Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 15 Februari - 10 Adar

()  In video die door PMO wordt gelekt, zijn Arabische ministers te zien in het verdedigen van Israël zijn vanwege de aanval op Iran. Bij de top van het Midden-Oosten in Warschau, zegt de Bahrein FM dat het confronteren van Teheran urgenter is dan het oplossen van de Palestijnse kwestie. De hoogste diplomaat van de V.A.E. zegt dat Israël juist heeft gehandeld door de Iraanse doelstellingen in Syrië aan te vallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Pence valt Europa aan vanwege het helpen van Iran om aan de Amerikaanse sancties te ontkomen. De Vicepresident beschuldigt de Europese landen ervan eraan te werken in "het doorbreken van de Amerikaanse sancties tegen dit moorddadige revolutionaire regime in Iran." "Het is een onverstandige stap die Iran alleen maar zal versterken, de EU zal verzwakken en de afstand tussen Europa en de Verenigde Staten nog groter zal maken.
Voor meer zie Israel National News

Een groep heksen heeft zich verzameld om spreuken uit te spreken ter ondersteuning van de Russische president Vladimir Poetin, een show van mystieke goedkeuring nadat hun tegenhangers in de Verenigde Staten het beleid van president Donald Trump hadden verworpen.
Voor meer zie SkyWatchTV

De Qatarese dagelijkse regeringskrant publiceerde een artikel getiteld "Valentijnsdag doden" van journalist Ibtisam Aal Sa'd, waarin ze klaagde over het feit dat sommige Qataris christelijke feestdagen vieren, zoals Valentijnsdag en westerse gebruiken en normen overnemen. Ze riep op om terug te keren naar de "dagen van kuisheid" toen vrouwen lange zwarte abayas droegen en hun blik lieten zakken als er een man langskwam, en mannen lieten hun blik zakken als er vrouwen langskwamen.
[ Valentijn een christelijke feestdag? wj ]
Voor meer zie Memri

De term ‘diepe staat’ heeft een sterke opgang doorgemaakt. Maar hoe behulpzaam is die term en zijn er misschien ook valkuilen? Nog niet zo lang geleden werd de term ‘diepe staat’ vooral gebruikt in verband met Turkije. Dat land heeft immers een lange geschiedenis van kemalistische militairen die samenzweren om hen onwelgevallige regeringen te dwarsbomen. Sinds de laatste campagne voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten is de term echter sterk in opgang.
Voor meer zie Novini - NL

De V.S. wil het vredesplan van het Midden-Oosten na de Israëlische verkiezing van 9 april voorstellen, zegt Jared Kushner. De ministers die tijdens de conferentie in Warschau deelnamen aan een besloten vergadering met Kushner zeiden dat hij hun vertelde dat Israëli's en Palestijnen elk een compromis zouden moeten sluiten.
Voor meer zie Politici

De leider van de Palestijnse Autoriteit (PA), Rami Hamdallah, benadrukte dat Jeruzalem, en al haar wijken, voorsteden en de nabijgelegen Bedoeïenenkampen, niet te koop zijn en niet onderhandelbaar. Volgens Hamdallah zal Jeruzalem altijd een onlosmakelijk deel zijn van "Palestina".
Voor meer zie Israel National News

De Duitse regering registreert 60 procent meer aan gewelddadige aanvallen op Joden in 2018. In een weer ander dramatisch teken van toenemend antisemitisme op het Europese continent, zo onthulde de Duitse regering op woensdag dat de gewelddadige aanvallen op Joden in het land in 2018 met 60 procent toenamen.
Voor meer zie WIN

In Libanon stijgt de politieke macht van de Hezbollah samen met hun militaire macht. De nieuw gevormde Libanese regering heeft 30 Libanese ministers beëdigd: 18 van hen zijn afkomstig van de Alliantie van 8 maart van Hezbollah, met 12 van de rivaal van 14 maart onder leiding van de Libanese premier Saad Hariri.
Voor meer zie JNS

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel met de gebedspunten van vrijdag 15 februari 2019. Lofprijzing: Wat een machtige God dienen wij!
Voor meer zie Gebedspunten

()  Israël kan de genormaliseerde banden met de Arabische wereld laten vooruitgaan zonder het Israëlisch-Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen, maar zal niet volledig vrede kunnen sluiten met die landen, zei Eerste minister Benjamin Netanyahu op donderdag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Banden met Israël worden 'uiteindelijk' genormaliseerd. Deze opmerking kwam van Khalid al-Khalifa de Bahreinse minister van Bui.Z., in de wandelgangen van de US top over Iran. Gevraagd of hij geloofde dat zulk een scenario zou komen, zei bovengenoemde Khalifa: "Ja, uiteindelijk.
Voor meer zie The Times of Israel

Een delegatie van IDF-soldaten en vertegenwoordigers van de 'Yahad - United for Israel's Soldiers' organisatie zal naar Zuid-Amerika reizen voor een publieke bewustwordingscampagne. De reis is bedoeld om de band tussen Israël en haar aanhangers in dit gebied te verdiepen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Tientallen nabestaanden verzamelden zich donderdagavond op een speciale conferentie in een locatie op de Munitieheuvel van Jeruzalem en riepen de Israëlische regering op om een sterk afschrikking-plan uit te voeren ter bestrijding van het terrorisme. Het evenement was de eerste conferentie ooit georganiseerd door het Choosing Life Forum van nabestaanden.
Voor meer zie Israel National News

Azam Jangravi klom een jaar geleden boven op een transformatorkast in Teheran's drukke Revolution Street en zwaaide met haar hijab boven haar hoofd. Kort daarna werd ze gearresteerd, ontslagen en veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf, maar wist het land te ontvluchten met haar dochter Viana voordat haar gevangenisstraf begon.
Voor meer zie Ynet

Moskou, Ankara en Teheran zien de geplande terugtrekking van de V.S. uit Syrië als een positieve stap, dit zei de Russische President Vladimir Poetin na een top met zijn Turkse en Iraanse tegenhangers op donderdag. De leiders van de drie landen, die zich hebben gepositioneerd als de belangrijkste buitenlandse spelers in de langlopende oorlog in Syrië, kwamen bijeen voor besprekingen over de vraag hoe ze nauwer kunnen samenwerken bij het oplossen van het conflict.
Voor meer zie Al Arabiya English

Israël wil de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties het land niet binnen laten komen om "toe te zien op de behandeling van de Palestijnen." Koeweit en andere raadsleden stelden het bezoek aan de bezette gebieden voor tijdens een vergadering vorige week over het besluit van Israël om de internationale waarnemersterkte in Hevron te beëindigen.
Voor meer zie The Israel Wire

Record sneeuwval bedekte Moskou op woensdag, als de straten en monumenten bedekt worden met een witte deken en tientallen vluchten geannuleerd worden op de belangrijkste luchthaven van de stad.
Voor meer zie France24

De plannen van President Trump om een nationale noodsituatie te verklaren om zijn lang beloofde grensmuur te financieren dit zal zijn regering toelaten om $8 miljard vanuit diverse federale agentschappen te verplaatsen om het project te financieren, vertelde een hogere beleidsambtenaar gisteren aan Fox News.
Voor meer zie Fox News

Trump zal uit kantoor verdwijnen op een van deze vijf manieren. Presidenten komen en gaan. De 'Deep State' blijft bestaan. Als er een kloof gaapt tussen de president en de diepe staat, verliest de president bijna altijd.
Verder lezen - NL

Palestijnen: "Journalistiek" in Hamas-stijl. Voor Hamas betekent "nauwkeurigheid" dat een journalist die in de Gazastrook werkt, Israël en de Palestijnse Autoriteit in het slechtst mogelijke daglicht zal plaatsen -- ongeacht de feiten.
Verder lezen - NL

Online serie in het onderzoek naar de Trump-regering, rabbijnen, en het geheime plan om een derde tempel te bouwen - deel twee. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw werkt de Tempelbeweging gestaag en serieus aan het verzamelen en voorbereiden van de kritische elementen en zelfs aan de opleiding van het priesterschap dat in het nieuwe religieuze complex in Jeruzalem zal dienen.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!