Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Maandag 11 December - 23 Kislev

()  President Vladimir Poetin gaf op maandag opdracht aan de Russische troepen in Syrië om zich terug te trekken en zei dat Moskou en Damascus na een twee jaar durende militaire campagne hun missie van vernietiging van ISIS hadden volbracht.
Voor meer zie Jerusalem Post

Al-Malki van de PA zei tijdens een persconferentie op zaterdagavond in Caïro dat de VS zichzelf heeft uitgesloten van een rol in het vredesproces in de regio, met inbegrip van haar rol in het Kwartet, omdat uit het besluit blijkt hoe groot de vooringenomenheid van de VS tegenover Israël en het Palestijnse volk is.
Voor meer zie Wafa

Vraag: wat denkt u dat Trump aan het ondertekenen is op de foto, gepubliceerd door de Israëlische kranten - Makor Rishon en Yisrael Hayom?
Lees verder

IDF-woordvoerder generaal Ronen Manelis heeft zondagochtend onthuld dat een terreurtunnel in het gebied van Khan Yunis, een stad in Gaza, is gesloopt. "Dit is de tweede tunnel die in de afgelopen maand werd ontdekt, en op dit moment is het leger bezig de tunnel te neutraliseren," zei hij.
Voor meer zie Israel National News

Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Franse tegenhanger Emmanuel Macron kwamen zaterdag overeen om samen te werken om de VS onder druk te zetten haar erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te heroverwegen, aldus Reuters.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu, die de wijdverbreide internationale kritiek afwees, zei maandag dat erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van zijn land vrede mogelijk maakte, in plaats van een verminderen op het vooruitzicht op een akkoord met de Palestijnen.
Voor meer zie The Times of Israel

Wie eens de andere kant van het Srebrenica verhaal wil lezen dan ons altijd eenzijdig in de media wordt voorgeschoteld.
Voor meer zie The Balkans Chronicles - NL

Wij de Islamitische verzetsbeweging Hamas veroordelen krachtig het bezoek van de delegatie van het Arabisch Koninkrijk Bahrein aan de bezettingsstaat Israël, vooral in een tijd waarin de Israëlische bezetting nog steeds verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid pleegt en racistische zuiveringsacties uitvoert tegen het Palestijnse volk en zijn heilige plaatsen. Dit bezoek toont de totale minachting aan voor de woede van de Palestijnse, Arabische en islamitische natie over het besluit van Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van de zogenaamde Israël.
[ Aan leugens over het terrorisme van Israël geen gebrek. wj ]
Voor meer zie Hamas

De Europese Unie, met haar lafaards, doen er alles aan om ervoor te zorgen dat een pro-Palestijnse terreurbeweging suprematie kan hebben over een pro-Israëlische beweging", aldus de Tsjechische president Zeman. Zaterdag beschuldigde de Tsjechische president Milos Zeman de landen van de Europese Unie (EU) ervan "laf te zijn" in hun antwoord op de historische erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als zijnde de hoofdstad van Israël.
Voor meer zie United with Israel

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 8). Vervolg van de ruiter op het zwarte paard. De menselijke geschiedenis is vol met gebeurtenissen waarin sprake is van hongersnood waarbij honderdduizenden, zelfs miljoenen het leven hebben verloren.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Het besluit van Donald Trump om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen zal de vernietiging van het land versnellen, zei de Iraanse defensieminister maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Korte analyse van een lezer over het besluit van Trump. Ik moest vanavond zomaar nadenken over de ontstane situatie mbt Jeruzalem, door de verklaring van dhr. Trump. Want wat heeft hij, zonder zelf te weten, gedaan door zijn uitspraken mbt Jeruzalem.
Verder lezen - NL

()  Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag in een ontmoeting met de EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn twijfels geuit over de levensvatbaarheid van een Palestijnse staat. Op de vraag of hij nog steeds voorstander is van een tweestatenoplossing, antwoordde hij door hen te vragen of er ook een dergelijke staat als "Costa Rica of Jemen" zou zijn. .....De Palestijnen werden "verwend" door de Europeanen, zei hij. Trump vertelde hun de waarheid," zo voegde hij eraan toe.
Voor meer zie The Times of Israel

