Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 14 Juni - 11 Sivan

()  Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten wijzen ook naar Teheran, nadat de VS bewijzen heeft geleverd dat deze achter de aanvallen zit op de twee olietankers in de Golf van Oman op donderdag. Iran ontkent de "Iranofobe campagne" van de Verenigde Staten.
Voor meer zie Israelhayom

De Procureur-Generaal Avichai Mandelblit antwoordde donderdag op de verklaringen van de Minister Amir Ohana van Justitie dat er gerechtelijke besluiten zijn die de overheid niet kan naleven. "De staat Israël is een joodse en democratische staat, gebaseerd op het principe van een rechtsstaat. De "verplichting om de uitspraken van de hoven te gehoorzamen is een basiselement dat dient als een waarborg voor de bescherming van het recht van elke burger van de staat," verklaarde het Bureau van de Procureur-Generaal bovengenoemd.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Binnenlandse Veiligheid en Strategische Zaken Gilad Erdan viel de Israëlische krant Haaretz aan vanwege de kritiek die hij kreeg op donderdag. "Ha'aretz, dat Israël vaak vergelijkt met nazi's en helpt bij het delegeren van Israël tot de wereld, wijdde zijn redactioneel werk opnieuw aan het aanvallen van mij - wat een eer," schreef Erdan in een Facebook post. "We weten immers al dat als Haaretz iets hevig aanvalt, het een teken is dat we iets heel goeds hebben gedaan - dus dit is een goede zaak.
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnse Sjeik Abu Hanifa Awda zei in een preek bij de Al-Aqsa Moskee, dat Jeruzalem het "hartland" is waar de spandoeken van het kalifaat zullen waaien, waar militaire konvooien en brigades zich zullen verzamelen en waar het beleid zal worden ontworpen om de "dageraad van de gerechtigheid" en de geboorte van het islamitische kalifaat in te luiden. Sjeik Awda zei dat het "leger van Mohammedanisme" van Jeruzalem zal uitgaan om de wereld te veroveren.
Voor meer zie Memri

Ik durf te zeggen, schrijft Phyllis Chesler, met het risico dat ik beschaamd en gemeden word omdat ik de waarheid vertel, dat "Palestina" een fictie is, een concept dat verwijst naar een denkbeeldige entiteit, niet echt maar sociaal geconstrueerd. Zelfs als barbaren overal burgers terroriseren (zo niet, dan zouden het Verenigd Koninkrijk en Australië de Pakistaanse christelijke vrouw Asia Bibi asiel hebben verleend), blijft de wereld goddelijk afgeleid en zelfs geobsedeerd door de vermeende "bezetting" van een land dat niet bestaat.
Voor meer zie Israel National News

Wat er nodig is om het probleem in Gaza echt op te lossen. Een Hamas-gerelateerde "militaire eenheid" genaamd "Zonen van al-Zawari" is verantwoordelijk voor het lanceren van talloze ontvlambare en explosieve vliegers en ballonnen over de grens naar Israël, nu al voor meer dan een jaar. Onlangs hebben ze zelfs gedreigd de condooms die ze gebruiken voor ballonnen (blijkbaar zijn deze gemaakt van sterk latex, zodat ze minder snel stuk gaan) te vullen met een lading giftige of kankerverwekkende stoffen.
Verder lezen - NL

Nucleaire geheimen en terreurverbindingen ontdekt, Teheran verhoogt haar agressie. Het is moeilijk om te zien hoe het Iraanse regime kan worden gestopt zonder dat er een soort van militaire actie tegen het regime wordt ondernomen. Degenen die denken dat dit ondenkbaar is en het best vermeden kan worden met deals als in 2015, hebben het bij het verkeerde eind.
Voor meer zie JNS

Deze zieke zuivering van christelijke en conservatieve nieuwsuitgevers op sociale media is de enige manier waarop het liberale links de verkiezing in 2020 kan winnen. Nu de grote Tech Social Media bedrijven daadwerkelijk algoritmes schrijven die het conservatieve gedachtegoed van hun sites wegneemt. Ze zijn hier niet eens discreet over. Het is onbeschaamde censuur en ze zijn er trots op er deel van uit te maken.
Voor meer zie Now The End Begins

Khamenei slaat Amerika in het gezicht door te weigeren om de boodschap van Trump via de Japanse Premier Abe te ontvangst te nemen. Zegt dat hij president Donald Trump niet als "waardig" beschouwde om berichten met hem uit te wisselen. "Ik heb en zal geen antwoord voor hem hebben en zal dat ook niet gebeuren."
Voor meer zie DEBKAfile

