Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Donderdag 18 Oktober - 9 Cheshvan

() De Palestijnse media meldden woensdag dat Egypte een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas heeft kunnen bemiddelen in de nasleep van de opflakkering in Zuid-Israël die ochtend, die snel dreigde te escaleren.
Voor meer zie Israel Hayom

Minister van Defensie Avigdor Liberman (Yisrael Beytenu) werd op woensdag berispt door het Ethisch Comité van de Knesset omdat hij MK Hanin Zoabi (Gezamenlijke Arabische Lijst) voor een "terrorist" uitmaakte.
Voor meer zie Israel National News

Natie van Islam leider Louis Farrakhan richtte zich op zondag in Detroit om de 23ste verjaardag van de Million Man March te vieren, en gebruikte het als een platform om weer eens een aanval op de Joden te lanceren, en noemde hen "termieten"..... De Democraten zwijgen wanneer Louis Farrakhan zijn verachtelijke antisemitische uitlatingen uitspreekt.
Voor meer zie Now The End Begins

Twitter heeft geen plannen om Farrakhan te verbannen na zijn anti-semitische opmerkingen. ADL dringt aan op verwijdering van Natie van Islamleider nadat hij de joodse 'bedriegers' bedankte voor 'het noemen van zijn naam over de hele planeet vanwege uw angst voor wat wij vertegenwoordigen'.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël blijft voorzichtig in de globale woede over Saudi-Arabië over de verdachte dood van de journalist. ...Yoel Gruzansky, een senior medewerker van het Institute for National Security Studies, vertelde JNS dat Israël slim is om uit de strijd weg te blijven. "Tot dusver, en terecht, spreekt de Eerste minister [Benjamin Netanyahu] er niet over. Dit is slim. Israël heeft geen enkel belang bij het bespreken van de kwestie.
Voor meer zie JNS

De fastfoodgigant Burger King lanceert een groen broodjes voor Halloween waarvan het bedrijf beweert dat het wetenschappelijk bewezen is dat het mogelijk nachtmerries veroorzaakt.
[ De duistere krachten rukken steeds verder op wj ]
Voor meer zie Now The End Begins

Big Tech heeft de "grootste verandering uitgevoerd in de Amerikaanse geschiedenis." Grote technologiebedrijven zoals Google, Facebook, Twitter en Youtube hebben "misschien wel de grootste verandering uit de Amerikaanse geschiedenis" uitgevoerd, omdat ze zich nu hebben gecommitteerd tegen de Amerikaanse waarde van vrije meningsuiting. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Planet Free Will

Het hoofd van een controversiële groep Jenny Manson die naar verluidt ontkent dat de Labour-partij een probleem heeft met antisemitisme, probeert zich kandidaat te stellen in het meest joodse kiesdistrict van Groot-Brittannië.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Australische inlichtingendienst waarschuwde de regering deze week, naar verluidt, dat het formeel erkennen van Jeruzalem als Israëlisch hoofdstad een verdere gewelddadige onrust in de regio kan veroorzaken en "internationale aandacht kan trekken."
Voor meer zie The Times of Israel

Clinton, de dochter van de voormalige president Bill Clinton en 2016 Democratic presidential nominee Hillary Clinton, reageerde op Twitter op een Farrakhan tweet waarin de leider van de Natie van de Islam zei: "Ik ben geen antisemiet. Ik ben anti-termiet". Het vergelijken van Joden met termieten is antisemitisch, verkeerd en gevaarlijk," schreef Clinton op woensdag, in het citeren van Farrakhan.
Voor meer zie Jerusalem Post

We zullen niet aarzelen om iedereen die de terrorist helpt te straffen". Als onderdeel van de jacht op de terrorist die er 2 mensen heeft vermoord in de Barkan fabriek, verspreidt de IDF folders die de bevolking waarschuwt tegen hulp aan de terrorist.
Voor meer zie Israel National News

() Twee stealth straaljagers vlogen naar verluidt onopgemerkt over Iran, via Syrië en Libanon, om een toezichtmissies uit te voeren op locaties waarvan wordt aangenomen dat ze verbonden zijn met het Iraanse nucleaire project.
Voor meer zie Ynet

Het veiligheidskabinet van Israël overwoog een militaire operatie in Gaza op woensdagavond, nadat een door de Palestijnen gelanceerde Gradraket een huis van Beersheba heeft gedecimeerd en een tweede Gradraket in zee landde, dicht bij het centrale deel van het land. "Als deze aanvallen niet ophouden - we zullen ze stoppen", zei premier Benjamin Netanyahu.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het hoofd van de Raad van Eshkol Gadi Yarkoni uitte vandaag zijn teleurstelling over het gebrek aan significante militaire reactie op de raketten uit Gaza die gisteren Be'er Sheva trof. "We hadden het Be'er Sheva-incident moeten aangrijpen om de afschrikking te herstellen. Helaas gebeurde dit niet," vertelde Yarkoni aan Channel 10 televisie. "U moet niet de grond in Gaza binnengaan, maar u moet hun leiders zo bang maken dat ze niet meer op straat durven lopen," zei bovengenoemde Yarkoni.
Voor meer zie Israel National News

Ismail Haniyeh en Fathi Hamad komen om hun medeleven te betuigen aan de familie van de 25-jarige Palestijn die tijdens een IAF-vergeldingsaanval om het leven kwam nadat raketten op zuidelijk Israël waren afgeschoten; de twee lopen op klaarlichte dag door de straten van Gaza, zonder angst voor een Israëlische aanval.
Voor meer zie Ynet

Het idee van een "Lone Wolf" Terrorist is onzin. Zeggen dat een terrorist alleen heeft gehandeld, is ongetwijfeld handig voor de Israëlische regering. Het stelt de regering in staat om de harde vragen en de moeilijke conclusies te veronachtzamen, die anders zouden moeten worden getrokken. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Mida

Voor liefhebbers van religieuze geschiedenis wordt in een videoreeks de mogelijkheid onderzocht dat het Britse Rijk - dat ooit een kwart van de wereld overspande - viel en dat Groot-Brittannië nu naar zijn huidige tweederangsstatus is gedegradeerd omdat het zijn rol in het verbond van Abraham niet heeft vervuld.
Voor meer zie Breaking Israël News

Facebook beschuldigd van het stelen van $315.000 van een drievoudig-geamputeerde veteraan. Zouden het misschien niet de Russen zijn die met de Amerikaanse verkiezingen knoeiden, maar Facebook en Google?
Verder lezen - NL

De opkomst van de Russisch-Turkse-Iraanse alliantie. Begin september kwamen Rusland, Turkije en Iran bijeen in Teheran om de toekomst van Syrië te bespreken. Het was slechts een van de vele ontmoetingen in de afgelopen jaren tussen deze drie machtige landen in de politiek van het Midden-Oosten.
Verder lezen - NL

Christenen veroordeeld tot de doodstraf onder de shariawet. Naar aanleiding van de meest recente misstanden tegen christenen heeft Amnesty International een "dringende oproep tot actie" gelanceerd. Het heeft het Iraanse regime opgeroepen om "de veroordelingen tegen Victor Bet-Tamraz, Shamiram Isavi, Amin Afshar-Naderi en Hadi Asgari nietig te verklaren, aangezien zij uitsluitend gericht zijn tegen de vreedzame uitoefening van hun recht op vrijheid van godsdienst en overtuiging, meningsuiting en vereniging, door middel van hun christelijk geloof". Er zijn echter veel meer verhalen over christenvervolging in heel Iran dan alleen die tegen deze vier.
Verder lezen - NL

Profetie in actie: Pastor brengt Joden en christenen samen in liederen. Een Canadese predikant ziet profetie werkelijkheid worden op de eenvoudigste manier: door Joden en christenen samen te brengen in het zingen van liederen.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!