Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 23 April - 18 Nisan

[Rectificatie: Ik was gisteren niet alert en over het hoofd gezien dat Open Doors USA schreef over een afslachting in het jaar 2018. Dus niet over een voorval dat pas is gebeurd, misschien is die indruk ontstaan. Het artikel is verwijderd om een verder misverstand te voorkomen.]

()  Hezbollah leider Hassan Nasrallah heeft ontkend dat de Libanese sjiitische terreurorganisatie deze zomer van plan is een oorlog met Israël te gaan voeren en zegt dat de IDF ook geen militair conflict met de groep zou beginnen omdat het Israëlische thuisfront niet voorbereid is. "Wat in de kranten werd gepubliceerd over een oorlog met Israël was verkeerd en slecht getimed," zei hij, verwijzend naar rapporten van Koeweit's al-Rai krant dat hij de Hezbollah bevelhebbers vertelde dat ze deze zomer een oorlog met Israël moesten verwachten, een oorlog waarin hij verwachtte te worden gedood. "Ik elimineer persoonlijk elke mogelijkheid voor een zionistische oorlog tegen Libanon."
Voor meer zie Jerusalem Post

Hamas is er het afgelopen jaar in geslaagd om leden van de veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit te rekruteren voor de terroristische groepering, waaronder enkele in gevoelige eenheden die samenwerken met Israël om de terroristische activiteiten van Hamas proberen te dwarsbomen op de Westelijke Jordaanoever, zo blijkt uit een krantenbericht van dinsdag.
Voor meer zie The Times of Israel

In de dagelijkse krant Kayhar de spreekbuis van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei, wordt opgeroepen om de Saoedi-Arabische olie-export "tot nul" terug te brengen, door de Straat van Hormuz in de Perzische Golf en Rode Zee te blokkeren.
Voor meer zie Mem ri

Terwijl president Trump en enkele andere notabele leiders hun medeleven en hulp aanbieden aan Sri Lanka, doen de democratische politici in Amerika hun uiterste best om te voorkomen dat ze in hun verklaringen de woorden "christelijk" en "kerken" gebruiken.
Voor meer zie Now The End Begins

Generaal Kioumars Heydari, commandant van de Iraanse landmacht van het Iraanse leger, werd geïnterviewd door het Iraanse Kanaal 1 TV over de aanwijzing van het IRGC. door president Tromp als terroristische organisatie. Heydari zei dat "de Amerikanen zouden moeten weten dat als gevolg van deze domme aanpak, alle Amerikaanse strijdkrachten door de grote Iraanse natie als terroristische organisaties worden beschouwd." We gaan ze achtervolgen tot op de Golanhoogte. Als Allah het wil, zullen we op een dag op de Golanhoogte komen en de Israëlische huurlingen van daaruit naar beneden gooien. Die dag is niet ver weg.
Voor meer zie Memri

Als het een lichaam van een liberale vrouw is en abortus het probleem, dan heeft de vrouw het recht om te kiezen wat ze wil omdat het haar lichaam is. Maar als het een conservatief christelijk vrouwenlichaam is, verliezen deze het recht om te beslissen wat er in hun lichaam terechtkomt als het gaat om vaccins.
Voor meer zie The Common Sense Show

Drie bedrijfsreuzen uit totaal verschillende sectoren hebben een opzienbarende, maar aangename aankondiging gedaan. Coca-Cola, Ford Motor Co. en Xerox verklaarden dat ze niet langer doneren aan Planned Parenthood.
Voor meer zie ThinkAmerica

Al-Arabiya Network interviewde Mustafa, een 15-jarige voormalige ISIS-kind-strijder die momenteel in een revalidatiecentrum zit. Mustafa vertelt de interviewer dat hij de zoon is van een ISIS-emir en dat zijn vader hem meenam naar verschillende ISIS-opleidingskampen, waar hij met wapens trainde en shari'a lessen volgde. Mustafa werd op 12-jarige leeftijd volwaardig ISIS-lid.
Voor meer zie Memri

Nigeria: Jihad tegen christenen. Het huidige geweld, dat sinds begin 2017 is verergerd, "is iets anders, in die zin dat het een reeks gerichte aanvallen op christelijke gemeenschappen is die probeert om boeren weg te krijgen en land voor de veehouders af te pakken".
Verder lezen - NL

()  "Samenwerking met Israël zal iedereen ten goede komen", verklaarde Khalaf Ahmad Al Habtoor, als hij Iran als het echte gevaar voor de regio aanduidt. Israël verwelkomde de oproep van een miljardair uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om banden aan te knopen met de Joodse staat.
Voor meer zie WIN

Nauwelijks een uur nadat de vlammen boven de Notre Dame begonnen uit te slaan -- op een moment dat er door niemand een verklaring kon worden gegeven -- haastten de Franse autoriteiten zich om te zeggen dat de brand een "ongeval" was en dat "brandstichting uitgesloten is". De opmerkingen klonken als alle officiële verklaringen van de Franse regering na de aanslagen van de afgelopen tien jaar in Frankrijk. Engelstalig.
Voor meer zie Gatestone

Abbas veroordeelt de terreur in Sri Lanka, maar veroordeelt nooit de terreur tegen Israëli’s. “Toen hij tegen hen sprak: ‘Kom, laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen” [oud Georgisch spreekwoord].
Voor meer zie Ander Israëlisch Geluid - NL

Premier Benjamin Netanyahu belde maandag de nieuw gekozen Oekraïense president Volodymyr Zelensky en nodigde hem uit om Israël te bezoeken. Zelensky, een 41 jarige komiek zonder politieke ervaring, werd verkozen op zondag vanwege beloften tot verandering maar stond over het algemeen achter de op het Westen-georiënteerde koers van de verslagen voorzitter Poroshenko. Zelenski begroette zijn overwinning als een teken aan mensen in de post-Sovjet naties dat "alles mogelijk is," maar heeft ook gezegd dat hij betere relaties met Rusland wil.
Voor meer zie The Times of Israel

Zeven zelfmoordaanslagen in Sri Lanka zouden een reactie zijn geweest op de massaschietpartijen van vorige maand bij twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, zei de Sri Lankaanse minister van Defensie Ruwan Wijewardene op dinsdag. Sprekende tot het Parlement, zei Wijewardene dat inlichtingen hebben aangetoond dat de aanvallen "als vergelding voor de aanval op Moslims in Christchurch" werden uitgevoerd. Hij zei ook dat het aantal doden was gestegen tot 321, waaronder 8 buitenlanders.
Voor meer zie Israel National News

De Trump regering biedt beloningen aan van maar liefst $10 miljoen voor informatie die de financiën van de Libanese terroristen organisatie Hezbollah gaat onderbreken. Het gaat om grote Hezbollah-donoren of financiële facilitatoren.... financiële instellingen of uitwisselingscentra die de transacties van Hezbollah vergemakkelijken... bedrijven of investeringen die eigendom zijn van of gecontroleerd worden door Hezbollah of haar financiers.... dekmantelbedrijven die zich namens Hezbollah bezighouden met de internationale aankoop van technologie voor tweeërlei gebruik", en "criminele programma's waarbij Hezbollah-leden en -aanhangers betrokken zijn en die de organisatie financieel ten goede komen."
Voor meer zie Israelhayom

De Unie van rechtse partijen eist dat premier Benjamin Netanyahu zich ertoe verbindt alle Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te annexeren in ruil ervoor dat de factie de wetgeving voor onschendbaarheid sponsort, bevestigd een woordvoerder van een hoge partijwetgever op maandag aan The Times of Israel.
Voor meer zie The Times of Israel

Op zaterdagavond, terwijl het grootste deel van Israël het Sederritueel aan het opruimen was, gingen een paar families naar de velden bij Ruhama in de Negev om de gerst te oogsten die gebruikt moest worden in het Omer-bewegen. Normaal gesproken wordt de gerst voor de Omer direct na het einde van het Pesach geoogst, maar dit jaar viel de feestdag op een vrijdagavond, zodat de oogst werd uitgesteld tot na de Shabbat die op zaterdagavond eindigde. Het graan werd naar Jeruzalem gebracht waar het werd gedorst, het kaf werd verwijderd en door 13 zeven werd gezeefd. Uiteindelijk werd het graan geroosterd en gemalen tot een grove maaltijd. Er werd olijfolie, speciaal bereid voor tempelgebruik, toegevoegd, samen met wierook.
[ Dit jaar geheel volgens Leviticus 23. wj ]
Voor meer zie Breaking Israel News

De vernietiging van de rooms-katholieke Notre Dame kathedraal in Frankrijk is een uitstekende illustratie van Openbaring 18. De Bijbel heeft veel te zeggen over de monsters, zoals die in Notre Dame. En in bijna elk geval waarin ze opduiken, zijn ze bijna altijd verbonden met Satan en de demonen die de bodemloze put bevolken in een plaats die de hel heet.
Verder lezen - NL

De bombardementen in Sri Lanka hebben weer eens de aandacht gevestigd op de toenemende vloedgolf van geweld tegen christenen over de hele wereld. Volgens Open Doors USA worden er maandelijks gemiddeld 105 kerken en/of christelijke gebouwen in brand gestoken of aangevallen.
Voor meer zie End Of The American DreamPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!