Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 16 Augustus - 15 Av

()  De onderminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely bevestigde de rapporten van donderdag dat Israël heeft beslist om een toegang te weigeren aan twee congresvrouwen van de V.S., Ilhan Omar en Rashida Tlaib, vanwege hun steun voor het boycotten van de Joodse staat.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse president drong er ook bij Israël op aan om de toegang te blokkeren. Omar en Tlaib, die zeggen dat ze Israël en Joden haten, noemde hen een "schande." "Het zou een grote zwakte zijn als Israël Rep. Omar en Rep. Tlaib toestond hen te bezoeken. Zij haten Israël en alle Joodse mensen, en er is niets dat gezegd of gedaan kan worden om hun gedachten te veranderen.
Voor meer zie WIN

Een rechtse Nederlandse parlementariër roept op tot de overplaatsing van de Palestijnse Autoriteit inwoners in Judea en Samaria naar Jordanië en biedt het plan aan als alternatief voor het door de VS gesteunde 'Deal of the Century' vredesplan voor het Midden-Oosten.
Voor meer zie Israel National News

Nadat twee terroristen donderdag in Jeruzalem een steekpartij hadden opgezet, schoot de Israëlische politie een van hen dood en neutraliseerde de andere, daarbij raakte een agent matig gewond.
Voor meer zie United with Israel

Huis-voorzitter Nancy Pelosi had harde woorden over het besluit van de Joodse staat om de toelating te ontzeggen aan twee anti-Israëlische congresvrouwen, noemde de stap "beneden de waardigheid van de grote Staat Israël.
Voor meer zie WIN

De Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri zei op vrijdag zei hij het Democratische congreslid Rashida Tlaib, waarvan Israël een dag eerder het bezoek versperde aan het land samen met haar collega Ilhan Omar, maar haar wel zou toestaan op haar verzoek om Israël binne te komen op humanitaire gronden voor familiebezoek als ze de restricties zou respecteren zoals ze beloofde.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israëls eerste minister Benjamin Netanyahu zei dat het "enige doel" voor de Reps Rashida Tlaib (D., Mich.) en Ilhan Omar (D., Minn.) aan Israël was om de legitimiteit van het land te ontkennen. In een lange tweet verklaarde hij het besluit om hen de toegang in het land te ontzeggen. "Nog maar een paar dagen geleden ontvingen we hun reisplan voor hun bezoek aan Israël, waaruit bleek dat ze een bezoek gepland hadden met als enig doel de boycot tegen ons te versterken en de legitimiteit van Israël te ontkennen."
Voor meer zie Free Beacon

De Franse president heeft weer zijn zin gekregen. De Bulgaarse Kristalina Georgieva krijgt de leiding van het IMF en niet Dijsselbloem, ook al voldoet ze niet aan de regels want ze is 66 jaar oud en 65 is de leeftijdsgrens..
Voor meer zie Novini - NL

Hamas heeft elk verzoek van bemiddelaars afgewezen om individuele aanslagen op Israël te voorkomen, ook al is Hamas op dit moment niet bezig met gewelddaden aan de Gazaans-Israëlische grens.
Voor meer zie WIN

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel met vrijdag gebedspunten van 16 augustus 2019. Lofprijs: Te beginnen met deze Shabbat, zijn de profetische gedeelten tot aan de herfstfeesten bekend als de Shabbatten van vertroosting of troost. De lezing voor dit weekeinde is Jesaja 40:1-26.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

()  Een generaal van de Israëlische Verdedigingstroepen werd berispt en zijn promotie zal worden uitgesteld nadat uit een nieuwsbericht was gebleken dat hij soldaten meenam op een ongeoorloofde tournee door een van de Hezbollah-tunnels die door Israël langs de grens met Libanon was ontdekt. Hij bracht het leven van de soldaten onnodig in gevaar.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlische ambassadeur: Tlaib, Omar verbod had niets te maken met Trump.' Ambassadeur Ron Dermer vertelt aan de Joodse conferentie dat de congresvrouwen de toegang werd ontzegd vanwege hun steun voor de BDS. "We werden niet onder druk gezet door de Trump regering om dit te doen en dit is een soevereine beslissing die Israël moest nemen."
[ Daar is een wet op aangenomen en al veel meer mensen de toegang ontzegd, zelfs al waren ze al op de luchthaven aangekomen. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Een tanker die Iraanse olie vervoert, en door de autoriteiten van Gibraltar werd aangehouden sinds 4 juli wordt vrijgegeven, treft voorbereidingen om het Middellandse-Zeegebied in te varen, zei een hogere Iraanse ambtenaar op vrijdag. Het Britse overzeese gebiedsdeel heeft gezegd dat het van Iran de schriftelijke verzekering had gekregen dat de Grace 1 niet naar een land zou gaan waarop de sancties van de Europese Unie op van toepassing zijn.
Voor meer zie Al Arabiya English

Varende in Straat van Malakka de enorme Chinese tanker (VLCC) Pacific Bravo sloot de transponder af die zijn positie en richting signaleert aan andere schepen, over de koers die het vaart. Een Amerikaanse regeringsfunctionaris heeft de havens in Azië gewaarschuwd om het schip niet aan te laten aanmeren en zei dat het Iraanse ruwe olie vervoert in strijd met de Amerikaanse economische sancties.
Voor meer zie Al Arabiya English

Helaas worden de schaamteloze antisemitische interpretaties van de Evangeliën nog steeds door grote christelijke organisaties omarmd. Een ervan is de Amerikaanse organisatie TruNews, die het Joodse volk geheel lijkt te hebben afgeschreven en christen-zionisten verkettert.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Sorry, klimaatveranderingsfanaten: Het blijkt dat de Groenlandse gletsjers daadwerkelijk groeien. Uit recent onderzoek blijkt dat Jakobshavn, ooit de snelst smeltende gletsjer op aarde, nu groeit. Nieuwe metingen tonen aan dat het ijs van Jakobshavn niet langer in het binnenland terugloopt, maar dat het ijs van Jakobshavn dikker wordt en naar de oceaan oprukt.
Voor meer zie Clothesline

Het Amerikaanse leger heeft inspanningen drastisch opgevoerd om een hypersonisch wapen te ontwikkelen in een race met Rusland en China. Het doel is om het nieuwe raketsysteem tegen 2023 in te zetten op het moderne slagveld. De Long-Range Hypersonic Weapon (LRHW) vuurt een nieuwe klasse ultrasnelle, wendbare, langeafstandsraketten af die zich met Mach 5 of hoger verplaatsen.
Voor meer zie Zero Hedge

Het Jeruzalem Verbond - Deel 2. In deel één van dit artikel hebben we naar het Jeruzalem Verbond gekeken en gekeken naar enkele van de dingen wat het daadwerkelijk zegt en waarom die dingen belangrijk zijn. We zagen dat het Jeruzalem Verbond een document is dat in 1992 werd opgesteld ter ere van de 25e verjaardag van de overwinning van Israël in de Zesdaagse Oorlog, toen zij voor het eerst in tweeduizend jaar de controle over Jeruzalem overnamen.
Verder lezen - NL

De bloedlijnen van de Nefilim - Deel 6. Bestaan er buitenaardse wezens? hebben aliens de mensheid geschapen? kunnen aliens naar de aarde terugkeren? zijn God en engelen aliens? Dit zijn vragen waarop velen in de samenleving -student of doctorandus- antwoorden proberen te vinden.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!