Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 22 Oktober - 23 Tishrei - Simchat Torah

()  Hij heeft nu de controle, maar Gantz' coalitiekansen zijn niet beter dan die van Netanyahu. Blauw-Wit wilde de tweede kans om een regering te vormen, erop weddend dat de premier zou falen. Nu heeft Gantz deze kans, maar geen duidelijke weg om aan een meerderheid te komen. Gantz heeft nu 28 dagen om te proberen te doen wat Netanyahu niet kon. Als hij faalt, heeft elke MK-lid 21 dagen de tijd om de steun van een Knesset-meerderheid te krijgen om een regering te vormen. Als niemand slaagt, zullen er automatisch verkiezingen worden gehouden.
Voor meer zie The Times of Israel

Rabbi Jonathan Cahn spreekt over het geheimenis van het Jubeljaar. Alles moet terugkeren naar zijn oorspronkelijke toestand. Dat geldt voor Israel, de wereld en de gemeente. Wij zullen terugkeren naar huis, naar waar we echt thuishoren, in de hemel! Zeer boeiend en bemoedigend. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Met maar liefst 114 privéjets waren allerlei ‘klimaatkenners’ naar Palermo gekomen om hun grote zorgen uit te spreken over de opwarming van de aarde en wat er gedaan moet worden om de ondergang van ‘Moeder Aarde’ te voorkomen.
Voor meer zie Franklin ter Horst

Vladimir Poetin stuurde ook een groet naar Benjamin Netanyahu. Het bericht luidt gedeeltelijk: "U wordt door uw landgenoten en door mensen buiten Israël zeer gerespecteerd. Wij in Rusland kennen u als een groot voorstander van het versterken van de vriendschappelijke banden tussen onze landen en respecteren u voor het leveren van een grote persoonlijke bijdrage aan de ontwikkeling van een wederzijds voordelige samenwerking op verschillende gebieden.
Voor meer zie Kremlin

Netanyahu, de media, en het lot van de Israëlische democratie. Van Oslo tot Londen, en van Sydney tot Washington is het standpunt van rechtbanken en senior juristen dat het niet is toegestaan om relaties tussen politici en de media strafbaar te stellen of zelfs maar te beperken
Verder lezen - NL

Orna Grinman schrijft over de betekenis van het water als in deze dagen het water scheppen wordt gedaan zoals beschreven in Johannes 7. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Orna

De democraat Elijah Cummings haatte President Trump met een dergelijke intensiteit die hij zijn laatste uren op aarde doorbracht met het ondertekenen van de dagvaardingen vanaf zijn ziekenhuis overlijdensbed.
Voor meer zie The Independent

Jury oordeelt tegen de vader die zijn 7-jarige zoon probeert te beschermen van de 'overgang' van man naar vrouw. De moeder kan nu haar gang gaan en het kind puberteit blokkers en uiteindelijk transversale hormonen toe te dienen. De vader moet ook nog verplicht les nemen over transgenderisme.
Voor meer zie LifeSite

De Goede Herder school in Zweden heeft lesboeken met antisemitische inhoud, die de heilige oorlog tegen de staat Israël aanmoedigt. Kaarten in de schoolboeken en op de muren van de Zweedse de Goede Herder school tonen niet de staat Israël; in plaats daarvan zijn de contouren van Israël overgenomen door de identieke contouren van de "Staat Palestina."
Voor meer zie Gatestone

De communistische Chinese autoriteiten begonnen met het vernietigen van een kerkgebouw dat plaats biedt aan 3.000 mensen tijdens een eredienst op vrijdag. De predikanten van de kerk in Funan, Anhui provincie, waarvan de voorgangers Geng Yimin en Sun Yongyao dit weekend werden gevangen genomen op beschuldigen van opruiing.
Voor meer zie WND

Wie krijgt de schuld als er ISIS-strijders terugkomen? De Amerikaanse president Donald Trump heeft persoonlijk een aantal malen een beroep gedaan op de Europese leiders met het verzoek om meer te doen en de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor hun aan ISIS gelieerde onderdanen... de Europeanen weigerden door zich te laten leiden door het argument dat hun terugkeer naar huis het risico op islamitisch geïnspireerde terroristische daden zou vergroten.
Verder lezen - NL

Facebook Post: Naftali Bennett over de Netanyahu-situatie. Laten we duidelijk zijn: Als het justitiële systeem erin slaagt om Netanyahu ten val te brengen vanwege sigaren en artikelen op de Walla-website, zal dit een zware klap zijn voor het hele nationale kamp.
Verder lezen - NL

()  Milieueffectbeoordelingen die door Noble Energy Mediterranean Ltd. voor het Leviathan-aardgasplatform zijn uitgevoerd aangaande het milieu heeft de uitstoot "sterk onderschat" en bevat een reeks "tekortkomingen" gebaseerd op al te simplistische modellen en professioneler zouden moeten worden bewerkt, heeft een onafhankelijke wetenschappelijke studie uitgewezen. Het steunt de eisen van burgergroeperingen, lokale overheden en milieu-NGO's om de locatie van het platform opnieuw te evalueren.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister Mike Pompeo van de V.S. zei op maandag dat de V.S. bereid was om militaire acties in het Midden-Oosten uit te voeren nadat hij werd gevraagd over de invasie van Turkije in de Koerdisch-gecontroleerde gebieden van noordoostelijk Syrië.
Voor meer zie The Times of Israel

Libanon gaat de zesde dag in van de protesten als het leger de wegen weer opent. Op dinsdagochtend begonnen de demonstranten zich te verzamelen op het Riad Al Solh-plein in Beiroet, als de nationale demonstraties in Libanon zich voortzetten op de zesde dag.
Voor meer zie Al Arabiya English

De vroegere Minister van Justitie Ayelet Shaked schreef op Twitter dat als haar partij aan de onderhandelingstafel met Blauwe en Witte partijleider Benny Gantz wordt uitgenodigd, die het mandaat werd gegeven omeen overheid te vormen, zij waarschijnlijk wel zullen komen. Zij verduidelijkte echter dat "het tijdverspilling zou zijn en dat het beter is om te beginnen met te onderhandelen met de vertegenwoordiger van het rechtse blok.
Voor meer zie Jerusalem Post

Yisrael Beytenu sluit samenwerking met de partijen op de Arabische gemeenschappelijke lijst niet, zo zegt MK Oded Forer. "De vraag die we ons zullen stellen, en we niet zullen stoppen om te stellen, is wat de basisprincipes van de overheid zullen zijn.
Voor meer zie Israel National News

Zullen haredi-partijen deelnemen aan Gantz's coalitiebesprekingen? Sommige harediwetgevers zeiden van plan te zijn om bij het rechtse blok te blijven in om het even welke coalitiebesprekingen met Blauw en Wit. Shas heeft nog niets beslist.
Voor meer zie Israel National News

De functionarissen van Likud zien de mogelijkheid van een minderheidsoverheid die door de Blauwe en Wit leider wordt geleid als een nachtmerriescenario dat slechts gericht is op het verwijderen van de eerste minister uit functie en niet is gericht het vestigen van een stevige coalitie op de lange termijn. ...Netanyahu is van plan een publiekscampagne te lanceren tegen een minderheidsregering die een parlementaire steun zou krijgen van de gezamenlijke lijst van Arabische partijen.
Voor meer zie Ynet

Erdogan dreigde om het militaire offensief van Turkije in Syrië "met grotere vastberadenheid" te hervatten tenzij de terugtrekking van Koerdische strijders, - het YPG die hij als een afdeling van de PKK ziet, een organisatie die ook door de EU als terroristisch wordt bestempeld - wordt voltooid, in het kader van een Amerikaans-bemiddelde overeenkomst. Zo niet, dan gaan we door.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het doel van een Gantz-regering is geen wetgeving, maar het vernietigen van Netanyahu. ...Het zou een zeer zwakke regering zijn, die voor elke stap afhankelijk zou zijn van de steun van niet-leden: de Arabieren, Liberman en Meretz. Maar het doel van een Gantz-regering is niet om wetgeving aan te nemen, maar om Netanyahu te vernietigen.
Voor meer zie JewishPress

Ondertussen, namen de Blauwe en Witte functionarissen een minder harde toon aan tegen Netanyahu. Een hoge partijfunctionaris zei: "Gantz heeft nooit gezegd dat hij niet met Netanyahu zou willen zitten, maar alleen als hij wordt aangeklaagd.
Voor meer zie Israelhayom

Zuid-Amerikaanse afgodendienst gevierd in het Vaticaan met de zegen van de Paus. Ongeïdentificeerde katholieken namen het heft in eigen handen en liepen naar de kerk naast de Sint Pieter, waar de beelden werden getoond en verwijderden deze en hebben ze in de Tiber gegooid.
Voor meer zie PJmedia

We komen dichterbij. De volgende verhalen trokken onlangs mijn (Daymond Duck) aandacht: Als eerste werd op 9 oktober 2019 in de Senaat van de VS een nieuwe wet ingediend, die genoemd werd 'Wet voor Veilige Bestuurders', om alles over het het rijgedrag van een persoon vast te leggen in één dossier dat de ambtenaren van de wetshandhaving over heel de VS onmiddellijk kunnen inzien.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!