Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Donderdag 13 Juni

()  'De oorlog zal doorgaan': Blinken hekelt afwijzing Hamas van Biden's gijzelingsdeal. Hamas wil schriftelijke garanties van de regering Biden voor een permanent staakt-het-vuren en de terugtrekking van de IDF-troepen uit de Gazastrook.
Voor meer zie World Israel News

Er zijn geen burgers in Gaza. Hamas dat zijn de burgers. Amerikanen verwachtten dat Osama Bin Laden in een grot in Afghanistan zou worden gevonden. In werkelijkheid leefde hij comfortabel in een militaire stad in Pakistan onder de bescherming van de lokale autoriteiten. Op dezelfde manier zijn Israëlische gijzelaars, waaronder de vier die het laatst werden gered, thuisgekomen met verhalen over gevangenschap in 'burgerlijke' huishoudens.
Verder lezen - NL

Gantz heeft de regering verlaten. Wat nu? Het aftreden van het hoofd van de Nationale Eenheidspartij uit de noodregering zal uiteindelijk weinig effect hebben, zegt de expert.
Voor meer zie Israel Today - NL

Israëlische defensie-industrieën en Iron Dome liggen in het vizier van Hezbollah: Terreurgroep blijft aanvallen uitvoeren op wapenfabrieken in het noorden van Israël. De IDF bereidt zich voor op een oorlogsscenario waarbij Hezbollah prioriteit zal geven aan aanvallen op faciliteiten van de defensie-industrie en luchtverdedigingssites met behulp van honderden precisieraketten en zwermen kamikaze-drones.
Voor meer zie Ynet

'Geen spieren meer, alleen losse huid': Gijzelaars zijn uitgehongerd in Hamas-gevangenschap, zegt arts. "Ze aten maar een tiende van wat ze verondersteld worden te eten," zei de expert en hij vroeg omstanders niet te zeggen dat de geredde individuen er "prima uitzien."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Activist betrokken bij de ontvoeringen is gezien met een Hamas-logo. Mohammad Sharab, een anti-Israël activist die beschuldigd wordt van betrokkenheid bij de ontvoering en marteling van een Australische man, werd zondag tijdens een bijeenkomst in Melbourne gezien terwijl hij het embleem van Hamas droeg.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Smotrich sluist het geld van de Palestijnse Autoriteit door naar terreurslachtoffers. Minister van Financiën Bezalel Smotrich heeft de Belastingdienst opgedragen een bedrag van 130 miljoen NIS in mindering te brengen op de gelden die zijn overgemaakt aan de Palestijnse Autoriteit, en het geld in plaats daarvan over te maken aan 28 families van terreurslachtoffers. In een gesprek met Arutz Sheva op donderdagochtend, zei Smotrich dat de maatregel historisch rechtvaardig is.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een derde van de basisschoolleerlingen in Wenen is moslim en haalt de katholieken in als grootste religieuze groep. Het aantal moslimleerlingen op basisscholen in Wenen is gestegen tot 35 procent, waarmee het katholicisme is ingehaald als grootste religieuze groep. Een expert roept nu op tot verplichte lessen in democratie en westerse waarden om de leer buiten het klaslokaal tegen te gaan.
Voor meer zie Remix

Aantal kinderen dat stierf na COVID-vaccinaties veel hoger dan VAERS-rapporten aangeven, zegt een analist. Veel VAERS-rapporten vermelden "leeftijd onbekend" voor mensen die gewond raakten of stierven na een COVID-19 vaccin. VAERS analist Albert Benavides zegt dat een nadere blik op de samenvattingen van de rapporten vaak de leeftijd van het slachtoffer onthult - toch werkt VAERS de rapporten niet bij om dit weer te geven.
Voor meer zie Children's Health Defense

