Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Maandag 19 Februari - 4 Adar

()  Een senior generaal van het IDF waarschuwde maandag dat de kans op oorlog in 2018 groter is dan ooit, in het licht van de overwinningen op het slagveld in de Syrische burgeroorlog door dictator Bashar Assad en zijn bondgenoten Iran en Hezbollah.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Syrische regime en Hezbollah zijn begonnen met militaire voorbereidingen op het platteland van Quneitra, omdat zij vrezen dat Daraa en Quneitra een arena zullen worden voor een Israëlisch-Iranse confrontatie. Activisten zeiden dat troepen van het regime en Hezbollah strijders gestationeerd en paraat zijn in verschillende gebieden op het platteland van Quneitra.
Voor meer zie Al Arabiya English

Premier Benjamin Netanyahu, die de veiligheidsconferentie van München toespreekt, liet daar een Iraans drone fragment zien, zegt dat Israël zelf tegen Iran zal optreden, - indien nodig - en niet alleen tegen de volmachten, de PM zegt ook dat het nucleaire akkoord van Iran een "gevaarlijke Iraanse tijger" heeft ontketend.
Voor meer zie Israel Hayom

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde Israël van "dagelijkse illegale invasies in het Syrische luchtruim" en noemde het besluit van premier Netanyahu om een stukje Iraanse drone te tonen dat werd neergehaald boven Israël "een cartoonachtig circus". Dat de Iraanse drone die in het Israëlische luchtruim was, het bewijs is dat de zogenaamde onoverwinnelijkheid van Israël is verbrokkeld.
Voor meer zie JerusalemOnline

Een recente studie van het Pew Research Center wees uit dat 23 procent van de volwassen moslims in de VS hun geloof hebben verlaten. Tegelijkertijd is het percentage volwassen moslims aan bekeerlingen ook 23 procent.
Voor meer zie Clarion Project

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 16 febr. 2018. Psalm 34:2-8 hielp ons om te beginnen met onze tijd met onze God, de Koning van Israel.
Verder lezen Intercessors - NL

Jeruzalem Antiterreur maatregelen "veranderen het moslimkarakter van de stad", zo claimen de Palestijnen. De voltooiing van een nieuwe uitkijktoren op woensdag als reactie op de talrijke messteekaanvallen bij de Damascuspoort-ingang van de oude stad Jeruzalem leidde tot Palestijnse verontwaardiging vanwege een "aanval op het islamitisch erfgoed".
Verder lezen - NL

De tragedie van Pakistans gevangen bruiden. Dit artikel is het laatste deel in een serie van vier over het thema 'Leven als christen in Pakistan'.
Voor meer zie Jubilee - NL

Mueller heeft 13 Russen beschuldigd van verkiezing beïnvloeding, maar bewijst geen verbinding met Trump campagne. Trump schreef: Rusland is in 2014 begonnen met zijn anti-VS campagne, lang voordat ik aankondigde om voor het presidentschap te gaan. De uitslag van de verkiezingen is niet beïnvloed. De Trumpcampagne heeft niets verkeerd gedaan - geen collusie!
Voor meer zie Now The End Begins

De Amerikaanse macht zal meer robots dan mensen in dienst hebben tegen het jaar 2025. Gewapend met een budget van meer dan 700 miljard dollar voor het komende jaar - dat waarschijnlijk zal blijven groeien in de loop van Trump's Pentagon-gecontroleerd presidentschap - wordt de dystopische visie van het Pentagon voor de toekomst van het leger al snel een kwestie van niet van een als maar van wanneer.
Voor meer zie MPN

V.S. Nationale Veilgheidsadviseur H.R. McMaster zei op zaterdag dat het nu de tijd is voor een krachtige actie om Irans ontwikkeling van provocatieleiders in Libanon, Syrië, Jemen en Irak te stoppen, meldde Reuters.
Voor meer zie Israel National News

Ga voor het goud, deel 2. Niet raak rechts, niet raak links. Er zijn twee gemeenschappelijke standpunten over de Bimah, die in werkelijkheid scheef zijn — één aan het negatieve einde van het spectrum, en één richting het positieve.
Verder lezen - NL

()  Kaboel in 1970!! Hoe de moslimwereld de vrijheid van keuze heeft verloren Een dapper nieuw boek beschrijft hoe Pakistan ontrafeld is - en biedt een blauwdruk aan voor het begrijpen van afnemend pluralisme in het Midden-Oosten. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Foreign Policy

IDF gevechtsvliegtuigen troffen terroristische doelen van Hamas in Gaza als reactie op een eerdere aanval. Sirenes klonken als een Israëlisch huis werd naar verluidt getroffen door een raket afgevuurd uit Gaza.
Voor meer zie WIN

Israël valt in Gaza een ondergrondse structuur aan na een hernieuwde raketaanval. Palestijnen melden een zware schade als gevolg van aanvallen in de tweede aanvalsnacht vanwege een grensoverschrijdend vuur na een nieuwe raketaanval uit de Strip door de Palestijnen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today - Holland

Voor publicatie is vrijgegeven dat een Jihad islamitische terreurcel een terreuraanslag tegen minister Avigdor Liberman van Defensie had gepland, zo werd onthuld door de veiligheidstroepen. De cel werd ontdekt door de inspanningen van Shin Bet, het IDF en de politie van Israël, die ook een andere cel ontdekten die van plan was aanvallen uit te voeren tegen burgers en soldaten in het Gush Etzion gebied.
Voor meer zie Israel National News

Openbaring deel 17 Vervolg van Openbaring 8 (De tweede bazuin) Hoewel er verschillende meningen over bestaan is de algemene gedachte dat Johannes een meteoor of een asteroïde, moet hebben gezien die van Godswege op de aarde wordt geworpen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Het Ministerieel Wetgevingscomité heeft vandaag zijn goedkeuring gehecht aan het wetsvoorstel door minister Avigdor Liberman tot inhouding van de belastingen evenredig aan de uitbetaalde salarissen aan terroristen en zo een "spoedig einde te maken aan dit theater en het voorkomen dat terroristen salarissen krijgen van Abu Mazen".
Voor meer zie Israel National News

Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotoveli (Likud) heeft tijdens de besprekingen in een commissie Knesset gezorgd op zondagochtend voor een beroering toen zij beweerde dat "Israëlische burgers leven onder de terreur van immigranten en te lijden hebben onder geweld". Hotoveli zei, over de vergelijking met de holocaust. Maak geen misbruik van de Holocaust of hun overlevenden." Dit is een discussie over arbeidsmigranten. Ik zou willen vragen om ze ook arbeidsmigranten te noemen".
Voor meer zie Ynet

Een klokkenluider claimt: VN-hulpverleners verkrachtten 60.000 mensen, omdat dat de organisatie 3.300 pedofielen in dienst heeft.
Voor meer zie JewsNews zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Slechts een maand voor de geplande opening van de hogesnelheidsspoorweg tussen Tel Aviv en Jeruzalem, komt een rapport uit van Globes dat de werkzaamheden nog lang niet klaar zijn. Bovendien waarschuwen ingenieurs en veiligheidsdeskundigen dat als de treinen eind maart gaan worden geëxploiteerd, zoals minister van Vervoer Yisrael Katz en andere ministeriële cijfers onlangs hebben verklaard, het resultaat een ramp kan worden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Coup d' état? Netanyahu werd verkozen tot Premier, niet als Paus. Dienovereenkomstig moet hij in de eerste plaats worden beoordeeld op grond van zijn politieke en strategische verwezenlijkingen, niet op grond van zijn persoonlijke moraal.
Verder lezen - NL

Bibi zou een T-shirt moeten krijgen dat zegt: "Ehud Barak deed gunsten voor Marc Rich / Obama kreeg een $300.000 korting op zijn huis / zijn vrouw kreeg een $300.000" baan "/ En alles wat ik kreeg waren wat knapperige sigaren en champagne". schrijft Rabbi Prof. Dov Fischer.
[ Pechtold kreeg een penthouse van een vriend. wj ]
Voor meer zie Israel National NewsUitschrijven

Valide CSS!