Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 7 Februari - 12 She'vat

()  PM naar Abbas: Terrorisme zal Israël niet tegenhouden om zijn grenzen vorm te geven. In reactie op de verklaring van de PA dat elke veiligheidsescalatie te wijten was aan het vredesplan van de Amerikaanse president Trump in het Midden-Oosten, vertelt Netanyahu de Palestijnse leider: "We zullen alles doen wat nodig is om onze veiligheid te bewaken, onze grenzen te beveiligen en onze toekomst te garanderen. We zullen dit met u doen of zonder u."
Voor meer zie Israelhayom

De EU-ambassadeur in Israël, Emanuele Giaufret, heeft een nauwgezette verklaring afgelegd na de ramaanval van gisteravond waarbij twaalf Golani-soldaten gewond raakten, en de abortieve schietaanval op de Tempelberg van vandaag, waarbij een politieagent licht gewond raakte en de aanvaller om het leven kwam. 'Geweld is nooit gerechtvaardigd.' De vraag van Israël is waarom financieren jullie dan dit geweld?
Voor meer zie Israel National News

De belastingverlagingen voor de rijken vormen een "structrele zonde," zei Paus Franciscus op woensdag in een hartstochtelijk oproep tot een internationale rijkdom herdistributie.
Voor meer zie Breitbart

Na de verspreiding van het coronavirus in China en andere landen, waarop verschillende schrijvers in de Arabische pers schreven dat dit virus en andere virussen, zoals het SARS-virus en het Mexicaanse griepvirus, opzettelijk door de VS werden gecreëerd en verspreid om winst te maken door de verkoop van vaccins tegen deze ziekten.
Voor meer zie Memri

In de vrijspraak van zijn beschuldiging, pakte de uitdagende President Donald Trump donderdag een verschroeide overwinning, waarbij hij zijn woede ontketende tegen degenen die probeerden om hem uit zijn ambt te verwijderen en hij vooruit wees op zijn herverkiezingscampagne. Hij wapperde met een krant waarop met grote letters stond 'vrijgesproken.' Zette zichzelf neer als slachtoffer van politici die hij, "schorem," "vuilniszakken" en "gruwelijk" noemde.
Voor meer zie AP

Minder dan 24 uur nadat de minister van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, Josep Borell, verklaarde dat "stappen in de richting van annexatie [van de Jordaanvallei en andere delen van de Westelijke Jordaanoever], indien uitgevoerd, niet onomstreden voorbij konden gaan", heeft de Europese de dreigementen omgezet in actie, en kondigde een speciale subsidie van 6 miljoen euro aan voor illegale voorposten die door de Palestijnse Autoriteit worden opgericht als strategisch instrument voor illigale territoriale annexatie in gebied C.
Voor meer zie Israel National News

In een column van 31 januari 2020 met de titel "The World's Jewish Problem" in het Turkse dagblad Yeni Şafak, dat een spreekbuis is van de heersende Turkse AKP, beschreef columnist Yusuf Kaplan twee machten in Amerika: "De eerste is WASP, de Witten die de V.S. stichtten, wat staat voor wit-Angelsaksisch-protestant. Dit zijn de Europese indringers, rovers, malafide blanke kolonialisten." En de de tweede macht in Amerika zijn de Joden, waarvan hij zei: "Amerikaanse financiering, economie, banksysteem, universiteiten, Hollywood, Silicon Valley, het Pentagon, de CIA, de wapenindustrie, de soft-wapen industrie en de media die staat onder het monopolie van de Joden!
Voor meer zie Memri

Ali Yousif Ahmed Al-Nouri was de Emir van de Al Qaeda terrorist groep in Fallujah. Nadat hij zich met terrorisme in Irak had ingelaten, kwam deze Al-Qaeda-leider als vluchteling naar Amerika en vroeg daar een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan omdat zijn "verwondingen" in Irak het hem te moeilijk hadden gemaakt om te werken.
Voor meer zie Frontpage Mag

De Palestijnen hebben wederom, voor de zoveelste keer een nieuw internationaal vredesplan afgewezen. Israël reageerde opnieuw wel positief. Dat de Palestijnen niet akkoord gingen past in een traditie.
Lees verder bij Likoed Nederland -NL

Kushners 'Alles of niets' kaart om Israël uit te knijpen. Jared Kushner stelt bij elke gelegenheid duidelijk dat het zijn overkoepelende doel is de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen een halt toe te roepen.
Verder lezen - NL

“Praises Of Israel” – Live worship concert vanuit Jerusalem, 2019.
Voor meer zie Kehila News Israel

()  Met spanningen hoog langs de Israëlische grenzen en met vijanden die hun arsenalen blijven opbouwen, nemen bataljons Golani-soldaten deel aan een grootschalige oefening die een oorlog met Hezbollah langs het noordelijk front simuleert.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een terrorist schoot op en verwondde een Israëlische grenspolitieagent in de oude stad van Jeruzalem op donderdag. Het was tegen het middaguur toen de terrorist een groep politieagenten in de buurt van de Leeuwenpoort in de Oude Stad benaderde en op hen begon te schieten. De terrorist raakte een 38-jarige grenspolitieagent in de hand voordat hij werd geneutraliseerd door de veiligheidstroepen.
Voor meer zie JOL

Veel Arabische en Afrikaanse landen komen "tot het besef dat de Palestijnse kwestie ... niet in hun nationaal belang is". Toen acht Arabische landen in 1967 in Khartoem, Soedan, bijeenkwamen om Israël, slechts enkele maanden na de Zesdaagse Oorlog, om die te veroordelen en om de zogenaamde "Drie Neen's" aan te kondigen - geen vrede, geen erkenning, geen onderhandelingen - kon geen van hen zich voorstellen dat de leider van Soedan 53 jaar later een Israëlische leider zou ontmoeten om "ja" te zeggen tegen het aanknopen van diplomatieke betrekkingen.
Voor meer zie WIN

De Israëlische veiligheidstroepen hebben vrijdagochtend een aantal bussen uit het noorden van Israël op weg naar de Tempelberg van Jeruzalem tegengehouden en bevolen naar huis terug te keren. Aan boord van de bussen waren honderden moslims op weg naar de Al Aqsa-moskee boven op de Tempelberg van Jeruzalem voor het vrijdagochtendgebed.
Voor meer zie IsraelToday - NL

De Israëlische veiligheidstroepen waren vrijdag in verhoogde paraatheid in Jeruzalem, als duizenden extra politieagenten naar de Oude Stad werden gestuurd in afwachting van de vrijdag-gebeden bij de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg.
Voor meer zie The Times of Israel

De echte reden waarom Arabieren in Israël niet in 'Palestina' willen leven. Waarom zijn de 250.000 Arabische Israëliërs die in 'de Driehoek' wonen sterk gekant tegen het idee om deel uit te maken van een Palestijnse staat?
Verder lezen - NL

De vredesgezant voor het Midden-Oosten van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, bespotte donderdag een aanstaande persconferentie met oud-premier Ehud Olmert en president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit - waarin zij van plan zijn om het vredesplan van Trump te veroordelen als "bijna pathetisch" en afkomstig uit een plaats waar men jaloers was op het feit dat de twee er niet in geslaagd waren een definitief akkoord te sluiten.
Voor meer zie The Times of Israel

Een verbod van de Palestijnse Autoriteit op de invoer van bepaalde Israëlische producten in de Westelijke Jordaanoever werd op donderdagochtend van kracht, waarbij de PA zei dat de stap als vergelding kwam voor een besluit dat vorige week werd genomen en waarbij Israël Palestijnse producten van haar eigen markten begon uit te sluiten. Het Israëlische verbod op Palestijnse goederen is afgelopen vrijdag door de minister van Defensie Naftali Bennett ingesteld was in reactie op een in oktober genomen PA-besluit om de aankoop van kalveren uit Israël stop te zetten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De dit-voor-dat embargo's die door besluitvormers in Jeruzalem en Ramallah worden opgelegd hebben lokale landbouwers met lege zakken achtergelaten aangezien de handelsverbindingen die over het algemeen sterk waren gehouden aangezien de twee partijen tussentijdse vredesakkoorden in de jaren '90 ondertekenden maar nu beginnen te rafelen.
Voor meer zie Ynet

Volgens de laatste peiling staat zowel het linker blok als het rechterblok op 57 zetels en Yisrael Beytenu op 6 zetels.
Voor meer zie Israel National News

Wetenschappers in Israël kweken dadelplanten uit 2.000 jaar oude zaden. Zaden die in de Judeaanse woestijn worden gevonden zijn mannelijk en vrouwelijk, wat leidt tot hoop op het produceren van dadels.
Voor meer zie The Guardian

Wie wil weten voor welke keuze de Amerikanen staan, republikeins of democratisch zou deze serie Schaduwland moeten lezen, waarvan nu het zesde deel. "Shadowlands groeiende lijst."
Verder lezen - NL


Donderdag 6 Februari - 11 She'vat

()  Minstens 12 soldaten raakten gewond, waaronder één ernstig, bij een autoterreuraanslag in Jeruzalem in de vroege ochtend van donderdag, zeiden de politie en medici. Het incident kwam kort voor 2 in de vroege morgen in de David Remez Straat van Jeruzalem. De politie zei de bestuurder van het voertuig de scène ontvluchtte en dat een "grote groep agenten het onderzoeken uitvoeren."
Voor meer zie The Times of Israel

Kijken: Golani-soldaten bij de Westelijke Muur na de aanval. Veel Golani IDF-soldaten verzamelden zich bij de Klaagmuur voor een ceremonie en gebedsuur nadat hun kameraden gewond waren getroffen door een auto-rammende aanval.
Voor meer zie Israel National News

In december vond in het Witte Huis een geheime trilaterale bijeenkomst plaats tussen de VS, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), met als doel de maatregelen tegen Iran te coördineren, aldus Israëlische en Amerikaanse functionarissen die door de Israëlische televisiezenders Channel 13 en Axios worden aangehaald.
Voor meer zie WIN

In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Qatar naar aanleiding van de aankondiging van het plan staat dat "Qatar de inspanningen om een rechtvaardige en duurzame vrede in de bezette Palestijnse gebieden te bereiken toejuicht en de inspanningen van de huidige Amerikaanse regering om oplossingen te vinden voor de Palestijnse kwestie en het Arabisch-Israëlische conflict waardeert." In de verklaring wordt echter benadrukt dat een oplossing voor het conflict de betrokkenheid van zowel de Palestijnen als de Israëli's vereist; een Palestijnse staat aan de grenzen van 1967 met Oost-Jeruzalem als hoofdstad moet worden opgenomen, evenals de terugkeer van de vluchtelingen naar hun land, verankerd in de desbetreffende VN-resoluties.
Voor meer zie Memri

In een reactie van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken op de vrijgave van het plan Trump werd onder meer verklaard dat "het Koninkrijk de inspanningen van het bestuur van president Trump om een alomvattend Palestijns-Israëlisch vredesplan te ontwikkelen op prijs stelt, en het moedigt het begin van directe vredesonderhandelingen tussen de partijen onder Amerikaanse sponsoring aan, waarbij elk geschil over de details van het plan zal worden beslecht". Dit is om het vredesproces te bevorderen en tot een akkoord te komen dat de legitieme rechten van het broeder-Palestijnse volk zal actualiseren".
Voor meer zie United with Israel

BDS-activisten proberen de kruidkundige conferentie in Israël te vergiftigen. "Het doel van deze conferentie was om internationaal kruidenonderzoek naar Israël te brengen," zei Sara Chana Silverstein, een orthodoxe joodse meester-kruidenkundige uit New York. "Voor BDS om deze conferentie aan te vallen, is dat het beperken van de kennis voor de wereld."
Voor meer zie JNS

Oproep voor een demonstratie in Israël. Protesten op 150 knooppunten voor annexatie deze donderdag. Maak geschiedenis! Ontwaken van de soevereiniteit. Operatie Nationale knooppunten. Deze donderdag, 18.00 tot 20.00 uur, op kruispunten in de hele natie. Wat moet je doen? Kies uit de meer dan 150 knooppunten verspreid over het land, neem contact op met een coördinator, breng al je vrienden mee. Samen op pad te gaan om de premier op te roepen om geschiedenis te schrijven. "Begin nu met de soevereiniteit!" -[ Het lijkt Nederland wel als je de foto ziet. wj ]
Bron: Imra

Rep. Matt Gaetz (R-FL) heeft een brief geschreven aan het Ethisch Comité van het Huis met het verzoek een onderzoek in te stellen naar het besluit van Voorzitter Nancy Pelosi om een kopie van de State of the Union van President Trump te verscheuren, met het argument dat "haar ongepast gedrag zeker een afkeuring rechtvaardigt." Gaetz heeft ook verzocht om een strafrechtelijke verwijzing voor Pelosi's mogelijke overtreding van 18 U.S. Code § 2071 (Verbergen, verwijderen of verminken van documenten).
Voor meer zie Zero Hedge

Trump: "Mijn regering verdedigt ook de religieuze vrijheid, en dat omvat het grondwettelijke recht om te bidden in openbare scholen." "In Amerika straffen we het gebed niet. We breken geen kruizen af. We verbieden geen geloofssymbolen. We muilkorven geen predikanten en voorgangers. In Amerika vieren we het geloof, we koesteren het geloof, we verheffen onze stem in het gebed en we verheffen onze blik tot de glorie van God." Hoewel het kort is, waren dit belangrijke woorden van de Voorzitter.
[ Waarom de christenen op Trump stemmen en niet voor de democraten die dit wel willen, zo simpel ligt het. wj ]
Voor meer zie Endtimes

()  Archeologische vondsten in Tel Motza bij Jeruzalem wijzen op het bestaan van een tempel uit de Eerste Tempelperiode die sterk lijkt op de Tempel van Salomo die in de Bijbel wordt beschreven, een ongekende vondst die veel vragen oproept die nog moeten worden beantwoord.
Voor meer zie WIN

Minstens 12 pro-Iraanse militieleden werden gedood in Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Syrië, onder meer in de buurt van de hoofdstad Damascus donderdag vroeg, volgens de Syrische media berichten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Tijdens een conferentie onder leiding van Shurat Hadin president Nitsana Darshan-Leitner zei Ohana dat Israëlische rechters niet die van de VN of het Internationaal Strafhof zijn, maar eerder "deel uitmaken van het fundament van het idee" dat Israël "niet zomaar een democratie is, maar de democratie die het enige nationale thuis is van het Joodse volk."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu: Gantz is schattig, maar hij is geen leider. De minister-president zegt dat de Blauw en Wit voorzitter de 'Deal of the Century' niet echt kan uitvoeren. "Benny Gantz is goed, hij was de stafchef. Ehud Barak was ook de stafchef. Maar zag je wat voor soort premier hij was? Het is moeilijk om de premier van Israël te zijn. Ten eerste, het is weten hoe je 'nee' moet zeggen. Je moet de druk uit binnen- en buitenland kunnen weerstaan en wel zonder teleprompter.
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde woensdag dat als Palestijnse terreurgroepen in de Gazastrook doorgaan met het escaleren van raketbeschietingen en het gebruik van brandbommen in de lucht tegen Israël, hij de IDF zal opdragen om nog voor de algemene verkiezingen van 2 maart breed in te grijpen in de Palestijnse enclave.
Voor meer zie Israelhayom

De nationale veiligheidsadviseur van president Donald Trump zei woensdag dat de Israëlische nederzettingen zich zullen blijven uitbreiden omdat het groeiende antisemitisme over de hele wereld ertoe zal leiden dat er meer Joden naar Israël zullen emigreren. - [ Jesaja 54. wj ]
Voor meer zie JewishPress

Hoe zionisme ons in het spel houdt. Anshel Pfeffer, een zeer slimme kerel en een van de weinige schrijvers die regelmatig in Ha'aretz verschijnt en het lezen waard is, gelooft niet in het zionisme. Hij is er niet tegen, hij denkt dat het fout is om erover te praten:Verder lezen - NL

Een Palestijn die tijdens gewelddadige rellen in Hebron op woensdag vuurbommen naar Israëliërs had gegooid, werd door IDF-troepen ter plaatse uitgeschakeld. Dit slachtoffer vertegenwoordigde de eerste dode sinds de spanningen stegen na de vrijgave van het Mideast-plan van president Donald Trump, volgens Palestijnse functionarissen.
Voor meer zie WIN

De Syrische regime-krachten rukten woensdag op in de strategische stad Saraqeb, zei een waarnemer, ondanks een eis van Ankara dat Damascus zijn troepen terugtrekt van de Turks-bemande posten in de laatste rebellenenclave van Syrie.
Voor meer zie i24News

CNN-medewerker Van Jones waarschuwde zijn collega-panelleden, en de Democraten in het algemeen, dat president Donald Trump de Afro-Amerikanen "in het echt" helpt en hen de hand uitreikt voor hun stem in 2020.
Voor meer zie Breitbart

In naam van de uitverkorenen. Ik (Greg) dacht dat ik voor de lol een citaat uit de nieuwe LSV zou kunnen halen, zodat je er een voorproefje van zou kunnen krijgen.
Verder lezen - NL

Vrede en veiligheid. Vorige week kondigde President Trump zijn langverwachte vredesplan aan. Premier Benjamin Netanyahu stond aan de zijde van de president toen hij de aankondiging deed. Maar de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, verwierp het vredesvoorstel al voordat hij het had gezien. "Ik laat het niet opnemen in mijn geschiedenis," zei hij, "dat ik Jeruzalem verkocht heb."
Verder lezen - NL


Woensdag 5 Februari - 10 She'vat

()  Zonder soevereiniteit is de rechtse regering in gevaar.' Het hoofd van de Samaria-raad zegt dat het protest van de Judea en Samaria-leiding zal doorgaan totdat Netanyahu de soevereiniteit toepast. De leiders van de raden van Judea en Samaria hebben dinsdag buiten het kantoor van de premier in Jeruzalem een protesttent opgezet en eisen dat de soevereiniteit in Judea en Samaria en de Jordaanvallei voor de Knesset-verkiezingen zal worden toegepast.
Voor meer zie Israel National News

Soedan-Israëlische normalisatiebijeenkomst 'heeft de Palestijnen in de rug gestoken.' "Deze bijeenkomst is een steek in de rug van het Palestijnse volk en een schaamteloos afkeren van het Arabische vredesinitiatief," zegt senior PA-ambtenaar Saeb Erekat, nadat de Soedanese leider Gen. Abdel-Fattah Burhan's maandag in Oeganda een samenkomt had met premier Netanyahu.
Voor meer zie Israelhayom

Khaled Al-Batsh, een leider van de Palestijnse Islamitische Jihad, sprak in een demonstratie in Jemen zich uit tegen de Deal of the Century. Al-Batsh zei dat de Palestijnen nooit zullen onderhandelen of ruiling van hun land en Jeruzalem doen, zelfs niet als onze "hoofden eraf worden geblazen" zoals in het geval van de Islamitische Jihad veldcommandant Baha Abu Al-Ata of de Iraanse Qods Force Commandant Qasem Soleimani. Al-Batsh riep "de zonen van de Islamitische natie overal" op om de Amerikaanse en "zionistische" ambassades en consulaten te belegeren.
Voor meer zie Memri

Jared Kushner heeft een tragische fout gemaakt. Het is bijna een week nadat de Trump-regering zijn uitgebreide visie op de oplossing van het eeuwenoude Palestijns-Israëlische conflict publiceerde. Het ziet ernaar uit dat het plan hetzelfde lot beschoren zal zijn als alle andere vredesinitiatieven.
Voor meer zie Israel Today

De voormalige chef van de IDF's Combat Training Department, Benny Amidror, zei in een interview met de Israëlische radio op dinsdag dat momenteel de Hamas en Hezbollah terroristen "hogere kwalitatieve" strijders zijn dan de Israëlische soldaten als ze meer praktijk ervaring hebben, beschreef het IDF als een amateurleger.
Voor meer zie WIN

Dr. Francis Boyle is misschien wel het meest bekend als zijnde de auteur van de Biologische Wapens Wet. In een explosief interview met Geopolitics en Empire, onthult Dr. Boyle dat het coronavirus dat nu in het wild circuleert en als een pandemie explodeert, inderdaad een "offensief biologisch oorlogswapen" is.
Voor meer zie NaturalNews

ISIS in de Sinaï is dichtbij, we moeten er klaar voor zijn', zegt de commandant van het IDF-bataljon. Lt. Kolonel Erez Shabtay, commandant van het mixed-gender Caracal bataljon, zegt dat zijn troepen ISIS cellen kunnen zien in het naburige Egypte; hij vertelt JNS over de bereidheid van zijn bataljon om de grens te beveiligen en mogelijke moordpartijen te voorkomen.
Voor meer zie JNS

President Trump ging in offensief tegen het socialisme en het linkse beleid tijdens een tartende derde Staat van de Unie toespraak aan het Congres op dinsdagnacht -- met tandengeknars van de aanwezige Democraten en het aansporen van een woedende voorzitter van het Huis Nancy Pelosi, D-Calif., om haar exemplaar van de toespraak doormidden te scheuren tot slot van een opmerkelijke scène. Ze weigerde ook om hem op de gebruikelijke manier te introduceren, dat het haar "uitgesproken eer" en "hoge voorrecht" was om dit te doen. Trump gaf daarop haar geen hand.
Voor meer zie Fox News

()  Trump peace plan biedt land zonder mensen aan aan mensen die het land niet willen hebben. Zonder enige waarschuwing worden de Israëlische boeren aan de Egyptische grens dan omringd met Palestijnse enclaves. "Ziet dit eruit als een kaart die door serieuze mensen in elkaar is gezet?" Ramat Hanegev's onderzoeks- en ontwikkelingschef Yankale Moskovich schamperde. "Het lijkt erop dat het is gedaan door mensen die het gebied niet eens begrijpen."
Voor meer zie The Times of Israel

Procureur-generaal Avichai Mandelblit heeft het besluit van een Knesset-commissie als "ongelukkig" genoemd en het bekritiseerd om Likud MK Haim Katz immuniteit te verlenen, rapporteerde de openbare omroep Kan op woensdag. De stemming verliep langs de partijlijnen. Daarover moet nu verder worden gestemd in de Knesset.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnen beginnen een oorlog tegen Israël, zei de Iraanse Hoge Leider Ali Khamenei in antwoord op het de vredesplan van de regering Trump voor Israël en de Palestijnen, in een tweet op woensdag. De "remedie" voor het plan is een "sterk verzet door de Palestijnse natie en groepen om de zionistische vijand en de VS door middel van de jihad te verdrijven," tweette Khamenei.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iraanse Generaal beveelt zijn al hongerige mensen: Verhonger jezelf om te strijden tegen de VS. In een toespraak deze week riep een Iraanse generaal het volk van Iran op te vasten als boorbereiding om sterk te staan tegen de Amerikaanse sancties, meldt Radio Farda. Een expert zegt dat deze extreme uitspraak een duidelijk teken was dat het regime zich momenteel grote zorgen maakt over de "verbinding tussen hun hoofd en hun nek".
Verder lezen - NL

Israël staat op de achtste plaats van de duurste landen ter wereld. Het zakenmagazine zegt dat het land duurder is om in te leven dan Hong Kong, de V.K. en de V.S., maar goedkoper dan Zwitserland, Japan en Luxemburg; het rangschikken van een berekening met behulp van kosten van levensonderhoud, huurprijzen, winkelprijzen, restaurantkosten en koopkracht.
Voor meer zie Ynet

Israël stuurt haar allereerste Ethiopische deelnemer naar Eurovisie 2020. Eden Alene, 19 jaar, ze won 2 jaar geleden de Israëlische versie van de 'X-Factor' en werd dinsdag de keuze van het publiek om een plaats te krijgen in de prestigieuze zangwedstrijd in Nederland.
Voor meer zie Ynet

De Palestijnen verbreken niet echt de economische en veiligheidsbanden met Israël en de VS, volgens discrete berichten die op zondag, 2 febr. van Ramallah naar Jeruzalem gingen. Deze banden zijn nog steeds springlevend, ondanks de bevelen van de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmud Abbas, in het openbaar gegeven in zijn woedende reactie op het vredesplan van Trump.
Voor meer zie DEBKAfile

De Europese Unie financiert een Russisch-Israëlische NGO met een half miljoen euro (550.000 dollar) om haar missie te steunen om de Russischtaligen ervan te overtuigen hun rechtse opvattingen te herzien over het Palestijns-Israëlische conflict.
Voor meer zie WIN

6 landen blokkeren een EU-resolutie die het Trump-plan, met de annexatie, zou hebben veroordeeld. Italië, Hongarije, Oostenrijk en de Tsjechische Republiek onder die leden zeiden de verklaring te hebben getorpedeerde, die een unanimiteit vereiste, wat ertoe leidde dat de chef buitenlands beleid Borrell een scherpe verklaring uit zichzelf gaf.
[ De volgende Israël-hater is aangetreden. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Opgemerkt moet worden dat Rabbijn Abuhatzeira, een bekende wonderdoener op zich, vorige week aankondigde dat de komst van de Messias de inwijding van het plan van president Trump voor het Midden-Oosten zou verhinderen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Een realistische tweestatenoplossing. Het probleem met de "tweestatenoplossing" - de oprichting van een soevereine, onafhankelijke Palestijnse staat ten westen van de Jordaan - is dat er ten oosten van de Jordaan al een Palestijnse staat bestaat. Die heet Jordanië.
Verder lezen - NL


Dinsdag 4 Februari - 9 She'vat

()  Abbas gaat over tot persoonlijke aanvallen en richt zich op de schoonzoon van de president. Hij betitelde Kushner als "die jongen." Abbas maakte de opmerkingen na het interview van Kushner bij de Egyptische TV op zondag. Kushner zei dat het plan "de uitbreiding van de nederzettingen probeert te beteugelen, om de haalbaarheid van een Palestijnse staat mogelijk te maken". Hij zei ook: "Als de Palestijnen het niet leuk vinden waar de lijn wordt getrokken, moeten ze ons komen vertellen waar ze die willen trekken."
[ Dat weten we al, bij de kust van de Middellandse zee. wj ]
Voor meer zie WIN

Turkije waarschuwde Rusland om zich niet te bemoeien met de represailles tegen de Syrische regeringstroepen voor het doden van vier van haar soldaten in Idlib in het Noordwesten van Syrië.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei maandag dat bijna een miljoen mensen in de Idlib van Syrië naar de Turkse grens lopen.
Voor meer zie Al Arabiya English

MK Shaked dringt aan op soevereiniteit, zegt dat er 'geen reden' is om te vrezen voor schending van het vredesakkoord met Jordanië. In een interview met Kan Bet zei Shaked dat "als de eerste stap van het [Amerikaanse] vredesplan het toepassen van soevereiniteit is, er dan al geen Palestijnse staat meer zal zijn en wij zijn tegen de oprichting van zo'n staat. We moeten doen wat juist is voor de staat Israël, en dat is de Israëlische wet toepassen op Judea, Samaria en de Jordaanvallei.
Voor meer zie Israel National News

De Amerikaanse presidentiële adviseur Jared Kushner zei op zondag dat als de Palestijnen niet kunnen voldoen aan de voorwaarden van het nieuwe vredesplan voor het Midden-Oosten dat hij heeft opgesteld, Israël niet het risico moet nemen om hen als staat te erkennen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Australië is begonnen met de evacuatie van zijn burgers die door de uitbraak van het coronavirus in China vastzitten, door ze over te brengen naar een immigratiedetentiecentrum op een afgelegen eiland.
Voor meer zie BBC News

De Canadese minister van Erfgoed, Steven Guilbeault, heeft verklaard dat nieuwswebsites, samen met sociale-mediabedrijven, gedwongen zouden kunnen worden om overheidsvergunningen te verkrijgen om in Canada te opereren.
Voor meer zie Breitbart

Pastor J.D. Faraq spreekt over het deze week onthulde vredesplan van president Trump. Hoe enthousiast kunnen we hier over zijn? Is dit plan naar Gods wil? Het lijkt er niet op. Dit zal geen oplossing zijn, maar juist het tegendeel. Een korte eerste indruk van het plan. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Volgens sommige bronnen vertegenwoordigt de "deal van de eeuw" van het Witte Huis het einde van de politieke carrière van Mahmoud Abbas. Palestijnse Autoriteit (PA) en Fatah-functionarissen geloven dat ze aan het einde komen van het Mahmoud Abbas-tijdperk en het strategische falen van zijn "politieke intifada" tegen Israël naderbij komt.
Voor meer zie TUnited with Israel

De Egyptische liberale journalist Khaled Montasser schrijft Engeland die de Islamitische extremisten beschut en cultiveert, zou niet verrast moeten zijn om een doelwit van terreur te worden. Hij drong er daarom bij Europa en Groot-Brittannië op aan om wakker te worden voordat ze door de extremisten worden overspoeld en zelf uitsterven.
Voor meer zie Memri

Deze nieuwsbrief van Franklin ter Horst, bestaat uit twee onderwerpen. (1) De Franse president Macron op bezoek bij Shoah-ontkenner Mahmoud Abbas en (2) Doomsday Clock 20 seconden vooruit gezet.
Voor meer zie Uit het nieuws

Hamas dreigt traangasbussen naar Israël te lanceren. De "balloneenheid" van de militaire vleugel van de terreurgroep laat videobeelden zien waarin wordt beweerd dat deze bussen zullen afgaan zodra ze op Israëlisch grondgebied landen, en worden vastgemaakt aan vliegende apparaten.
Voor meer zie Ynet

()  De Israëlische troepen bereiden zich elke dag voor op infiltratie door islamitische terroristen die de Egyptische grens willen oversteken en Israëlische burgers willen aanvallen. De Karakal Company van de IDF, die zowel vrouwen als mannen omvat, patrouilleert aan de zuidelijke grens van Israël en bereidt zich voor op aanvallen van Palestijnse terreurgroepen in de Gazastrook en schurkengroepen uit Egypte die op het Sinaï-schiereiland actief zijn, zoals ISIS.
Voor meer zie United with Israel

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat hij maandag Gen. Abdel-Fattah Burhan, het hoofd van de soevereine raad van Soedan, heeft ontmoet en dat zij het proces van normalisatie zijn begonnen. "We kwamen overeen om een samenwerking te starten die zal leiden tot een normalisering van de betrekkingen tussen de twee landen", tweette Netanyahu. "Historisch!"
Voor meer zie United with Israel

De overgangsregering van Soedan zei dat het niet op de hoogte was van een ontmoetingsmaandag tussen de leider van het Afrikaanse land en premier Benjamin Netanyanu, waarin de twee leiders overeenkwamen om de betrekkingen tussen de naties te normaliseren.
Voor meer zie The Times of Israel

Onweerlegbaar: Het coronavirus werd ontwikkeld door wetenschappers in een laboratorium met behulp van goed gedocumenteerde genetische manipulatievectoren die echter een "vingerafdruk" achterlaten.
Voor meer zie NaturalNews

In China worden boeddhistische tempels omgebouwd tot heiligdommen ter ere van Xi Jinping, China's president voor het leven. Zijn foto siert de muren, zijn opgenomen stem klinkt uit de luidsprekers en het is zijn "Beeld" - niet die van Boeddha - waar de monniken nu voor moeten mediteren. Met het afbreken van alle kerken en moskeeën en het bevelen van het volk om hem te aanbidden als een god.
Voor meer zie Now The End Begins

Twitter zei dinsdag ochtend dat Israël en Iran toegang hebben tot al de telefoonnummers van gebruikers verbonden met hun account bij Twitter. Twitter zei dat het een "groot aantal verzoeken" had geïdentificeerd om de functie te gebruiken die afkomstig is van IP-adressen in Iran, Israël en Maleisië. Er was geen implicatie dat de landen samenwerkten maar dat elk land afzonderlijk dezelfde fout uitbuitte.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische Arabieren zeggen nee tegen een Palestina. "Als het vooruitzicht over een grensverlegging echt wordt, kunnen en zullen de Israëlische Arabieren hun recht als burgers van Israël uitoefenen om uit die Galilee Driehoek te vertrekken." Daar wonen meer dan 300.000 Arabieren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Reserves hebben over het Trump-Peace-Plan. Samen met premier Benjamin Netanyahu zijn al mijn vrienden blij met het plan van Donald Trump om het Palestijns-Israëlische conflict op te lossen. Ik ben het ermee eens dat dit plan, in tegenstelling tot eerdere presidentiële plannen, veel lof verdient; in tegenstelling tot de voorstellen van Carter, Reagan, Clinton en George W. Bush, neemt het de Israëlische veiligheidszorgen serieus. Bovenal wijst het op een ongekend en emotioneel geweldig niveau van Amerikaanse steun voor Israël.
Verder lezen - NL

De leider van de Gezamenlijke Arabische Lijst, MK Ayman Odeh, veroordeelde premier Binyamin Netanyahu krachtig naar aanleiding van het rapport in Haaretz waarin Netanyahu voorstelde de gemeenschappen van de "Driehoek" in het noorden van Israël over te dragen aan de "Palestijnse" controle volgens de "Deal of the Century" van de Verenigde Staten.
Voor meer zie Israel National News

Hebron: Soldaat geraakt door een brandbom geworpen door een terrorist als de grenspolitie reageerde op Arabische rellen in Hebron toen hij op de schouder werd geraakt door een vlammende brandbom. Doofde koelbloedig het vuur met zijn handen.
Voor meer zie Israel National News

Brexitdag is eindelijk daar, afsluiting van een historische week. Brexit wordt ten tijde van dit schrijven over een paar uur officieel. Het Verenigd Koninkrijk zal de Europese Unie formeel verlaten en wordt de eerste natie die dat ooit zal doen. Als het enige EU-land met aanzienlijke "opt-outs", heeft de aanwezigheid van het Verenigd Koninkrijk in de continentale confederatie de verdere integratie van de 28 lidstaten van de Unie steeds gedwarsboomd.
Verder lezen - NL


Maandag 3 Februari - 8 She'vat

() Netanyahu: Op de weg naar soevereiniteit moeten we in de pas lopen met de VS. We kunnen niet "hebzuchtig" zijn en proberen alles in één keer te pakken, want dit is ook de snelste manier om alles te verliezen. Als Israël kiest voor een aanpak die door Riyad en Cairo als te agressief zal worden beschouwd, zou de strategische overwinning van de Trump regering om de Arabische wereld te verenigen tegen de Palestijnen kunnen verdwijnen.
Voor meer zie Israelhayom

Het officiële Saoedi-Arabische standpunt over de Deal of the Century, dat deze week door de Amerikaanse president Donald Trump werd gepresenteerd, was er een van gekwalificeerde steun voor het initiatief. Een Saudische reactie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de vrijgave van het initiatief stelde onder andere dat "het Koninkrijk de inspanningen waardeert die het bestuur van President Trump heeft geleverd om een alomvattend Palestijns-Israëlisch vredesplan te ontwikkelen, en het moedigt het begin van directe vredesonderhandelingen tussen de partijen onder Amerikaanse sponsoring aan, waarin elk geschil over de details van het plan zal worden beslecht."
Voor meer zie Memri

Mahmoud Habbash, een adviseur van de Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas, zei in een preek op vrijdag 24 januari 2020 uitgezonden op de Palestijnse TV dat de Palestijnen, de Arabieren en de moslims nooit de "Deal of the Century", die hij de "Deal of Schande" noemde, de "Deal of Oneer", en de "Kwaad van de Eeuw." Hij zei dat de deal een pad is dat leidt tot verraad en dat iedereen die de deal accepteert de prijs voor dat verraad zal betalen.
Voor meer zie Memri

Het Trump Midden Oosten Plan: Laatste kans voor de Palestijnen? Israël en de toekomstige Palestijnse staat zouden bilaterale overeenkomsten kunnen ondertekenen en tot wederzijds voordeel kunnen samenwerken op vele gebieden waar de Israëlische expertise wordt erkend: landbouw, water, wetenschappelijk onderzoek, technologie, geneeskunde.
Verder lezen - NL

Rabbijn: Trump is misleid en Bibi maakt een fout. Misschien was Benjamin Netanyahu niet de langst zittende premier van Israël geworden, als hij niet de steun van rabbijn Joseph Gutnick had gekregen. Maar nadat hij president Trump's 'Deal van de Eeuw' heeft omhelsd, is diens liefde voor Bibi voorbij.
Voor meer zie Israel Today

Groot-Brittannië waarschuwt Israël voor een annexatie. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen over de mogelijke toepassing van de soevereiniteit van Israël over Judea en Samaria. "Dergelijke eenzijdige stappen zouden schadelijk zijn voor de hernieuwde inspanningen om de vredesonderhandelingen weer op gang te brengen, en in strijd zijn met het internationaal recht," voegde de woordvoeder eraan toe.
Voor meer zie Israel National News

In steun voor Abbas, verwerpt de Arabische Liga unaniem het vredesplan voor het Midden-Oosten van Trump. Het pan-Arabische blok zegt het Amerikaanse aanbod "niet voldoet aan de minimumrechten en -aspiraties van het Palestijnse volk" en belooft om niet met de regering samen te werken aangaande het voorstel.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Kremlin zei dat het Trump-plan in tegenspraak is met de VN-besluiten. Rusland heeft haar eerste officiële uitspraak gedaan over het plan van de Trump regering, de deal van de eeuw. Op zondag zei Dmitri Peskov, de perssecretaris van het Kremlin: "Het plan is niet in overeenstemming met het besluit van de Verenigde Naties en eerdere overeenkomsten."
Voor meer zie WIN

CIA chef bezocht in het geheim Ramallah na de aankondiging van het vredesplan. Gina Haspel heeft een ontmoeting gehad met ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit, die haar vertelden dat ze van plan waren alle banden met Israël en de Verenigde Staten te verbreken, met inbegrip van de veiligheid. Haspel heeft tijdens haar bezoek geen ontmoeting gehad met PA-president Mahmoud Abbas.
Voor meer zie Israelhayom

In een nieuwe getuigenis over de verkiezing van de volgende paus heeft aartsbisschop Carlo Maria Viganò beweerd dat de kardinaal die paus Franciscus onlangs heeft goedgekeurd om het volgende pauselijke conclaaf voor te zitten, betrokken was bij het verdoezelen van de wandaden van de beruchte stichter van Legionary of Christ, Marciel Maciel.
Voor meer zie LifeSite

De val van Qasem Soleimani en de Mahdi-doctrine. Deze messiaanse geloofsovertuiging is de bestaansreden voor de Islamitische Republiek Iran volgens haar oprichters en leiders.
Verder lezen - NL

()  De ministers van Israël zullen tegen een Palestijnse staat stemmen. Het hoofd van de Samaria-Raad Yossi Dagan ontmoette de ministers van de regering, die hun bezorgdheid uiten over de Palestijnse staat in het Amerikaanse plan, en over de vertraging in de soevereiniteit.
Voor meer zie Israel National News

Brutale Chinese leiders hebben besloten om hele steden van hun eigen burgers op te offeren om 11 "beschermde" steden elders te redden, volgens een bron die door de Hongkongse mediaprofessional Stephen Shiu Yeuk-yuen is verworven.
Voor meer zie Epoch

Plan verplichte vaccinatie Nederland december 2019 gepresenteerd. om de vaccinatiegraad in Nederland te verhogen. Een verkenning.” Dit rapport is door onderzoekers van het Nivel en Amsterdam UMC geschreven, in opdracht van het ministerie van VWS. Zo begint het rapport dat dus enkele weken voor de corona-virus uitbraak uitkwam.
Voor meer zie Martin Vrijland Lees ook Event 201 corona-virus oefening 6 weken voor de Wuhan uitbraak.

Er is nieuw bewijs naar voren gekomen: Coronavirus "biowapen" kan een Chinees vaccinatie-experiment zijn geweest dat verkeerd is gegaan... genen bevatten "pShuttle-SN" sequenties, die de oorsprong van een laboratorium bewijzen. Twee dagen geleden presenteerde een artikel in het tijdschrift Biorxiv.org bevindingen die erop wezen dat het coronavirus bleek te zijn gemaakt met "belangrijke structurele eiwitten" van HIV.
Voor meer zie NaturalNews

Benny Begin: Geen Arabische soevereiniteit ten westen van de Jordaan. De voormalige minister van Likud is sterk gekant tegen de goedkeuring van het Amerikaanse plan en het idee van een Palestijnse staat in de 'regio's van ons vaderland.' In een interview met Reshet Bet, zei Begin: "Het is een interessant document, maar het is geen plan. De Amerikanen noemen dit document ook een 'visie', ook de kaarten die het bevat worden 'voorgestelde kaarten' genoemd."
Voor meer zie Israel National News

Een wereldwijde catastrofe: "260 Miljoen Christenen ervaren de hoge niveaus van vervolging." Anders, zoals in alle statistieken en rapporten over de wereldwijde vervolging van christenen het geval is geweest, blijft niet alleen "islamitische onderdrukking" de belangrijkste "bron van vervolging" waarmee christenen in zeven van de absoluut tien ergste naties worden geconfronteerd, maar zijn er wel 38 van de 50 naties op de lijst die ofwel een moslimmeerderheid ofwel een aanzienlijke moslimbevolking hebben.
Voor meer zie Gatestone

Onderzoeksjournalist Rypke Zeilmaker van het geruchtmakende weblog interessantetijden.nl is opgepakt. Twee politie-auto’s kwamen voor zijn deur en zodra hij opendeed werd hij met veel geweld tegen de grond gewerkt en afgevoerd. Rypke mag met niemand spreken behalve zijn advocaat. De politie wil niets zeggen, niets doorgeven en doet geen enkele uitspraak over de kwestie. Later op de dag werd hij weer vrijgelaten.
Voor meer zie De Blauwe Tijger

IMRA heeft overleg gepleegd met een aantal Amerikaanse christenen die hooggeplaatst zijn in die gemeenschap en zij bevestigen allemaal dat zij verwachten dat hun gemeenschap erop zal aandringen dat president Trump Israël in de Verenigde Naties beschermt in het geval dat Israël de Israëlische wet toepast zonder een OK van het Trump-team.
Voor meer zie Imra

Een hooggeplaatste evangelistische christelijke leider en belangrijke Trump supporter Mike Evans drong er bij Israël op aan om in de plannen een soevereiniteit over Judea en Samaria toe te passen deze te coördineren met de Trump regering en het advies werd gegeven om het Witte Huis niet onder druk te zetten om het tijdschema voor de Israëlische soevereiniteit te veranderen.
Voor meer zie Israel National News

Vroeger MK Idit Silman, die momenteel nummer zeven op de Yamina-lijst staat, zei op maandagmorgen dat de Minister van Defensie Naftali Bennett (Yamina) een "significante actie" plant in Gaza in reactie op de raketaanvallen en de explosieve luchtballonnen. "Ik denk dat Naftali Bennett een zeer belangrijke verandering in het beleid maakt en het volledig aan het veranderen is.
Voor meer zie Israel National News

De nieuwe leider van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) Quds Forces belde Ismail Haniyeh van Hamas en Ziad Nakhaleh van de Islamitische Jihad om de Iraanse steun voor de oppositie tegen het Amerikaanse "deal van de eeuw" plan te benadrukken. De commandant van de Iraanse Quds Force, Esmail Ghaani, is nu in beweging gekomen om het Palestijnse verzet tegen het plan te ondersteunen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hoewel deze wereld eindigt. Er is een ontmoediging onder veel christenen om te proberen de cultuur in het algemeen te corrigeren. Of dit nu voortkomt vanuit een oppervlakkig begrip van de gereformeerde theologie die in onze kerken is binnengeslopen, een onwetendheid van de bijbelse geboden, of pure luiheid weet ik niet - maar ik vermoed dat ze alle drie een overvloed aan verklaringen hebben.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina