Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Woensdag 29 November

()  Tien Israëlische gijzelaars zijn vrijgelaten na de verbreking van het staakt-het-vuren door Hamas in Gaza. Naast de 10 Israëli's liet Hamas ook twee gijzelaars met een buitenlandse nationaliteit vrij, zei de IDF.
Voor meer zie JNS

Witte Huis: IDF operaties in zuidelijk Gaza moet 'anders' zijn dan in het noorden. De regering Biden heeft "in zeer duidelijke bewoordingen versterkt" dat hernieuwde gevechten "geen significante verdere verplaatsing van personen" mogen veroorzaken en operaties substantieel anders moeten zijn.
Voor meer zie JNS

Een heel volk eist de overwinning. Onze politieke leiders mogen niet toestaan dat het natuurlijke verlangen om de gijzelaars terug te brengen de dringende noodzaak om Hamas te vernietigen overruled.
Voor meer zie Israel Today - NL

Nieuwe opiniepeiling onthult dat de meeste Palestijnen de massamoord op Israëliërs van 7 oktober steunen. Een nieuwe opiniepeiling van Arab World for Research and Development (AWRAD), een onderzoeks- en adviesbureau uit Ramallah, laat een verontrustend beeld zien. De overgrote meerderheid van de Palestijnen geeft de voorkeur aan geweld en wijst elke toekomstige coëxistentie met Israël af, inclusief een tweestatenoplossing.
Voor meer zie Israel365 News

President Biden neemt het 'slippertje' terug waarin hij de beweringen van het door Hamas geleide Gazaanse ministerie in twijfel trok dat er 14.000 doden zouden zijn gevallen in de huidige oorlog. President Joe Biden verontschuldigde zich onlangs tegenover een groep Amerikaanse moslimleiders voor zijn "verspreking" tijdens een persconferentie op 25 oktober waarin hij het aantal slachtoffers van Gaza in twijfel trok, meldde The Washington Post maandag.
Voor meer zie World Israel News

Een bron binnen de Israëlische regering vertelde Breitbart News op dinsdag dat de druk van de Amerikaanse president Joe Biden ertoe zou leiden dat Hamas de oorlog intact zou overleven, in plaats van Israël toe te staan Hamas te vernietigen of zijn militaire en bestuurlijke capaciteiten te verwijderen.
Voor meer zie Breitbar

Sauls misplaatste genade. Laat in een koude winternacht in januari 1948 gingen vijfendertig Palmach soldaten op weg, heimelijk militaire en medische voorraden op hun rug dragend naar de belegerde gemeenschap van Gush Etzion. De dageraad brak aan voordat ze hun bestemming bereikten en het konvooi werd opgemerkt door een oudere Arabier.
Verder lezen - NL

De publieke omroep Kan onthulde een e-mailketen waarin de Israëlische contraspionageofficier waarschuwt voor een Hamas 'bloedbad dat is ontworpen om een oorlog te beginnen.' De Israëlische militaire eenheid 8200 was in de ochtend van 7 oktober inactief in de buurt van de grens met Gaza als gevolg van een twee jaar oude beslissing om de operaties 's nachts en in het weekend te verminderen, waardoor het leger verstoken bleef van een kritieke informatiebron die 3.000 terroristen in staat stelde om de grens te bestormen, beweerde een Israëlisch nieuwsbericht op maandag.
Voor meer zie World Israel News

"Toekomstige dystopische metropool van Schwab gepland in Nederland." Klaus Schwab's World Economic Forum vernietigt de soevereiniteit van Nederland, terwijl "Schwab City" of Tristate City wordt gebouwd om te dienen als knooppunt voor de agenda van de Grote Reset van de Nieuwe Wereldorde.
Verder lezen - NL

Vanuit Shomron. Shalom, Gisteravond laat leerden we nog dat hamasleider Jachja Sinwar, de man met de zware boze wenkbrauwen, in de eerste week van de ontvoering uit Qatar is gekomen om een aantal gegijzelden te bezoeken (dachten ze dat ze alles al gehad hadden....(!). In vloeiend Hebreeuws zei hij dat ze niet bang hoefden te zijn, dat hen niets zou worden aangedaan.
Verder lezen - NL

()  9-jarige gijzelaar bevrijd waarvan eerder gevreesd werd dat ze dood was, lijkt mager en bleek, spreekt alleen nog maar fluisterend. Toen haar vader vroeg hoe lang ze dacht dat ze in gevangenschap was geweest, antwoordde Emily: 'Een jaar.'
Voor meer zie World Israel News

Bestuursvoorzitter van Egyptisch staatsblad Al-Ahram: De VS is 'de grootste vijand van de Arabische wereld;' 'het is meer nazi dan Hitler;' Arabieren moeten hun banden met de VS verbreken. Salama drong er bij de Arabieren op aan om zich te realiseren dat de VS hun grootste vijand is, nog gevaarlijker dan Israël, en om te overwegen hun banden met de VS te verbreken om druk uit te oefenen om hun gedrag te veranderen.
Voor meer zie Memri

Na de inbeslagname van het schip op 19 november door de Jemenitische Ansar Allah (Houthi's) dreigen ze nu de scheepvaartroute Rode Zee te blokkeren in geval van militaire actie.
Voor meer zie Memri

Israël moet onthouden dat Amerika in 80 jaar geen enkele serieuze oorlog heeft gewonnen. Het is slecht om het leven van onze jongens op te offeren aan een nepmoraal die niet bestaat, een "wereldmoraal" die noch wereldomvattend noch moreel is.
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

Waarom de Arabieren de Palestijnen 'verraden.' De door Iran gesteunde terreurgroep Hamas en zijn aanhangers zijn opnieuw teleurgesteld dat de Arabische landen de Palestijnen in de Gazastrook niet te hulp zijn geschoten tijdens de huidige oorlog die uitbrak na de massamoord op Israëli's door Hamas op 7 oktober.
Verder lezen - NL

Het Gazaanse terreuroffensief - 17-26 november 2023. "We kunnen niet altijd voorkomen dat arbeiders in een boomgaard of slapende gezinnen worden vermoord, maar we kunnen wel een hoge prijs vragen voor ons bloed. Een prijs die te hoog is voor de Arabische nederzetting, het Arabische leger en de Arabische regering om te betalen.
Verder lezen - NL

Qatar probeert een deal te sluiten voor alle Israëlische gevangenen in Gaza nu er 10 klaar staan voor vrijlating. De kwestie staat onder grote druk omdat die bestaande deal donderdagochtend afloopt met een hervatting van de oorlog.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Elke deal die leidt tot einde van de oorlog is nepnieuws.' Kabinetssecretaris Yossi Fuchs ontkent berichten dat de oorlog zal eindigen in ruil voor de terugkeer van alle gijzelaars. 'Nepnieuws.'
Voor meer zie Arutz 7

Vrijgelaten gijzelaar: 'Ik vroeg Sinwar waarom hij zich niet schaamde. Hij gaf geen antwoord.' Yocheved Lifshitz, die vorige maand uit gevangenschap werd bevrijd, herinnert zich de ontmoeting met Hamasleider Yahya Sinwar. "Sinwar was drie of vier dagen nadat we aankwamen bij ons," herinnerde Lifshitz zich in een interview met de Davar website.
Voor meer zie Arutz 7

De terreurorganisatie Hamas heeft de bemiddelaars die de eerste "hudna" (tijdelijk staakt-het-vuren) overeenkomst tot stand brachten formeel laten weten dat ze het proces met nog eens vier dagen wil voortzetten, meldde het persagentschap AFP woensdagochtend.
Voor meer zie The Jewish Press

Top Bijbelprofetieën in 2023 - Verlangen naar de man die vrede en stabiliteit zal garanderen. Als elk jaar ten einde loopt, vind ik het goed om te kijken hoe Bijbelprofetieën in de loop van het jaar in vervulling zijn gegaan, of elementen ervan een vervulling hebben. Ik heb altijd te veel opties om uit te kiezen - en misschien is dat wel een goed dilemma. We zijn aan het aftellen naar het einde van het kerkelijk tijdperk.
Verder lezen - NL

Onderzoeksresultaten achter baanbrekend nieuw boek "Before Genesis" vertellen hun eigen verhaal DEEL 20: Mysteries van Gobekli Tepe. Misschien is een van de meest besproken locaties op aarde tegenwoordig wel de Gobekli Tepe structuren in Turkije, net ten noorden van de grens met Syrië.
Verder lezen - NL


Dinsdag 28 November

()  Vrouwen die ontvoerd werden op Israëlisch grondgebied en gegijzeld werden door Hamas in Gaza werden in kooien vastgehouden, volgens een bericht van Israëlische media, die een verklaring citeren van een lid van het Hostages and Missing Families Forum. ...Hamasleider Yahya Sinwar, de man achter de planning van het bloedbad van 7 oktober, sprak met Israëlische gijzelaars terwijl ze werden vastgehouden in Gaza, vertelde een Israëlische die deze week werd vrijgelaten uit gevangenschap aan haar familie, meldden Israëlische media op maandagavond.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hamas-leider Khaled Mash'al in het buitenland: Onze tunnels en wapens zijn nog intact; we kunnen manoeuvreren en raketten afvuren; we volgen het voorbeeld van de Profeet, die de verovering van Byzantium predikte zelfs toen hij belegerd werd in Medina; ik adviseer Westerse leiders om na te denken over de fase na Israël, niet na Hamas.
Voor meer zie Memri

Midden-Oostendeskundige: Hamas gebruikt Gaza als uitvalsbasis voor oorlog tegen christelijke wereld. Libanees-christelijke expert op het gebied van Arabische zaken verklaarde onlangs dat de overname van Gaza de eerste stap was in het plan van Hamas om oorlog te voeren tegen de christenen in de VS.
Voor meer zie Israel365 News

Vanuit Shomron dag 52. Vandaag zouden er aanvankelijk dertien gegijzelden vrijkomen, maar hamas wil er maar elf vrijgeven. Daarvan 9 kinderen en twee moeders, maar waar zijn de andere moeders? Het liep weer flink uit met de overdracht: hamas kon de elfde gegijzelde niet vinden(!), net als een bank die het geld niet kan vinden.
Verder lezen - NL

Devotionals. Door de hele moderne geschiedenis van Israël heen - de hand van God in het redden van het overblijfsel uit de gaskamers en de vernietigingskampen in Europa; de hand van God in het terugbrengen naar een land dat ooit een dorre woestenij was en nu een van de vruchtbaarste gronden ter wereld is;
Verder lezen - NL

Netanyahu had gelijk om Elon Musk uit te nodigen in Israël, en Musk had gelijk om te komen. Bibi, Ben Shapiro en andere conservatieve Joden verdedigen Musk tegen venijnige aanvallen van progressieve linkse mensen. ...Netanyahu nam Musk mee op een tour langs Israëlische gemeenschappen aan de grens met Gaza die op 7 oktober door Hamas werden verwoest en nog steeds bijna dagelijks worden aangevallen met raketten van Hamas.
Voor meer zie All Israel News

Na Biden's terugtrekking bouwde Al Qaeda een pad van Afghanistan naar Europa. Afghaanse vuurgevechten vinden nu plaats aan de grens van de EU. Na de terugtrekking van Biden eindigden de gevechten in Afghanistan en trokken ze Europa binnen.
Verder lezen - NL

BBC heeft geen spijt over onjuiste berichtgeving over Gaza. BBC-hoofdredacteur Jeremy Bowen geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in de berichtgeving over Gaza waarin Israël de schuld kreeg, maar zegt dat hij “geen spijt” heeft.
Voor meer zie Israel Today - NL

Op 22 november 2023 kondigde Hamas aan dat vier van zijn handlangers waren gedood in Zuid-Libanon tijdens een Israëlische luchtaanval. Twee van hen hadden de Turkse nationaliteit: Yakup Erdal en Seyfullah Bilal Öztürk, terwijl de andere twee Libanezen waren: Ahmad Oudh en Khaled Minawi. Volgens berichten in Arabische en Turkse media werden de vier gedood samen met Khalil Hamad Kharaz Abu Khaled, commandant van de Libanese tak van de militaire vleugel van Hamas, de Izz Al-Din Al-Qassam Brigades, die verantwoordelijk was voor de raketteneenheid van de Brigades in Zuid-Libanon. De kennelijke nabijheid van de Turkse agenten bij Abu Khaled suggereert dat ze belangrijke agenten waren van de militaire vleugel van Hamas in Libanon.
Voor meer zie Memri

Iraanse minister van Cultureel Erfgoed en gepensioneerd IRGC-generaal Ezzatollah Zarghami: Iran voorzag Hamas en Hezbollah van raketten; ik reisde naar de tunnels in Gaza om ze te leren hoe ze de raketten moesten gebruiken.
Voor meer zie Memri

()  Er zijn berichten dat Hamas de jongste gijzelaars, waaronder de 10 maanden oude baby Kfir Bibas en zijn broertje de 4 jaar oude Ariel Bibas, heeft verhandeld aan andere terroristische groeperingen in Gaza. De familie Bibas wordt vermoedelijk vastgehouden door de terreurgroep PFLP in Rafah, in het zuiden van Gaza, waar de IDF nog op volle kracht moet beginnen te opereren.
Voor meer zie The Jewish Press

Mossad chef David Barnea landde dinsdag in Qatar, waar hij naar verwachting het hoofd van de CIA William Burns, de emir van Qatar sjeik Tamim bin Hamad Al Thani en de Qatarese premier Mohammed bin Abdulrahman Al Thani zal ontmoeten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nobelprijswinnaar Yisrael Aumann: 'Mediacampagne verhoogt de prijs van onze gijzelaars' Prof. Yisrael Aumann waarschuwt dat de gijzelingsdeal misschien te snel is gesloten en zegt dat de campagne zich moet richten op de internationale opinie. ...Israël heeft passende maatregelen genomen. Hamas moet worden weggevaagd," zei hij. "De mensen in Gaza zijn geen onschuldige omstanders, maar onderdeel van de omstandigheden die Hamas aan de macht hebben gebracht.
Voor meer zie Arutz 7

Liberman: Netanyahu verleent immuniteit aan Hamas-leiders. Avigdor Liberman hekelde premier Netanyahu voor het naar verluidt afwijzen van meerdere operaties om Hamas-leider Yahya Sinwar te vermoorden.
[ Mag niet van Biden. wj ]
Voor meer zie Arutz 7

Hoge Palestijnse functionaris zegt dat de dreigende vuurzee op Westelijke Jordaanoever 'gewelddadiger' zal zijn dan in Gaza. Jibril Rajoub vertelt aan Egyptische media dat 7 oktober bloedbad deel uitmaakt van 'verdedigingsoorlog' van Palestijnse volk tegen Israëlische agressie.
Voor meer zie Ynet

Biden is het grootste obstakel voor de Israëlische overwinning. Opiniepeilingen tonen aan dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen Israël steunt in deze oorlog en wil dat ze Hamas vernietigen; de overgrote meerderheid van de wetgevers van beide partijen deelt die mening.
Verder lezen - NL

'Ik ben te klein, neem me niet mee': De schrijnende verhalen van de 11 gijzelaars die maandag terugkeerden. Bij sommigen bleef hun vader achter in gevangenschap; anderen moeten zien te overleven zonder medicijnen tegen kanker. Hier zijn hun verhalen.
Voor meer zie Israelhayom -Vertaling - NL

Familie zegt dat ernstig zieke bevrijde gijzelaar 'verraden' werd door Rode Kruis. De kinderen van Elma Avraham, de 84-jarige bevrijde gijzelaar die nu in kritieke toestand verkeert, zeggen dat het Rode Kruis, dat de gevangenen medicijnen had moeten geven, hun moeder "in de steek heeft gelaten."
Voor meer zie World Israel News

Het Westen is gek geworden - en kwaadaardig. Wat is dit kwaadaardige zuur dat het Westerse humanisme aantast en waar komt het vandaan? Volgens de Franse filosoof Alain Finkielkraut, erfgenaam van de grote liberale denkers, van Raymond Aron tot Albert Camus, "We zijn afgegleden naar haat tegen onze wereld.
Verder lezen - NL

Het Verenigde Niets. Ik (Daymond Duck) heb de VN (Verenigde Naties) vaak het Verenigde Niets genoemd. Soms vond ik dat te hard en voelde ik me schuldig dat ik zo kritisch was. Maar als ik verschillende verhalen lees zoals vanmorgen, denk ik dat het waar is en terecht.
Verder lezen - NL


Maandag 27 November

()  De elitetroepen van de IDF doorbreken de belegering van het Shifa-ziekenhuis in Gaza. DE Shaldag unit besloot met opzet het Shifa-complex binnen te gaan door een muur op te blazen om potentiële Hamas-terroristen nog meer te verrassen. ..Verbaal en door real-time videobeelden te bekijken, kon men de Shaldag strijdkrachten zien bewegen van kamer naar kamer en van faciliteit naar faciliteit op zoek naar militaire items van Hamas.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gemengde gevoelens bij terugkeer van de eerste groep Israëlische gijzelaars uit Gaza. "Kinderen, hun moeders en andere vrouwen. Ieder van hen is een wereld op zich," zei premier Benjamin Netanyahu in een verklaring. "Maar ik benadruk aan u, de families, en aan u, burgers van Israël: We zijn vastbesloten om al onze gijzelaars terug te brengen."
Voor meer zie Israelhayom

In een klassiek geval van passieve agressie hebben verschillende Joodse advocaten een aanvraag ingediend om de genocidale, Jodenhatende zin "From the river to the sea, Palestine will be free" te verhandelen. Yirmi Knight, Esq., een advocaat uit de VS, heeft een officieel verzoek ingediend om de zin "Van de rivier tot aan de zee, Palestina zal vrij zijn" als handelsmerk te registreren. Knight vertelde Israel365 News dat zijn aanvraag nog steeds in behandeling is en dat het een jaar kan duren om deze te verwerken.
Voor meer zie Israel365 News

Een verslaggever van Sky News verraste de Israëlische regeringswoordvoerder Eylon Levy toen ze Israël beschuldigde van "racisme" tegen 150 gevangen Palestijnse gevangenen die op het punt staan te worden vrijgelaten in ruil voor 50 Israëlische gijzelaars die worden vastgehouden door de terreurorganisatie Hamas. De Sky News verslaggeefster beweerde dat zo'n scheve 3:1 Israël-Hamas gijzelingsdeal aangeeft dat Israël Palestijnse levens minder waardeert dan Israëlische levens.
Voor meer zie All Israel News

Vanuit Shomron. Shalom. De derde groep gegijzelden is inmiddels in Israel. Het zijn negen kinderen, vier vrouwen, één Russisch-Israelische man en drie Thaise werkers; dit zouden er eerst vier zijn. Het verandert voortdurend.
Verder lezen - NL

Hamas executeert drie Palestijnen op de West Bank op verdenking van spionage voor Israël. Later werd bevestigd dat hun executie was uitgevoerd door een vuurpeloton, volgens een document gepubliceerd door de militaire vleugel van Hamas op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voormalig grootmoefti van Egypte sjeik Dr. Ali Gomaa plaatste op 11 november 2023 een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij beweerde dat de vernietiging van Israël zal leiden tot de strijd van Gog en Magog. Hij zei dat met "goddelijke interventie" beschreven door de Profeet Mohammed, Jezus zal neerdalen en Gog en Magog zal doden, en de moslims zullen de Byzantijnen overwinnen.
Voor meer zie Memri

De wonderbaarlijke redding van Abigail Guedj. Ze ontvluchtte het feest, verstopte zich tussen lijken, werd ontvoerd in een kofferbak – en overleefde het. Abigail Guedj is 20 jaar oud en woont in Kochav Ya’akov in Binyamin. Ze emigreerde acht jaar geleden vanuit Frankrijk.
Voor meer zie Israel Today - NL

Eerste vrijlating gijzelaar levert nieuw bewijs dat Hamas moet worden vernietigd. De eerste vrijlating van een gijzelaar door Hamas heeft een aantal veelzeggende feiten over de terroristen bevestigd: 1) Het zijn meedogenloze leugenaars; 2) ze maken iedereen tot slachtoffer die ze maar kunnen krijgen en 3) ze denken dat ze Amerika kunnen overhalen om met Israël te breken.
Voor meer zie NYPost - Vertaling - NL

Israël herziet lijst gijzelaars; Hamas stelt naar verluidt ook voorwaarden overeenkomst ter discussie. Nu een wapenstilstand tussen Israël en Hamas zijn vierde en laatste dag ingaat, waardoor Israëlische kinderen en vrouwen die door de terroristische organisatie gegijzeld worden, kunnen worden vrijgelaten in ruil voor Palestijnse gevangenen en waardoor noodhulp Gaza kan binnenkomen, zijn er gesprekken voor een verlenging.
Voor meer zie Iisraelhayom

()  Hamas beschuldigd van schenden wapenstilstand door het van scheiden moeder en kind. De moeder van de twaalfjarige Hila Rotem Shoshani, Raya, behoorde niet tot de 13 Israëlische gijzelaars die zaterdag werden vrijgelaten.
Voor meer zie JNS

Verleden week woensdag ontmoette de paus de families van gijzelaars die door Hamas waren meegenomen. Hij had ook een ontmoeting met Palestijnen van wie familieleden in Israëlische gevangenissen zaten of zich in Gaza bevonden. Er waren geen vertegenwoordigers van de media aanwezig bij de ontmoetingen, maar leden van de Palestijnse delegatie vertelden de media dat de paus de acties van Israël had beschreven als "genocide."
Voor meer zie Israel365 News

Leugens over het land. In het hele Midden-Oosten wordt kinderen geleerd om de stichting van Israël op 15 mei 1948 "de Nakba" of ramp te noemen. Hun leraren schilderen Joden af als gewelddadige overweldigers van het land. Vandaag de dag gebruiken onderwijzers in de Verenigde Staten en andere westerse landen dezelfde leugens tegen onze kinderen. De leugens die haat opwekken in het Midden-Oosten genereren nu dezelfde soort haat hier.
Verder lezen - NL

Gebed voor de Vrijlating van de Gijzelaars. Iedereen in Israël heeft een gebroken hart over de benarde situatie van de gijzelaars. De situatie ziet er verschrikkelijk uit. Het schijnt onmogelijk. We hebben een bovennatuurlijke interventie nodig van God!
Voor meer zie Tikkung

Artsen voor Mensenrechten-Israël: Seksueel geweld door Hamas moet worden onderzocht als misdaden tegen de menselijkheid. "Seksueel geweld werd gebruikt als oorlogswapen; de objectivering van zowel levende als overleden slachtoffers is een gruwelijke en schaamteloze schending van de menselijke waardigheid."
Voor meer zie Imra

Als onderdeel van de deal belooft Netanyahu af te zien van het aanvallen van Hamas-leiders in Qatar. Het rapport van Le Figaro komt een paar dagen nadat de Israëlische premier had gezworen de leiders van de terreurgroep te achtervolgen 'waar ze zich ook bevinden.'
Voor meer zie World Israel News

Israël 'bespreekt' de lijst van 11 gijzelaars die maandag worden vrijgelaten. Hamas wil een verlenging van het staakt-het-vuren nu de pauze in de gevechten in Gaza zijn vierde en laatste dag ingaat.
Voor meer zie JNS

Het is de kerk die wordt aangevallen: De vervolging van christenen. Seksueel misbruik en gedwongen bekering van christenen.
Verder lezen - NL

1.000 boten zouden vanuit Turkije naar Gaza varen in nieuwe 'Freedom Flotilla.' Herinnerend aan het beruchte Mavi Marmara protest in 2010, is het grote zeekonvooi van plan om in de internationale wateren bij Ashdod te blijven en de handelsroute over zee naar Israël te verstoren.
Voor meer zie The Times of Israel

Wees op uw hoede: De eindtijdkerk wordt overspoeld door apostasie. Er wordt tegenwoordig veel gesproken over hoe verenigd, triomfantelijk en glorieus de kerk zal zijn in de eindtijd, vlak voor de wederkomst van Jezus. Dit pollyanna beeld van de Kerk is zeker aantrekkelijk, maar het komt niet overeen met wat de Bijbel profeteert.
Verder lezen - NL

Onderzoeksresultaten achter baanbrekend nieuw boek "Before Genesis" vertellen hun eigen verhaal DEEL 19: Geogliefen van tiahuanaco. >David Flynn-auteur van de bestsellers Cydonia en Temple at the Center of Time, twee werken die een paar decennia geleden opzien baarden vanwege hun verbazingwekkende ontdekkingen met betrekking tot oude culturen, nam contact op met mijn co-auteur voor Before Genesis, Dr. Thomas Horn, en samen schreven ze op 24 februari 2008 een artikel genaamd "Discovery of Vast, Prehistoric Works Built by Giants? De Geogliefen van Tiahuanaco".
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina