www.wimjongman.nl

(homepagina)


DE LAATSTE NEPHILIM - DEEL 9: Geheime bergen, draaikolken en bewoners van ongeziene rijken

26 Juli 2022 - door SkyWatch Editor

()

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9 - Deel 10 - Deel 11
Deel 12 - Deel 13 - Deel 14 - Deel 15 - Deel 16 - Deel 17 - Deel 18 - Deel 19 - Deel 20 - Deel 21
Deel 22 - Deel 23 - Deel 24 - Deel 25 - Deel 26 - Deel 27 - Deel 28 - Deel 29 - Deel 30 - Deel 31
Deel 32 - Deel 33

Gelegen in de noordelijke Verde Valley regio van de staat Arizona, is Sedona aantoonbaar een van de mooiste kleine steden in de wereld. De schilderachtige westerse nederzetting, die schitterend oranje en rood glanst, is beroemd om zijn verbluffende reeks rotsformaties van rood zandsteen. De beroemde rode steen van Sedona wordt gevormd door een laag die bekend staat als de Schnebly Hill Formation. Het is een dikke laag van rood- tot oranjekleurige, ijzerrijke zandsteen die alleen in de omgeving van Sedona voorkomt. De schoonheid ervan is ongekend in de wereld.

De moderne geschiedenis van Sedona gaat slechts terug tot de negentiende eeuw, toen de eerste blanke kolonist, John J. Thompson, zich in 1876 in Oak Creek Canyon vestigde. De vroege kolonisten waren hardwerkende veeboeren en landbouwers. In 1902, toen het postkantoor van Sedona werd opgericht, waren er slechts vijfenvijftig inwoners. De eerste kerk was de Assemblee van God in 1933.[i] De meeste mensen realiseren zich echter niet de eerdere christelijke geschiedenis van het gebied. Een plaatselijke evangelist en auteur, David Herzog, schrijft: "In het begin van de 20e eeuw was Sedona een plaats waar christenen uit de hele Verenigde Staten bijeenkwamen om grote conferenties en retraites te houden terwijl Gods heerlijkheid de stad vulde - lang voordat het werd geclaimd als een New Age draaikolkstad. God heeft Sedona al aangewezen als een open portaal, een hoge plaats boven het Zuidwesten"[ii] Hoewel het stadje Sedona in de twintigste eeuw is opgegroeid en beroemd is geworden, heeft het gebied oude wortels. Het omringende landschap herbergt vele rotstekeningen en is doordrenkt van indiaanse overlevering, met Hopi, Navajo, Apache, en Yavapai reservaten op korte rijafstand. Het is ook bekend onder fortean onderzoekers dat Sedona en de aangrenzende regio's een aantal van de meest intense UFO, paranormale en spirituele activiteit in de wereld herbergen. Het heeft een van de hoogste concentraties van UFO-waarnemingen in de Verenigde Staten.[iii] Sommigen zeggen dat de "buitenaardse wezens" worden aangetrokken door de ijzerrijke, rood-rots spitsen en kasteel-achtige toppen. Vele UFO-waarnemingen zijn gedaan in de buurt van Sedona's vier belangrijkste vortex-gebieden [vortexen of draaikolken]- met meer dan vijftig bij Bell Rock. Sinds de jaren negentig gaat het gerucht dat het een van de meest actieve dimensionale doorgangen in Amerika herbergt, als gevolg van een boek Merging Dimensions van voormalig inwoner Linda Bradshaw en paranormaal onderzoeker Tom Dongo. John Keel was een van de eerste auteurs die interdimensionale poorten in verband bracht met magnetische anomalieën, waarmee men door niet-magnetische rotsen en bedekkingen heen kan kijken, zoals woestijnzand, vegetatie en door mensen gemaakte structuren, om verborgen kenmerken te ontdekken, zoals breuken, plooiingen, dijken en onderwereldportalen.

