken die antwoord geven op al deze vragen en meer over hoe de leer van het Christendom kan worden bestempeld als "haatzaaien", hoe onze sacramenten "verkrachting" worden genoemd en hoe onze bijdrage aan de samenleving kan worden beschouwd als "het vestigen van een dictatoriale theocratie en het opnieuw opbouwen van slavernij".

Dit zijn het soort uitspraken die The Handmaid's Tale - aangevuld met het toenemende aantal negatieve berichten in het nieuws en de media over conservatieven en conservativisme die al begonnen zijn - de neiging heeft om bij te dragen. Het is uiteindelijk een stevige, negatieve psychologische inprenting en vastberadenheid over christenen in de hoofden van ongelovigen: Christenen zijn niet te vertrouwen; ze zijn gevaarlijk en onvoorspelbaar; hun God, levensstijl, geloofsbelijdenissen, fanatiek vasthouden aan het Woord boven zelfs de wetenschap (enzovoort) zijn een plaag voor de gemeenschap; en het zou beter zijn als ze met hun geloof naar de volgende stad zouden gaan.

We weten wat sommige lezers nu denken: Het is maar een show! Onze samenleving weet dat dit fictie is. Dit is niet echt hoe de wereld over christenen denkt. Waarom maken jullie hier zo'n groot probleem van?

Het is maar één show.

Talloze andere programma's stellen ons christenen in een afschuwelijk daglicht - als gestoorde sekteleiders, pedofielen, hypocrieten, en op zijn minst als stuntelende dommeriken die alleen nuttig zijn als komisch reliëf. Denk aan Watchmen, The Big Bang Theory, Rise, The Unbreakable Kimmy Schmidt, Crazy Ex-Girlfriend, Major Crimes, Orange Is the New Black, Scandal, Awkward, The Simpsons, Daytime Divas, South Park, Young Sheldon en Will & Grace - en laten we maar niet beginnen over het personage Joe Hart, alias "Teen Jesus" uit Glee, wiens verschijning in de show de aanzet gaf tot verschillende scènes waarin de integriteit en/of seksuele geaardheid van belangrijke Bijbelse personages in twijfel werd getrokken.

Dit komt natuurlijk bovenop de plotselinge, gedurfde progressie van regelrechte godslastering over de hele linie die het christendom afschildert als grotendeels het niet verdienen van welk respect dan ook. Alleen al op televisie worden we dagelijks bespot, beschimpt, geparodieerd en beschimpt. Als onze overtuigingen op dit moment al zo gemakkelijk het onderwerp van amusement voor een hele cultuur worden, hoe kunnen we dan verwachten dat we serieus worden genomen als we geroepen zijn om de verlorenen te bereiken... je weet wel, degenen die op dit moment om ons lachen?

Misschien besef je nog niet hoe uit de hand gelopen dit is. We geven je hier een stukje van het topje van de TV-ijsberg:[iii]

Waarschuwing en disclaimer: De volgende lijst is schokkend. Deze auteurs zijn geschokt, ontzet en meer verontwaardigd dan we op het moment van dit schrijven kunnen beschrijven om te zien hoe de boodschap van onze dierbare Heer op het scherm wordt gepresenteerd. Veel te veel christelijke boeken "zuiveren" wat ze te zeggen hebben om hun lezers niet te beledigen en uiteindelijk is de lezer minder goed op de hoogte van de werkelijkheid. In het belang van bewustwording zullen we simpelweg beschrijven wat we hebben over wat er op dit moment op televisie gebeurt en verder gaan. Als je er echter voor kiest om ons op ons woord te geloven dat dit extreem verontrustend is voor mensen die van Jezus houden, en je voelt niet de behoefte om je nieuwsgierigheid te bevredigen, voel je dan vrij om deze bullets over te slaan en verder te gaan naar de zin die begint met "Friends."

  • De hoofdpersonen van Will & Grace steken af en toe de draak met de Bijbel en Bijbelse personages, ze hebben gesuggereerd dat de apostelen allemaal homoseksueel waren en hun gay-conversiekamp-aflevering suggereerde dat de hele christelijke agenda op dit moment is om homoseksualiteit ongedaan te maken door onze jeugd naar uitjes te sturen waar teksten van bekende zondagsschoolliedjes (in dit geval "He's Got the Whole World in His Hands") worden losgekoppeld van hun oorspronkelijke betekenis en worden herschreven om homofobie ernstig te indoctrineren.
  • Rosie O'Donnell's SMILF ("Single Mother I'd Like to [have adult relationships with]") personage, Bridget, lacht over hoe de Maagd Maria Jezus verwekte als gevolg van verkrachting door een van de apostelen.
  • Cameron Monaghan's personage Shameless protesteert buiten een kerk door grove en obscene straattaal voor homoseksuele handelingen te schreeuwen en ze "Jezus' liefde" te noemen, en wordt vervolgens onthaald als de virale held "Gay Jesus" als gevolg van zijn demonstraties.
  • Fiona Gubelmanns "hatelijke, hypocriete" maar christelijke Daytime Divas-personage Heather, die moeder is van een transgenderkind dat volgens haar door God transgender is gemaakt, doet aan sm-seks met haar man terwijl ze uit het Woord leest en geslagen en gekneusd wordt met een kruisvormige peddel, een daad die later in de aflevering wordt beschreven als een "kinky trio met God".
  • IFC's Brockmire bevatte een aflevering waarin de hoofdpersoon Jim tijdens een Anonieme Alcoholisten bijeenkomst Jezus de "Mayer van Auschwitz" noemt en vervolgens iets zegt dat zo godslasterlijk is dat we het niet kunnen opbrengen om het hier letterlijk op te schrijven, maar een synonieme - en veel minder godslasterlijke - manier om te zeggen wat hij zei was dat "God zich moet vermannen".
  • Op de tweede plaats voor de "meest godslasterlijke" prijs staat de aflevering van Netflix's Insatiable met de enthousiaste "Miss Magic Jesus Pageant", waarin jonge tieners strijden om de "Crown of Thorns" te winnen in een koornummer, waarbij ze de tekst aanhalen: "Sweet, sweet Jesus inside me.... Yeah! Oh, Spirit, please ride me."
  • Bovenaan de lijst van overtredingen die we hebben gevonden staat een aflevering van Preacher die begint met een "grafische en gratuite seksscène waarin Jezus wordt afgebeeld terwijl hij zijn maagdelijkheid verliest met een getrouwde vrouw op de avond dat hij wordt gearresteerd in de Hof van Gethsemane"[iv].

