Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 5 Juni - 13 Sivan


Donderdag 4 Juni - 12 Sivan

()  Naarmate de COVID-19 epidemie in Israël vervaagt, wordt het duidelijk dat een radicale theorie die door een briljante wetenschapper op basis van wiskundige modellen werd voorgesteld, precies de effecten van de epidemie heeft voorspeld. Volgens zijn theorie waren lockdowns het resultaat van "massahysterie" en hebben ze geen positief effect op het verbeteren van de verspreiding van de ziekte. Hij stelde ook dat er geen reden is om te geloven dat de gevreesde tweede golf ooit zal verschijnen.
Voor meer zie Breaking Israel News

De moord op George Floyd heeft veel reacties uitgelokt in de Arabische pers, die zich concentreerde op het beschuldigen van de VS van racisme en discriminatie, zowel ten opzichte van haar eigen burgers als ten opzichte van andere landen. In reactie op dit discours publiceerde de Palestijnse journalist 'Abd Al-Ghani Salameh een artikel in het dagblad Al-Ayyam van de Palestijnse Autoriteit (PA) met de titel "What Racism Are You Talking About?". Daarin betoogde hij dat ook de Arabische samenlevingen al duizenden jaren doordrenkt zijn met racisme en discriminatie - tegen minderheden, vrouwen en in het bijzonder zwarten. Hij riep de Arabieren op om dit racisme te erkennen en aan de kaak te stellen alvorens het racisme van anderen te veroordelen.
Voor meer zie Memri

Instagram leek wel een zebra gisteren. Scherm na scherm ging op zwart, ter nagedachtenis van de brute moord op de zwarte George Floyd. Er is nog veel onbekend over het precieze hoe en waarom. Tegenstrijdige berichtgeving komt naar buiten. Er zijn aanwijzingen dat het hier gaat om een false flag, maar duidelijk is in elk geval dat deze kwestie misbruikt wordt door malafide miljardairs als George Soros, die groepen zoals Black Lives Matter en Antifa niet alleen financieel steunen, maar ook actief oproepen om te gaan rellen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat er al grote hopen stenen midden op de stoep waren gevonden in Minneapolis voordat de rellen uitbraken. Vooropgesteld is dat dit natuurlijk hartstikke triest is. Racisme is nooit goed te praten. In dit geval had het zelfs de dood tot gevolg.
Voor meer zie Unravelations

Traangas werd niet gebruikt om de protesteerders tegen Trump weg te jagen zegt de US Park Politie. Procureur-generaal William Barr gaf het bevel om de demonstranten te verwijderen; Kristin Fisher meldt zich vanuit het Witte Huis.
Voor meer zie YouTube

Borstvoeding op de Tempelberg - Provocatie? Politieagent spreekt een vrouw aan die haar kind de borst geeft terwijl ze zichzelf bedekt met een deken op de Tempelberg en verbood het. Het zijn niet de wetten van de vrije staat Israël, maar de islamitische Shari'a-wetten van de Jordaanse Waqf. Het is een overgave aan het terrorisme. Die absurditeit moet stoppen, zegt Tom Nissani, voorzitter van de studentenbeweging voor de Tempelberg.
Voor meer zie Israel National News

Globalisten zijn al jaren bezig met het uitrollen van de verplichte vaccin-"paspoorten" die u dwingen om alle verplichte vaccinshots te nemen of anders een toegang tot het openbaar vervoer, banen, scholen en zelfs openbare plaatsen zoals stemlokalen te verliezen.
Voor meer zie NaturalNews

Libanese journalist Dr. Hassan Hamade: De Rockefellers, Rothschilds, Morgans zijn het "Adderengebroed" dat achter het conflict in Amerika, ISIS, en mogelijk het Coronavirus zit; zij zijn de wereldwijde regering.
Voor meer zie Memri

Israëlische geur-test ruikt het Corona in 30 Seconden. Dit geavanceerde diagnostische hulpmiddel detecteert COVID-19 met behulp van geur. Een van de belangrijkste obstakels voor het heropenen van het internationale vliegverkeer is het ontbreken van een onmiddellijke coronavirustest, die op de grond kan worden ingezet en kan voorkomen dat geïnfecteerde personen het virus tijdens de vlucht verspreiden.
Voor meer zie WIN