Theoretisch gezien zijn de magnetische anomalieën die kenmerkend zijn voor de noordelijke Verde Vallei in overeenstemming met de veronderstelde beschrijvingen van een extradimensionale poort. Keel schreef:

Als je UFO-meldingen in je thuisstaat hebt verzameld, zul je waarschijnlijk merken dat veel van die meldingen geconcentreerd zijn in gebieden waar magnetische storingen of afwijkingen bestaan. UFO's lijken samen te komen boven de hoogst gelegen heuvels in deze raamgebieden. Ze worden zichtbaar in deze centra en stralen dan uit naar buiten, waarbij ze soms 100-200 mijl afleggen voordat ze weer verdwijnen.[iv]

Schrijvend in de jaren 1970, heeft Keel Sedona nooit genoemd, dus vroegen wij ons af of zijn ideeën over vensters consistent waren met Sedona portaal overlevering. Dus stelden wij voor om de hypothese te testen: "Als Sedona werkelijk een 'dun gebied' is dat dimensionale openingen ondersteunt, dan zouden we dezelfde soort magnetische anomalie bewijzen moeten zien die Keel aanhaalde." Dus verkregen wij een Magnetic Anomaly Map van de United States Geological Survey en, inderdaad, de hypothese van Keel komt overeen met de rapporten uit Sedona. Zoals te zien is op de kaart van de USGS North American Magnetic Anomaly website, scoren Sedona en het omringende gebied extreem hoog in magnetische anomalieën.

De geomagnetische intensiteit wordt aangegeven door de verticale staafgrafiek, en Sedona is letterlijk van de schaal af in kleurstelling. De USGS rapporteert over Sedona:

Zoals verwacht produceren vulkanische regio's kenmerkende magnetische anomalieën, hoog in amplitude en kort in golflengte. Deze anomalieën zijn vooral duidelijk in een groot deel van Lonesome Valley, de Black Hills en het gebied tussen Cornville en Sedona. De bestaande regionale dekking geeft bijvoorbeeld alleen een breed magnetisch hoogtepunt aan in het gebied rond Page Springs. Vrijwel alle afzonderlijke magnetische anomalieën die in de nieuwe hoge-resolutiegegevens worden waargenomen, ontbreken in de bestaande regionale dekking. Grote magnetische pieken zijn aanwezig boven het zwak magnetische Paleozoïsche sedimentgesteente dat is blootgelegd op Big Black Mesa en in de omgeving van Sedona. [v] (nadruk toegevoegd)

Eén zin trok onze aandacht: "Vrijwel alle individuele magnetische anomalieën die in de nieuwe hoge-resolutiegegevens worden waargenomen, ontbreken in de reeds bestaande regionale dekking." Heeft iets of iemand nieuwe anomalieën veroorzaakt, of heeft de nieuwe technologie eerder gemiste gegevens gelokaliseerd? Wij suggereren dat een bovennatuurlijke poort werd geopend door de New Age beweging. Vergelijkend godsdienstgeleerde en christelijk apologeet Walter Martin schreef eens: "Het gevaar van de New Age beweging en het occulte is hun essentie: ze zijn wat ze altijd al zijn geweest - duivels. Als je aan de hendel van de ongeopende deur van een verboden dimensie draait, komt er satanische macht van enorme proporties doorheen."[vi] Wij suggereren dat tijdens het hoogtepunt van de New Age beweging, toen Sedona vol zat met zoekers, er een demonisch portaal wijd genoeg openging om Oprah Winfrey voor de komende twintig jaar van gasten en boeken te voorzien. De "New Age" is nu de basis, wat verklaart waarom niemand het meer "nieuw" noemt. Toen de beweging vervaagde, werd vortex-energie een goudmijn voor de toeristenindustrie. Maar is de overlevering over vortexen wel wetenschappelijk onderbouwd?

