Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 20 April - 5 Lyyar

()  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif zegt dat Teheran een verscheidenheid van opties in voorraad heeft wanneer de Verenigde Staten de nucleaire overeenkomst met Iran uit 2015, die bekend staat als Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) verlaat, dat dit hen zal doen "betreuren".
Voor meer zie PressTV

De Capital Group van May haar echtgenoot die werk voor deze firma en de grootste aandeelhouder is van BAE systems, een wapenfabriek, ziet zijn aandelen stijgen na de Syrische luchtaanvallen.
Voor meer zie RT UK News

In een lezing in Jeruzalem vorige week, gaf de hogere rechter van het Hooggerechtshof van Canada die zelf in een kamp waar veel van haar familie in Treblinka stierven, werd geboren, een alarmoproep uit. Zonder een onafhankelijke rechterlijke macht komt de door Israël gekoesterde democratie in gevaar.
[ Ook met politiek gemotiveerde rechtbanken, die wel de tegenstanders aanpakt en medestanders niet. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Duizenden reservisten van het leger werden foutief bevolen om op de ochtend van Onafhankelijkheidsdag, om zich onmiddellijk bij hun eenheden te melden, als ze sms-bericht "Tsav 8" hadden ontvangen die een noodsituatieontwerp aanduidt.
Voor meer zie Israel National News

De raketaanval op Syrië door de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk laat zien waarom het niets wordt met een zelfstandig Europees buitenlandbeleid. We kennen het al uit 2003: De Verenigde Staten en hun volgzame bondgenoten verwoesten zonder VN-mandaat een land, omdat de leider ervan zich niet aan de westerse hegemonie onderwerpt en zogezegd massavernietigingswapens heeft.
Voor meer zie Novini - NL

Het verhaal van het Verenigd Koninkrijk in de zaak Skripal is een "met leugens vervlochten verhaal", waarbij Londen voortdurend probeert de internationale gemeenschap te "bedriegen", aldus de Russische OPCW-gezant, waarbij acht voorbeelden van dergelijke onjuiste informatie worden belicht.
Voor meer zie RT World News

De demonstranten in Gaza bereiden zich voor op demonstraties in de vierde week met de planning om de protestkampen dichter bij het hek te brengen, wat meer provocatie en bloedvergieten zou kunnen veroorzaken; 'We zullen de grens oversteken', aldus een van de organisatoren van het protest.
Voor meer zie Ynet

De Israëlische militaire vliegtuigen strooiden folders dichtbij de grens van Gaza op vrijdagochtend waarin ze de Palestijnen waarschuwen om zich van het hek weg te houden dat de kustenclave van Israël scheidt, zei het IDF, vooruitlopend op de verwachte massademonstraties die later op de dag worden gehouden.
Voor meer zie The Times of Israel

Voor het eerst veroordeelt het Europees Parlement de Hamas voor terreur en het gebruik van menselijke schilden. In de resolutie hekelt het nog steeds het gebruik door de IDF van scherp vuur tegen de Gaza-marsen aan de grens en wordt er opgeroepen tot opheffing van de blokkade van Gaza, maar Israël zegt dat de "ongehoorde anti-Israëlische clausules zijn geschrapt".
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel met de gebedspunten van vrijdag 20 april 2018. Het profetische gedeelte voor deze Shabbat is 2 Koningen 7:3-20 waarin staat hoe God vier melaatsen gebruikte om het hele Syrische leger te verdrijven.
Voor meer zie Gebedspunten

De staat van de Staat Israël: Het evangelie en het Lichaam van de Messias. Wat is God aan het doen in Israël? Wat is de geestelijke staat van de staat Israël als ze 70 jaar als een soevereine natie onder de naties van de wereld viert?
Verder lezen - NL

() De Arabier Abou Rashed, die door de Israëlische geheime dienst in het verleden werd gezien als fondsenwerver voor terreurorganisatie Hamas, heeft naar eigen zeggen een bijeenkomst bijgewoond met ambtenaren van minister Sigrid Kaag (D66) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij zou aanwezig zijn geweest bij een workshop over Gaza. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de NGO Oxfam Novib, die onlangs in opspraak kwam door medewerkers die vrouwen in de derde wereld seksueel hebben misbruikt. Inmiddels heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer minister Kaag om opheldering gevraagd over de workshop.
Voor meer zie Jonet - NL

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei vrijdagochtend dat de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Donald Trump niet zullen toestaan dat de spanningen tussen hun landen zullen uitmonden in een militaire confrontatie of oorlog. "Als we het hebben over het risico van oorlogvoering, ben ik er voor 100% zeker van dat de militairen [van beide landen] dat niet zullen toestaan, en het is duidelijk dat Poetin en president Trump dat ook niet zullen toestaan," vertelde Lavrov aan het RIA Novosti nieuwsagentschap.
Voor meer zie Israel National News

MK Oren Hazan (Likud) hekelde de Israëlisch-Amerikaanse actrice Natalie Portman voor het besluit om de Genesis-prijsuitreiking in Israël niet bij te wonen. Portman, die een Genesis-prijs van $2 miljoen zou ontvangen, kondigde onlangs aan niet aan de prijsuitreiking deel te nemen in het licht van "recente gebeurtenissen" in Israël die volgens haar "uiterst verontrustend" voor haar waren. Ze voegde eraan toe dat ze "zich niet prettig voelt om deel te nemen aan openbare evenementen in Israël" en "kan niet met een goed geweten doorgaan met deze ceremonie". Hazan roept op om haar het burgerschap te ontnemen. Minister van Cultuur Regev geeft aan dat Portman in handen is gevallen van BDS beweging.
Voor meer zie Israel National News

Terwijl Israël zijn 70-jarig jubileum vierde, loste een Russisch schip een verdachte militaire lading vanuit een vrachtschip in de Syrische haven Tartous. Heeft Moskou de viering van Israël beantwoord met de levering van geavanceerde S-300 luchtverdedigingsraketten als blijk van steun voor Bashar Assad?
Voor meer zie Debka

Duizenden Amerikaanse mariniers kwamen aan in Jordanië als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk een directe militaire aanval organiseerden op Jordanië's buurland Syrië. Kort na de door de VS geleide bombardementen op Syrië wegens vermeend gebruik van chemische wapens namen deze mariniers deel aan militaire oefeningen aan de grens met Syrië.
Voor meer zie Infowars

President Trump was nog laat op, en we vermoeden dat hij de uitgelekte memo's van de voormalige FBI-directeur Comey heeft gelezen als hij uitriep: 'James Comey Memos zijn net uit en laten duidelijk zien dat er GEEN COLLUSIE en GEEN BELEMERING was.' Trump herinnert de Amerikanen er ook snel aan dat het een van de redenen was waarom hij hem ontsloeg: "Ook lekte hij geheime informatie uit", en eindigde met de prikkeling in deze eindeloze farce: "WOW! Zal de heksenjacht nog verder doorgaan?"
Voor meer zie Zero Hedge

Ron Schleifer doceert het vak ‘psychologische oorlogsvoering’ aan de Universiteit van Ariël. Hij vertelt me dat hij de enige wetenschapper is die zich op dit onderwerp heeft toegelegd. Schleifer is ook de oprichter van het Ariel Research Center for Defense and Communications (RCDC). Toch krijgt Schleifer geen subsidie, noch van de Israëlische regering, noch van de Universiteit van Ariël. En dat terwijl Israël dagelijks te maken heeft met dit soort oorlogsvoering.
Voor meer zie Israel Today - NL

Ex-FBI adjunct-directeur Andrew McCabe dreigde in maart om iedereen die betrokken is bij FBI en DOJ corruptie - inclusief misschien zelfs ex-FBI directeur James Comey - te vernietigen als hij geconfronteerd wordt met strafrechtelijke vervolging. Iets wat nu waarschijnlijk staat te gebeuren.
Voor meer zie Infowars

President Bashar Assad heeft zijn Legion of Honor Award terug gegeven, de meest prestigieuze onderscheiding van Frankrijk, aan hem overhandigd door Jacques Chirac in 2001, met de mededeling dat hij geen eerbetoon zal dragen verleend door een "slavenland" dat Syrië bombardeert.
Voor meer zie RT World News

Getallen hebben een grote betekenis in het Jodendom; en het zeventigste jaar van onafhankelijkheid van Israël krijgt een bijzondere betekenis als we ons realiseren dat 70 volgens de Joodse traditie het aantal naties van de wereld vertegenwoordigt.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 30.
Lezen - NLUitschrijven

Valide CSS!