De bijbelse profetie over de opkomst van de Antichrist heeft, net als alle andere profetieën, een boogvorm. Ik -Geoffrey Grider- ben hier om u te vertellen dat de boog is begonnen, hij is onderweg.
Voor meer zie Now The End Begins

Een prominente kolonistenleider vertelde The Times of Israel Wednesday dat hij en zijn collega's bereid zijn om het plan van premier Benjamin Netanyahu "op te blazen" om hun steden op de Westelijke Jordaanoever te annexeren - als de premier volhardt in het weigeren om een kaart te delen die een gezamenlijke Amerikaans-Israëlische commissie momenteel opstelt om de reikwijdte van de Israëlische soevereiniteit buiten de Groene Lijn af te bakenen.
Voor meer zie The Times of Israel

Waarom de Westerse media vooringenomen is tegen Israël. Veel buitenlandse journalisten lijken het conflict te zien in de trant van "good guys (Palestijnen) versus bad guys (Israël)". Ze worden elke ochtend wakker en zoeken naar een verhaal dat een slechte afspiegeling weergeeft van Israël. De buitenlandse correspondenten huren vervolgens Palestijnen in om hen te helpen bij het verspreiden van leugens over Israël.
Verder lezen - NL

()  Zo'n 150 Israëli's bezochten woensdagnachts het graf van Jozef, een heilige plaats in het gebied van de Westelijke Jordaanoever dat volledig onder Palestijns toezicht staat, ondanks het feit dat de Palestijnse Autoriteit vorige maand heeft verklaard dat zij een einde maakt aan alle veiligheidssamenwerking met Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse Minister van Defensie, Mark Esper, zei op woensdag dat hij geen steun geeft aan het inroepen van de wet en zo actief mee te werken in het beteugelen van de opstandelingen tijdens de burgerlijke onrust, ondanks de dreigementen van president Donald Trump als reactie van Amerika om de massaprotesten te militariseren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Palestijnen zeiden op woensdag dat ze de belastingen verwerpen die Israël namens hen int, een escalatie van maatregelen uit protest tegen het plan van Israël om delen van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. Deze belastingen beslaan de helft van het Palestijnse budget.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gantz annuleert Bennett's order om te voorkomen dat moordenaars van Joden worden betaald. Israël heeft minder dan een maand geleden het door IDF-centrale commandant Nadav Padan ondertekende bevel tegen de banken van de Palestijnse Autoriteit opgeschort, waardoor de salarissen van de moordenaars van de Joden en hun gezinnen weer worden betaald. Yamina viel de opdracht aan: "De Netanyahu-Gantz regering heeft vanmorgen weer een enorme steun gegeven aan de Palestijnse terreur.
Voor meer zie Israel National News

Het Apple bedrijf, met een aantal winkels die werden geplunderd als onderdeel van de laatste golf van rellen, heeft proximiteitssoftware in de gestolen apparaten geactiveerd om ze onbruikbaar te maken. Een plunderaar die zijn nieuwe apparaat aanzet, ziet de boodschap: "Dit apparaat is uitgeschakeld en wordt gevolgd. De lokale autoriteiten worden gewaarschuwd."
Voor meer zie Israel National News

Uit onderzoek van de denktank Israel Democracy Institute blijkt dat 25% van de Israëli's wil dat de regering de Israëlische wet toepast op de joodse nederzettingen en de Jordaanvallei, zelfs zonder de steun van de VS, en nog eens 25% zegt dat annexatie alleen met de steun van Washington moet worden nagestreefd.
Voor meer zie Israelhayom

Rouhani hield toezicht op de overdracht van zaken ter waarde 36,1 miljard dollar aan de stad Sulaymaniyah in Iraaks Koerdistan door middel van "smokkelbendes" in 2017, zei parlementslid Javad Karimi Ghodoosi tijdens een parlementszitting.
Voor meer zie Al Arabiya English

In een vergadering met de regionale hoofden van de Judea Samaria Raad (Yesha) onthulde premier Benjamin Netanyahu dat het Witte Huis zijn oorspronkelijke plan om eenzijdige annexatie goed te keuren, heeft teruggedraaid. Hij voegde eraan toe dat het ook mogelijk is dat ze uiteindelijk geen groen licht geven voor de annexatie van delen van Judea en Samaria volgens Kann rapporten. "Als we toestemming krijgen om de soevereiniteit te laten gelden, moeten we er iets voor terugdoen."
Voor meer zie Breaking Israel News

Black lives matter is a joke", Nestride Yumga DC Resident als enkeling tegenover de betogers. Jullie zijn hypocrieten, elke dag worden er zwarten doodgeschoten door zwarten en nu gebruiken jullie het als excuus. Julie komen niet voor Floyd. Ik ben Amerikaans staatsburger en ik ben vrij. Geweld is verkeerd, punt.
Voor meer zie YouTube

'Amerika is officieel een Burgeroorlog ingestapt waar het niet van zal herstellen', waarschuwen verborgen blijvende Rabbijnen. De hele VS is in shock omdat de rellen in het hele land nu de achtste dag ingaan.
Verder lezen - NL

Tekenen der tijden. Dit jaar heeft de planeet aarde een koers uitgezet door Matteüs 24 - het beroemde hoofdstuk waar Jezus voor Zijn discipelen een aantal tekenen heeft uitgestippeld om naar te kijken als de tijd van Zijn terugkeer nadert.
Verder lezen - NL


Woensdag 3 Juni - 11 Sivan

()  Israëlische tanks staan tegenover Libanese soldaten, UNIFIL na het passeren van het hek. Een foto uit de scène toonde een Libanese soldaat die een RPG-draagraket op de tank richtte. Een Israëlische Merkava-tank werd op dinsdag gefotografeerd, gestationeerd in de nabijheid van Libanese soldaten en de UNIFIL-vredesmacht (United Nations Interim Force in Lebanon), nadat twee van de tanks het technische hek bij de grens waren gepasseerd, volgens Libanese rapporten. UNIFIL verklaarde dat de tank de Blauwe Lijn niet was overgestoken en was dus niet in strijd met Resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Dr. Sam Mehdi Torabi, de directeur van het Risalat Strategic Studies Institute in Iran, zei in een interview op 30 mei 2020 over Kanaal 2 (Iran) dat de Verenigde Staten een oligarchie is waarin de macht en de rijkdom worden gecontroleerd door één procent van de samenleving, en dat de juridische processen en de grondwet in de VS niet kunnen leiden tot hervormingen. Hij zei dat de manier om de Verenigde Staten te hervormen, die hij "Satan" noemde, is door middel van een revolutie die de oligarchen van Amerika zou vernietigen. Dr. Torabi voegde eraan toe dat Iran het Amerikaanse volk zou helpen als het de moed heeft om een revolutie te beginnen, maar dat als het die moed niet heeft, iemand van buitenaf de Amerikaanse oligarchen zal moeten stoppen.
Voor meer zie Memri

Op 20 mei riep de genocidale opperste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei op tot een tweede Holocaust tegen het Joodse volk en sprak van "The Final Solution".
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Tijdens een Arabische podcast die waarschijnlijk niet zou moeten uitlekken naar het westerse publiek, bekende Omar Barghouti dat de BDS-beweging eigenlijk een einde wil maken aan de joodse staat.
Voor meer zie United with Israel

Atlanta Islamic geestelijke Soleiman Hamed over de George Floyd protesten: Het platbranden van zaken pijn in de de zakken van de onderdrukkers, de vernietiging en het geweld maken deel uit van een Quranistisch model dat door moslims in revoluties wordt toegepast, als ze de wereld overnemen. ..."Dus niemand moet voor de gek worden gehouden, en niemand moet bedrogen worden, om te denken dat moslims rond [alle] pacifisten [en] 'kumbaya' zitten als de revolutie komt.
Voor meer zie Memri

Ziet u dit als een 'organische beweging om te protesteren tegen politiegeweld'? Ik (Geoffrey Grider) zie niets van dien aard. Ik zie relschoppers, plunderaars, dieven, mishandelaars en allerlei ontaarde mensen door de wereldwijde elites als een ersatz-militie worden ingezet om de samenleving aan flarden te scheuren, zodat er een nieuwe wereldorde voor in de plaats kan komen. Dit heeft niets te maken met de dood van George Floyd, en alles met de opkomende, wetteloze geest van de Antichrist.
Voor meer zie Now The End Begins

