Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 9 April - 27 Nissan

Vermelding bijsluiter vaccin: Dit geneesmiddel bevat genetisch gemodificeerde organismen en moet derhalve als gevaarlijk biologisch afval worden aangemerkt.

()  De regering-Biden heeft haar standpunt over Iran gewijzigd en aangekondigd dat zij bereid is in te gaan op Iraanse eisen om de sancties op te heffen voordat Iran zich weer houdt aan de nucleaire overeenkomst die moet voorkomen dat het schurkenregime kernwapens ontwikkelt. ..."We zijn bereid de stappen te nemen die nodig zijn om terug te keren naar naleving van het JCPOA, onder meer door het opheffen van sancties die niet in overeenstemming zijn met het JCPOA," zei woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie WIN

Landen kunnen hun burgers verplichten zich te laten inenten, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Bijvoorbeeld als zij tot de conclusie komen dat de volksgezondheid dat vraagt. ... Het hof schept ruimte voor een eventuele verplichte corona prik.
Voor meer zie Telegraaf.nl

MK Bezalel Smotrich, voorzitter van de partij "Religieus Zionisme", heeft een oplossing voorgesteld voor de politieke impasse die Israël ertoe zou kunnen brengen om een vijfde verkiezing te moeten houden: Premier Binyamin Netanyahu treedt af om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap en Likud-minister Yariv Levin wordt in zijn plaats tot premier benoemd.
Voor meer zie Israel National News

Johnson & Johnson-vaccinatiecentrum is gesloten na 11 reacties en 2 opgenomen in ziekenhuis. Een massavaccinatiecentrum in Colorado is gesloten en 600 mensen met een afspraak zijn afgezegd nadat 11 mensen reacties hadden gekregen, maar overheidsfunctionarissen zeggen dat de bijwerkingen "overeenkwamen met wat werd verwacht."
Voor meer zie Children's Health Defense

Mijn naam is Ilana. Ik ben 19 jaar oud en zal in juni Aliyah maken. Ik heb deze uiterst uitdagende beslissing om vele redenen genomen, maar ik zou graag één specifieke reden met jullie allen willen delen. Tijdens WO II, werd mijn grootmoeder naar het vernietigingskamp Birkenau in Polen gebracht toen ze 14 jaar oud was. Tijdens een opstand op een noodlottige nacht, wisten mijn grootmoeder en enkele andere gelukkigen te ontsnappen. Kort na hun triomfantelijke ontsnapping werden ze geconfronteerd met een nieuwe uitdaging: ze moesten zich verbergen voordat ze weer gepakt zouden worden. Een christelijke familie die een grot beheerde voor weglopers vond hen. De familie bracht zo vaak mogelijk voedsel naar mijn grootmoeder en vele andere hulpeloze personen.
Voor meer zie JOL

Generaal (Ret.) Ashraf Rifi, voormalig minister van Justitie van Libanon en voormalig directeur-generaal van de binnenlandse veiligheidstroepen, heeft gezegd dat de Hezbollah een bedreiging vormt voor Libanon en dat zij een vijand is van Libanon. Hij maakte deze opmerkingen in een interview met Al-Arabiya Network (Saudi-Arabië) dat werd uitgezonden op 5 april 2021. Rifi werkte verder uit dat Hezbollah een collaborateur is van Iran, dat hij "mini-nazi" noemde.
Voor meer zie Memri

Bijna twee jaar na een besluit van de Israëlische regering om een gemeenschap te noemen naar de voormalige president Donald Trump, heeft de nieuwe township eindelijk zijn eerste familie gekregen. Het echtpaar Daniel en Tzofit Bieber, samen met hun dochtertje Noam, hebben woensdagmorgen officieel hun intrek genomen in hun Trump Heights woning.
Voor meer zie WIN en zie ook - Israel Today - Holland

Die originele video met Klaus Schwab die het woord rapture gebruikt, is verwijderd door YouTube en brother Chooch, de man die het liet zien op zijn kanaal, is van YouTube verbannen voor een week. Ze willen echt niet dat we dit soort zaken weten. De Nederlandse versie is nog steeds online.

Israël zal over een maand weer volledig open zijn als er geen nieuwe plotselinge stijging van de besmetting is, terwijl het land zich inspant om het onderwijssysteem weer volledig operationeel te maken, zei coronavirus tsaar Nachman Ash donderdag.
Voor meer zie The Times of Israel

'Heksen hoeren' houden bijeenkomst in Jeruzalem: een directe profetie uit het boek Nahum 3:4. In de nasleep van de onbesliste verkiezingen protesteerden verschillende groepen voor de Knesset, waaronder een groep zelfbenoemde heksen wier magie gebaseerd leek op hun unieke vermogen om in het openbaar in hun ondergoed te verschijnen.
Voor meer zie Israël365

Een 5e dimensie van de aardkern net ontdekt: is het de 'hel' zoals beschreven door Jesaja? Een nieuw algoritme heeft wetenschappers in staat gesteld te verklaren dat de aarde onder onze voeten een vijfde laag heeft, waarmee zij dichter in de buurt komt van de orde die oorspronkelijk in de joodse mystiek werd beschreven. ..."We hebben bewijs gevonden dat kan wijzen op een verandering in de structuur van ijzer, wat suggereert dat er misschien twee afzonderlijke afkoelingsgebeurtenissen in de geschiedenis van de Aarde hebben plaatsgevonden," zei Joanne Stephenson in een verklaring.
Voor meer zie Israël365

