Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 10 December - 12 Kislev

()  Uitdaging in het Likud leiderschap: Sa'ar eist voorverkiezingen om Netanyahu ten val te brengen. In de afgelopen jaren heeft het Centraal Comité van de Likud de afgelopen jaren blijk gegeven van eenheid. Deze keer is het anders. Het was een donkere en stormachtige nacht in de vergadering van het Centraal Comité van Likud op zondag in Tel Aviv, aangezien de leider van de partij, premier Benjamin Netanyahu, door MK Gideon Sa'ar werd uitgedaagd over Likud's leiding.
Voor meer zie WIN

Minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz vertelde vrijdag aan de Italiaanse krant Corriere della Sera dat de toezegging van Israël om een nucleair Iran te voorkomen onder meer het risico omvatte van een oorlog door zo nodig de Islamitische Republiek te bombarderen. ‘We zullen Iran niet toestaan om kernwapens te produceren of te verkrijgen. Als dit het laatste is wat we kunnen doen om het te voorkomen, zullen we militair optreden."
Voor meer zie WIN

Terwijl ze in Madrid praten over de opwarming van de aarde praten wordt New Jersey getroffen met 3 meter sneeuw en 200 scholen worden gesloten. Upstate New York verwacht om 60 cm sneeuw te krijgen. Het grootste deel van Michigan kan spoedig besneeuwd raken. North Carolina heeft winterstormwaarschuwingen van kracht. Net als Arizona. In Zuid-Californië moest Disneyland vroeg sluiten omdat het te kampen had met een winterstorm en zelfs een brand in Santa Barbara werd gedoofd door de sneeuw.Bron: Frontpage Mag

Neuralink wil mens en machine verbinden met hersenchip. Elon Musk, techgoeroe en CEO van diverse toonaangevende technische bedrijven, zoals Tesla of SpaceX, kwam enkele maanden geleden met de informatie naar buiten dat zijn bedrijf Neuralink gaten in de menselijke schedels wil boren om de hersenen met een computer te verbinden, kopte de Volkskrant. Dit heeft niet alleen tot doel om beperkte mensen te helpen, maar uiteindelijk ook om het brein te upgraden.
Lees verder Unravelations - NL

EMS Mekorot, een van de waterbedrijven in Israël, is zondag begonnen met “cloud seeding” om de hoeveelheid regen die uit een regenwolk komt, te vergroten.
Voor meer zie Joods.nl - NL

Als je het niet eens bent met de leugens van het medische establishment over vaccins, dan heb je helemaal geen bestaansrecht in deze maatschappij, zeggen de pro-vaccin autoritaire tirannen. Voor het geval u zich afvraagt wat de werkelijke plannen zijn voor mensen die zich verzetten tegen het kwakzalverse wetenschappelijke dogma van de vaccinindustrie en haar kindermoord-vaccin verdedigers, hoef je niet verder te kijken dan deze tirade van de anti-Tromp neocon Rick Wilson.
Voor meer zie NaturalNews

Een nieuw computerspel genaamd "I Am Jesus Christ", zal gamers in staat stellen om als de Goede Herder zelf een rollenspel te spelen. Een trailer voor het spel toont Christus die een blinde man geneest, vissen in een emmer laat verschijnen, op het water loopt en een storm beëindigt - allemaal in de eerste-persoon-vorm. Tussen de bijbelse herscheppingen van het videospel worden overeenkomstige citaten uit het Nieuwe Testament getoond.
[Dit is een variatie op wat Yeshua zei; Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden. Marcus 13:6. wj ]
Voor meer zie NYPost

Voor het eerst in Israël heeft het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem met succes een hartkatheterisatie uitgevoerd met behulp van geluidsgolven om een complex geval van ernstige arteriële congestie te behandelen.
Voor meer zie United with Israel

De winter lijkt Israël nu echt te hebben bereikt. Na een van de droogste novembermaanden ooit, veroorzaakte de hevige regenval van gisteren zware overstromingen in veel delen van het land. Een jongeman raakte gewond door een blikseminslag.
Voor meer zie Israel Today - NL

Likud MK Gideon Sa'ar, die premier Binyamin Netanyahu uitdaagt voor de leiding van de Likud-partij, bezocht dinsdag het illegale bedoeïenenkamp van Khan al-Akhmar en riep op tot de onmiddellijke afbraak van de ongeautoriseerde nederzetting.
Voor meer zie 'Israel National News