()  IDF-troepen gebruiken een 15e-eeuws wapen tegen Hezbollah. Om zo het struikgewas op te ruimen zonder gebruik te maken van kostbare artillerie, besloten de reservesoldaten om een slingeraar in elkaar te zetten, een apparaat dat stenen en brandende voorwerpen over afstanden van enkele honderden meters slingert. Dit oude wapen werd in Europa tot in de 15e eeuw gebruikt.
Voor meer zie Israelhayom

Het Huis stemde woensdag voor het blokkeren van Amerikaanse financiering voor een wederopbouw van Gaza. ...Huisdemocraten verzetten zich tegen het amendement, dat met een eenvoudige stemming werd aangenomen. ...De Republikeinse afgevaardigde Tim Walberg uit Michigan verklaarde dat de VS "geen cent zouden moeten uitgeven aan humanitaire hulp" in Gaza. In plaats daarvan "zou het net als Nagasaki en Hiroshima moeten maken. Maak er snel een eind aan."
Voor meer zie The Jewish Press

Ben Gvir dient een wetsvoorstel in dat de bevoegdheden van procureur-generaal opsplitst. Ben Gvir zegt dat hij het wetsvoorstel, een onderdeel nieuw leven inblaast van de revisieagenda van de regering op het gebied van justitie in 2023, omdat procureur-generaal Gali Baharav-Miara geen onderzoek heeft geopend naar opmerkingen in mei van de nieuwe Labor-leider Yair Golan die het weigeren van reservetaken lijken aan te moedigen.
Voor meer zie The Times of Israel

De bodem herstellen om woestijnen te laten bloeien. 11% van de landbouwgrond in regeneratieve landbouw zou alle veronderstelde overtollige koolstof absorberen.
Verder lezen - NL

Sullivan zegt dat de wereld Hamas moet aanmoedigen om een staakt-het-vuren te accepteren. Een Hamas-leider zei dat de voorgestelde wijzigingen in het Amerikaanse aanbod 'niet significant' waren, terwijl de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis waarschuwt dat er zo snel mogelijk een akkoord moet komen.
Voor meer zie I24News

Overweldigd. Meer dan 50 jaar geleden begon ik (Duck) Bijbelprofetie te bestuderen en een van de eerste dingen die ik leerde was dat de profetische tekenen aan het einde van het tijdperk steeds dichter bij elkaar zouden komen.
Verder lezen - NL

Iraakse rechtbank veroordeelt christelijke vrouw en haar kinderen tot bekering in de islam. Een Iraakse christelijke vrouw en moeder, Elvin Joseph, is door een Iraakse rechtbank veroordeeld tot bekering tot de islam, samen met haar drie kinderen, op basis van de nationale wet op de persoonlijke status.
Verder lezen - NL

Iran breidt verrijking uit als vergelding voor een IAEA-resolutie. Iran heeft gereageerd op de afkeuringsresolutie van de nucleaire wachtgroep van de VN van vorige week door zijn uraniumverrijkingscapaciteit uit te breiden op twee ondergrondse locaties, aldus ongenoemde functionarissen.
Voor meer zie Iran International

De berg Sinaï: Gewillige Aanvaarding of Goddelijke Dwang? De ervaring van het ontvangen van de Tora bij de berg Sinaï is een van de meest diepgaande en bepalende momenten in de Joodse geschiedenis. Toch maken de wijzen een heel vreemde opmerking over deze monumentale gebeurtenis.
Verder lezen - NL

Tot groot ongenoegen van Amerika steekt de regering-Biden Israël actief in de rug. De laatste tijd lijkt de regering Biden meer geïnteresseerd in het sussen van hun anti-Israël linkse basis dan in het steunen van Israël, en daarmee doen ze niets anders dan Israël een mes in de rug steken.
Verder lezen - NL


Woensdag 12 Juni

()  Hezbollah vuurt tientallen raketten af nadat IDF een hooggeplaatste commandant heeft uitgeschakeld. In het noorden van Israël klonken luchtalarmsirenes toen 160 projectielen werden afgevuurd vanuit Zuid-Libanon. Het salvo kwam als reactie op de moord van Hajj Abu Taleb, de hoogste gedode commandant sinds het begin van de gevechten en de commandant van het zuidelijke gebeuren van de groep.
Voor meer zie Israelhayom