New Agers beweren dat de zandsteengeologie van Sedona een grote hoeveelheid verbrijzelde kwartskristallen bevat van gemiddeld een meter diep tot aan de oppervlakte.[vii] Omdat kwarts energie kan opslaan, wordt getheoretiseerd dat elektrische en magnetische energie wordt opgesloten en later aan de oppervlakte wordt vrijgegeven. Michael Persinger en andere wetenschappers hebben aangetoond dat elektromagnetische velden van laag niveau een veranderde staat van bewustzijn kunnen opwekken en zelfs mystieke visioenen en UFO's.[viii] Volgens een document geschreven door Kol. Paul Valley en Maj. Michael Aquino, getiteld "From PSYOP to Mindwar: The Psychology of Victory"[ix] gebruikte het Amerikaanse leger duistere, geheimzinnige kunsten om een doos van Pandora van paranormale activiteiten te openen. Een praktiserend Satanist, Lt. Kol. Aquino[x] was een psy ops agent gespecialiseerd in hersenspoeling en gedachtenbeheersing door blootstelling aan elektromagnetische velden en onhoorbare laagfrequente radiogolven.[xi] Hoewel geomagnetische velden een rol zouden kunnen spelen bij vortexenergie, herhalen we dat parapsychologen[xii] en antropologen[xiii] erkennen dat deze technieken een veranderde staat van bewustzijn teweegbrengen. Volgens een occultist, sjamaan of Hopi medicijnman openen ze echter "een portaal".

Deze elektromagnetische straling zou verantwoordelijk kunnen zijn voor de euforische gevoelens die mensen krijgen door alleen maar in Sedona te zijn. Terwijl de plaatselijke "buzz" zich scherp concentreert op de genoemde vortexplaatsen, is de vraag: wie heeft ze op de kaart gezet? Het echte antwoord is diep geworteld in het oude inheemse sjamanisme en geomantie, maar het werd gepopulariseerd door een demon die Albion heette tijdens de New Age explosie van de jaren 1980.

De vroegste gedocumenteerde vermelding van een vortex in Sedona was in het boek van helderziende Dick Sutphen uit 1978, Past Lives, Future Loves. Het beschreef een ervaring met een energie vortex op Airport Mesa in Sedona. Het boek was zo populair dat de vortex meme was geboren. Al snel "ging het idee van een vortex die paranormale begaafdheid kon versterken een eigen leven leiden. Interessant genoeg zou er iets van waar kunnen zijn, want onderzoek door Adrian Ryan suggereert dat geomagnetisme (zoals dat geassocieerd wordt met vortex-waarnemingen) positief correleert is met ESP. Het Faustische koopje van psychische verbetering trekt zoekers uit alle lagen van de bevolking aan. Zelfs de vrijmetselaarsgeleerde en mysticus Manly Palmer Hall gaf lezingen in Sedona kort voor zijn dood in 1990.[xvi] Laten we nu teruggaan naar degene die Albion heet.

KIJKEN: IS DEZE ASSYRIËR (DE OUDE ANTICHRIST) EEN VOORBODE VAN EEN EINDTIJD "AHRIMAN POORT" ZOON VAN VERDERF!

Van Keltische oorsprong is "Albion" Oud Engels, verwant aan het Latijnse albus, dat "wit" betekent, een toespeling op de witte kliffen van Dover. Het is waarschijnlijk de oudst bekende naam voor het eiland Groot-Brittannië. Nog interessanter, en volgens ons het meest van toepassing, is de uitdrukking uit het midden van de 19e eeuw, "perfidious Albion," wat duidt op diplomatiek verraad. xvii] Wat een ironische en duivelse keuze voor een gechannelde entiteit die het éénisme predikt. De demon was bedrieglijk cryptisch.

In 1980 channelde trance medium Page Bryant "psychisch een 'entiteit' die verschillende energieplekken beschreef in Red Rock Country. Ms. Bryant noemde ze 'vortexen'."[xviii] Hoewel Bryant bekende: "Ik ben geen wetenschapper. Ik gebruikte gewoon symbolische woorden voor wat ik voelde op de plaatsen,"[xix] identificeerde ze vier "krachtige wervelingen" die samenvallen met spectaculaire rotsformaties in en rond het kleine stadje: Bell Rock, Airport Mesa, Cathedral Rock, en Boynton Canyon. Andere plaatsen zoals de Kapel van het Heilige Kruis, Courthouse Butte, en Mystic Vista worden ook beschouwd als krachtige energieplekken en zijn aan de lijst toegevoegd. Wervelingen of niet, het zijn stuk voor stuk prachtige rode rotsformaties waar iedereen van zal genieten.