()  Het Amerikaanse leger plant zijn grootste inzet van troepen naar Europa in 25 jaar, met 20.000 manschappen die zijn bestemd om deel te nemen aan een massale kracht oefening in een tijd van steeds meer conflictueuze betrekkingen met Rusland.
Voor meer zie Al Arabiya English

De "WhatsApp crisis" in Libanon openbaarde een barst in de grote diplomatieke strategie van Iran bij het gebruiken van zijn volmachten om ideologische zachte macht gelijktijdig met harde macht door te drukken.
Verder lezen - NL

Hogere Likud-ambtenaren onderzochten of de Blauw en Wit partij zouden instemmen met een eenheidsregering als de Israëlische premier Binyamin Netanyahu aankondigde dat hij niet om immuniteit zou vragen en het 55-MK blok dat hem trouw is, zou verraden. Na zes maand dan zou aftreden. Blauw en Wit weigerden het aanbod en zeiden dat een dergelijk compromis hen er alleen maar toe zou leiden dat ze ermee zouden instemmen de onderhandelingen te hervatten, maar het zou er niet toe zou leiden dat Gantz ermee in zou stemmen om als tweede in een rotatie en een regering van onmiddellijke eenheid te dienen.
Voor meer zie Israel National News

Het Simon Wiesenthal Centrum heeft de leider van de Labourpartij Jeremy Corbyn benoemd tot de ergste antisemiet van het jaar, meldt de Daily Mail. "Niemand heeft meer gedaan om het antisemitisme in het politieke en sociale leven van een democratie te integreren dan de door Jeremy Corbyn geleide Arbeiderspartij."
Voor meer zie WIN

Likud MK Gideon Sa'ar zei dat "de wereld lijdt onder een gebrek aan morele duidelijkheid over het islamitisch extremisme en over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Ze zoeken excuses voor de islamitische terreur in plaats van ertegen te vechten."
Voor meer zie Jerusalem Post

"Het EU-besluit over de etiketting is niet alleen immoreel - het is onwettig." Het toepassen van regels op Israël die nergens anders ter wereld van toepassing zijn, is in strijd met de regels van de Wereldhandelsorganisatie." Likud MK Gideon Sa'ar rekent af met de beslissing van de Europese Unie om Israëlische producten uit Jeruzalem, Golan en Yesha uit te kiezen voor een etikettering.
Voor meer zie Israel National News

Jeruzalem's opperrabbijn Shlomo Ammar maakt geschiedenis in Bahrein. Voor een eerste bezoek in zijn soort, ging Shlomo Amarnaar de Bahreinse hoofdstad Manama om een algemeen godsdienstige forum bij te wonen met verscheidene Moslimgeestelijken van overal uit de Arabische wereld.
Voor meer zie Ynet

Na de aanvallen door Israël, heeft de Iraanse Revolutionaire Garde Al Qods-brigades het commandocentrum Al Kiswah nabij de Golan grens leeg gemaakt en gesloten, wat hun belangrijkste commandocentrum was in het zuiden van Syrië.
Voor meer zie DEBKAfile

Officials in het kantoor van de procureur-generaal hebben onlangs premier Benjamin Netanyahu gewaarschuwd dat het nakomen van zijn belofte om de Jordaanvallei te annexeren kan leiden tot de opening van onderzoeken door het Internationaal Strafhof tegen IDF-functionarissen en Israëlische burgemeesters op de Westelijke Jordaanoever, volgens een rapport maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Dit zijn de feestdagen van de HEERE, de heilige samenkomsten, die u op hun vastgestelde tijd moet uitroepen; Lev. 23:4. Met name voor christenen die zich opnieuw verbinden met de Hebreeuwse wortels van hun geloof, die beginnen met vragen op te roepen over de traditionele kerstvieringen over het ontbreken van een bijbelse basis voor de feestdag, evenals over de heidense oorsprong ervan. Steeds meer christenen laten de traditionele vieringen van Kerstmis vallen.
Voor meer zie Breaking News Israël

Eindtijd thema's die deze kerstperiode bij elkaar komen. De wereldwijde impasse zet zich voort, terwijl de coalitiebesprekingen tussen Netanyahu en zijn rivaal Benny Gantz opnieuw haperen. Er is geen duidelijke weg vooruit, of het nu gaat om het rouleren van het ambt van premier, of het houden van een derde verkiezingsronde, of zelfs het houden van rechtstreekse verkiezingen voor dat ambt, zoals sommigen voorstellen.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!