Vrienden, hoe misselijkmakend het ook is om dat allemaal te lezen, er zijn zeker nog andere voorbeelden die het vermelden waard zijn (sommige, geloof het of niet, zijn zelfs nog erger dan deze); maar ook die zijn zo schokkend dat we ons ervan zullen onthouden - omdat we inmiddels weten dat je het snapt.

In het verleden maakten Christenen gewoon deel uit van één bevolkingsgroep; in het heden worden we voorgesteld als onze eigen zielige, misleide kliek terwijl we ons geleidelijk verwijderen van de secularistische cultuur en wetgeving die het niet eens kan zijn met de Schrift; in de toekomst, als de dingen in de huidige richting blijven gaan, zullen we een volledig gepolariseerde factie zijn, die als vijandig wordt beschouwd tegenover de wereld om ons heen, omdat er mensen op hoge plaatsen zijn - en op alle plaatsen (invloedrijke mediapersoonlijkheden, universiteitsprofessoren, politici, enz. )-die met succes voet-aan-de-deur, deur-in-het-gezicht en andere methoden van manipulatie hebben gecombineerd om ons af te schilderen als gevaarlijke, sektische, radicale fanatici wiens overtuigingen alleen satire waard zijn.

Oké, neem nu elke zorg die je net hebt gelezen over televisie alleen en pas die toe op trends die we kunnen verwachten te zien (en al zien) in films. Dat vergroot exponentieel het klaarstomen van de samenleving om het Christendom als een sekte te zien.

En voeg dan aan tv-programma's en films nog muziek toe...

Vergeet boeken, tijdschriften en kranten niet...

Radio, videospelletjes, podcasts en internetsites moeten er ook nog bij...

Culturele identiteit wordt positief gestuurd door de machinaties van de media. Het gebeurt al buiten de kerk.

Maar het zijn niet alleen de media. Het is een wereldbeeld dat wordt bestendigd en omarmd door de secularisatie agenda van de westerse samenleving ... en het voedt het eschatologische scenario beschreven in Openbaring.

Vind je dat sensationeel? Misschien is het dat niet...

VOLGENDE: Ons land en onze kerken voorbereiden op Satans komst

Eindnoten

[i] “100 Most Frequently Challenged Books: 1990–1999,” American Library Association, last accessed March 3, 2020, http://www.ala.org/advocacy/bbooks/100-most-frequently-challenged-books-1990%E2%80%931999 ; “Top 100 Banned/Challenged Books: 2000–2009,” American Library Association, last accessed March 3, 2020, http://www.ala.org/advocacy/bbooks/top-100-bannedchallenged-books-2000-2009 .

[ii] Jessica Crooke, “Is ‘The Handmaid’s Tale’ Actually an Attack on Christianity?” June 14, 2019, Christian Post, last accessed March 3, 2020, https://www.christianpost.com/voices/is-the-handmaids-tale-actually-an-attack-on-christianity.html.

[iii] The bullet list referenced here involves information taken from the following two sources, which I will list once now, instead of adding an endnote to each item on the list: Hamilton, Amelia, and Alexa Moutevelis, “Easter Top 8: Which Shows Are the Worst to Christians?” March 29, 2018, News Busters , last accessed March 4, 2020, https://www.newsbusters.org/blogs/culture/amelia-hamilton/2018/03/29/easter-top-8-which-shows-are-worst-christians ; Alexa Moutevelis, “Easter 2019: Top 10 Worst Shows for Christians,” April 19, 2019, News Busters, last accessed March 4, 2020, https://www.newsbusters.org/blogs/culture/alexa-moutevelis-coombs/2019/04/19/10-worst-tv-shows-christians.

[iv] See last endnote for citation information regarding that which was said in this bullet list.

Bron: POWDERKEG: HOW MODERN CONDITIONS ARE PRIMING SOCIETY TO EMBRACE THE BEAST SYSTEM, RIGHT UNDER THE NOSE OF A SLEEPING CHURCH…ARTICLE 32, A HARLOT TO THE WORLD ALREADY » SkyWatchTV