President Trump geeft een Chanoeka-cadeau aan het Joodse volk en een kerstcadeau aan het Amerikaanse volk, door Caroline Glick. Trumps geschenk aan Israël is niet alleen dat 68 jaar nadat Israël zijn hoofdstad Jeruzalem tot hoofdstad heeft uitgeroepen, ook de VS de hoofdstad van Israël eindelijk heeft erkend.
Verder lezen - NL

Met zijn besluit om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen, zijn de Verenigde Staten partners geworden in dit bloedvergieten, "vertelde Ergodan een menigte op een evenement in Ankara, volgens Reuters. De verklaring van president Trump bindt ons niet, noch bindt zij Jeruzalem. ...Op een persconferentie met president Emmanuel Macron, die enkele uren eerder plaatsvond, had Netanyahu gezegd dat de president van Turkije een brute dictator was die Palestijnse terroristische groeperingen steunt in hun pogingen om "onschuldige mensen te doden".
Voor meer zie The Times of Israel

Trump verklaarde Jeruzalem dus tot Israel's hoofdstad, maar zal Israël nu ook luisteren? De plotselinge verandering van het Amerikaanse beleid ten aanzien van Jeruzalem heeft echter ook duidelijk gemaakt dat, hoewel de belangrijkste organen van de Israëlische regering - de Knesset en het Hooggerechtshof - die zich inderdaad in Jeruzalem bevinden, Israël zelf meer dan honderd grote regeringsbureaus in Tel Aviv nog niet heeft verplaatst.
Voor meer zie Israel National News

Een Israëlische veiligheidsagent 24 jaar oud, verkeert in kritieke toestand nadat hij buiten het centrale busstation van Jeruzalem is neergestoken. Een Palestijn uit Noord-Samaria, nabij Shechem (Nablus), stak begin zondagmiddag een Israëlische bewaker neer op het centrale busstation van Jeruzalem. Het slachtoffer, is in kritieke toestand en wordt behandeld in Shaare Zedek Medical Center.
Voor meer zie United with Israel  

300 landmijnen detoneren in de Golan Hoogten, als een campagne aan de gang is om duizenden door Syrië begraven landmijnen in de Golanhoogte van een halve eeuw geleden op te ruimen, die een gevaar vormen voor wandelaars en het land moet worden overgedragen voor civiel gebruik.
Voor meer zie Ynetnews

De eerste operationele lancering van de Iraanse Soumar Kh-55 kruisraket met blijkbaar als doelwit de Verenigde Arabische Emiraten. Is het gegeven aan Hezballah, een andere Iraanse gevolmachtigde? De Houthi rebellen van Jemen toonden vorige week op hun tv-kanaal videobeelden van de meest geavanceerde Soumar Kh-55 cruise-raket van Iran, die een kernkop kan dragen. Zij beweerden deze op de nog onafgewerkte energiecentrale van Abu Dhabi te hebben afgevuurd op 3 december.
Voor meer zie DEBKAfile

Een van de populairste "bewijsstukken" waar klimaatalarmisten gewoon van houden is het verhaal om de opwarming van de aarde te bewijzen, dat "al het ijs smelt in het Noordpoolgebied en de ijsberen sterven". We hebben allemaal de documentaire gezien waar een ijsbeer zich wanhopig vastklampt aan een klein stukje ijs (nep) en je weet dat hij binnenkort zal sterven. Maar zijn die dingen echt waar? Wat zegt de laatste wetenschap nu echt over het ijs in de poolcirkel? Het groeit aan met 40%.
Voor meer zie NaturalNews

De Palestijnen oefenen druk uit op de VN-Veiligheidsraad om een resolutie aan te nemen waarin wordt geëist dat de VS de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad zal terugdraaien.
Voor meer zie WIN

Nieuwsflits: Jeruzalem staat niet in brand! De Palestijnen riepen om een drie dagen durende "woede", vanwege de aankondiging van de Amerikaanse President Donald Trump Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Tot dusver echter schijnt het dat de echte woede wel wordt weergegeven in de internationale media, maar niet op de Palestijnse straten.
Lees verderUitschrijven

Valide CSS!