Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Vrijdag 18 Augustus - 26 Av

()  Vooraf aan het bezoek van Secretaris-generaal Antonio Guterres uitten de Israëlische ambtenaren hun bezorgdheid over de pogingen van Iran om in een "aangrenzende zone" van Irak en Syrië invloed te krijgen. De directeur van de UN zal geïnformeerd worden over de inspanningen van Hezbollah om hun activiteiten op de noordelijke grens te maskeren.
[ Van die door Moslims overheerste organisatie heeft Israël niets te verwachten. wj ]
Bron: Israel

Het was enkele minuten vóór middernacht 11 juli 2017, de dag voor het zomerreces, dat in de Eerste Kamer nog even haastig zitten en staan gestemd heeft over de nieuwe "Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten". Het tijdstip was zorgvuldig gekozen, 's nachts en midden in de zomervakantie, om zo discreet mogelijk een wet aan te nemen, die het daglicht slecht verdraagt. Er zijn vóór 24 augustus 2017 10,000 handtekeningen nodig als eerste vereiste om een referendum tegen deze wet te organiseren.
Bron: Referendum over de Sleepwet!

Een zelfmoordenaar blaas zichzelf op in de buurt van Rafah, vermoord daarbij een hoog geplaatst Hamas-lid en verwond een aantal anderen. De terrorist was naar verluidt een ISIS-lid die formeel bij Hamas was aangesloten.
Bron: JerusalemOnline

De Israëlische regering was correct om de mond te houden over de neo-Nazi-rally van vorige week in Charlottesville, Virginia, omdat men op de Amerikaanse regering kan rekenen om het probleem zelf aan te pakken, zei Efraim Zuroff, 's werelds grootste nazi-jager.
Bron: The Times of Israel

Temidden van de anti-confederacy-monumenten hysterie die de natie verwoest, is zelfs een Lincoln's standbeeld van de geliefde 16de president van Amerika, die de emancipatieproclamatie in 1862 uitgaf wat de slaven bevrijdde, niet veilig voor vernietiging.
Bron: WND

Hamas waarschuwt dat het Israël zal verpletteren in de toekomstige oorlog. Dit zei de havikachtige Gaza-leider Yahya Sinwar, in een zeldzame ontmoeting met journalisten, maar dat zijn fractie momenteel niet geïnteresseerd is in een conflict.
Bron: The Times of Israel

Onderzoekers van de Universiteit van Bonn hebben gezegd dat mensen meestal vriendelijker zijn voor vrienden en familie dan vreemden. "Gezien de juiste omstandigheden kan de stof oxytocine (knuffelhormoon) helpen om de acceptatie en integratie van migranten in westerse culturen te bevorderen."
Bron: JewsNews

Israëls miljard dollar kostende ondergrondse muur zal naar verwachting levens redden aan beide zijden van de Gaza-grens. De Hamas terroristische organisatie, die Gaza controleert, blijft de middelen die zijn gedoneerd voor de fundamentele menselijke behoeften gebruiken om in plaats daarvan een netwerk van terreintunnels te bouwen om de aanvallen op Israëlische burgers te vergemakkelijken en wapens te smokkelen.
Bron: United with Israel

Dat uitgerekend Saoedi-Arabië afgelopen juni Qatar ervan beschuldigde terrorisme te ondersteunen was een gotspe. Niet dat Qatar niets op de kerfstok heeft, maar geen ander land heeft zoveel gedaan om de radicale islam te verspreiden als Saoedi-Arabië.
Bron: Novini - NL

Een politieagent uit Charlottesville is naar voren getreden om zijn boosheid uit te drukken en te vertellen dat hij door de burgemeester van de stad de opdracht kreeg om de twee groepen bij elkaar te brengen voor een gewelddadige botsingen tussen demonstranten en dan terug te treden. Hij beweert ook dat het protest, van de "witte supremacisten" tegen de leden van Antifa, werden "opgezet" om de agenda van de elites te bevorderen. Fox News reporter Doug McKelway steunt deze bewering.
Bron: YourNewsWire

De identiteit van de zonsverduistering. de verbindingen van de Totale Zonsverduistering met Strong's getallen. De schrijver moet toegeven dat hij, toen die naar deze zonsverduisteringsdatum en Strong's # coördinatie ging kijken, geloofde dat het een totale verspilling van tijd zou zijn en dan waarschijnlijk door de zijdeur zou afgaan. Hij had het mis.
Lezen - NL

()
Kunt u het verschil zien tussen deze twee snuiters?
Als u dit kunt, bent u blind, dom, of zit u in een politiek correcte faculteit.

Een berichtje over Dabbing iets wat populair is onder jongeren over de hele wereld. Maar het is niet onschuldig. Het heeft twee betekenissen, waarvan de laatste precies in onze tijd past.
Lezen - NL

Een nieuwe 'cyber dark tijdperk' is op internet verschenen, als Apple, AirB&B, Facebook en andere tech-bedrijven hebben besloten dat de Neo-Nazi's uit alles moeten worden verbannen. Deze tech-bedrijven zijn de nieuwe 'gedachtepolitie' van Amerika.
Bron: NaturalNews

Het Anti-Defamation League die waakt tegen haat zaaien kreeg twee beloftes van elk $ 1 miljoen door zakelijke leiders in het nasleep van de gewelddadige rechtse rally in Charlottesville, Virginia, waarvan er één afkomstig is de zoon van een Trump-bondgenoot Murdoch de CEO of 21st Century Fox. De andere is van Tim Cooke van Apple.
Bron: The Times of Israel

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 18 augustus 2017. Begonnen werd met het lezen van het profetische gedeelte van deze Shabbat: Jesaja 54:11-55:5.
Bron: Intercessors

Een klein webdesignbedrijf uit Kiryat Shmona in Noord-Israël heeft een online campagne tegen de Libanese terroristische groep Hezbollah gelanceerd nadat de supporters van de Shiaanse organisatie Israël hebben bedreigd dat "de volgende oorlog nadert en waarin Israëli cynisch geadviseerd wordt over welke "uitrusting ze voor de volgende oorlog zouden moeten hebben."
Bron: Ynetnews

De terreuraanval-onderzoekers van Barcelona hebben zich gehaast om de Las Ramblas-aanvaller te identificeren en hebben uiteindelijk bepaalde informatie gevonden over een 18-jarige Marokkaanse naam Moussa Oukabir. Hij stal de identiteit van zijn broer, Driss, 28 jaar oud, en gebruikte die om de bestelwagen te huren die door voetgangers in Las Ramblas heen ploegde.
Bron: Al Arabiya

President Donald Trump's speciale vertegenwoordiger Jason Greenblatt voor de internationale onderhandelingen heeft donderdag een groep Arabische studenten ontvangen die uit Gaza waren aangekomen om deel te nemen aan het Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) programma. Aanwezigheid bij de ambassadeur van de VS was ook Husam Zomlot hoofd van de PLO-delegatie.
Bron: JewishPress

Verwoesting en regeneratie van het Land van Israël: Deel 4. Een vreemde wonder. In een boek gepubliceerd in 2007, beweerde een Amerikaanse orthodoxe rabbijn Menachem Kohen, dat het grootste wonder uitgevoerd door God tijdens de jaren 1800 was en zich dagelijks voordeed in Palestina — namelijk weinig of geen regen.
Lezen - NL

Vanwege terugkerende dromen (want ik ben een oude man), heb ik besloten om uit mijn comfort zone te stappen en met u te delen wat ik niet alleen in de nacht droom, maar ook in dag-visioenen zag. Over het meeste van wat ik nu ga zeggen, zal door veel anderen gereageerg worden door mij een valse profeet te noemen. Sommigen hebben de antifa activisten toegejuicht om op te staan tegen haten. Maar anderen hebben ze naast de neo-nazi's veroordeeld voor het geweld.
Lezen - NL

Saboteurs - deel 4: Wat geschreven werd in Zenith, is dat in 2016 gewoon vervuld? Is Charlottesville, waar de organisator van "Unite the Right", Jason Kessler, kort geleden was als een door Soros betaalde Occupy Wall Street activist, en tevens een uiterst linkse Obama-aanhanger [i], een teken van wat er gaat komen?
Lezen - NLUitschrijven