Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Donderdag 18 Mei - 22 Iyyar

()  Ramadhan Abdallah Shalah, secretaris-generaal van de Palestijnse islamitische Jihad, heeft Trump's aankomende reis naar het Midden-Oosten een "ongekende uitverkoop" genoemd en zei dat "de Caesar van het nieuwe Rome komt om de jizya belasting te innen van enige Arabieren en Moslims - de honderden miljarden dollars, in een betaling voor de Amerikaanse wapenhandel."
Bron: Memri

Trump zit verkeerd over een vredige Palestijnse staat. Op vrijdag heeft President Trump's nationale veiligheidsadviseur, H. McMaster, aangekondigd dat Trump zijn steun zal geven aan een tweestaten oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict tijdens zijn komende reis naar Israël en de Palestijnse Autoriteit. Helaas is dit een andere aanduiding voor de Israëlische aanhangers van Trump dat ondanks Trumps vele campagne beloftes en woorden van steun, zijn acties aantonen dat hij niet stevig aan Israels kant staat.
Bron: Americanthinker

De premier, Netanyahu, zal naar verwachting vooraf een pakket gebaren van goede wil doen naar de Palestijnen om Trump te overtuigen dat er geen behoefte is aan een bevriezing van de bouw in de West Bank nederzettingen.
Bron: JerusalemOnline

We hebben ook onze trots, schrijft Lerner. Een Amerikaanse ambtenaar die president Trump's bezoek aan Israël voorbereidde, heeft het protokol verbroken toen hij uitlegde dat de reden waarom onze premier Binyamin Netanyahu president Trump niet kan begeleiden als hij de Westelijke Muur bezoekt, is dat het zich op de West Bank bevindt. Ik zal hierover duidelijk zijn: als de Amerikaanse ambtenaar gewoon had gezegd: 'Het is een privé-bezoek aan de Westelijke Muur - waar geen Israëlische ambtenaren betrokken zal zijn', zouden we misschien de andere kant op hebben gekeken. Maar zodra dit werd gezegd, is er geen terugkeer. Geen alternatieve toelichting op de afwezigheid van de heer Netanyahu op de foto, is meer van belang. Het Witte Huis heeft alleen maar zout toegevoegd aan de wond.
...De heer Trump kan een eenvoudige verklaring aan de Arabieren geven: "Een Amerikaanse ambtenaar die de voorbereiding deed voor de Obama-regering, heeft de zaak op scherp gezet. Nu zit ik met de schade. En als ik nu de keuze heb om Israël op mijn eerste bezoek ernstig te beledigen en te beschadigen, of de Arabieren ergeren door Netanyahu te betrekken in een bezoek aan een locatie die zeker voor Israëli's onder alle denkbare zaken toegankelijk is - dan bezoek ik het met Netanyahu. Als je daarom boos bent, weet dan dat een Amerikaan die jullie posities duidelijk omarmt, verantwoordelijk is voor deze zaak.'
Bron: Imra

Het hoofd van Irak's Shia Waqf, Sheikh Alaa al-Moussawi, beschreef de christenen als "ongelovigen en polytheïsten" en benadrukte de noodzaak van een "jihad" tegen hen. Iraakse christenen moeten zich bekeren naar de Shia-islam, een religieuze belasting betalen die bekend staat als een jizya-belasting, of gedood worden.
Bron: New Arab

()  Flynn blokkeerde een militair plan waar Turkije tegen was. Dagen voor de inhuldiging van Trump, zei de inkomende adviseur dat hij de operatie tegen IS had gecanceld die de Koerden zou hebben geholpen. Flynn stond op dat moment nog niet geregistreerd als buitenlandse agent en nu is onthult dat hij door de Turkse regering werd betaald om te lobbyen.
Bron: The Times of Israel

Israëlische veiligheidsmachten hebben in de nacht van woensdag geld in beslag genomen dat in handen was van de families van de Hamas-terroristen die drie Israëlische tieners ontvoerden en vermoorden op in 2014, aldus het leger.
Bron: The Times of Israel

Kevin McCarthy een toonaangevende republikein in het Amerikaanse Congres in juni 2016 heeft tijdens een privévergadering met collega-wetgevers een kwinkslag gemaakt dat de Russische president Vladimir Putin betalingen kan doen aan Donald Trump, melde The Washington Post op woensdag.
[ Deze krant doet er alles aan om Trump onderuit te halen. wj ]
Bron: Jerusalem Post

'Het is niet goed dat het gebeurde, maar we moeten dingen wel in evenwicht houden,' zei de voormalig Nationaal Veiligheidsraad Majoor Generaal. (Res.) Yaakov Amidror in reactie op de rapportage dat de Amerikaanse president Donald Trump Israëlische inlichtingen over ISIS naar Rusland had gelekt. Richt je op het voorkomen ervan in de toekomst.
Bron: Jerusalem Post

Discriminatie tegen soldaten - met goedkeuring van het Ministerie van Defensie. Reserve-soldaten die in Judea en Samaria wonen, kunnen niet genieten van enige voordelen als hun gemeenschap minder dan 5.000 mensen bevat.
Bron: Israel National News

Amerikaanse president Donald Trump zal vier kandidaten interviewen voor de positie van de FBI-directeur, zegt de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer, volgens de post van New York. Onder hen de Joodse Senator Joe Lieberman 75 jaar.
Bron: Israel National News

De Humanities Dept. van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem zal op donderdagavond een diploma ceremonie houden, tijdens welke, volgens de Leger Radio, Israël's volkslied Hatikvah niet zal worden gespeeld omdat, zoals de ambtenaar dit zegt, 'uit consideratie voor de andere kant," wat betekent de Arabische studenten en hun families.
[ Knieval op knieval, ook in Israël. wj ]
Bron: JewishPress

Evangelist Franklin Graham zegt dat hij gelooft dat het christendom wordt aangevallen en gemarginaliseerd door de "anti-christelijke" media en een liberale regering en dat het tijd is dat christenen actiever worden in de politiek.
Bron: USA Today

President Hassan Rouhani drong op woensdag erop aan om de krachtige Revolutionaire Wachters van Iran en de Basij-militie niet in de presidentsverkiezingen van vrijdag te betrekken, in een zeldzame waarschuwing die de stijgende politieke spanningen onderstreept.
Bron: ReutersUitschrijven