www.wimjongman.nl

(homepagina)

17 augustus 2018

What gebeurt er in Iran? deel 6

Wat moet de wereldwijde kerk nu doen?

Dit bericht is deel 6 van een zesdelige reeks over de huidige staat van Iran en zijn kerk. Klik hier om de hele serie nu te lezen. Als je de eerdere berichten gemist hebt, kun je ze hier lezen: Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 - Deel 4 - Deel 5

Te vaak in de geschiedenis heeft de Kerk open deuren gemist voor het evangelie en is men te laat aangekomen. Japan wilde het evangeliebericht meteen na de Tweede Wereldoorlog hebben. We hebben het gemist. Rusland wilde het evangelie in de jaren vlak voor de ineenstorting van de Sovjet-Unie hebben. We hebben het gemist. Maar al te vaak heeft God de harten verzacht door het lijden en heeft de Kerk aan de zijlijn gestaan en gewacht tot die zachte harten weer steviger zijn dan voorheen.

Laten we die fout niet nog eens maken! Hier zijn stappen die we kunnen nemen, en eer geven aan wat God doet in Iran:

Blijf bezig met evangeliseren. De oogst is klaar, maar de arbeiders zijn schaars. Dit is het moment van de oogst en we moeten onze inspanningen opvoeren. Mijn ervaring is dat het evangeliseren van Iraanse moslims die in het land wonen tegenwoordig heel eenvoudig is. Veel Iraniërs komen tot Christus, zelfs met een eenvoudige boodschap. Deze kans zal verdwijnen als de regering instort. Dan komen de arbeiders op het veld en vinden de grond kaal.

Focus op bijbelonderwijs en discipelschap. Iraanse gelovigen lijden vandaag bovennatuurlijke honger. Ze willen weten van de Bijbel. Ze willen groeien in hun geloof en nuttig zijn voor Gods Koninkrijk. Deze honger zal na de val van de regering in intensiteit afnemen.

Train leiders. Het opleiden van nieuwe leiders is de grootste behoefte van de kerk in Iran vandaag en de meest strategische actie om zich voor te bereiden op de regeringswisseling in Iran. Er zijn veel gelovigen in Iran, maar ze zijn zonder herders. Ze zijn zonder leiders en oudsten. We moeten nu actie ondernemen om leiders op te leiden. Als Iran opengaat, is het te laat.

Bij Iran Alive bidden we en vragen we de Heer ons een zalving te geven als "Issachar", zodat we weten wat we wanneer moeten doen. We blijven evangeliseren met behulp van de media. We prediken en onderwijzen het woord van God aan de massa. Maar we geloven dat het meest strategische dat God ons vraagt te doen is om nu leiders op te leiden. Daarom staat de start van de 412 Leiderschapsschool boven aan onze agenda en focus.

We nodigen kerken, organisaties en individuen uit om samen met ons gebruik te maken van deze historische kans om Gods kerk in Iran te bouwen. De tijd is kort en deze kans is bijna verkeken. We moeten snel en doortastend handelen. We mogen niet vergeten dat wat er ook gebeurt in Iran - goed of slecht - gevolgen heeft voor het hele Midden-Oosten.

Als u met ons wilt samenwerken om leiders op te leiden en nieuwe gelovigen in Iran te oogsten, ga dan naar www.iranaliveministries.org en help ons de lancering van de 412 Leiderschapsschool te financieren.

Neem contact met mij op via hormoz@IranAliveMinistries.org of (469) 982-0000 voor meer informatie over hoe u kunt helpen. Of sms de tekst "Iran" naar 74784 voor meer informatie.

In Iran is de geschiedenis in wording. Nu het veertigste jaar na de herdenking van de islamitische revolutie nadert, zien we het einde van dit regime. Er gebeurt vandaag de dag veel politiek, sociaal en spiritueel in Iran. Ik denk dat we binnenkort een grote verandering in Iran zullen zien, en wel over enkele weken, maanden, maar niet over jaren.

 

Er gebeurt tegenwoordig veel in Iran.

Er is dagelijks veel nieuws over Iran. Het zorgvuldig volgen van het nieuws en het voortdurend en direct in contact zijn met de bevolking van Iran heeft mij een perspectief gegeven dat nuttig zou kunnen zijn voor degenen die willen begrijpen wat er aan de hand is. Daarom gaf ik de afgelopen week elke dag een kort commentaar op wat er in Iran gebeurt.

Bron: Hormoz Shariat | A servant of Christ – called to transform Iran and the Middle East with the gospel.