()  Archeologen hebben donderdag de ontdekking geprezen van "de grootste" antieke stad die in Egypte is gevonden en die millennia lang onder zand begraven heeft gelegen. Volgens deskundigen is dit een van de belangrijkste vondsten sinds de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon.
Voor meer zie The Times of Israel

Waarom Arabische Knessetleden de staat haten. Op dinsdag werd Israëls 24e Knesset beëdigd. Hen werd gevraagd zich te verbinden om "...trouw te zijn aan de Staat Israël en met toewijding [hun] zaak in de Knesset te vervullen." De meerderheid van hen antwoordde "Ik beloof", maar vier Arabieren en een Joodse communist deden dat niet.
Verder lezen - NL

De juridisch adviseur van de Knesset zei donderdag dat leden van de alliantie van de Gezamenlijke Lijst met een Arabische meerderheid die de formulering van hun verbintenis tijdens de beëdigingsceremonie van het nieuwe parlement hebben gewijzigd, een aantal van hun rechten als MK's zal worden ontzegd totdat zij de juiste verklaring afleggen.
Voor meer zie The Times of Israel

Republikeinen in het Congres van de VS hebben de 75 miljoen dollar van de onlangs hervatte Amerikaanse hulp aan de Palestijnen tegengehouden, zo hebben twee bronnen in Washington donderdag bevestigd. Op 26 maart stuurde het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) het Congres een "program narrative" van ongeveer 75 miljoen dollar in Economic Support Funds (ESF) voor programma's op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza welke 15 dagen na ontvangst van de kennisgeving van start zouden gaan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yamina-leider Naftali Bennett heeft naar verluidt aan premier Benjamin Netanyahu tijdens hun ontmoeting op donderdagavond onthuld dat hij bereid zou zijn zijn campagnebelofte om niet in een regering te zitten die door de Ra'am (Verenigde Arabische Lijst) wordt gesteund, te willen opgeven om een vijfde verkiezing te voorkomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Terwijl de wereldmachten hun inspanningen opvoeren om terug te keren naar een nucleaire overeenkomst met Iran, test de Islamitische Republiek in strijd met de overeenkomst al maandenlang de ballistische raketten die geschikt zijn voor kernwapens, zo onthulde Israël deze week.
Voor meer zie Israel National News

Iran zal reageren op de recente aanval op haar schip in de Rode Zee zodra het de bron van de aanval ontdekt, vertelde de woordvoerder van de Iraanse strijdkrachten Maj. Gen. Abu Al-Fadel Shkarji donderdag aan het Russische persbureau Sputnik. "Als we de bron van de aanval op het schip achterhalen, zullen we zeker reageren, we zullen nooit zwijgen. Hoe dan ook, het schip was het doelwit, en nu kunnen er verschillende dingen met het schip gebeurd zijn. Maar we kunnen pas een beslissing nemen over wat we gaan doen nadat ons onderzoek met de grootst mogelijke nauwkeurigheid is afgerond", aldus de woordvoerder.
Voor meer zie Israel National News

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid overweegt vergunningen af te geven aan toeristen om Israël binnen te komen, meldde Reshet Bet radio op vrijdag. Het ministerie zegt dat inreisvergunningen waarschijnlijk in eerste instantie zullen worden gegeven aan georganiseerde groepen toeristen, in het bijzonder het Birthright-project.
Voor meer zie JewishPress

Chinese ambtenaren ontwijken het Covid-vaccin. Terwijl het Chinese regime zich inspant om tientallen miljoenen mensen te vaccineren door middel van dwangmaatregelen en propaganda, ontwijken vele Chinese ambtenaren stilletjes het covid-vaccin. Temidden van Pekings agressieve inentingscampagne hebben tientallen ambtenaren uit delen van Liaoning, China, verschillende gezondheidsredenen aangevoerd om het COVID-19 vaccin niet te nemen, zo blijkt uit interne documenten, gedateerd eind maart van 2021, verkregen door The Epoch Times.
Voor meer zie Steve Rotter

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 9 april 2021.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

13 redenen waarom we in het laatste uur van de menselijke geschiedenis leven, deel 2. Omdat veel gelovigen het idee verwerpen dat we in de laatste dagen leven voordat de gebeurtenissen van de zevenjarige verdrukking over de aarde komen, slagen ze er niet in te identificeren wat deze tijd radicaal anders maakt dan enige voorgaande periode in de geschiedenis.
Verder lezen - NL

TOP GEHEIM - Deel 26: Mysteries, Bergen, en Poorten (Patronen, Portalen, en 3, 6, 9 - Deel 2). Bergen, en in het bijzonder vulkanen, worden al lang geassocieerd met portalen. De Cascade Range [Bijgelovige Bergen], behandeld in een ander deel van deze serie, zijn slechts één voorbeeld. De Cascade Range in het westen van de Verenigde Staten is een andere.
Verder lezen - NL


Donderdag 8 April - 26 Nissan

Citaat: Als de leugen regeert hebben kennelijk niet genoeg mensen gestemd op de waarheid.