Kort na de informatie van Albion stroomden meer dan vijfduizend New Age aanhangers naar Sedona om de "Harmonische Convergentie" te ervaren - een samenstand van planeten (naar verluidt gebaseerd op de Maya kalender) op 16-17 augustus 1987 - zoals in 1971 voorspeld door schrijver Tony Shearer in zijn boek, Lord of the Dawn: Quetzalcoatl the Plumed Serpent of Mexico,[xx] en later gepopulariseerd door New Age goeroe José Argüelles. New Agers met sterallures lijken het feit te negeren dat de Maya's hun slangengoden tevreden stelden met mensenvlees. In hoofdstuk 4 zal grondig worden aangetoond dat de gepluimde slangen van de Azteken, Inca's en Maya's de onsterfelijke gevallen engelen zijn die op menselijke verering uit zijn en, vaker wel dan niet, met bloed.

In het weekend van 16 en 17 augustus 1987 zou de grote Harmonische Convergentie plaatsvinden - althans, dat is wat José Arguelles de mensen vertelde. Hij beschreef het evenement als 's werelds eerste wereldwijd gesynchroniseerde meditatie, en maakte het kleine koeienstadje Sedona tot een Mekka voor de New Age beweging. Velen geloofden hem - niet alleen prominente New Age leiders zoals Shirley MacLaine, maar miljoenen aanhangers wereldwijd. Sedona werd legendarisch, en de energiewervelingen zijn een integraal onderdeel van de lokale economie en cultuur.

KIJKEN: Ryan Pitterson geeft details hoe hij - terwijl velen de Antichrist hebben afgeschilderd als een charismatisch, militair genie - in werkelijkheid VEEL SINISTERDER zal zijn - DE LAATSTE NEPHILIM!

Sedona's beroemde vortex bezienswaardigheden

Een werveling wordt beschouwd als een natuurlijk voorkomend energieveld dat in een spiraal rond een centrale as draait. Vortexen (of draaikolken) worden overal in de natuur gezien. Als je bijvoorbeeld ooit hebt gezien hoe een stofduivel in de woestijn opdwarrelt, hoe water door een afvoer spiraalt of hoe de trechter van een tornado zich vormt, dan heb je een vortex gezien. Deze krachtplaatsen, die door de inheemse stammen in spiraalvormige petrogliefen worden afgebeeld, worden verondersteld gebieden te zijn van geconcentreerde "aarde-energie" die in een spiraal ronddraait. Het lijkt erop dat de term "vortex" een creatieve manier is om een spiritueel geladen gebied te beschrijven:

In Sedona ontstaan draaikolken niet door wind of water, maar door spiralen van spirituele energie. De vortexen van Sedona worden zo genoemd omdat men gelooft dat het spirituele locaties zijn waar de energie goed is om gebed, bemiddeling en genezing te vergemakkelijken. Vortex-locaties worden verondersteld locaties te zijn met een energiestroom die op meerdere dimensies bestaat. xxiii]

Mentale, fysieke, emotionele of spirituele energie wordt verondersteld te worden versterkt door vortexenergie. Ze worden ook gehouden om genezing te vergemakkelijken.

Pete Sanders, een wetenschapper opgeleid in biomedische scheikunde aan het MIT, biedt een meer verfijnde verklaring dan de oorspronkelijke gechannelde informatie afkomstig van Bryant's spirituele gids. In zijn boek Scientific Vortex Information uit 1981, schreef Sanders:

De term "vortex" is meer symbolisch dan letterlijk. De meeste vortex-energiegebieden hebben geen cirkelvormige energiestroom. Het zijn eerder gebieden van versterkte lineaire energiestroom. Die energie is noch elektrisch, noch magnetisch. Wat er gebeurt in de vortexen zijn energiestromen die bestaan in dimensies dieper dan elektriciteit en magnetisme.[xxiv]

Sanders stelde voor dat subatomaire strengen van deeltjes die in tien dimensies bestaan (volgens de snaartheorie) verantwoordelijk zijn voor de ervaren energie. Het lijkt echter redelijk om in gedachten te houden dat dit niet de enige mogelijke verklaringen zijn. Als dit gebied een poort is naar de geestenwereld, zou de nabijheid van de poort de enorme vreeemdheid kunnen versterken. We mogen aannemen dat we met meer te maken hebben dan de materie kan kwantificeren.