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat het Amerikaanse beleid een Israëlische stap zal goedkeuren om eenzijdig delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren op 1 juli als zijnde de datum die door Eerste Minister Benjamin Netanyahu wordt voorzien, zo vertelde een goed geïnformeerde bron aan The Times of Israel op woensdag. In feite zou het weken en mogelijk zelfs enkele maanden kunnen duren voordat de gezamenlijke VS-Israëlische cartografische commissie haar werk afrondt, wat het Witte Huis als voorwaarde heeft verklaard waaraan moet worden voldaan voordat het groen licht voor annexatie zou geven, aldus de bron.
Voor meer zie The Times of Israel

Zomaar even wat cijfers uit een rapport van 2001. Tussen 1976 en 1998 is dodelijk geweld in Amerika gebruikt om criminele verdachten te doden. Gedurende die 23 jaar was 42 procent van alle verdachten die door de politie werden gedood, zwart en 58% blank - een cijfer dat precies overeenkomt met het percentage geweldmisdrijven dat in diezelfde periode door Afro-Amerikanen werd gepleegd. Van die zwarte doden werd 81% gedood door zwarte agenten.
Voor meer zie Frontpage Mag

Het Boek van Henoch, Babylon, en het heropenen van de poorten van de Goden - deel 3. Door Thomas Horn.
Verder lezen - NL

()  De Palestijnse Autoriteit exploiteert George Floyd's dood om de anti-Israëlische haat aan te wakkeren. Een Palestijnse cartoon na Floyd's dood toont een blanke Amerikaanse politieagent die knielt op een zwarte man met een IDF-soldaat naast hem die hetzelfde doet met een Arabier.
Voor meer zie United with Israel

Vijf verdachten staan terecht in Jordanië voor het beramen van zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen op de Westelijke Jordaanoever, volgens een rapport van AFP.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Premier Binyamin Netanyahu wil zijn plan om de soevereiniteit toe te passen op delen van Judea en Samaria gaan scheiden van een aanvaarding van het vredesplan voor het Midden-Oosten van Trump, volgens een rapport van Reshet Bet woensdagmorgen. In het verslag wordt beweerd dat de premier heeft besloten om zijn soevereiniteitsplan ter stemming voor te leggen aan de plenaire vergadering van de Knesset, maar dan zonder het grotere vredesplan voor het Midden-Oosten.
Voor meer zie Israel National News

"De minister-president herhaalt dat hij vastbesloten is onderhandelingen te voeren op basis van het Trump-plan, en tegelijkertijd zal hij doorgaan met zijn soevereiniteitsplan." Deze verklaring werd door Binyamin Netanyahu's kantoor uitgegeven op woensdag 2 juni. Maar kan premier Netanyahu verder gaan met zijn soevereiniteit zonder het Trump-vredesplan? ....Netanyahu zit in een spagaat rond de soevereiniteit. Hij wil een "eenmalige historische kans" onder een sympathieke president benutten om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren door de Joodse staat, terwijl hij zich tegelijkertijd terugtrekt uit het vredesplan van diezelfde president.
Voor meer zie DEBKAfile

Jay Shapiro denkt dat er potentiële steun is voor Israël over de hele wereld. Naast het Diaspora Jodendom zijn er meer dan twee miljard christenen in de wereld die potentiële aanhangers van Israël zijn. Israël, zegt hij, zou die macht moeten gebruiken om verschillende bewegingen te bevorderen.
Voor meer zie Israel National News

Israëlische diplomaten in Europa en buitenlandse diplomaten die momenteel in Israël zijn gestationeerd, klagen over het gebrek aan communicatie vanuit Jeruzalem over de geplande uitvoering van het vredesplan voor het Midden-Oosten van Trump.
Voor meer zie Israelhayom

Twitter begunstigt dictator Khamenei boven President Trump tegen de belangen van de VS. Twitter, dat het grootste deel van Donald Trumps presidentschap heeft besteed aan het vermijden om een publieke standpunt te hebben over zijn gebruik van het medium, heeft een "public interest notice" toegevoegd op zijn tweets over de rellen die in de VS plaatsvinden in de nasleep van de gewelddadige dood van een zwarte man, George Floyd, die in hechtenis werd genomen door de politie.
Verder lezen - NL

Volgens een bericht op Kan 11 News dinsdagavond is Israël gestopt met het verrekenen van de salarissen van de terroristen met het belastinggeld dat het voor de Palestijnse Autoriteit int. In strijd met de wet, mede-gesponsord in juni 2018 door Likud MK en voormalig hoofd van de Shin Bet Avi Dichter.
Voor meer zie The Jewish Press