Aanvallen op Noord-Israël: Eerste teken van Messias en Gog en Magog. Op maandag klonken de sirenes voor rood alarm in het noorden van Israël, inclusief de regio Haifa. Verschillende Hezbollah raketten werden met succes onderschept door het Iron Dome systeem, maar brokstukken van de onderscheppingen brachten bewoners in Akko en Haifa in gevaar.
Verder lezen - NL

Netanyahu eerste leider die Congres vier keer toespreekt, maar nog steeds geen uitnodiging Witte Huis heeft gekregen. De uitnodiging kwam er na inspanningen van de Republikeinse Huisvoorzitter Mike Johnson. De leider van de meerderheid in de Senaat, Chuck Schumer, ondernam een poging om Netanyahu ervan te weerhouden het Congres toe te spreken, en in maart een toespraak gaf waarin hij opriep tot nieuwe verkiezingen in Israël om Netanyahu te vervangen.
Voor meer zie Israel365 News

De waarheid over Israëls gedurfde gijzelingsactie in Gaza. Een diepgaande analyse van wat er achter de verbazingwekkende IDF-missie zat waarbij vier gijzelaars werden gered.
Voor meer zie de Video

Vanuit Shomron. Vanavond breekt hier Shavuoth aan, het Feest van de Eerstelingen. Minister Gantz is afgelopen zondag opgestapt uit het veiligheidskabinet. Hij heeft zijn eigen schema en praat met de Amerikaanse minister Blinken. Wij vragen ons af wat je nog te zeggen hebt als je niet meer in het veiligheidskabinet zit, maar goed.
Voor meer zie Shomron - NL

President Biden, stop met toegeven aan anti-Israël, pro-Hamas stemmen in het Congres, op campussen en voor het Witte Huis. Sta op tegen een krankzinnig links. Gedurende 20 jaar steunden de Israëliërs trouw, loyaal en standvastig de door de VS geleide oorlog tegen Al Qaeda en de Taliban in Afghanistan. Die oorlog kostte de Amerikaanse belastingbetaler 2,3 biljoen dollar en kostte het leven aan meer dan 236.000 Afghaanse en Pakistaanse burgers en inwoners en 7.311 Amerikaanse en geallieerde troepen en militaire contractanten.
Voor meer zie All Israel News - Vertaling - NL

Drie belangrijkste tactieken van de media om de Israëlische reddingsactie van gijzelaars te verdraaien en zo de belangen van Hamas dienen. Mediakanalen hebben zaterdag (8 juni) hun uiterste best gedaan om de heldhaftige redding door Israël van vier gijzelaars in Gaza als besmet of zelfs immoreel te doen lijken, met een herformulering die de strategie van Hamas diende.
Voor meer zie United with Israel - Verder lezen - NL

Hoe het fortuin van Henry Ford wordt gebruikt om Amerika te verscheuren. Henry Ford was een fanatieke antisemiet die Adolf Hitler inspireerde, en in 2024 financiert zijn Ford Foundation een groot deel van de extreemlinkse groepen in Amerika.
Voor meer zie Now The End Begins

Hezbollah probeert Israëlische gevechtsvliegtuigen neer te schieten boven Libanon. Een terroristische cel in de regio Tyros werd uitgeschakeld nadat luchtdoelraketten werden afgevuurd.
Voor meer zie Israel Today - NL

()  Intel stopt de bouw van een chipfabriek van 25 miljard dollar in Israël. De deal, die in december 2023 werd aangekondigd, zou de grootste investering zijn die de internationale chipmaker tot nu toe in Israël heeft gedaan.
Voor meer zie World Israel News

Wat Amerika van Israël kan leren op het slagveld. Amerika heeft nog nooit met succes grondgebied van islamitische terroristen bevrijd en vastgehouden. Na duizenden doden in Afghanistan en Irak: worden beide landen nu gecontroleerd door islamitische terroristen.
Verder lezen - NL

Een kans om de handschoenen uit te trekken. Tientallen jaren geleden was ik (Fischer) nationaal uitvoerend vicevoorzitter van een enigszins grote Amerikaanse zionistische groepering. Ik kwam met een dynamische agenda. De voorzitter van de organisatie nam me aan omdat hij me mocht en bijna iedereen in het bestuur dacht er net zo over.
Verder lezen - NL

Aantekeningen uit de veiligste plek in Europa voor Joden. De regering van Hongarije wordt door liberalen veracht. Maar Boedapest is Israëls enige echte bondgenoot in de Europese Unie en zolang Viktor Orbán aan de macht blijft, zijn de Joden daar veilig.
Voor meer zie JNS

Fysieke en mentale marteling: Voormalige gijzelaars ervaren misbruik in gevangenschap Hamas. Drie van de onlangs geredde gijzelaars delen gedeeltes van hun beproeving in gevangenschap en tonen veerkracht en kracht ondanks hun schrijnende fysieke en mentale martelervaringen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hamas dient een antwoord in waarvan een Israëlische ambtenaar zegt: Ze hebben het voorstel van Biden afgewezen. Hoge Hamas-functionaris zegt dat de groep vasthoudt aan de eis voor een staakt-het-vuren en de terugtrekking van Israëlische troepen uit Gaza.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een onderzoek van de Verenigde Naties (VN) heeft woensdag zowel Israël als Hamas beschuldigd van oorlogsmisdaden in de vroege stadia van de oorlog in Gaza. Het onderzoek stelde ook dat de acties van Israël in Gaza misdaden tegen de menselijkheid waren vanwege de enorme verliezen onder de burgerbevolking.
Voor meer zie I24News

Een Russische onderzeeër en een Russisch fregat die beide in staat zijn om Amerikaanse steden met kernwapens te bombarderen, zijn allebei gezien toen ze ongeveer 25 mijl uit de kust van Florida voeren, maar het grootste deel van de Amerikaanse bevolking heeft de boodschap die de Russen probeerden te sturen niet ontvangen. Door deze oorlogsschepen langs de kust van Florida te sturen, waarschuwen de Russen dat ze kernwapens zullen gebruiken als ze te ver worden gedreven, maar bijna niemand lijkt zich daar iets van aan te trekken.
Voor meer zie End of time

Emmanuel Macron zegt dat hij niet zal aftreden 'ongeacht de uitslag' van de nieuwe Franse parlementsverkiezingen die hij heeft uitgeschreven. Dat Emmanuel Macron een 'man van het lot' is, is overduidelijk, zelfs als zijn politieke carrière vandaag zou eindigen. Hij heeft de verwachtingen getrotseerd vanaf het moment dat hij in 2017 ten tonele verscheen, toen hij onomwonden verklaarde dat hij op een dag zou regeren als de god Jupiter.
Voor meer zie Now The End Begins

De deugden van stijfkoppigheid. De belangrijke lessen die we kunnen leren van een bijfiguur in het boek Ruth. Wie was de echte heldin van het Boek Ruth? Het antwoord is misschien niet wat je denkt.
Verder lezen - NL

De ineenstorting van samenlevingen. Wat heeft het voor zin om voor onze natie te bidden? We bidden omdat we weten dat naties slagen als ze zich aan God onderwerpen, en dat ze zichzelf te gronde richten als ze dat niet doen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 11 Juni

()  Vier soldaten zijn gedood in gebouw met een boobytrap terwijl gevechten voortwoeden in Rafah, centraal Gaza. Zeven anderen zijn gewond, waaronder vijf ernstig bij explosie; IDF zegt dat tunnel schacht blootgelegd onder het zuidelijke Gaza huis aangeeft dat het toebehoorde aan Hamas operative.
Voor meer zie The Times of Israel

Bij een nachtelijke aanslag aan de grens tussen Libanon en Syrië zijn volgens berichten minstens vijf mensen gedood. Drie slachtoffers zouden de Syrische nationaliteit hebben. De door Israël toegeschreven aanval vond plaats in de buurt van het Syrische dorp Al-Qusayr en in het noorden van het Libanese district Hermel, dat naar verluidt door Hezbollah wordt gecontroleerd.
Voor meer zie I24News

Biden overweegt een aparte deal met Hamas. De VS zal naar verluidt in gesprek gaan over het openen van een mogelijk alternatief kanaal voor een gijzelingsovereenkomst met Hamas waarbij Israël wordt uitgesloten.Bron: World Israel News - Vertaling - NL

Wat zullen de gevolgen zijn van het vertrek van Gantz uit de regering? Hij heeft zijn aanwezigheid in het oorlogskabinet niet gebruikt om de oorlogsinspanningen van Israël een impuls te geven, maar om ze tegen te houden. De regering zal stabieler zijn zonder hem.
Verder lezen - NL

De pas bevrijde gijzelaar Noa Argamani zei dat ze bijna was gelyncht door Gazaanse burgers en gedood in een Israëlische luchtaanval, naast het feit dat ze aan de dood ontsnapte op de dagen dat ze gevangen werd genomen en gered.
Voor meer zie World Israel News

Antisemitisme neemt toe en bedreigt het leven van Joden overal! Wij zijn verenigd tegen antisemitisme en beloven de haat, opruiing en geweld te bestrijden tegen het Joodse volk en hun instellingen overal ter wereld.
Teken de petitie United Against Antisemitism

Journalist en arts gijzelden Israëliërs in Gaza. Abdullah al-Jama werd naar verluidt gedood samen met andere familieleden tijdens de Israëlische reddingsoperatie in Nuseirat.
Voor meer zie Israel Today - NL

'Dood ze als je groot bent': Joodse bekeerling onthult schokkende cultuur van Jodenhaat in Gaza. Dor Shachar, die gebukt gaat onder een diepe wond en een gevoel van mislukking bij het waarschuwen van zijn volk, probeert nu de wereld te waarschuwen voor dezelfde dreiging.
Verder lezen - NL

Moderna's combinatie van Covid en griepvaccin is effectiever dan de bestaande vaccinaties en is in een laat stadium van onderzoek. Moderna zei dat haar combinatievaccin tegen Covid en griep effectiever was dan de op zichzelf staande vaccins tegen deze virussen in een test in een laat stadium.
Voor meer zie nbcdfw

Geredde gijzelaar leerde Arabisch en Russisch in gevangenschap. Almog Meir Jan werd in hetzelfde gebouw vastgehouden als de gijzelaars Andrey Kozlov en Shlomi Ziv voordat IDF-soldaten hen bevrijdden. ...Orit beschreef de hechte band die ontstond tussen de drie mannen in gevangenschap. "Ze hadden een hechte band. Je ziet de omhelzing tussen hen, de band tussen hen," zei ze.
Voor meer zie World Israel News

Brigadegeneraal (Ret.) Ofir Winter over de oorlog van Chief Halevi: 'Is Hamas een vijand? Ze zijn een stelletje aftandse Palestijnen'. Dit is een van die Israëlische verhalen die meer voetnoten nodig hebben dan tekst. Om te beginnen, het woord dat ik koos om in de kop te vertalen als "aftands" is "Mechukmakim," wat, naast het beschrijven van de erbarmelijke staat van het onderwerp, ook veel minachting inhoudt.
Voor meer zie The Jewish Press - Vertaling - NL

()  Hamas 'accepteert' de resolutie staakt-het-vuren vam de VN-Veiligheidsraad, maar zwijgt over details. De resolutie is gebaseerd op het plan van president Joe Biden voor een staakt-het-vuren in 3 fasen, dat Israël via Amerikaanse bemiddelaars heeft voorgelegd aan Hamas, hoewel het onduidelijk is of Israël en de VS het volledig eens zijn over alle details.
Voor meer zie Israelhayom

'We hebben de Israëli's waar we ze willen hebben': de woorden van Sinwar onthuld. Volgens een rapport van de Wall Street Journal heeft Yahya Sinwar rechtstreeks contact gehad met Hamas-leiders in Qatar en gezegd dat burgerslachtoffers "noodzakelijke offers" zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Steunbetuiging van Hamas aan de VN-resolutie voor een staakt-het-vuren is een 'hoopvol teken', aldus Blinken. Hamas heeft de staakt-het-vuren resolutie van de VN-Veiligheidsraad geaccepteerd en is bereid om te onderhandelen over de details, vertelde de hoge Hamasfunctionaris Sami Abu Zuhri dinsdag aan Reuters.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zwaar spervuur: Ongeveer 50 raketten afgevuurd op centrale Golan Hoogvlakte. DE IAF onderschept enkele raketten, andere vallen in open gebied. Niemand raakte gewond, er braken meerdere branden uit door het raketvuur.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël aan VS: help ons om Hezbollah af te schrikken. Na problemen met het bereiken van een politieke oplossing in het noorden vreest de Amerikaanse regering voor verdere escalatie aan de Libanese grens. Aan het begin van de oorlog waarschuwde Biden Libanon en Iran om zich niet bij de oorlog aan te sluiten en stuurde hij zelfs twee vliegdekschepen naar het Midden-Oosten om Hezbollah ervan te weerhouden een tweede front te openen.
Voor meer zie Israel National News

Onthulde documenten bewijzen dat Netanyahu instemde met het bespreken van het beëindigen van de oorlog. Israël diende ongeveer een maand geleden een document in met zijn voorstel voor een deal om de gijzelaars vrij te laten, welke niet aan het kabinet werd vrijgegeven. Het kantoor van Netanyahu beweert dat het gepresenteerde document onvolledig en misleidend is.
Voor meer zie Israel National News

Maandagavond en -nacht was het onrustige in Parijs. (Extreem) Linkse demonstranten waren de straten op gegaan na de grootschalige overwinning van Marine Le Pens Rassemblement National. De protesten liepen al snel uit op een grootschalige geweldsescapade.
Voor meer zie NieuwRechts.nl

Een onmogelijke profetie. Heb je er ooit over nagedacht hoe het zou zijn geweest om de profetieën van de Bijbel te horen op het moment dat ze voor het eerst werden uitgesproken?
Verder lezen - NL

Devotionals. Wanneer Israël Jezus als Messias zal erkennen, dan is dat het Israël dat gered zal worden. "Ik zal over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem uitgieten," Zacharia 12, "de geest van genade en smeking.
Verder lezen - NL

Armageddon Architecten. Met de groeiende wereldwijde druk rondom Gods uitverkoren natie in nieuwsberichten die elk uur verschijnen, komt het woordbeeld dat de profeet Joël schetst steeds duidelijker in beeld:
Verder lezen - NL

Hoe lang kan het nog duren? Ik (Brentner) heb de bovenstaande foto verschillende keren gezien op sociale media. Ik weet niet zeker of het echt is, gefotoshopt of een afbeelding gemaakt door AI. De duidelijke implicatie is dat als de aap de slapende leeuw met de stok slaat, het niet goed zal aflopen voor de primaat.
Verder lezen - NL


Maandag 10 Juni

()  Eenheidskabinet valt uiteen na vertrek van Gantz, hij roept op tot verkiezingen. Voormalig minister van Defensie noemt de politieke overwegingen, die een strategische beslissingen over Gaza in de weg staan, als reden voor zijn vertrek. Hij roept op tot vervroegde verkiezingen. Hij zei onder andere ook dat premier Benjamin Netanyahu "verhindert dat we op weg gaan naar een echte overwinning, wat de rechtvaardiging is voor de pijnlijke en langdurige kosten."
Voor meer zie Israelhayom

Gemengde politieke reacties na het ontslag van Gantz uit het Israëlische oorlogskabinet. Eisenkot nam ook ontslag in de weeromstuit en betreurde dat het kabinet tijdens het recente conflict geen doortastende beslissingen heeft genomen. Hij bekritiseerde de verlamming die de realisatie van oorlogsdoelen en Israëls strategische vooruitgang in de weg stond, ondanks de inspanningen van vele betrokkenen.
Voor meer zie I24News

Nu Gantz weg is, eist Ben Gvir een zetel in het oorlogskabinet (Veel succes). Natuurlijk verwacht niemand dat Netanyahu zijn oorlogskabinet intact zal houden zonder Gantz en Eisenkot, want nu die twee weg zijn, heeft die buffer geen nut meer. Het laatste wat Netanyahu nu nodig heeft, is om de stemmen van Ben Gvir en Smotrich te versterken door hen uit te nodigen voor een oorlogskabinet waar zij de oorlogszuchtige rechtervleugel zouden zijn en hij, Netanyahu, de defaitistische linkervleugel.
Voor meer zie The Jewish Press

Vanuit Shomron. We zijn intens dankbaar voor de redding van Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv . en Noa Argamani, gisterochtend. Misschien sprak Chinees-israelische Noa wel het meest tot de verbeelding omdat er duidelijke beelden zijn van hoe zij op 7 oktober weggevoerd werd op een brommer waarbij zij roepend: 'schiet me niet dood' hulpeloos haar armen uitstak naar haar vriend, die ook onder schot werd meegevoerd.Bron: Shomron - NL

Voormalig gijzelaar Noa Argamani werd gevangen gehouden in het huis van een cameraman van Al-Jazeera. Argamani, die zaterdag tijdens een heldhaftige reddingsoperatie samen met drie andere gijzelaars werd vrijgelaten, werd naar verluidt vastgehouden door Abdallah Aljamal, een cameraman, redacteur en verslaggever voor de Qatarese zender, die volhoudt dat "ze hem niet kennen". Hij werd blijkbaar gedood samen met verschillende familieleden die probeerden Noa's redding te voorkomen.
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnse 'burgers': Medeplichtig aan misdaden van Hamas. Andrei Kozlov, een van de vier Israëlische gijzelaars die op 8 juni werd gered, wordt met een helikopter naar het Sheba ziekenhuis gebracht, enkele minuten nadat de Israëlische politie en soldaten hem hadden gered. Kozlov en twee van de andere gijzelaars zaten gevangen in Gaza, in het familiehuis van de Palestijnse "journalist" Abdallah Al-Jamal, die werkte voor The Palestine Chronicle en het televisienetwerk Al-Jazeera, dat in handen is van Qatar.
Verder lezen - NL

Hoge VS-functionarissen juichen over de bevrijding van gijzelaars, maar blijven aandringen op een staakt-het-vuren. We zullen niet stoppen met werken totdat alle gijzelaars thuis zijn en er een staakt-het-vuren is bereikt,' zei de Amerikaanse president.
Voor meer zie World Israel News

Kamala Harris rouwt om 'onschuldige' Palestijnen die gedood zijn tijdens de gijzelingsactie. "We rouwen om alle onschuldige levens die verloren zijn gegaan in Gaza, inclusief diegenen die vandaag tragisch om het leven zijn gekomen," zei de Amerikaanse vicepresident zaterdag tijdens een geldinzamelingsactie in Michigan.
Voor meer zie JNS

Afschuwelijk' - EU en VN hekelen Israëlische reddingsmissie. EU-buitenlandchef verwelkomt bevrijding van 4 Israëlische gijzelaars, veroordeelt reddingsoperatie vervolgens als zijnde 'weer een bloedbad onder burgers.'
Voor meer zie World Israel News

Blinken arriveert in Israël om staakt-het-vuren in Gaza af te dwingen en een grotere oorlog tegen Hezbollah in Libanon te voorkomen.. De Amerikaanse topdiplomaat zal deze week ook Egypte, Jordanië en Qatar bezoeken.
Voor meer zie Blinken arriving in Israel to push Gaza ceasefire deal - JNS.org

()  Hamas-agenten die gijzelaars vasthouden hebben 'vaste orders' om hen te doden als ze denken dat IDF komt. Terroristenleiders van Hamas hebben "permanente bevelen" gegeven aan gijzelnemers "dat als ze denken dat er Israëlische troepen er aan komen, het eerste wat ze moeten doen is de gevangenen neerschieten," vertellen Israëlische functionarissen aan de New York Times.
Voor meer zie The Times of Israel

De leugen achter de bewering dat Israël Gaza 'uithongert': VN-gegevens over Israëlische hulp aan strook zijn onbetrouwbaar. Israëlische instantie die de hulp naar Gaza coördineert, meldt dat VN-functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de distributie van hulp uit vrachtwagens die Gaza in mogen, alleen binnenkomsten tellen vanaf bepaalde grensovergangen en alleen als er personeel aanwezig is.
Voor meer zie Ymet

Drie Russische marineschepen en een nucleair aangedreven onderzeeër zullen deze week aankomen in de haven van Havana voor een officieel bezoek, aldus de Cubaanse strijdkrachten in een verklaring donderdag j.l., waarmee ze de militaire oefeningen bevestigen die woensdag voor het eerst bekend werden gemaakt door Amerikaanse functionarissen.
Voor meer zie Yahoo

Urban warfare expert: 'Gijzelaars werden niet bevrijd, ze werden Gered. John Spencer, voorzitter van Urban Warfare Studies aan het Modern War Institute op West Point, zegt dat de reguliere media de reddingsoperatie en de oorlog in Gaza in het algemeen verkeerd rapporteren.
Voor meer zie Arutz Sheva

'Ik ben bang dat veel van die gijzelaars nooit meer gezien zullen worden', zegt Trump in een exclusief interview met de Las Vegas Review-Journal. Zegt dat hij, als de vermoedelijke Republikeinse genomineerde, meer pro-Israël zou zijn dan de zittende president.
Voor meer zie Israelhayom

President Macron ontbindt het parlement en roept onverwachte verkiezingen uit na verpletterende nederlaag van National Rally bij Europese verkiezingen. Emmanuel Macron heeft snel verkiezingen uitgeschreven, enkele momenten nadat de exit polls de verpletterende nederlaag van zijn partij tegen de rechtse National Rally bij de verkiezingen voor het Europees Parlement bevestigden.
Voor meer zie Remix

Sefirat ha omer: Onze dagen tellen. Er is een periode tussen Pesach en Pinksteren (het Wekenfeest) die bekend staat als "het tellen van de Omer", wanneer het volk Israël werd bevolen om de dagen te tellen. Gedurende vijftig dagen na Pesach tellen Joodse gezinnen af naar het volgende feest: het Wekenfeest, of in het Hebreeuws, Shavuot (wat 'weken' betekent).
Verder lezen - NL

Verslaving aan despotisme. De naties van de wereld worden gewurgd door een steeds groter wordend web van wetten en regels. Het wordt steeds moeilijker om iets te doen zonder de dure tussenkomst van Big Brother. Productiviteit wordt afgeremd net nu we het nodig hebben dat het toeneemt. De levenskwaliteit krijgt een flinke klap. Er zijn meerdere redenen voor deze dramatische toename van overheidsbemoeienis.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 7 juni 2024.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Terughoudendheid, spot en plotselinge vernietiging. Een element van profetie over de toekomst dat mij in een bepaalde context heeft verbaasd, is de uitdrukking "plotselinge verwoesting" in het volgende:
Verder lezen - NL

Onze natie is stervende door luie herders die weigeren betrokken te raken bij 'politieke kwesties. Abortus is een van de drijvende politieke krachten achter de huidige verkiezingscyclus. Helaas weigeren veel slecht geïnformeerde pastors en christenen om betrokken te raken bij zaken als de heiligheid van het leven vanwege de politiek. "Dat is politiek gedoe," zeggen ze. Echt waar?
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina