Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Maandag 27 Januari - 1 She'vat

()  Prins Charles in Bethlehem: 'Het breekt mijn hart' om het Palestijnse lijden te zien. Toespraak van de Britse kroonprins, waarin hij aandringt op 'vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid', die door het tv-station wordt beschreven als 'grootste steunbetuiging ooit' voor de Palestijnen door een lid van de koninklijke familie.
[ Eerst betreuren ze de Joodse doden en dan bezoeken ze de mensen die de Joden willen doden. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence ontmoette paus Francis in het Vaticaan op zijn terugreis van Israël en het World Holocaust Forum. De twee ontmoetten elkaar persoonlijk in de pauselijke bibliotheek, samen met de Ambassadeur van de V.S. aan de Vaticaanse Newt Gingrich, zeiden de Vaticaanse functionarissen.
Voor meer zie Pakistancristianpost

MK Ayelet Shaked herhaalt dat haar partij een Palestijnse staat zal blokkeren, maakt duidelijk dat zij en Bennett zich zo zullen blijven uitspreken.
Voor meer zie Israel National News

Naast de premier zal ook zijn belangrijkste politieke rivaal Benny Gantz een ontmoeting hebben met Trump in Washington, voordat deze zijn Middenoosten vrede plan vrijgeeft.
Voor meer zie WIN

Dierenmishandeling krijgt meer aandacht van de media dan het onthoofden van christenen. De Bisschoppelijke' Conference of Nigeria beschreef het gebied als "killing fields", zoals de Rode Khmer die in Cambodja heeft gecreëerd om de bevolking uit te roeien.
Voor meer zie Gatestone

De dood van een Palestijnse jongen laat een hevige smaad ontbranden op Twitter. Van de Amerikaanse congresvrouw Rashida Tlaib tot aan de Palestijnse politicus Hanan Ashrawi, hebben de critici van Israël zich gehaast om "kolonisten" de schuld te geven van de dood van een jonge Palestijnse jongen die in Oost-Jeruzalem is verdronken. Uiteraard zonder enkel bewijs.
Voor meer zie Iisraelhayom

Op het corona-virus dat ineens in China opgedoken is in de Wuhan regio en zou zijn begonnen op een dierenmarkt, rust een Engels patent. Het gaat om patentnummer EP3172319B1 ontwikkeld door Erica Bickerton aan het Pirbright Institute in Surrey, Engeland. Het Pirbright Institute (Bill & Melinda Gates) is gespecialiseerd in studie naar infectieziekten bij landbouwhuisdieren.
Voor meer zie Martin Vrijland

Amichai, de inwoners van Shiloh verwelkomen het standpunt van Bennett de Minister van Defensie tegen de onwettige bouw van de PA in open gebieden. De minister van Defensie Naftali Bennett heeft het Hooggerechtshof 45 dagen lang gevraagd een beleid te formuleren voor de open gebieden in Judea en Samaria en de pogingen van de Palestijnse Autoriteit om deze gebieden in handen te krijgen.
Voor meer zie Israel National News

Mike Evans, een bekende Amerikaanse Evangelische leider, zegt dat de vredesovereenkomst van de regering Trump de beste aanbieding is ooit gemaakt aan Israël, en het is een goede zaak dat de Blauw en Wit leider Benny Gantz naar het Witte Huis komt deze week. Als hij het plan zou afwijzen dan een grote fout maakt.
Voor meer zie WIN

Het coronavirus is een heimelijk virus dat gedragen kan worden door mensen die GEEN koorts of hoestsymptomen vertonen... detectie is bijna onmogelijk onder de huidige richtlijnen van de overheid.
Verder lezen - NL

Drie raketten troffen de Amerikaanse ambassade in Bagdad op zondagavond. Minstens één raket raakte een eetgelegenheid of een cafetaria op het terrein. Sirenes klonken in het ambassadegebouw om mensen naar een schuilplaats te sturen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Jordaanvallei is niet onderhandelbaar. De Jordaanvallei is in zijn volledige omvang en breedste definitie van essentieel belang voor de nationale veiligheid van Israël.
Verder lezen - NL

()  Een Iraans passagiersvliegtuig met 150 mensen aan boord is maandag van de landingsbaan van de luchthaven in de Iraanse provincie Ahwaz doorgegleden en kwam tot stilstand op een verkeersweg, zo meldde Al Arabiya onder vermelding van bronnen van de sociale media.
Voor meer zie Al Arabiya English

President Donald Trump zal naar verluidt premier Benjamin Netanyahu en Blauw eb Wit chef Benny Gantz vertellen dat zij tot aan de Knesset-verkiezingen moeten werken aan het langverwachte vredesplan van de regering, waarmee een hoge inzet van deze diplomatieke openingszet in de binnenlandse politieke stoofpot van Israël kan worden gegooid. Volgens de naamloze ambtenaar zal Trump tegen de twee zeggen: "Je hebt zes weken om dit [plan] in gang te zetten, als je dat wilt."
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu hoopt 'geschiedenis te maken' met het bezoek aan het Witte Huis. "We zitten midden in zeer dramatische politieke gebeurtenissen, zei hij, maar het hoogtepunt ligt nog voor ons. Ik ga naar Washington met een groot gevoel, een grote verantwoordelijkheid en een grote kans, als doel en ik heb goede hoop dat we geschiedenis kunnen schrijven", zegt premier Benjamin Netanyahu voordat hij aan boord gaat van het vliegtuig naar Washington.
Voor meer zie Israelhayom

Naar verluidt weigerde de Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas een telefoontje te ontvangen van de Amerikaanse president Donald Trump over de verwachte vrijgave van een vredesplan voor het Midden-Oosten dat door Ramallah als eenzijdig in het voordeel van Israël werd verworpen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman was een van de speciale gasten van premier Benjamin Netanyahu op zijn vlucht zondag naar Washington voor de aanstaande feestelijke onthulling van de langverwachte "Deal of the Century" van de regering. Friedman zinspeelde op de waarschijnlijke contouren van het voorstel, dat volgens verschillende rapporten de soevereine rechten van Israël over heel Jeruzalem en grote delen van de Westelijke Jordaanoever zal erkennen, maar ook een bepaling zal bevatten voor een Palestijnse staat, als er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël zou de soevereiniteit over de Ma'aleh Adumim-nederzetting eerder toepassen, eerder dan over de Jordaanvallei, meldde Army Radio op maandagochtend. Het was altijd al als verondersteld dat Ma'aleh Adumim, de derde grootste nederzetting met meer dan 38.000 inwoners, de eerste nederzetting op de Westelijke Jordaanoever zou zijn die door Israël zal worden geannexeerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlische veiligheidstroepen brachten een Hamas spionnen-netwerk binnen Israël aan het licht, zo onthulde het interne veiligheidsagentschap Shin Bet op maandag.
Voor meer zie Israel National News

61 Miljoen baby's zijn gestorven in een abortus, een dodentol dat gelijk staat met de bevolking van Italië. Tijdens de March for Life in Washington, D.C. afgelopen zaterdag vertelde Congreslid Chris Smith: Vandaag marcheren we voor het leven om de zwakste en meest kwetsbare mensen te verdedigen.
Voor meer zie LifeNews.com

De ergste uitbraak in 70 jaar van woestijnsprinkhanen in Kenia heeft honderden miljoenen insecten uit Somalië en Ethiopië naar de Oost-Afrikaanse natie zien zwermen. Deze twee landen hebben in een kwart eeuw niet zo'n plaag gehad, waardoor landbouwgrond is vernietigd en een toch al kwetsbare regio met verwoestende honger wordt bedreigd.
Voor meer zie Zero Hedge

Als het thema klimaatverandering aan de orde komt, lopen de gemoederen hoog op. Waarom? Een polemiek en een vooruitblik. In Romeinen 1:18vv. kritiseert de apostel Paulus het onteren van God, wanneer de mens meer eer geeft aan wat God heeft geschapen dan aan de Schepper zelf.
verder lezen Middernachtsroep blz. 16 - NL

Die kleine man in het oog. "De poorten van de hel gingen wijd open op 27 januari 1945". Dit was de openingsverklaring van de Israëlische president Reuven Rivlin. Hij sprak tijdens het hoofdevenement in het Yad VaShem museum ter herdenking van de Internationale Holocaust Memorial Day. Rivlin verwees naar de bevrijding van het concentratiekamp Aushwitz-Birkenau.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!