()  De Palestijnse Autoriteit heeft van het paasreces gebruik gemaakt om op grote schaal illegaal te bouwen, onder meer op plaatsen waartegen reeds een gerechtelijk bouwverbod was uitgevaardigd. In het bliksemsnel bouwen op een aantal strategisch gelegen plaatsen in gebied C, het deel van Judea en Samaria wat volledig onder Israëlische jurisdictie valt.
Voor meer zie JewishPress

COVID-infectiecijfer daalt in Israël tot laagste niveau sinds mei 2020, 0,5% van de COVID-tests is positief, aangezien het aantal coronaviruspatiënten blijft dalen, waaronder 309 in ernstige toestand.
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnse politicus en voormalig ambassadeur van Palestina bij de Verenigde Naties Nasser Al-Qidwa zei dat Iran niet de grootste bedreiging voor de Palestijnen is, maar Israël wel. Hij zei dat elk meningsverschil met Iran moet worden opgelost door middel van dialoog. Al-Qidwa maakte deze opmerkingen in een interview dat werd uitgezonden op Mayadeen TV (Libanon) op 4 april 2021. Al-Qidwa is de neef van Yasser Arafat.
Voor meer zie Memri

Holocaust Gedenkdag Yom HaShoa. Het jaarlijkse evenement wordt geopend met een ceremonie bij de Yad Vashem Holocaust Memorial. Zes overlevenden van de Holocaust zullen zes fakkels ontsteken die de zes miljoen vermoorde Joden vertegenwoordigen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Salafi-Jihadi-ideoloog Abu Qatadah Al-Filastini: Hitlers opvattingen over Joden klopten, wat de Holocaust gerechtvaardigd. De in Jordanië woonachtige salafi-jihadi ideoloog 'Umar Mahmoud 'Uthman, bekend onder de naam Abu Qatadah Al-Filastini, is van grote invloed op de salafi-jihadi's wereldwijd, met name op de aanhangers van Al Qaida en Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS). Abu Qatadah werd in 1960 geboren in de Palestijnse stad Bethlehem, die destijds door Jordanië werd gecontroleerd, waardoor hij een Jordaans staatsburger was.
[ Dit geeft aan waar de islam voor staat. wj ]
Voor meer zie Memri

CNN geeft toe dat een misdaadgolf, die in 2020 duidelijk was en in 2021 doorgaat, plaats heeft in de door Democraten bestuurde steden als Chicago, Los Angeles, New York City, en andere. Chicago "moordzaken zijn 33 procent gestegen in de eerste drie maanden van het jaar in vergelijking met 2020." Moorden in NYC zijn "met bijna 14 procent gestegen tot 28 maart" van dit jaar en moorden in L.A. stegen met bijna 36 procent tot 30 maart 2021.
Voor meer zie Breitbart

EU-regelgevers vinden "mogelijk verband" tussen bloedstolsels en AstraZeneca-vaccin, maar beweren dat de "voordelen nog steeds groter zijn dan de risico's." Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft geen aanbeveling gegeven om het gebruik van het vaccin te beperken op basis van leeftijd, maar heeft wel gezegd dat gevallen van bloedstolsels na vaccinatie "moeten worden vermeld" als een mogelijke bijwerking.
Voor meer zie Children's Health Defense

Geest van waanzin: Joodse 2-jarige van vlucht geschrapt na afzetten masker. "De vlucht was vertraagd vanwege problemen met de naleving van de federale masker regelgeving," aldus Spirit Airlines.
Voor meer zie WIN

Uit gegevens van Michigan blijkt dat 246 inwoners meer dan twee weken nadat zij volledig waren ingeënt tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt, positief hebben gereageerd op de test. De mogelijke zogenaamde doorbraakgevallen van het vaccin werden geregistreerd tussen 1 januari en 31 maart.
Voor meer zie Epochtimes

Reactie op T.W.Tramm artikel. Arno Lamm heeft een reactie geschreven naar T.W.Tramm waarin hij het niet eens is met zijn bevindingen. Stelt daarin dat de gerst oogst bepalend is voor het begin van het jaar.
Verder lezen - NL

In het tweede geval van het voorbije weekend is op video te zien hoe gezondheidsautoriteiten uit een gebouw worden gezet na luid geschreeuw van mensen die bezwaar maken tegen hun aanwezigheid. De laatste confrontatie vond plaats in het Corduroy restaurant in Vancouver, Brits Columbia, dat naar verluidt in strijd handelde met de huidige COVID-19 veiligheidsrichtlijnen wat dineren binnenshuis verbieden in de Canadese provincie.
Voor meer zie JNS

()  De in Israël gemaakte "CityHawk" kan worden gebruikt voor reddingsmissies, militaire toepassingen, en zelfs voor dagelijks woon-werkverkeer! Urban Aeronautics is een Israëlisch bedrijf dat een vliegende auto ontwikkelt genaamd de "CityHawk," die gebruik maakt van een "intern propellersysteem genaamd Fancraft (genoemd naar de grote ventilatoren aan de voor- en achterkant van het vliegtuig) dat veiliger is voor voorbijgangers en veel minder ruimte inneemt," meldde Israel21c.
Voor meer zie United with Israel

