Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Maandag 13 Augustus - 2 Elul

Zaterdagavond is de maand Elul begonnen, de maand van inkeer en vergeving. De tijd van 40 dagen met Yom Teruach, het Bazuinenfeest en uitloopt naar Yom Kippur de periode die bekend staat als Teshuvah (Terugkeer). Dit is een periode die de R.K.kerk naar de tijd voor Pasen heeft verplaatst. De traditie zegt dat dit de tijd van het verblijf van Mozes op de berg was.
Lezen - NL

()  Afgelopen vrijdag werd buiten de hoofdstad Teheran een jongeman doodgeschoten door regeringstroepen in Karaj, terwijl een groot aantal demonstranten werden gearresteerd. Op Zondag, botsten de demonstranten met overheidstroepen door de stad onder het schreeuwen van: "Hoge prijzen en inflatie, ellende voor de mensen. "Dood aan de hoge prijzen. Wees niet bang. Wees niet bang. We zijn allemaal samen. Eervolle Iraniërs, steun, steun". Ze schreeuwden ook: "Dood of vrijheid.

Voor meer zie Israpundit

Drie Palestijnen werden gedood en 307 werden er gewond toen vrijdag duizenden Gazanen bijeenkwamen langs het grenshek van Gaza, terwijl de gewelddadige protesten werden voortgezet langs het grenshek met Israël.
Voor meer zie Jerusalem Post

Iran test een ballistische raket. De ambtenaren van de V.S. zeggen dat Iran een ballistische raket teste al voordat Trump opnieuw sancties oplegde. De test van een Iraans Fateh-110-korte bereik ballistisch raket viel eind vorige week samen met een grootschalige oefening ter zee door Iraanse Revolutionaire Garde troepen, waarbij meer dan 50 kleine kanonneerboten in de Straat van Hormuz betrokken waren om tactieken te oefenen, zodat ze op een dag de vitale waterweg, waar jaarlijks 30 procent van de olie doorheen stroomt, mogelijk kunnen afsluiten.
Voor meer zie Israel National News

Eliminatie van belangrijke doelen in Gaza: We hebben geen dode Israëli's nodig om onszelf te verdedigen. Menselijke schilden beschermen veel van de belangrijkste offensieve mogelijkheden van de vijand in de Gazastrook. Dit zijn doelstellingen die moeten worden geëlimineerd om echt effectief te kunnen functioneren. Israëlische burgers hoeven niet met hun leven te betalen om ons het recht te geven om deze doelen op te ruimen.
Voor meer zie Imra

Zie de foto van wat er over bleef van het hoofdkwartier van Hamas na het bombardement van 9 augustus

Gaza - Lieberman krijgt een ‘onvoldoende'. Liebermans benoeming tot Minister van Defensie wekte verwachtingen van een kwalitatief andere aanpak dan die van zijn voorganger - één die merkbaar robuuster en vastberadener zou zijn. Helaas was dat niet zo.
Verder lezen - NL

Televisiejournaal in Nederland liegt voortdurend over en is Israël vijandig gezind.
Voor meer zie The Blogs

32% van de democraten in Amerika, en de meerderheid van de kiezers, willen dat Mueller zijn onderzoek zal beëindigen. Terwijl er een bepaald segment van links obsessief de hoofdlijnen van Mueller complottheorieën blijft volgen, zijn de meeste kiezers gekomen naar de onvermijdelijke, "We zijn moe hiervan" een standpunt dat ze innemen wanneer de onderzoeken naar de president eindeloos doorgaan, en toch niets zinvols of tastbaar produceren.
Voor meer zie Frontpage Mag

Een grote brandstichtende vlieger die vanuit Gaza werd gelanceerd, landde op elektriciteitskabels in de buurt van Kibbutz Sufa, waardoor medewerkers van het Israëlische elektriciteitsbedrijf snel het apparaat konden verwijderen voordat er brand uitbrak.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Duizenden Israëliërs verzamelden zich zaterdagavond op het Rabinplein van Tel Aviv om te protesteren, onder leiding van de Arabische gemeenschap, tegen de omstreden wet van de natiestaat. Als sommige deelnemers slogans riepen ter ondersteuning van Palestina en tegen Israël, waaronder kreten van "Met bloed en vuur zullen we Palestina verlossen" en "Miljoenen martelaren marcheren naar Jeruzalem".
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu betoogd dat de betogers in een massale manifestatie in Tel Aviv tegen de wet inzake de natiestaat, waar de talrijke Palestijnse vlaggen wapperden, trachten de staat Israël te vernietigen en aantonen dat de controversiële wetgeving noodzakelijk is. De regering stelt dat de nieuwe wet het bestaande karakter van het land gewoon verankert.
Voor meer zie JerusalemOnline