Gezien de diepe sjamanistische wortels van de regio, vroegen we ons af of er bewijs is van soortgelijke vortex-geloven in de overlevering van de Indianen. Volgens auteur Richard Bullivant creëerden de oude medicijnmannen van de Indianen drie soorten vortex portalen: positieve, negatieve en spiegelende. Bullivant vervolgt:

De drie soorten vortex portalen werken samen om een natuurlijk evenwicht te creëren dat toegang geeft tot andere sferen, terwijl het een stabiele omgeving handhaaft voor "gewone" mensen die niet de krachten van de sjamaan bezitten. Het waren de sjamanen die deze portalen gebruikten om met de geestenwereld te communiceren, volgens de Indiaanse traditie.[xxv]

Gezien de oude bewoning van de regio door de Anasazi, Apache, en Hopi stammen, is het niet verwonderlijk dat Sedona het Mekka van de New Age beweging werd.

New Agers zijn meestal monisten die geloven dat de aarde een levend wezen is dat Gaia wordt genoemd. De monist gelooft dat alles voortkomt uit een ultieme en enige bron. Alle verscheidenheid vloeit voort uit een uniforme en goddelijke energie. Zo is "God" alles en alles is God. Dienovereenkomstig is het doel het goddelijke in ieder mens te ontdekken. In deze denkwijze is afscheiding van God in feite onwetendheid van onze innerlijke goddelijkheid, en het fundamentele menselijke probleem is niet de zonde tegen een heilige God, maar de onwetendheid van onze ware toestand. Norman Geisler biedt de volgende weerlegging: "Het feit dat de mens 'tot het inzicht komt' dat hij God is, bewijst dat hij God niet is. Als hij God was, zou hij nooit zijn overgegaan van een staat van onverlichtheid naar een staat van verlichting over wie hij is."[xxvi] Zonder het juiste onderscheid Schepper/Schepping is pantheïsme onvermijdelijk.

Natuurlijk is de belangrijkste New Age-theorie voor de vermeende draaikolken dat zij een geografisch gebied vertegenwoordigen (zoals Sedona) waar de aarde "buitengewoon levend en gezond" is.[xxvii] Zij geloven dat de draaikolken allerlei soorten energie versterken, zelfs menselijke emoties. Natuurlijk stromen de leraren van het pantheïstisch monisme massaal naar Sedona en het geloof in de energiewervelingen is onderbouwd met een aanzienlijke pseudo-geschiedenis en legende. Hoe dan ook, het is een opmerkelijke plaats vanwege zijn schoonheid en uiteindelijk, portalen daargelaten, kunnen demonen geen aanspraak maken op Gods schepping en de pure majesteit van Sedona weerspiegelt de glorie van de Schepper.

VOLGENDE: Bradshaw Ranch op het pad van de onsterfelijken

Eindnoten:

[i] https://www.sedonaaz.gov/Sedonacms/modules/ShowDocument.aspx?documentid=11551 .

[ii] David Herzog, Glory Invasion: Walking under an Open Heaven (Shippensburg: Destiny Image, 2007) 68.

[iii] National UFO Reporting Center, http://www.nuforc.org/webreports/ndxloc.html (accessed January 23, 2015).

[iv] John A. Keel, Why UFOs: Operation Trojan Horse (New York: Manor Books, 1970) 145–146 (pdf).

[v] http://pubs.usgs.gov/of/2002/0352/ofr02-352.txt ; also see http://mrdata.usgs.gov/geophysics/surveys/geophysics2/AZ/AZ_3056A.jpg .

[vi] Walter Martin, Jill Martin Rische, Kevin Rische, The Kingdom of the Occult (Thomas Nelson, 2008) 222.

[vii] http://www.arizonaruins.com/sedona/sedona_geology.html .

[viii] M.A. Persinger, “Transient Geophysical Bases for Ostensible UFO-related Phenomena and Associated Verbal Behavior? Perceptual and Motor Skills ( 1976) 43, 215–221 on the “Sedona Effect,” see http://sedonanomalies.weebly.com/research-papers.html for a number of scientific papers.

[ix] “From PSYOP to MindWar: The Psychology of Victory,” https://flowofwisdom.files.wordpress.com/2013/07/mindwar-mindwar_co_authored_by_michael-aquino.pdf .

[x] https://xeper.org//maquino/nm/AquinoVitae.pdf .

[xi] Michael A. Aquino, Mindwar (CreateSpace Independent Publishing Platform, 2013) 1.

[xii] Harvey J. Irwin,; Caroline A. Watt, An Introduction to Parapsychology , 5th ed. (McFarland Publishing. Kindle Edition, 2007), Kindle Locations 5025–5026.Also see papers: V. Tandy, “Something in the Cellar,” Journal of the Society for Psychical Research, 64 (2000), 129–140; V. Tandy and T. R. Lawrence, “The Ghost in the Machine,” Journal of the Society for Psychical Research , 62 (1998) 360–364.

[xiii] Lynne Hume, Portals: Opening Doorways to Other Realities through the Senses (Oxford, UK: Berg, 2007) 1.

[xiv] http://www.lovesedona.com/history1.htm .

[xv] Adrian Ryan, “New Insights into the Links between ESP and Geomagnetic Activity,” Journal of Scientific Exploration , Vol. 22, No. 3 (2008) 335–358.

[xvi] Toraya Ayres, “The History of New Age Sedona,” http://www.lovesedona.com/history1.htm (accessed December 28, 2015).

[xvii] “Etymology,” https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Albion+etymology .

[xviii] http://verdenews.com/main.asp?SectionID=239&SubSectionID=904&ArticleID=51841 .

[xix] Pete A Sanders, Scientific Vortex Information , (Flagstaff, AZ, Graphtec: 2005) 21.

[xx] Tony Shearer, Lord of the Dawn: Quetzalcoatl (Healdsburg, CA: Naturegraph Publishing, 1971) 184.

[xxi] Aztec tale “The Feathered Serpent”; the Mayan myth of “The Rain Goddess and the Egg Child”; the Incan story “How Manco-Capac Made the First People” in Diana Ferguson, Tales of the Plumed Serpent: Aztec, Inca, and Mayan Myths (New York, NY: Collins & Brown, 2000).

[xxii] http://amozeshi.aliexirs.ir/The-Vortex-Energy-Mysteries-of-Sedona.html .

[xxiii] Elizabeth R. Rose, “Sedona Arizona Energy Vortexes—What is a Vortex, Vortices, or Vortexes?

The Vortex Energy Mysteries of Sedona,” About.com, http://gosw.about.com/od/sedonaarizona/a/sedonavortex.htm (accessed August 9, 2014).

[xxiv] Pete A. Sanders, Scientific Vortex Information , (Flagstaff, AZ: Graphtec:2005) 13.

[xxv] Richard Bullivant, Beyond Time Travel—Exploring Our Parallel Worlds: Amazing Real Life Stories in the News (Kindle Edition, 2014) Kindle Locations 721–725.

[xxvi] Norman Geisler, Christianity under Attack (Dallas: Quest, 1985) 43.

[xxvii] Dennis Andres, What Is a Vortex: Sedona’s Vortex Sites—A Practical Guide (Sedona, AZ: Meta Adventures, 2000) 12.

Bron: THE FINAL NEPHILIM–PART 9: Secret Mountains, Vortices, and Denizens from Unseen Realms » SkyWatchTV