()  Een raket uit Gaza trof een yeshiva in de Zuid-Israëlische stad Sderot, een veelvuldig doelwit van aanvallen. Er waren geen gewonden. De Palestijnse terroristen vuurden een raket af vanuit Gaza naar zuidelijk Israël, die een gebouw van Chabad raakte waar een synagoge en een school gehuisvest zijn maar geen verwondingen veroorzaakte.
Voor meer zie WIN

Vliegtuigen van Israël voerden vrijdagochtend vroeg veelvoudige luchtaanvallen uit op de Gazastrook nadat een raket een godsdienstige school in zuidelijk Israël raakte. De Israëlische militairen zeiden in een verklaring dat de straakjagers en andere vliegtuigen "verscheidene terreurdoelstellingen, met inbegrip van hun infrastructuur in militaire gebieden aanvielen."
Voor meer zie The Times of Israel

President Trump heeft een uitvoeringsbesluit ondertekend dat bijna alle regelgeving inzake GGO's en genetisch gemanipuleerde gewassen gaat elimineren. Dit is een enorme overwinning voor Monsanto/Bayer, maar een vreselijke nederlaag voor de ecologie, schoon voedsel en de veiligheid van de consument.
Voor meer zie NaturalNews

De minister van Buitenlandse Zaken van Iran wil de vijanden van Teheran de schuld geven en dat Israël en de V.S. om achter aanvallen te zitten op schepen in de Perzische Golf, na een video van Washington waarin wordt gezegd dat Iraanse krachten het schip troffen.
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig IDF-ombudsman Maj. Gen. (res.) Yitzhak Brick sprak over zijn ontmoeting met adjunct-stafchef Eyal. Zamir was een belangrijke generaal in de IDF tijdens het schrijven van het onheilspellende rapport van Brick in januari 2019 over het gebrek aan bereidheid van de IDF tot een grote militaire confrontatie. ..."De volgende oorlog zal de ergste zijn in de geschiedenis van Israël. Elke dag zullen er 1.000 tot 2.000 raketten vallen, met een gewicht van maar liefst 100 kilogram per raket en met een gerichte precisie op de doelen", waarschuwde Brick, hij voegde eraan toe dat Judea en Samaria ook een front zouden worden met duizenden gewapende Tanzim die de Palestijnse dorpen zullen verlaten en in alle richtingen zullen schieten. "We zullen infanterie-eenheden nodig hebben op verschillende fronten en op dit moment hebben we die capaciteit niet," besloot Brick.
Voor meer zie Israel National News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag - 14 Juni, 2019. We begonnen met het lezen van Psalm 91.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Een video die vrijdagochtend op sociale netwerken werd vrijgegeven toont jonge Joden die dansen en yarmulkes dragen in de nacht voor het verlovingsfeest van de zoon van de leider van het dorp Deir Qaddis, 10 mijlen ten westen van Ramallah in Samaria, dit heeft een storm veroorzaakt op de Palestijnse sociale netwerken evenals onder PLO ambtenaren.
Voor meer zie JewishPress

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zei op vrijdag dat Ankara de "verontschuldiging" van Rusland niet accepteerde als deze zeggen dat Syrië niet naar Moskou zou luisteren en de aanvallen van het regime in de provincie van Idlib kan tegenhouden. "In Syrië, wie zijn de garanten van het regime? Rusland en Iran," zo vertelde Mevlut Cavusoglu aan het staatsnieuwsagentschap Anadolu in een televisiegesprek. Damascus had radicale groeperingen naar Idlib gestuurd vanuit Aleppo, Oost-Ghouta en Hama met hun wapens, luidde de beschuldiging van de minister.
Voor meer zie Al Arabiya English

De laatste dagen: Kijken naar de afvalligheid. In dit artikel kijkt Gary Stearman naar wat er specifiek is aan afvalligheid in de laatste dagen als er gedurende tweeduizend er steeds afvalligheid is geweest. Bijbel-gelovige christenen zijn meer en meer geïnteresseerd in de tekenen die ons vertellen dat de komst van onze Heer snel komt, en meer "waarschijnlijker dan niet". Iedereen vraagt, in de woorden van Openbaring 6:10, "Hoe lang nog, o Heer?" Eigenlijk kijken wij, als gelovigen in de Kerk, naar aanwijzingen die ons vertellen dat Zijn op handen zijnde komst waarschijnlijker is, omdat we weten dat Hij terugkeert vóór de Verdrukking.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!