Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Woensdag 28 Juni - 4 Tamuz

()  Dertig jaar na zijn vrijlating uit de Sovjet-kampen, waar hij onder dwangarbeid zat als straf voor clandestiene zionistische activiteiten, werd Knesset Voorzitter Yuli Edelstein woensdag de eerste Israëlische politicus om het parlement in Rusland toe te spreken in een triomfantelijke ommekeer als de toenmalige "Gevangene van Zion".
Bron: The Times of Israel

Om een idee te krijgen hoe smal Israël is ter hoogte van Tel Aviv, in geval de twee staten tot stand zouden komen, kijk dan eens op de foto, gezien vanaf de Westbank, het gedeelte dat in de laagte ligt. Scrollen om te vergroten.
Bron: תצפית למישור החוף

Een blik op de situatie in Oost-Jeruzalem onthult de tegenstrijdige bewegingen: radicale islamitisering versus nauwere integratie met het Joodse Jeruzalem. Beide trends zijn tegelijkertijd in opkomst. Ondanks de ingewikkelde omstandigheden is het verenigde Jeruzalem onder de exclusieve Israëlische soevereiniteit de sleutel, en geen belemmering voor vrede en veiligheid in de stad. Engelstalig.
Bron: BESA

De Egyptische geestelijke Abd Al-Wahhab Al-Maligi beweerde dat er economische en gezondheidsvoordelen zijn aan de vrouwelijke besnijdenis. Op 27 maart zei hij op het Egyptische Al-Seha Wal-Jamal TV-kanaal dat de Joden de eerste waren om erover te praten omdat "ze niet willen dat de islam of de moslims puur, ontwikkeld en beschaafd blijft," ter ondersteuning van zijn argument haalt hij "De protocollen van de oudsten van Zion" aan.
Bron: Memri

President Trump en de Franse president Macron hebben dinsdag gesproken via de telefoon over de situatie in Syrië. De twee zijn overeengekomen dat als de Syrische president Bashar al-Assad chemische wapens gebruikt in een aanval, zij samen zullen reageren.
Bron: JerusalemOnline

Israël heeft op maandag een speciale gebeurtenis gehouden bij de Verenigde Naties (VN), om de 50ste verjaardag te vieren van de bevrijding en hereniging van Jeruzalem tijdens de zesde-oorlog van 1967. "Jeruzalem is, en zal altijd zijn, onze onverdeelde en eeuwige hoofdstad zijn," verklaarde Danon tijdens dit speciale evenement in de VN.
Bron: United with Israel

In een interview met Army Radio op woensdag heeft de voormalige Witte Huis Speciale Assistent van President Obama en cyberveiligheid-coordinator Michael Daniel zich uitgesproken over de claim dat Rusland de verkiezingen van november 2016 gehackt heeft om de Amerikaanse president Donald Trump te bevoordelen. 'Ik denk zeker niet dat de Russen of iemand anders - de stemming heeft veranderd.' "De uitgebrachte stemming weerspiegelen de stemmen van het Amerikaanse volk."
Bron: Israel National News

Wat de Sharia voorschrijft, is dat hetzelfde als de tien geboden? Door Nonie Darwish. Islam ontstond 600 jaar na het christendom, niet om de Bijbel te bevestigen, maar om het te schaden; niet om samen te leven met "de mensen van het boek" - Joden en christenen - maar om hen te vervangen.
Lezen - NL

Het U.S. staatsdepartement heeft de claim afgewezen dat de vergadering vorige week tussen de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas en Jared Kushner, verkeerd is afgelopen en ook het onbevestigd rapport dat de Amerikaanse president Trump klaar staat om de stekker uit de herleving van het Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen te trekken.
Bron: The Times of Israel

De Aramese Federatie veroordeelt in de scherpste bewoordingen de recente confiscatie van 50 kerken, kloosters en begraafplaatsen in de provincie Mardin (Turkije). De voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo spreekt van een ernstige schending van de mensenrechten.
Bron: Suryoye - NL

()  Brigadier General Gal Hirsch, Oded Forer en Dr. Mordechai Keidar namen deel aan de Israel Victory Project conferentie. "Gaza is een tikkende tijdbom," waarschuwde Hirsch. "Daarom moeten we preventieve maatregelen integreren, en we moeten ons concentreren op de beveiligingsinspanningen om het tegen te gaan. Er moet internationale financiële druk komen en we moeten de Gazastrook volledig demilitariseren."
Bron: Israel National News

Micah Goodman schreef een boek en slaagde erin om zowel Liks als Rechts boos te maken, als hij argumenteert, dat de rechtvaardiging voor nederzettingen, de meeste Israëlische Joden niet heeft overtuigd dat het verkrijgen van land het risico waard was om een etnische minderheid te worden in hun land - of zelfs een kleine meerderheid -. Maar slaagde erin om ook het tweede argument op te nemen: dat de terugtrekking van de Westelijke Jordaanoever, vooral na de bittere ervaring van Gaza en Libanon, de Israëli'sin gevaar zou brengen.
[ Zie hier het dilemma. wj ]
Bron: The Times of Israel

Amerika moet zijn 'wilde' anti-Russische houding stoppen, zei de voorzitter van de Federatie Raad Valentina Matviyenko op dinsdag tijdens een persconferentie met Knesset Voorzitter Yuli Edelstein. De voorzitter van het hoge huis van het Russische parlement ontkende de beschuldigingen over een Russische interventie in de presidentiële verkiezingen van 2016, als daar naar werd gevraagd. "Rusland doet geen ingrepen in buitenlandse verkiezingen en wil ook niet dat anderen bij ons interveniëren," zei ze.
Bron: Jerusalem Post

Zestig procent van de illegale Palestijnse structuren in Gebied C van de Westelijke Jordaanoever is sinds 2010 niet vernietigd, vertelde het hoofd van de handhavingsafdeling Marco Ben-Shabat op dinsdag een Knesset-commissie.
Bron: Jerusalem Post

'De VN gaat samen met terroristische supporters,' zo ontplofte Ambassadeur Danny Danon als de U.N. groepen heeft uitgenodigd die zijn gekoppeld aan Hamas en de PFLP voor een VN-evenement komende donderdag en vrijdag ter herdenking van 50 jaar bezetting.
Bron: Israel National News

Salim Hudaifah was een officier in het leger van het Syrische regime en die 27 jaar geleden verdwenen is naar het Westen,hij zegt dat 'Israël ons meer kan helpen.' 'De behandeling van gewonden heeft hun image verbeterd, maar het is beperkt omdat de Arabische media dit niet melden.' Assad en ISIS, daarvan is hij zeker, werken achter de schermen samen. Assad misleidt iedereen over dit probleem, waaronder ook de Russen. ...Hij zal ISIS orders geven om Israël aan te vallen.
Bron: Ynetnews

Een totaal van 111 mensen in Californië namen hun eigen leven met behulp van dodelijke recepten tijdens de eerste zes maanden als dan een wet de terminale zieke mensen toestaat om levensbeëindigende medicijnen van hun artsen te vragen, aldus de dinsdag gepubliceerde gegevens.
Bron: LA Times

Een leidend lid van de politieke oppositie van Syrië zei dat de meeste Syriers Iran zien als de echte vijand en niet Israël, en voegde eraan toe dat Israël meer kon doen om het Syrische volk te helpen.
Bron: Breaking Israel News

De Schrift verzekert ons door de profeet Jesaja, dat de "dag van de HERE" verwijst naar de zevenjarige tegenspoed. Het doel ervan is om onbekeerlijke zondaars en goddeloosheid voorgoed op aarde uit te roeien. De oordelen in de Verdrukking zullen de overtredingen van de goddeloze massa voor altijd vernietigen — om "nooit weer op te komen".
Lezen - NLUitschrijven