www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wat gebeurt er in Iran?

16 augustus 2018 - door Hormoz Shariat

Wat gebeurt er in Iran? - Deel 5

 

De evangelie- en leidersopleidingen zijn nu op zijn wijdst open - voordat er politieke en economische veranderingen plaatsvinden. Foto: Carlos Castilla

Wat zal er gebeuren met de kerk in Iran?

Dit bericht is deel 5 van een zesdelige reeks over de huidige staat van Iran en zijn kerk. Klik hier om de hele serie nu te lezen. Als je de eerdere berichten gemist hebt, kun je ze hier lezen: Deel 1 - Deel 2 - Deel 3 en Deel 4

In Iran heeft de islam de grootste nederlaag in zijn geschiedenis meegemaakt. Volgens Operation World heeft Iran momenteel de snelst groeiende evangelische bevolking ter wereld. De wanhopige situatie in Iran heeft een volmaakte storm voor de zaak van Christus veroorzaakt. Miljoenen mensen hebben de islam verworpen en staan open voor de boodschap van het evangelie. Er zijn nu meer dan 3 miljoen gelovigen in Iran.

Wat gebeurt er als het regime in Iran verandert?

Geestelijke honger zal plotseling afsterven. Iraniërs zullen plotseling naast Christus nog een andere hoop hebben. Niet-gelovigen zullen meer geïnteresseerd en gefocust zijn in het brengen van democratie in Iran dan in het overwegen van wat Christus zegt.

Iraniërs zullen vrij zijn om samen te komen en kerken te stichten. De ondergrondse gelovigen zullen samenkomen in grote gemeenschappen en veel kerken beginnen. Veel evangelisten zullen Iran bezoeken om stadionbijeenkomsten te houden. Veel kerkgenootschappen zullen hun arbeiders sturen om nieuwe kerkgenootschappen te beginnen. Veel Iraanse gelovigen zullen ook hun eigen onafhankelijke kerken beginnen. We mogen echter niet vergeten dat de drie miljoen gelovigen in Iran vooral nieuwe gelovigen zijn. Velen zullen zich laten afleiden door de politieke gebeurtenissen. Velen zullen bedrogen worden door culten en zich bij cultuskerken voegen. Velen zullen zwakke kerken beginnen omdat ze geen bijbelse opleiding hebben. Zo zal de zichtbare kerk plotseling groeien, maar zal ze zwak zijn.

De mogelijkheden voor evangelieverkondiging in Iran zullen toenemen, maar ook de gevaren die de kracht van het evangelie kunnen ondermijnen. De kerk in het algemeen heeft op dit historische moment de verantwoordelijkheid om wijs te zijn met betrekking tot Iran en de tijd te gebruiken die God ons gegeven heeft.

In Iran is de geschiedenis in wording. Nu het veertigste jaar van de herdenking van de islamitische revolutie nadert, zien we het einde van dit regime. Er gebeurt vandaag de dag veel in de politiek, sociaal en spiritueel in Iran. Ik denk dat we binnenkort een grote verandering in Iran zullen zien, en wel over enkele weken, maanden, maar niet over jaren.

 

Er gebeurt tegenwoordig veel in Iran.

Er is dagelijks veel nieuws over Iran. Het zorgvuldig volgen van het nieuws en het voortdurend en direct in contact zijn met de bevolking van Iran heeft mij een perspectief gegeven dat nuttig zou kunnen zijn voor degenen die willen begrijpen wat er aan de hand is. Daarom zal ik deze week elke dag een kort commentaar geven op wat er in Iran gebeurt.

Volgende keer: Wat kan de wereldwijde kerk doen om haar Perzische broeders en zusters te steunen?

Bron: What Will Happen to the Church in Iran? | Hormoz Shariat

Deel 1 -

Deel 2 -

Deel 4 -

Deel 6