Meer dan 400 personen die werden gearresteerd zondagavond in Santa Monica na een nacht vol plunderingen en onrust, = de ambtenaren zeiden dat 95% van deze personen van buiten de stad kwamen.
Voor meer zie FOX 11 Los Angeles

Amerika heeft Jezus nodig. Er is geen grotere herinnering aan dat feit te zien dan door de recente protesten in de straten van de natie.
Voor meer zie WND

Een vliegtuig met Sirous Asgari, met aan boord een Iraanse wetenschapper die in de VS gevangen zat op beschuldiging van het stelen van staatsgeheimen in 2016, is dinsdag vroeg op weg gegaan naar Iran, zo kondigde de minister van Buitenlandse Zaken van Teheran, Mohammad Javad Zarif, aan.
[ Pollard heeft nog steeds geen vrijheid om naar Israël te gaan. wj ]
Voor meer zie i24News

Israëlische academici die van leidingwater een veilig desinfectiemiddel hebben gemaakt, hebben zich aangesloten bij een bedrijf in Karmiel in het noorden van Israël, genaamd RD Pack, om de desinfectiemiddeloplossing op te nemen in een sanitaire tunnel die het heeft ontwikkeld om hygiëne en een veiligere toegang tot openbare plaatsen als stadions over de hele wereld te bevorderen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Hoog en verheven. Zoals velen van jullie ben ik moe van deze lange, droge reis. Ik verlang naar zijn verschijning, maar ben ervan overtuigd dat ik te vaak alleen maar verlang naar een ontsnapping, niet naar een honger en dorst naar hem - zijn woord, zijn aanwezigheid, zijn inzichten, zijn leiderschap, zijn geest, zijn gedachten, zijn heiligheid. Zijn verloren schaap.
Verder lezen - NL


Dinsdag 2 Juni - 10 Sivan

() Mossad Chef Yossi Cohen bracht eerder deze week een geheim bezoek aan Egypte en had een ontmoeting met hooggeplaatste Egyptische ambtenaren, zo heeft de New Arab gemeld, onder vermelding van bronnen die dicht bij de Egyptische regering staan. De reis van Cohen zo wordt gezegd is verbonden met de plannen van Israël om soevereiniteit op grote delen van de gebieden van de Westelijke Jordaanoever toe te passen beginnend 1 Juli, als de inlichtingenchef zo wordt gezegd de mogelijke reacties wilde meten op het besluit, door Palestijnse actoren met inbegrip van Hamas.
Voor meer zie JOL

Duizenden mensen in Tel Aviv kwamen bijeen wegens tegen het geweld tegen vrouwen. De protesteerders eisen een NIS 250 miljoen uitgave op de begroting voor preventieve programma's; de demonstratie komt als er een piek is bij het Ministerie van Welzijn over klachten van huiselijk geweld.
Voor meer zie The Times of Israel

Uit e-mails die zijn gelekt aan de Deense krant Politiken blijkt dat het Deense RIVM het niet eens is met de corona-aanpak van de regering. De e-mails onthullen verder dat politici wetenschappelijk adviseurs onder druk hebben gezet om het gevaar van het virus te overdrijven en dat bepaalde informatie moest worden achtergehouden tot na het verlengen van de lockdown. De Deense premier Mette Frederiksen walste over haar eigen gezondheidsexperts heen, onthullen de mails.
Voor meer zie Ninefornews - NL

Mini-studies: Genesis 2.
Voor meer zie Unravelations

Mike Pompeo bespreekt de mogelijke visum- en financiële sancties tegen het ICC. De Trump regering heeft al eerder het visum van de hoofdaanklager van het ICC, Fatou Bensouda, voor reizen naar de VS ingetrokken en heeft nu expliciet gedreigd met andere maatregelen, waaronder sancties.
Voor meer zie The Jerusalem Post

President Donald Trump, verklaarde tegen een achtergrond van traangas en rubberen kogels een "president van wet en orde" te zijn en gaf aan dat hij zijn herverkiezing zou inzetten om de kiezers te overtuigen van zijn krachtige aanpak daarvoor, met inbegrip van het inzetten van de Amerikaanse troepen in de steden van de VS, wat is gerechtvaardigd in een tijd van nationaal tumult en raciale onrust.
Voor meer zie AP

De rellen in Amerika zijn misschien wel de grootste golf van antisemitische haatdelicten in 24 uur sinds de Crown Heights Pogrom in de jaren negentig. Zowel Black Lives Matter als Antifa hebben duidelijke antisemitische ideologieën. Het vandalisme van meerdere synagogen zou deel moeten uitmaken van de discussie over hun klimaat van geweld en haat.
Voor meer zie Frontpage Mag

Rellen in Amerika: 'Herhaling van de burgeroorlog in Egypte vóór de Exodus, zoals beschreven door Jesaja'. Afgelopen donderdag ging een routine-arrestatie mis, waardoor gebeurtenissen op gang kwamen die de stabiliteit van de hele natie bedreigen.
Verder lezen - NL

Dochters van Minnesota Gouverneur Walz en Congreslid Ilhan Omar twitteren steun en nuttige adviezen naar relschoppers. De appel valt, zoals het gezegde luidt, niet ver van de boom. De dochter van de hoge bestuurder en de dochter van een congreslid Omar van het door oproer verscheurde Minnesota plaatsten op Twitter aanmoediging en steun voor de krachten die daar de rampage uitvoeren.
Voor meer zie American Thinker

()  Gantz beveelt het IDF zich voor te bereiden tot de uitvoering van het Amerikaanse vredesplan. PM Netanyahu spreekt met de hoogste adviseur van het Witte Huis, Jared Kushner, de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, over het plan om de Israëlische wet toe te passen op Judea en Samaria. De minister van Defensie, het hoofd van de IDF, bespreekt de "implicaties ter plaatse".
Voor meer zie Israelhayom

De leiders van de nederzettingen in Jada/Samaria ontmoeten Netanyahu en dringen er bij hem op aan om niet in te stemmen met de oprichting van een Palestijnse staat als onderdeel van het soevereiniteitsplan. "Versterk de nederzettingsbeweging - laat hen niet ineenstorten."
Voor meer zie Israel National News

Nu de dood van George Floyd de nationale aandacht vestigt op Minneapolis, zijn de protesten geëvolueerd van demonstraties naar een politiedistrict dat in brand staat en schade toebrengt aan particuliere eigendommen en bedrijven, wat weer heeft geleid tot meerdere arrestaties. Nu komen acteurs en beroemdheden bijeen om de gearresteerde demonstranten te helpen bij het betalen van een borgtocht.
Voor meer zie TheHill

Er is geen bewijs dat het nieuwe coronavirus, ook bekend als SARS-CoV-2, kan worden verspreid door water in zwembaden en hot tubs, volgens de Amerikaanse Centers of Disease Control, maar deskundigen hebben toch gewaarschuwd dat zwemmen in zwembaden niet risicoloos is tijdens de pandemie.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een actief militair politiebataljon, bestaande uit 200 tot 250 militairen, is nu bezig om naar Washington, DC te gaan en zullen vanavond in de hoofdstad van de natie aankomen, zeggen drie Amerikaanse militaire functionarissen tegen CNN.
Voor meer zie CNN

Onderzoek: 2-3% van de Israëli's is blootgesteld aan het coronavirus. De studie wijster op dat nog maar 200-270 duizend burgers antilichamen dragen tegen ziekteverwekker; de wetenschappers zeggen dat deze bevindingen de doeltreffendheid van de lockdowns bewijzen, Israël nog verre van een totale immuniteit.
Voor meer zie Ynet

Gouverneur Tim Walz van Minnesota verklaarde op zondag dat hij wil dat de procureur-generaal van de staat, Keith Ellison, de leiding krijgt over de zaak tegen politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis, de verdachte in de moordzaak van George Floyd op 25 mei. De gouverneur geeft blijkbaar de voorkeur aan zijn AG, die zwart is, boven Hennepin County Attorney Mike Freeman, die blank is.
Voor meer zie The Jewish Press

Bijna 9 op de 10 predikanten van evangelische en historische zwarte kerken zien op zijn minst enkele actuele gebeurtenissen die overeenkomen met de gebeurtenissen die Jezus zei dat deze kort voor zijn terugkeer naar de aarde zouden plaatsvinden, volgens een nieuw onderzoek gericht op de christelijke eschatologie, of de studie van de eindtijd.
Voor meer zie Lifeway

De voormalige Amerikaanse politieagent die in juli 2017 in een steegje achter haar huis in Minneapolis de Australische levenscoach Justine Ruszczyk Damond doodschoot, beweert dat zijn veroordeling voor moord "het strafrechtelijk systeem heeft gedegradeerd en wil een nieuw proces". Mohamed Noor, die een gevangenisstraf van 12,5 jaar uitzit nadat een jury in Minneapolis hem een jaar geleden schuldig heeft bevonden aan moord met voorbedachte rade en doodslag met voorbedachte rade, ging vrijdag in beroep.
Voor meer zie The Guardian

De berichten van zo komende Messias uitgesproken door rabbijnen blijven komen. Nu een bericht van rabbijn Amnon Yitzchak. Negen maanden na de 2e golf van het Coronavirus zal de Messias komen.
Verder lezen - NL


Maandag 1 Juni - 9 Sivan

() De Trump regering is berispt voor het maken van "buitensporige eisen" aan Israël over de buitenste grens aan haar oostelijke zijde. Het Witte Huis heeft de Israëlische ambtenaren verontwaardigd gemaakt door een gezamenlijk Amerikaans-Israëlisch cartografisch team te dwingen om de grenzen van de gebieden af te bakenen die onder Israëlische soevereiniteit moeten worden geplaatst en ze daarmee als de definitieve grenzen van de Staat Israël te worden aangewezen.
Voor meer zie Middle East Monitor

Aangezien de onrust zich over dozijnen Amerikaanse steden op vrijdag verspreidde, nam het Pentagoon de zeldzame stap van het opdracht geven aan het Leger om verscheidene active-duty U.S. militaire politie-eenheden in Minneapolis te zetten, waar de politiemoord van George Floyd de wijdverspreide protesten uitlokte. Pentagon beroept zich op de Insurrection Act van 1807.
[ George Floyd was een evangelist. wj ]
Voor meer zie Yahoo

Israëlische troepen neutraliseerden een Palestijnse aanvaller die probeerde een aantal soldaten te doden met een autoaanval op vrijdag. Israëlische soldaten hebben de Palestijn neergeschoten en gedood.
Voor meer zie WIN

Netanyahu zei dat de regering de economie en het onderwijssysteem "op experimentele basis" heeft heropend. Als Israël weer een golf van coronavirusgevallen zou zien, zei hij, dan zouden de beschermende maatregelen weer worden ingevoerd.
Voor meer zie Israel National News

Joodse pelgrims mochten voor het eerst in 70 dagen op zondag de Tempelberg betreden. Dit is de eerste keer dat ze de heilige plaats mogen betreden sinds de coronaviruscrisis die het hele land heeft stilgelegd. Het verplichte maskers dragen lijkt echter een averechtse uitwerking te hebben voor de politie die bekend staat in het arresteren van Joodse bezoekers die betrapt worden op het bewegen van hun lippen in gebed.
Voor meer zie Breaking Israel News

Jihadis waren actiever tijdens de islamitische heilige maand van de Ramadan dit jaar ondanks de Chinese coronavirus pandemie en de bijbehorende lockdowns, in het uitvoeren van ten minste 242 aanvallen, ongeveer 30 procent meer dan de 187 vorig jaar, gegevens gecompileerd door Breitbart News onthult.
Voor meer zie Breitbart

Een corona vaccin! Het was o zo voorspelbaar dat een nieuw vaccin naar voor zou geschoven worden als dé oplossing voor de coronacrisis. En er zijn nu een heel pak in ontwikkeling, 115 in totaal, waarvan een 70 worden gezien als ‘serieuze’ kandidaten. De theorie daarachter is even simplistisch als altijd: als we allemaal ingeënt zijn verdwijnt het virus vanzelf. Maar is dat ook zo? Geenszins!
Voor meer zie Vaccinatieschade - NL

Nu Trump de oorlog heeft verklaard aan de censuur en de kwaadaardige techno-fascisten (Google, Apple, Twitter, Facebook, YouTube, Wikipedia, Vimeo, etc.), is de gecontroleerde media helemaal uit hun dak gegaan. Ze staan op het punt om het monopolie te verliezen over alle publieke debatten aangaande vaccins, 5G, chemtrails, pesticiden, GGO's, abortus en politiek.
Voor meer zie NaturalNews

Yamina's grote kans om de teugels te grijpen. Deze zich in de oppositie bevindende nationaal-religieuze partij is nu in een unieke positie om de zaak van de juridische hervorming aanzienlijk te bevorderen.
Verder lezen - NL

()  Naar verluidt zijn Israël en Saoedi-Arabië sinds december vorig jaar via Amerikaanse bemiddeling bezig met geheime besprekingen over het opnemen van Saoedische vertegenwoordigers in de Islamitische Waqf-raad op de Tempelberg in Jeruzalem. Deze ontwikkeling vindt plaats tegen de achtergrond van de deal van de Amerikaanse president Donald Trump van de eeuw en het plan om de Israëlische soevereiniteit in de Jordaanvallei en de grote nederzettingen in Judea en Samaria toe te passen.
Voor meer zie Israelhayom

President Donald Trump verklaarde zondagmiddag dat de pro-fascistische linkse anarchistische beweging die bekend staat als ANTIFA, en gefinancierd door George Soros via zijn Open Society Foundation, zal worden aangeduid als een terroristische groepering.
Voor meer zie Now The End Begins

Voormalig NYPD officier en agent van de geheime dienst, Dan Bongino reageert op gewelddadige rellen in het hele land: 'Dit is geen protest meer, dit is een staatsgreep.' Dit is een georganiseerde interne staatsgreep door een kleine groep agenten die handelt als een binnenlandse terreurgroep.
Voor meer zie Fox News

Frankrijk zal Israël niet bedreigen, maar een stap om delen van de Westelijke Jordaanoever eenzijdig te annexeren zou worden beschouwd als een "ernstige" schending van het internationaal recht en zou onvermijdelijk negatieve gevolgen kunnen hebben voor de bilaterale betrekkingen, zei de ambassadeur van Parijs in Tel Aviv in een interview.
Voor meer zie The Times of Israel

De geëscaleerde spanningen veroorzaakt door een Iraanse cyberaanval op de Israëlische watersystemen in april en een Israëlische cyberaanval in mei zouden kunnen voortduren, zo heeft een westerse informatieambtenaar The Financial Times verteld.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Coronavirus crisis: 65% van de Israëlische starters worden binnen 6 maanden geruïneerd. Op de vraag hoe lang hun bedrijfsactiviteiten zal kunnen worden gehandhaafd als de huidige omstandigheden aanhouden, schat 3,4% van de ondervraagde bedrijven dat ze al binnen de maand zullen weg zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Met precies nog een maand totdat premier Binyamin Netanyahu zijn plan voor de toepassing van de Israëlische soevereiniteit op delen van Judea en Samaria presenteert, worden de details van het plan - met inbegrip van de grenzen van de Israëlische soevereiniteit in het gebied - geheim gehouden voor iedereen, behalve voor een handvol ambtenaren die direct betrokken zijn bij het proces.
Voor meer zie Israel National News

Regimes in Turkije en Iran probeerden beide gewelddadige protesten in de VS tijdens het weekend uit te buiten en te ondersteunen vanwege de moord op George Floyd door een politieagent in Minneapolis. Turkije is een van 's werelds grootste gevangenbewaarders van journalisten en de Iraanse regering heeft vorig jaar 1500 demonstranten vermoord, maar de leiders in beide landen probeerden op cynische wijze de recente protesten in de VS uit te buiten voor hun eigen doeleinden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een invasie van sprinkhanen heeft zich over heel Pakistan verspreid, zeiden ambtenaren vrijdag, waardoor schade aan gewassen en boomgaarden is ontstaan en de voedselzekerheid in een verarmde islamitische natie die al worstelt om de viruspandemie aan te pakken wat meer dan 1.300 doden heeft veroorzaakt.
Voor meer zie Click

De Chinese leider Xi Jinping vertelt het Volksbevrijdingsleger, zich voor te bereiden op oorlog! Dit komt als een groeiend grensconflict tussen India en China, met de dreiging van een invasie van Taiwan, de wereldorde en de vrede bedreigt. Ondertussen vertelt Minister Mike Pompeo het Congres dat Hongkong niet langer autonoom is ten opzichte van het Chinese vasteland.
Voor meer zie ConservatieveChoiseVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina