Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Maandag 25 Juni - 12 Tamuz

()  FAKE NEWS: Dat mooie illegale immigranten meisje dat op de voorpagina van het tijdschrift staat, is nooit gescheiden geweest van haar moeder. De vader Denis zei dat zijn vrouw Sandra en dochter nooit door de agenten van de grenscontrole werden gescheiden en samen zijn gebleven. Een woordvoerster van Immigration and Customs Enforcement (ICE) heeft DailyMail.com verteld dat de vrouw Sandra in 2013 al eerder uit de VS was gedeporteerd.
[ Opnieuw binnenkomen in Nederland is ook hier een overtreding. wj ]
Voor meer zie Now The End Begins

In de zondag uitzending van "Foxnieuws," zei de vroegere Secretaris van Binnenlandse Veiligheid Jeh Johnson dat tijdens het beleid Obama, ze sommige kinderen van hun families scheiden. Hij betoogde dat dit toentertijd gerechtvaardigd was.
Voor meer zie Breitbart

Afgelopen zaterdag beschuldigde toponderhandelaar Saeb Erekat het Amerikaanse vredesteam ervan dat het zich inzet om de Palestijnse Autoriteit omver te werpen, aangezien de Amerikaanse afgezanten een bezoek aan de regio afrondden dat tot doel heeft om het vredesplan van de regering-Trump door te drukken en humanitaire hulp voor de Gazastrook aan te werven.
Voor meer zie The Times of Israel

De Minister van Onderwijs en de Joodse voorzitter van het Huis Naftali Bennett zei in de wekelijkse vergadering van de fractie op maandag in antwoord op een vraag over het bezoek van Prins Willem aan Oost-Jeruzalem: "Wij heten hem van harte welkom. Wij heten iedereen die onze hoofdstad bezoekt van harte welkom. Jeruzalem is de hoofdstad van het Joodse volk, en alleen van het Joodse volk".
Voor meer zie Israel National News

Vier IDF-soldaten raakten zaterdagnacht gewond bij een terreuraanslag met een auto op de Al Khader Junction bij de Beitar Illit-gemeenschap.
Voor meer zie WIN

De Franse president Emmanuel Macron heeft een verbluffende aanval gelanceerd op de populistische, nationalistische en traditioneel conservatieve politieke partijen die in Europa opkomen, iets wat de nieuwe regering van Italië boos maakt. Hij vergeleek de verspreiding ervan als de verspreiding van lepra.
Voor meer zie Jihadwatch

Israël vuurt een raket af op een Syrisch drone die de grens naderde terwijl het nog in het Syrische luchtruim was, om het ertoe aan te zetten terug te keren. Het IDF zal om het even welke inbreuk ook op de Israëlische luchtsoevereiniteit niet tolereren en zal om het even welke poging tegengaan om Israëlische burgers schade te berokkenen," zegt de militaire woordvoerder.
Voor meer zie Israel Hayom

Een islamitische rechtenstudent, Safia Akhtar Noor, 25, in het Verenigd Koninkrijk, die de islamitische terreuraanslagen bagatelliseerde en beweerde dat ISIS niet bestaat, is benoemd in een regeringscommissie die kinderen beschermen moet tegen radicalisering als die dreigen in het extremisme te worden getrokken.
Voor meer zie Clarion Project

Minstens 4.2 miljoen antisemitische berichten vonden hun weg op Twitter in de tijdspanne van één jaar, volgens een rapport van de Liga Anti Verslaving dat op maandag is uitgegeven. De CEO van ADL zei in een verklaring dat het rapport aantoont dat de mensen nog steeds "Twitter als megafoon gebruiken om Joden te kwellen en te intimideren".
Voor meer zie JerusalemOnline

De commandant van de Zuidelijke Divisie van de IDF waarschuwt voor een schijnbare rust aan de grens. De bevelhebber van de IDF zei dat Israël zich moet concentreren op de grotere bedreigingen zoals Iran en Syrië en escalatie met Hamas moet voorkomen. Hij gelooft Israël nog nooit zo dicht voor een oorlog heeft gestaan sinds de operatie Protective Edge.
Voor meer zie JerusalemOnline

Islam, de VN en de Wederkomst. Een van de duidelijkste beelden in de Bijbel van de Wederkomst van Yeshua is te vinden in Zacharia 14:2-3:
Verder lezen - NL

()  De Turkse President Recep Tayyip Erdogan won de sterk betwiste presidentiële verkiezing, zo zei de verkiezingsautoriteit op maandag, die zijn nu al 15 jaar durende greep op de macht verlengt, als de oppositie bitter klaagde over de wijze van stemmentelling. Erdogan won 52.5 % in de presidentsverkiezingen terwijl Ince, van de seculaire Republikeinse Volkspartij (WKK), op 31.5% staat, zei het staats-gerunde nieuwsagentschap Anadolu, na een telling van de 99% van de stemmen.
Voor meer zie The Times of Israel

De belangrijkste cyber-ambtenaar van het Witte Huis, Michael Daniel, getuigde woensdag dat de voorstellen die hij ontwikkelde om de aanval van Rusland op de presidentsverkiezingen van de V.S. tegen te gaan moest laten "rusten" en hem werd bevolen zijn inspanningen daartoe in de zomer van 2016 "te staken".
Voor meer zie Now The End Begins

Jared Kushner de adviseur van het Witte Huis deed een rechtstreeks beroep op het Palestijnse volk en drong er bij hen op aan het vredesplan van de Trump-regering, dat de Palestijnse Autoriteit nog niet heeft gezien, niet door hun "bange" leiderschap te laten verwerpen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today - Holland

Kushner vertelde aan de krant Al Quds dat hij het Amerikaanse vredesplan zal publiceren, of de Palestijnse president nu wel of niet klaar is om er over te praten. Als president Abbas klaar is om terug te gaan naar de onderhandelingstafel, dan zijn we klaar om deel te nemen aan de discussie, maar als dat niet het geval is, dan gaan we het plan openbaar maken.
Voor meer zie WIN

Hoge ambtenaren in Egypte, Jordanië, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten toonden belangstelling voor het vredesakkoord, ook al zal de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, er niet aan meewerken, aldus Israel Hayom. Een hoge Egyptische ambtenaar vertelde aan Israel Hayom dat de vier landen het eens waren over het vredesplan en er geen bezwaar tegen zouden hebben om Abbas te overrulen. Maar dat zij niet zouden helpen in wat de levenskwaliteit van de Palestijnse Autoriteit zou kunnen schaden.
Voor meer zie Israel National News

De pas verkozen leider van het Joods Agentschap, Isaac Herzog, adviseerde maandag om hem als oppositieleider in de Knesset te laten vervangen door Zionistische Unie nr. 2, MK Tzipi Livni.
Voor meer zie The Times of Israel

Toen de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken de oprichting van een "register" van Roma aanraadde, was zijn opmerking slechts de laatste toevoeging aan een lange lijst van anti-Roma-verklaringen door hoge Europese leiders. Als de opmerking van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini deze week over een Roma-databank een veel grotere internationale verontwaardiging heeft opgewekt, met name bij verschillende Joodse groepen in heel Europa. Zowel de Unie van Italiaanse Joodse Gemeenschappen als het College van Afgevaardigden van de Britse Joden veroordeelden de Unie als een afspiegeling van het nazi-beleid dat geïnspireerd was op de Italiaanse fascistische beweging.
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl de Iraanse rial in waarde daalt en 1 dollar nu 87.000 rial waard is, honderden mensen protesteren tegen het falende economische beleid in de bazar van Teheran.
Voor meer zie Al Arabiya English

Turkije zal doorgaan met het "bevrijden van Syrische landen", zodat vluchtelingen veilig naar Syrië kunnen terugkeren, zei president Tayyip Erdogan maandag in een toespraak over de verkiezingsoverwinning.
Voor meer zie Al Arabiya English

Strijdkrachten die banden hebben met het regime van president Bashar al-Assad hebben onlangs een verlaten post van de United Nations Dgagement Observer Force (UNDOF) overgenomen in de bufferzone langs de grens tussen Israël en Syrië. Volgens het rapport hebben de UNDOF-strijdkrachten in het gebied bouwwerkzaamheden op de locatie geconstateerd, waar geen militaire aanwezigheid is toegestaan.
Voor meer zie JewishPressU ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!