Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Woensdag 26 April - 1 Iyyar

()  Een top IDF-officer maakte dinsdag bekend hoe Noord-Korea de veiligheid van Israël zou kunnen beïnvloeden, onthulde nieuwe details over de standoff met Syrië en wees op de grootste bedreiging voor de Joodse staat.
Bron: Jerusalem Post

Een rabbijn heeft 22 jaar geleden al voorspeld over hoe Korea een rol zal spelen in het eind-der-dagen en de sleutel zal worden tot een laatste grote oorlog. Nu het land zich ontpopt heeft als een bedreiging voor de westerse wereld, misschien zou het wel eens enige aannames kunnen laten afvallen.
Lezen - NL

Amerikaanse troepen zijn begonnen met het installeren van een rakettenverdediging in Zuid-Korea, wat protesten geeft van de lokale bewoners en klachten uit China, als de spanningen oplopen over het nucleaire programma van Noord-Korea.
Bron: Bloomberg

Recente ISA-operaties hebben een aantal zaken ontdekt die de voortdurende inspanningen van terroristische organisaties onderstrepen om fondsen en oorlogsmateriaal naar Israëlisch grondgebied te willen overdragen en het uit te voeren via de humanitaire hulp die de staat Israël aan de Palestijnse bevolking geeft.
Bron: Imra

Een Iraanse student beschuldigde de IRGC theoreticus Dr. Hassan Abbasi voor een aansprakelijkheid van het vermoorden, arrestaties en marteling van Iraanse burgers in het protest van de Groene Beweging in 2009 na de herverkiezing van Ahmadinejad en voor de massamoord op Iraanse intellectuelen en dissidenten in 1988. Hij beschuldigde verder Abbasi, die het IRGC-centrum voor grensoverschrijdende veiligheidsdoctrineanalyse beheert, van de financiering en bewapening van Hizbullah en Bashar Al-Assad ten koste van het Iraanse volk. De student van de Tabriz Universiteit werd toegejuicht door het publiek.
[ Dit kan hem zijn leven kosten. wj ]
Bron: Memri

Gevraagd om te kiezen tussen Netanyahu en de anti-Israëlische organisaties die de IDF-soldaten voor "oorlogsmisdadigers" uitmaken, heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel ervoor gekozen om de laatstgenoemde te ontmoeten, zegt dat een annulering van zijn ontmoeting met Netanyahu geen 'catastrofe' zou zijn.
[ Geeft aan waar de man staat. wj ]
Bron: United with Israel

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, ontmoette de linkse groepen in Herzliya op de late dinsdag nadat ze een ultimatum door premier Benjamin Netanyahu naast zich neerlegden om de vergadering te annuleren. Kort na de vergadering riep een van de groepen, B'Tselem, de internationale gemeenschap op om Israël te straffen voor de voortdurende bezetting van de Westelijke Jordaanoever.
Bron: The Times of Israel

In een open brief aan Donald Trump heeft de klimaatdeskundige dr. Duane Thresher de president aangespoord om niet naar zijn dochter Ivanka's verkeerde opvattingen te luisteren over de opwarming van de aarde en haar aandrang dat de VS de klimaatovereenkomst van Parijs zal blijven volgen, die in augustus door Barack Obama is bekrachtigd.
[ Ivanka wil graag aanzitten bij de groten der aarde, zagen we gisteren op het journaal. wj ]
Bron: Breitbart

Daniel Matson heeft wat bijbelse getallen op een rij gezet in verband met 2017, in een korte video.
Bron: YouTube

In de reacties gepubliceerd op zondag, zei de Amerikaanse president Donald Trump dat het mogelijk was dat de Verenigde Staten zich niet aan de Iraanse kernovereenkomst zal blijven houden. "Ik geloof dat ze de geest van de overeenkomst hebben verbroken."
Bron: The Times of Israel

()  Een Iraans snel "aanvalsschip" benaderde op maandag een Amerikaanse marine destroyer in de Perzische Golf, waardoor het Amerikaanse schip van koers moest veranderen en waarschuwing fakkels afvuurde.
Bron: The Times of Israel

Israël is in de afgelopen dagen door een cyberaanval getroffen die meer dan 120 Israëlische organisaties, overheidsdiensten, publieke instellingen en particulieren betrof, zo heeft de cyber autoriteit op woensdag gezegd.
Bron: Jerusalem Post

De VS zal de Palestijnse-Arabische terroriste Rasmieh Youssef Odeh, 69, uitzetten naar Jordanië of een ander land, die in Israël een levenslange veroordeling kreeg vanwege het uitvoeren van twee terreuraanvallen. Zij was vrijgelaten een Amerikaanse burger geworden na een gevangenenruil met Libanon.
Bron: Israel National News

Ook JStreet ontvangt het linkse anti-IDF NGO aan de Universiteit van Washington in het houden van een evenement met Breaking the Silence, en de Anti-Defamation League. In feite maakt Breaking the Silence zich schuldig aan spionage tegen de IDF en heeft de eisen van het IDF geweigerd om bewijzen die de NGO heeft, aan de autoriteiten over te geven. In plaats daarvan heeft Breaking the Silence ervoor gekozen om informatie te verstrekken aan internationale organisaties.
Bron: Israel National News

Abdel Fattah al-Sisi vertelt in een conferentie van Egyptische jeugd dat ondanks de inspanningen, met de tunnels en het terrorisme in Gaza in de Sinaï zich daarmee een voortdurend probleem voordoet; "We hebben tunnels gevonden die drie kilometer lang waren en op 35 meter diepte. Dit zijn tunnels die voertuigen kunnen vervoeren en niet alleen maar mensen."
Bron: Ynetnews

De PA ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk Manuel Hassassian heeft dinsdag naar de Britse regering uitgehaald omdat deze niet alleen een verontschuldiging heeft geweigerd voor de Balfour-verklaring van 1917, die de wettelijke basis legde voor de oprichting van een Joods thuisland in Palestina, maar om nog meer leed toe te voegen, eigenlijk van plan is om samen met Israël de 100ste verjaardag van de ondertekening van het document te vieren, op 2 november van dit jaar.
Bron: JewishPress

Een hoge Israëlische legerofficier waarschuwde dinsdag dat een naderende stroomuitval in de Gazastrook zou kunnen leiden tot een conflict tussen Hamas en Israël. De kust-enclave is op weg om de brandstof voor zijn krachtcentrale volledig op te maken door een onenigheid over belastingen tussen Hamas, die de Strook beheert en de door Mahmoud Abbas geleidde Palestijnse Autoriteit.
Bron: The Times of Israel

Amerikaanse militairen zullen de dodelijke (ongewapende) Minuteman III intercontinentale ballistische raket tussen 12:01 en 6:01 Amerikaanse tijd afvuren vanaf het noordelijke uiteinde van de Vandenberg Air Force Base in de buurt van Lompoc in Californië. De raket kan Noord-Korea bereiken.
Bron: Zero Hedge

Turkije en Trumps onvoorspelbaarheid, door Caroline Glick. Volgens Michael Anton, één van President Donald Trumps belangrijkste medewerkers in het buitenlandse beleid, is het belangrijkste kenmerk van Trumps buitenlands beleid zijn onvoorspelbaarheid.
Lezen - NLUitschrijven