17 jaar na de zelfmoordterreuraanslag waarbij 15 doden vielen, worden de bommenbouwer en de familie van de zelfmoordterrorist nog steeds beloond met maandelijkse betalingen door de PA. De betalingen voor de terreur aan hen door de PA en een derde deelnemende terrorist is reeds meer dan $294.332.
Voor meer zie PMW Bulletins

Minister van Energie Yuval Steinitz zei zondag in een nieuwsprogramma op Kan Radio dat de Israëlische regering, indien nodig, zou overwegen een einde te maken aan het terroristische regime van Hamas en de Gazastrook te heroveren, maar dat het op dit moment niet nodig was.
Voor meer zie WIN

Openbaring 14: “Het Lam en zijn vrijgekochten (deel 3 ). De derde engel komt met een zeer ernstige en indrukwekkende waarschuwing.
Voor meer zie Uit het nieuws

Het is onmogelijk om het nieuws en zelfs het "entertainment" te bekijken of de kranten en tijdschriften te lezen zonder te denken: "Wat is er hier in vredesnaam aan de hand?" De Hal Lindsey Report
Verder lezen - NL

Minister van Defensie Avigdor Liberman (midden) hield op maandagochtend een gesprek met IDF-stafchef Gadi Eizenkot (R.), commandant van het zuidelijke commando, majoor-generaal Herzi Halevi (L.), een vertegenwoordiger van Shabak en anderen.
Voor meer zie Ander Israëlisch Geluid - NL

Minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft deze maandag een bezoek gebracht aan de Gaza-divisie van het Zuidelijk Commando voor een briefing. Wat betreft de vraag over een volgende ronde tussen Israël en Hamas, stelde hij later dat de vraag zou moet luiden niet of, maar wanneer.
Voor meer zie Israel Today - NL

Meer dan 100 leden van rouwende families hebben een brief aan Minister van Defensie Avigdor Liberman geschreven met de vraag dat een vroegere chef van het IDF, die verscheidene controversiële verklaringen aflegde over een mishandeling van Palestijnen door het leger, niet zal worden benoemd als de volgende Staf-chef. Liberman zei dat "Maj.-Gen. Yair Golan een uitstekende officier is en een moedige bevelhebber die zijn leven aan de veiligheid van de Staat Israël heeft gewijd," eraan toevoegend dat "de lastercampagne tegen hem in recente dagen onwaardig is en geen effect op de benoeming van de chef van personeel zal hebben.
Voor meer zie The Times of Israel

Leider Ayatollah Ali Khamenei de hoogste in rang verbood het houden van om het even welke directe besprekingen met de Verenigde Staten, melde de staatstelevisie, en een aanbieding in de vorige maand door President Donald Trump van de V.S. voor een besprekingen zonder voorwaarden vooraf met Teheran verwerpt.
Voor meer zie Al Arabiya English

Minister Yoav Gallant, minister van Huisvesting en Bouw, dreigde ook dat Israël een strategie zou kunnen volgen om Hamas-leiders en -leden te gaan vermoorden. "Alles wat nodig is om onze burgers en soldaten te beschermen, zal worden gedaan, wat de prijs ook zal zijn in Gaza. Wij zijn vastbesloten om ons te verdedigen," bovengenoemde Gallant.
Voor meer zie Israel National News

Als internetcensuur uit de hand blijft lopen, heeft ook een ander platform, Vimeo, besloten om de Infowars content te verwijderen.
Voor meer zie Infowars

Het EU-masterplan voor de Palestijnse gebieden. Een staaltje kolonialisme anno 2018. Met verbazing bekeek ik -Marijke Terlouw - onderstaande film op YouTube over het EU-masterplan voor de ontwikkeling van allerlei infrastructuur in Gaza en Judea en Samaria.
Voor meer zie OpinieZPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!