Leden van Alberta Health Services waren woensdagochtend ter plaatse bij de GraceLife Church ten westen van Edmonton om de faciliteit "fysiek af te sluiten" als tijdelijke hekken rondom het gebouw werden geplaatst. De kerk houdt routinematig diensten die in strijd zijn met de COVID-19 beperkingen, waarvan de pastor in de gevangenis heeft gezeten.
[ De tijd van de Hagenpreek komt er weer aan. wj ]
Voor meer zie Globalnews

De test-samenleving, het moderne paard van Troje. Met een negatief sneltestbewijs op zak kunnen Nederlanders nog deze maand naar dierentuinen, pretparken, musea, theaters of de Keukenhof, zo meldt het AD. Een ontwikkeling waar door velen positief op gereageerd wordt. Het grootste deel van het MKB ligt immers al een jaar plat en de mens wil ook weer leuke dingen doen. Daarbij is een test afnemen onschuldig toch? En we moeten toch iets, willen we de samenleving weer laten draaien? Veelgehoorde argumenten die logisch klinken als je niet verder kijkt dan wat de traditionele media je laten zien. Maar wat is de consequentie van het meewerken aan deze testsamenleving? En stopt het bij een testsamenleving of zit er meer achter?
Voor meer zie Jorn Luka - NL

In het wetsvoorstel over testbewijzen zit een vaccinatieplicht verborgen. Het wetsvoorstel tijdelijke testbewijzen bevat te veel losse eindjes. Daarin liggen macht voor de minister en een indirecte vaccinatieplicht verborgen, oordeelt Manon Julicher, universitair docent staats- en bestuursrecht in Utrecht.
Voor meer zie Trouw - NL

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde woensdag dat Israël niet gebonden zal zijn aan een nieuw leven ingeblazen nucleaire deal tussen de wereldmachten en Iran, verklarend dat de Joodse staat alleen verplicht is om zich te verdedigen tegen degenen die proberen om het te vernietigen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Na vier onbesliste verkiezingen met Likud-leider Benjamin Netanyahu, hebben de ultraorthodoxe bondgenoten van de zittende premier hem verteld dat ze hem niet zullen volgen naar een nieuwe stemronde, meldde de Israëlische televisie woensdag.
Voor meer zie The Times of Israel

De leider van New Hope, Gideon Sa'ar, heeft donderdag een aanbod van het politieke blok van premier Benjamin Netanyahu afgeslagen om Netanyahu in staat te stellen een tijdelijke regering te vormen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

4 Syrische soldaten zijn gewond geraakt bij vermeende Israëlische luchtaanvallen op Damascus. Een grote explosie werd gehoord in de buurt van de grens tussen Israël en Libanon tijdens de aanvallen nadat een Syrische luchtverdedigingsraket was afgevuurd op een Israëlisch vliegtuig.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Moet Israël zich schrap zetten voor een mogelijke aanval van Iraanse bodem? De Iraniërs kunnen raketten lanceren of, wat realistischer is, bewapende drones inzetten met een bereik van 2000 kilometer. Deze drones vliegen langzaam, dicht bij de grond, en zijn voor de luchtmacht bijzonder moeilijk op te sporen en te onderscheppen. Als reactie op hun recente uitwisseling van aanslagen op volle zee, die dinsdag een hoogtepunt bereikte met de aanval op een Iraans spionnenschip in de Rode Zee, zet Israël zich ook schrap voor een mogelijke aanval op doelen in Israël vanaf Iraans grondgebied.
Voor meer zie Israelhayom

De bewoners van dorpen langs een kritieke Syrische grens werden ooit gedwongen hun huizen te ontvluchten als gevolg van de terreur van ISIS, maar degenen die besloten terug te keren, worden nu geconfronteerd met een nieuwe vijand: het door Turkije gesteunde Vrije Syrische Leger.
Voor meer zie Al Arabiya

13 redenen waarom we in het laatste uur van de menselijke geschiedenis leven, deel 1. De meeste christenen geloven niet dat wij in de laatste ogenblikken van de menselijke geschiedenis leven voordat de gebeurtenissen van de verdrukking over de aarde komen.
Verder lezen - NL


Woensdag 7 April - 25 Nissan

Citaat: Dezelfde mensen die geloven dat de Aarde overbevolkt is, zeggen dat ze je leven willen redden met een zgn. vaccin!

() Een Israëlische hulporganisatie bracht de twee maanden oude baby Hena over uit Irak en bereikten Israël voor een levensreddende behandeling in het Sheba Ziekenhuis. Vrijwilligers van de hulporganisatie Shevet Achim waren een en al glimlach nadat ze een piepkleine baby van de minderheid Yazidi's van Irak naar Israël hadden gebracht voor een levensreddende behandeling in het Sheba Ziekenhuis in de buurt van Tel Aviv.
Voor meer zie WIN

Een hele duidelijke uitleg over The Big Reset. Deel deze overal als je vrijheid je lief is.
Voor meer zie YouTube

