Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Vrijdag 20 Oktober - 30 Tisrei

()  Oproep voor atleten om microchips aan te brengen in de strijd tegen drug-misbruik. Uitvoerend chef van de World Olympians Association suggereert de implantaat-voorstellen. We zijn bereid om onze honden te chippen, dus waarom zijn we niet bereid om onszelf te chippen?
[ Omdat je dan gelijk wordt aan een beest? wj ]
Bron: The Guardian

De Iraakse vice-president Nouri Al-Maliki zei dat ISIS door landen in de regio is opgericht als een samenzwering die tot de opsplitsing van Irak moet leiden. "De val van Mosul was een samenzwering door krachten die de Koerden, Naqshbandis, de Partij van Baath, stam-rebellen, en muftis omvatten, evenals Amerikanen, die in het complot zitten," aldus bovengenoemde Al-Maliki, die verder waarschuwde dat als het land de inspanningen van Koerdistan om Kurdistan te beveiligen niet zou dwarsbomen, men verdere eisen tot een verdeling onder ogen moet zien.
Bron: Memri

Pyongyang heeft gewaarschuwd voor een "onvoorstelbare aanval op een onvoorstelbare tijd" op Amerikaanse doelen, waarbij men hun verontwaardiging uitsprak over de aanhoudende gezamenlijke marineoefeningen van de VS en Zuid-Korea bij het Koreaanse schiereiland. Maandag beginnen de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse marine's met grootschalige gezamenlijke oefeningen in de wateren voor het Koreaanse schiereiland.
Bron: RT News

De lutherse kerk in Amerika neemt een besluit en beslist dat de beste manier om de teruggang in het ledental te stoppen, is, om niet langer het evangelie te prediken.
Bron: Faith

Spanje meet met Catalonië en ‘Palestina’ met twee maten. De Spaanse autonome republiek Catalonië hield ruim twee weken geleden een referendum over onafhankelijkheid. Dat deze onafhankelijkheid er binnen afzienbare tijd komt, is niet waarschijnlijk.
Bron: Likoed Nederland

Noachs dag van beschermende verberging. Ik realiseer me, zo schrijft Daniel Matson, dat velen teleurgesteld zijn en zochten naar een andere datum voor de Opname die voorbij is gegaan. Zoals we hier al eerder hebben gezegd, is de reden waarom we er de nadruk op hebben gelegd, dat we weten waar we ons in de geschiedenis bevinden.
Lezen - NL

De Jordaanvallei zal altijd deel blijven uitmaken van Israël", verklaarde Netanyahu, die waarschuwde dat Iran anders de controle zal overnemen. Tijdens een viering op donderdagavond ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Israëlische inname van de Jordaanvallei tijdens de Zesdaagse oorlog heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu beloofd dat de regio onder de controle van de joodse staat zal blijven.
Bron: WIN

Het is nog niet eens geopend, en toch is het Museum van de Bijbel in Washington al verwikkeld in een controverse. Jezus staat daar vreemd genoeg niet centraal in de presentatie van het bijbelverhaal door het museum. ...Maar het verhaal van Jezus' kruisiging en opstanding is zelfs bijna afwezig.
Bron: PJmedia

Als reactie op het raketvuur dat in een open veld in de Golanhoogten explodeerde en dat overkwam vanuit de gevechten in Syrië, troffen de IDF-tanks een doelwit van het Assad leger bij Quneitra. Een woordvoerder van IDF: Wij tolereren geen aanvallen die een bedreiging vormen voor de Israëlische soevereiniteit".
Bron: JerusalemOnline

()  Een grote terreuraanslag werd op vrijdag afgewend als een Arabische terrorist, 39 uit Ramallah werd gearresteerd na het stelen van een vrachtwagen en op weg was naar de "groene lijn" in Israël, op zoek naar een groep IDF-soldaten.
Bron: JewishPress

Voormalig president George W. Bush heeft in het openbaar de politieke identiteit van president Donald Trump afgewezen, wat suggereert dat het veel aspecten in het huidige bestuur en een verdeeldheid in de Verenigde Staten en over de hele wereld zal aanwakkeren. We kunnen het globalisme niet wegwensen", zei Bush.
Bron: Breitbart

Een hooggeplaatste Hamas-leider heeft de regering van Trump aan de kaak gesteld over het feit dat de terreurgroep moet worden ontwapend en dat zijn leiders de staat Israël moeten erkennen na de verzoeningsovereenkomst tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas. We willen Israël uitroeien en niet erkennen.
Bron: Israel National News

Honderden demonstranten schreeuwden tegen de Witte supremacistische leider Richard Spencer bij een universiteit in Florida, en dwongen hem om het podium te verlaten zonder zijn geplande toespraak af te leveren.
Bron: The Times of Israel

Israëlische vrouwen zeggen al jaren #MeToo. Met een Facebook-pagina die in 2013 is begonnen en heeft duizenden getuigenissen van seksueel misbruik verzameld, en de aantallen stijgt sinds Weinstein's beschuldigingen openbaar werden.
Bron: The Times of Israel

Negen maanden in de ambtstermijn van Trump als president blijkt uit de feiten ter plaatse dat er echt niets is veranderd t.a.v. de nederzettingen-bouw. Ja, de spanning is er niet, en de bijna-wekelijkse veroordelingen van Israël op het staatsdepartement zijn verdwenen, maar voor de kolonisten is de realiteit dezelfde. Het is meer van hetzelfde.
Bron: Jerusalem Post

Minister van Vervoer Yisrael Katz (Likud) sprak op vrijdag zijn vertrouwen uit dat de voormalige IDF-soldaat Elor Azariya, die in 2016 tot 18 maanden gevangenisstraf werd veroordeeld voor de dood van een gewonde Arabische terrorist in 2016, een presidentiële gratie zou krijgen, waarom hij gevraagd heeft, en bevrijd zou worden.
Bron: Israel National News

Defensie minister Avigdor Liberman ontmoette donderdag in Washington de Amerikaanse defensieminister James Mattis. In het gesprek zei Liberman: "We zullen niet tolereren dat Iran en zijn satellieten langs onze grenzen gaan zitten en we zullen onze belangen verdedigen in alle opzichten wat we gepast achten en volgens onze rode lijnen."
Bron: Israel National News

De Iraakse strijdkrachten namen op vrijdag de controle over in het laatste district van de olierijke provincie Kirkuk wat nog steeds in de handen was van de Koerdische Peshmerga strijders na een drie uur durende strijd.
Bron: Al Arabiya English

CIA-directeur Mike Pompeo zegt dat de CIA binnenkort documenten zal publiceren waaruit het samenwerken van Iran met Al Qaida en andere terroristische organisaties blijkt.
Bron: Al Arabiya English

Poetin kon niet ophouden met lachen wanneer zijn minister voorstelde dat Rusland varkensvlees zou moeten exporteren naar Indonesië een land met een moslim-meerderheid. Maar de minister bedoelde Zuid-Korea.
Bron: JewsNews  

Voor de Gebedsbrief van deze week van de Voorbidders voor Israel ga de komende tijd naar
Bron: Intercessors

Bijbelcodes laten zien dat de NASA-ontdekking van Nibiru een Pre-Messiaanse waarschuwing is. De recente NASA-ontdekking van de beroemde Planet X ging gepaard met een parallelle openbaring van een expert in Bijbelcodes, die verborgen aanwijzingen vond in de Bijbel dat de planeet inderdaad Nibiru is, door God gezonden als een pre-Messiaanse waarschuwing aan de wereld: bekeer je.
Lezen - NLUitschrijven