Br. Chooch denkt weer eens hardop over de eindtijd en laat ons uitspraken zien en horen van machtige mensen die lijken te wijzen naar het feit dat het einde echt zeer nabij is. Waarom gebruiken deze mensen deze woorden? Toeval of geeft de Here op deze manier hints aan Zijn kinderen? Wie oren heeft, hore! Vooral de manier waarop Schwab het woord Rapture (Opname) uitspreekt is merkwaardig. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Jemenieten op FBI-terreurlijst tegengehouden bij grens VS-Mexico. Beide mannen stonden op no-fly lijsten en "bekend als of werden redelijkerwijs verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten." Agenten van de U.S. Border Patrol hebben onlangs twee Jemenitische mannen gearresteerd die op de FBI terrorist watch list stonden en die probeerden illegaal de grens tussen de U.S.-Mexico over te steken, onthulden federale autoriteiten maandag.
Voor meer zie WIN

Iran heeft te kennen gegeven dat om de onderhandelingen met de VS over het herstel van het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) te hervatten, waarbij het noodzakelijk is dat de VS hun sancties opheffen. "Het opheffen van de Amerikaanse sancties is de eerste en meest noodzakelijke stap om het gezamenlijk alomvattend actieplan te herstellen. Iran is volledig bereid om zijn corrigerende maatregelen te stoppen en terug te keren naar de volledige uitvoering van het JCPOA zodra de sancties zijn opgeheven en geverifieerd," zei de Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi tijdens de JCPOA-bijeenkomst in Wenen.
Voor meer zie JOL

Bennett wilde blijkbaar meer rechtse macht in een coalitie om de macht te delen met de centrum- en linkse partijen. De Israëlische oppositieleider Yair Lapid zei maandag dat hij de rechtse Yemina-partijleider Naftali Bennett de optie bood om premier te worden in een coalitieregering waarbij Lapid na twee jaar met hem zou wisselen, maar Bennett accepteerde dat niet.
Voor meer zie WIN

Instabiliteit in buurland Jordanië is "slecht nieuws" voor Israël. Jordanië is de afgelopen jaren steeds meer onder druk komen te staan door de oorlogen in het aangrenzende Irak en Syrië, waardoor veel vluchtelingen zich opnieuw in Jordanië vestigden. Combineer een bevolking met uiteenlopende loyaliteiten met een slechte economische situatie, en het resultaat is onrust.
Voor meer zie JNS

Een tiener uit Texas bij wie enkele weken na zijn eerste dosis van het COVID-19-vaccin het Guillain-Barré-syndroom (GBS) werd vastgesteld, zei dat hij gelooft dat het vaccin de schuldige is, maar dokters zeiden dat het gewoon toeval kan zijn.
Voor meer zie Children's Health Defense

()  De Forbes-lijst van 2021 van 's werelds miljardairs en rijkste mensen, die dinsdag is gepubliceerd, toonde een ongekende stijging van de rijkdom onder mondiale tycoons tijdens de pandemie van het coronavirus, waarbij een Israëlisch-Amerikaanse vrouw Miriam Adelson die vorig jaar niet eens op de lijst stond, de rijkste nieuwe miljardair ter wereld is geworden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Arabieren waarschuwen de wereld dat Turkije en Iran terroristen financieren en bewapenen, dat zij een grote bedreiging vormen voor de veiligheid en stabiliteit in het Midden-Oosten, en dat zij zich blijven bemoeien met de interne aangelegenheden van Arabische landen.
Verder lezen - NL

Pesach was altijd een feestdag van verlossing, maar in het Israëlische politieke discours schittert het woord "verlossing" al tientallen jaren door afwezigheid. Rond de Seder-tafel moet het opnieuw worden gezegd: zonder een echte verbinding met het eeuwenoude streven naar de verlossing van Israël, zal de staat Israël niet kunnen bestaan. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Besa

Netanyahu ontmoet Bennett op donderdag en belooft om een einde te maken aan de 'verkiezingscyclus.' Officieel belast met de vorming van een regering, probeert de Likud-leider naar verluidt 'overlopers' aan te trekken en overweegt ook een coalitie van buitenaf zal worden gesteund door zowel Smotrich als Ra'am's Abbas.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse krant Press TV meldde dinsdag dat "de Russische regering en de Libanese verzetsbeweging Hezbollah naar verluidt de mogelijkheid overwegen om een vertegenwoordiging voor de Libanese volksorganisatie te openen in de hoofdstad Moskou, na ontmoetingen op hoog niveau tussen de twee partijen vorige maand."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël heeft de Verenigde Staten op de hoogte gebracht dat het de Saviz, een spionageschip onder Iraanse vlag, dinsdag in de Rode Zee heeft aangevallen, meldde het Saoedische nieuwsnetwerk Al Arabiya op woensdag, onder verwijzing naar een rapport in The New York Times. De aanval kwam naar verluidt als vergelding voor eerdere Iraanse aanvallen op Israëlische schepen, nu de maritieme schaduwoorlog tussen de Joodse staat en de Islamitische republiek langzaam aan het licht is gekomen.
Voor meer zie Israelhayom

Het vaccinpaspoortplan van de regering-Biden is slechts het piepkleine topje van een enorme privacyschending-ijsberg. Deze week een jaar geleden begon ik met de wereldwijde bewapening te boek te stellen van COVID-19 door de grote overheid en de grote bedrijven om de gezondheidsgegevens van onnoemelijk veel honderden miljoenen mensen te traceren en te volgen. Laten we eens terugblikken.
Verder lezen - NL

TOP GEHEIM - Deel 25: Patronen, Portalen, en 3, 6, 9 (Deel 1). Ik heb de Event Horizon gemaakt om de sterren te bereiken, maar ze is veel, veel verder gegaan dan dat. Ze heeft een gat in ons universum gemaakt, een poort naar een andere dimensie. Een dimensie van pure chaos. Puur... kwaad. Toen ze overstak, was ze gewoon een schip. Maar toen ze terug kwam... leefde ze! Kijk naar haar, Miller. Is ze niet prachtig? - Dr. Weir tegen Dr. Miller in de film Event Horizon
Verder lezen - NL


Dinsdag 6 April - 24 Nissan

()  Israël's 20-seconden Corona-test krijgt groen licht in Europa. De innovatieve, door Israël ontwikkelde coronavirustest kan de sleutel zijn om de wereld te helpen weer normaal te worden! Een Israëlisch bedrijf heeft goedkeuring gekregen van de Europese Unie om hun snelle coronavirustest uit te rollen, die resultaten oplevert in slechts 20 seconden!
Voor meer zie United with Israel

Een in Europa gevestigde Israëlische man heeft in het weekeinde contact opgenomen met de Jordaanse prins Hamzah bin Hussein en aangeboden de evacuatie van zijn familie uit Jordanië met een privé-jet te organiseren, aldus een bericht op zondag.
Voor meer zie The Times of Israel

Pastor JD gaat in op het probleem van hen die niet weten wie of wat te geloven met alle verschillende meningen.
Voor meer zie Rumble - NL

President Reuven Rivlin zei tegen de paus dat de pandemie van het coronavirus "ons besef heeft versterkt van het belang van samenwerking, van de waarden van broederschap, menselijkheid, wederzijds vertrouwen en hulp. "De Israëlische president Reuven Rivlin heeft vrijdag een brief gestuurd aan paus Franciscus I voor Pasen, waarin hij hem en christenen over de hele wereld groeten toewenst voor Pasen.
Voor meer zie WIN

Niet iedereen is blij met Netanyahu's flirt met de islamitische partij. Een kleine groep rechtse activisten demonstreerde zondag buiten de residentie van de president in Jeruzalem. Ze eisten dat hij geen coalitie toestaat die afhankelijk is van de steun van de islamitische partij Ra'am.
Voor meer zie Israel Today - NL

De Islamitische Beweging in Israël is een tak van de Moslim Broederschap, de ideologische broeikas die organisaties als Hamas, Al Qaida, ISIS en diverse andere soennitische jihadistische groeperingen heeft voortgebracht, die Israëls bestaansrecht afwijzen. Door de Islamitische Beweging een koosjer stempel van goedkeuring te geven, wordt Israël op
Verder lezen - NL

De Iraanse TV-presentator Arman Ghaffarian zei dat de Iraniërs hun hoop niet kunnen vestigen op het Amerikaanse coronavirusvaccin, omdat de VS een staat van dienst heeft wat betreft het verspreiden van ziekten door middel van experimenten over de hele wereld. Hij maakte deze opmerkingen in een show die werd uitgezonden op Ofogh TV (Iran) op 25 januari 2021.
Voor meer zie Memri

Vaccinatie paspoorten: De hoeksteen van een totalitaire staat en is China's Sociale Krediet Systeem naar Amerika brengen. Vaccinatiepaspoorten, zoals Joe Biden en Kamala Harris willen dat iedereen gedwongen wordt te dragen, zijn fundamenteel on-Amerikaans. Dit door gegevens gedreven autoritarisme zal, als het er komt, de laatste restjes van de rechtsstaat en de grondwet wegspoelen en de Amerikaanse manier van leven vernietigen.
Voor meer zie Frontpagemag

Duizend jaar geleden, toen geld muntstukken betekende, vond China het papiergeld uit. Nu vind de Chinese regering het digitale geld uit, in een nieuwe opvatting van geld die een pijler van de Amerikaanse macht aan het wankelen zou kunnen brengen. Het lijkt misschien alsof geld nu al virtueel is, omdat creditcards en betaalapps zoals Apple Pay in de VS en WeChat in China het gebruik van biljetten of munten overbodig maken. Maar dat zijn slechts manieren om geld elektronisch te verplaatsen. China verandert het wettige betaalmiddel zelf in een computercode.
Voor meer zie WSJ

De 85-jarige president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, is op maandag naar Duitsland gevlogen voor een medische behandeling, meldden Palestijnse media. Abbas heeft een lange geschiedenis van gezondheidsproblemen, variërend van hartproblemen tot een gevecht met prostaatkanker meer dan tien jaar geleden.
Voor meer zie Israelhayom

In een recent artikel in de New York Times publiceerden de geloofs- en godsdienstverslaggevers Elizabeth Dias en Ruth Graham een stuk met de titel: "Hoe de weigering van blanke evangelisten om te vaccineren de pandemie kan verlengen." Het artikel, dat uitsluitend gericht was op Kaukasiërs, werd op maandag gepubliceerd. De twee auteurs begonnen het artikel met het voorstellen van een vrouw genaamd Stephanie Nana, een evangelische christen uit Edmond, Oklahoma, die weigerde het coronavaccin te krijgen omdat het weefsel van geaborteerde cellen bevat. Het artikel ging verder met het noemen van andere voorbeelden van evangelischen die de vaccinatie weigerden om redenen die varieerden van een goddelijke boodschap tot het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Voor meer zie Israël365

De Senaat van Arkansas heeft gestemd voor een permanent verbod voor de gouverneur om ooit nog een maskermandaat op te leggen.
Voor meer zie WND

Peiling: Lapid stijgt, als Likud 1 zetel daalt wanneer Israël naar een 5e verkiezing gaat. Nieuwe opiniepeiling laat zien dat Yesh Atid terrein wint als geen enkele kandidaat een regering kan vormen, waardoor Israël gedwongen wordt tot een ongekende vijfde verkiezing. Het rechtse blok zou stijgen naar 60 zetels.
Voor meer zie Israel National News

Amerikanen, wakker worden! Wetteloze technocraten stelen onze democratie. In het voorwoord van "The Truth About COVID-19" door Dr. Joseph Mercola en Ronnie Cummins zegt CHD voorzitter RFK, Jr. dat de pandemie wordt gebruikt om rijkdom naar boven te verschuiven, burgerrechten af te schaffen en de democratie te vernietigen.
Verder lezen - NL

()  Een belangrijke getuige voor de aanklager in een corruptiezaak tegen premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdagochtend zijn getuigenis voortgezet, een dag nadat de bewijsfase van het proces in Jeruzalem was begonnen. Bij de opening van de zitting vertelde de openbaar aanklager Yehudit Tirosh aan de rechtbank dat Ilan Yeshua, de voormalige CEO van de Walla nieuwswebsite, in de nasleep van zijn getuigenis de dag ervoor "onaangename berichten" had ontvangen die hij als problematisch ervoer. Yeshua vertelde in detail hoe hij door zijn bazen en mensen dicht bij Netanyahu was geïnstrueerd om de site, de op één na grootste van Israël, in de richting van positieve berichtgeving over de premier en kritiek op zijn rivalen te sturen - en zei dat hij geloofde dat deze instructies deel uitmaakten van een quid pro quo deal tussen Netanyahu en de eigenaren van de site.
[ Sinds wanneer is geloven, bewijs? wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Pfizer heeft de levering van coronavirusvaccins aan Israël stopgezet uit verontwaardiging over het feit dat het land geen betaling heeft overgemaakt voor de laatste 2,5 miljoen doses die het aan het land heeft geleverd, zo heeft The Jerusalem Post vernomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Aan de vooravond van de besprekingen om de Iran-deal nieuw leven in te blazen, waarschuwde premier Benjamin Netanyahu Teheran dat men "ernstig gevaar" liep als het Israël zou schaden, terwijl hij herinnerde aan de slag om Jaffa in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. "Zij die ons kwaad willen doen, brengen zichzelf in groot gevaar. Dat was zo in Jaffa in 1948 en dat is ook vandaag zo, met alle verschillen, ten aanzien van Iran en zijn proxies," zei Netanyahu.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Rivlin wijst Netanyahu officieel aan om volgende regering te vormen. Echter, kreeg hij de indruk, gebaseerd op overleg met vertegenwoordigers van de partijen, dat de beide kandidaten, ook Yair Lapid niet, een goede kans maakt om een regering te vormen", aldus president Reuven Rivlin.
Voor meer zie Israelhayom

Een deskundige waarschuwde maandag dat de Britse variant van het coronavirus zich zo anders gedraagt dan de oorspronkelijke stam, dat het moet worden beschouwd als "bijna een splinternieuw virus." Dr. Peter Hotez, decaan van de National School of Tropical Medicine aan het Baylor College of Medicine, gaf deze waarschuwing in een interview met CNN. "We moeten de B.1.1.7-variant beschouwen als bijna een gloednieuw virus," zei hij. "Het gedraagt zich anders dan alles wat we eerder hebben gezien, in termen van overdraagbaarheid, in termen van het treffen van jonge mensen, dus we moeten dit zeer serieus nemen."
Voor meer zie Israel National News

Jordaanse koning Abdullah knipt de vleugels af van een rivaal van de kroonprins. De Arabische lente heeft monarchieën op zijn plaats gehouden, maar de Arabische monarchen vrezen voor hun tronen en dynastieën. De Jordaanse koning heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de kroon naar zijn eigen zoon gaat en niet naar zijn populaire halfbroer Hamzah.
Voor meer zie Israel National News

Prins Hamza zegt dat hij onder huisarrest staat en ontkent een samenzwering. "Het heeft een punt bereikt waarop niemand meer kan spreken of zijn mening kan geven over wat dan ook zonder te worden gepest, gearresteerd, lastiggevallen en bedreigd," zei de voormalige Jordaanse kroonprins Hamza bin Hussein in een video die begin zondag 5 april werd vrijgegeven. Hij ontkende deel uit te maken van een samenzwering tegen zijn halfbroer, koning Abdullah, of enig wangedrag. De prins maakte melding van een bezoek van de militaire chef van het koninkrijk, die hem vertelde dat het hem verboden was "naar buiten te gaan, met mensen te communiceren... omdat er tijdens bezoeken die hij had afgelegd, kritiek was geuit op de regering en de koning." Hamza zei dat hij onder huisarrest was geplaatst "als onderdeel van het hardhandig optreden tegen critici."
Voor meer zie DEBKAfile

Sommige handontsmettingsmiddelen die zijn gemaakt om te voldoen aan de sterke stijging van de vraag in verband met de pandemie van het coronavirus bevatten hoge concentraties van een kankerverwekkende chemische stof die bekend staat als benzeen, zo blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de online apotheek, Valisure.
Voor meer zie NaturalNews

Verscheidene tientallen hoofden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Wereld Economisch Forum (WEF), en verschillende andere globalistische organen hebben verklaard dat de "Grote Reset" de instelling van een wereldwijd "pandemie"-verdrag moet omvatten om ervoor te zorgen dat alle mensen worden "gevaccineerd" in overeenstemming met de edicten van de regering. Mensen die daar niet in meegaan zijn een bedreiging voor de mensheid.
Voor meer zie NaturalNews


Maandag 5 April - 23 Nissan

Hebr.10:25; Laten wij de onderlinge bijeenkomst niet nalaten, zoals het bij sommigen de gewoonte is, maar elkaar aansporen, en dat zoveel te meer als u de grote dag ziet naderen. Wat een oproep aan de kerk die zich nu beperkt tot 30 mensen en als kerken die meer mensen toelaten verkettert worden door medechristenen.

()

Voel je je niet thuis? In 1936 schreef ene Albert Brumley een liedje met de titel: "Deze wereld is niet mijn thuis." Het refrein en elk couplet eindigt met de woorden: "Ik voel me niet meer thuis in deze wereld." Ik weet hoe hij zich voelde. Misschien jij ook wel. En dat is maar goed ook. Deze wereld is tijdelijk. Net als haar pleziertjes en pijntjes. Maar ons burgerschap is in de hemel. Onze vreugden in Christus zijn is eeuwig.
Verder lezen - NL

Had al een video geplaatst via Tekenen der tijden over de datum van Pesach, maar het is altijd moeilijk om de gegevens goed op een rij te krijgen in gesproken woord, daarom het geheel nog eens in een artikel van T.W.Tramm. Pesach, wanneer?
Verder lezen - NL

Canadese politie wilde een kerk sluiten wegens overtredingen, de pastor wijst ze de deur. Covid-beperkingen worden in Canada met ijzeren vuist gehandhaafd en er is geen toevluchtsoord om eraan te ontsnappen, blijkbaar zelfs niet in de kerk. Canadese gezondheidsinspecteurs gaan onder politiebegeleiding een Poolse kerk binnen. De pastoor merkt op dat ze geen huiszoekingsbevel hebben en beveelt hen te vertrekken.
Voor meer zie Israël365

Jordanië heeft een formele klacht ingediend bij het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken over het recordaantal bezoekers dat in de week van Pesach naar de Tempelberg is gegaan.
Voor meer zie Israël365

Korte artikelen van Franklin ter Horst. (1) Honderden artsen zijn het niet eens met het beleid van Hugo de Jonge. (2) Transcriptie Politieverhoor nummer 19 van de Buitenparlementaire Commissie. (3) Politieke leiders worden blindelings geloofd en gevolgd. (4) Baby’s worden als proefkonijnen gebruikt. (5)Coronavaccins veroorzaken bijzonder nare bijwerkingen en sterfgevallen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

2021 wordt recordjaar voor grote aardbevingen en vulkanen. Nou dit was een drukke week van krantenkoppen kijken. Er gebeuren zoveel dingen die duidelijk lijken te zijn wat de profetieën van de bijbel ons vertellen dat er zou gebeuren in de tijd van het einde. We hebben deze week twee andere blog artikelen geplaatst om samen te gaan met dit artikel, omdat er gewoon te veel was om in één artikel te vatten. Engelstalig.
Voor meer zie Signpost

Het Facebook-imperium? Hier is een recente kop om over na te denken van de Beltway-buzzy Axios: "Facebook's soevereine staat tegen de wereld." De soevereine staat van Facebook? Hebben we iets gemist? Hebben we het moment gemist dat Facebook een land werd en toetrad tot de Verenigde Naties? Axios overdreef natuurlijk; Facebook is geen soevereine staat (hoewel het wel van plan is een eigen munt uit te geven).
Voor meer zie Breitbart 

Staan we werkelijk aan de vooravond van een universele MERK, zoals een aantal profetie-watchers van vandaag waarschuwen? Video.
Voor meer zie SkyWatchTV

TOP GEHEIM - deel 24: Zoals boven, zo ook beneden. De cirkelvormige banen bij CERN creëren enorme hoeveelheden energie als de deeltjes botsen, en sommige onderzoekers vrezen dat deze energie, plus de torsievelden die ontstaan uit de elektromagnetische interacties - in combinatie met het begrip donkere materie, waarover wordt getheoretiseerd als een massief, onzichtbaar web dat het hele universum verbindt - samen de god-poort kunnen vormen die de sleutel wordt genoemd tot het openen van de Afgrond.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina