Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 6 December - 8 Kislev

()  Iran voert een 'schaduwoorlog' en bezaait Irak met korteafstandsraketten die Jeruzalem, Amerikaanse troepen, zouden kunnen aanvallen. Aangezien premier Benjamin Netanyahu Teheran blijft waarschuwen dat de Joodse staat een "lange arm" heeft om toe te slaan waar de krachten van de Islamitische Republiek worden gemobiliseerd, werd het laatste rapport over hoe agressief de Iraniërs zijn geworden woensdag gepubliceerd in The New York Times.
Voor meer zie WIN

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt aangeklaagd in drie belangrijke strafzaken in verband met omkoping, fraude, corruptie en machtsmisbruik. De Israëlische president Reuven Rivlin zou woensdag een pardon willen verlenen aan premier Benjamin Netanyahu, onder de voorwaarde dat deze laatste zich terugtrekt uit de politiek en elke aanklacht tegen hem toegeeft. Netanyahu heeft naar verluidt nog niet gereageerd op de aanbeveling.
Voor meer zie JOL zie ook de uitspraken van Rivlin.Israel Today - Holland

Ik wil sterven als een martelaar in de Al-Aqsa Moskee. De Tunesische politicus Seif Eddine Makhlouf zei in een interview op 27 november 2019 op IFM Radio (Tunesië) dat elke vorm van contact met Israël verraad is. Hij zei dat hij nooit kan samenwerken met mensen die geloven in het recht van de zionisten op Palestijns land en dat Gaza de enige vrije plaats in de Arabische wereld is.
Voor meer zie Memri

Een democratische kandidaat Antone Melton-Meaux gaat Ilhan Omar in het 5e district van Minnesota uitdagen voor de benoeming van de partij in de verkiezingen van 2020 en wint de belangstelling van een pro-Israëlische groep die actief is in het Congres. Hij beschrijft zichzelf op Twitter als volgt: "Familiemens. Professionele probleemoplosser. Levenslange Democraat. Kandidaat voor het Amerikaanse Congres."
Voor meer zie WIN

Normaliseren van de banden met Israël werden in Marokko niet besproken, zegt de VS-functionaris. Na de vergadering Netanyahu-Pompeo, gaven de functionarissen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen commentaar ten aanzien van een mogelijke de annexatie van de Jordaan vallei.
Voor meer zie The Times of Israel

Special units completeren de gezamenlijke 'Game of Thrones'-oefening in Cyprus. Voorbereiding op de winter: commando-eenheden en IAF-vliegtuigen die samenwerken met gesimuleerde scenario's van guerrilla-oorlogsvoering in het Noord-Israëlisch terrein.
Voor meer zie Jerusalem Post

De 215 Artillerie Divisie van de IDF heeft een week lang een tactische oefening gedaan om de oorlog aan het Libanese front te simuleren met behulp van een nieuw operationeel concept dat gericht is op het produceren van een hoger niveau van effectiviteit op het slagveld. Honderden troepen, officieren, commandanten en reservisten van de 402e en 55e bataljons namen deel aan de tactische oefening in de Jordaanvallei, die op zondag begon.
Voor meer zie Jerusalem Post

De eerste minister Benjamin Netanyahu zal zijn post tegen Mei verlaten als er een akkoord over een eenheidsregering wordt bereikt op de uiterste termijn van komende woensdag die een derde verkiezing binnen een jaar zal verhinderen, zei een woordvoerder van Likud op vrijdag.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Speciale Vertegenwoordiger van de V.S. voor Iran, Brian Hook zegt dat de Iraanse veiligheidstroepen meer dan 1.000 mensen kunnen hebben gedood aangezien de protesten over de verhogingen van de benzineprijs medio november begonnen zijn. Hij zei dat de VS een video heeft gezien van een incident waarbij meer dan 100 mensen werden neergeschoten en gedood.
Voor meer zie Al Arabiya English

Regering van wetteloosheid. De nieuwe socialistische president van Mexico heeft de misdaadbestrijding op een nieuwe manier benaderd. Hij noemt het "knuffels geen kogels".
Verder lezen - NL

()  De president van de VS, Donald Trump, ontkende vrijdag het bericht dat zijn land meer dan 12.000 manschappen naar het Midden-Oosten zou sturen om een vermeende dreiging van Iran het hoofd te bieden.
Voor meer zie Al Arabiya English

De voorzitter van het Huis Nancy Pelosi vraagt de commissies van het Huis die President Trump onderzoekt om de artikelen van beschuldiging in werk te stellen. "De acties van de president hebben de grondwet ernstig geschonden," zei Pelosi op een persconferentie over Capitol Hill. Hij "laat ons geen andere keuze dan te handelen."
Voor meer zie CNBC

De drievoudige dodelijke Jodenhaat van het Westen. Velen denken dat antisemitisme een vooroordeel is tegen de Joden als volk, terwijl antizionisme en Israël-bashing legitieme aanvallen zijn op een politiek project.
Verder lezen - NL

De minister van Defensie Naftali Bennett (Nieuw Rechts) ontmoette deze week de ambassadeur van de Europese Unie (EU) in Israël en vertelde hem dat de Israëlische defensieorganisaties niet langer bereid zijn om vreedzaam te zijn over de ongecontroleerde illegale bouw in Gebied C, welke wordt aangemoedigd en gefinancierd door Europa. Het defensiesysteem is van plan om alle illegale bouwwerken in gebieden onder volledige Israëlische controle te vernietigen, ook degene welke door de Europeanen worden gefinancierd.
Voor meer zie Israel National News

Functionarissen van het IDF zeggen dat noch de vernietiging van de aanvalstunnels van de terreurgroep, noch de recente binnenlandse problemen van de Iraanse gesteunde Libanese factie de voorbereidingen van Hezbollah voor een oorlog met Israël heeft ondermijnd.
Voor meer zie Ynet

Nieuwe satellietbeelden van een schijnbare overdracht van Teheran naar Syrië met een verscheidenheid aan raketten vorige maand suggereren dat Iran in feite een "wraakaanval" aan het plannen is, zoals ingeschat door de Israëlische en Amerikaanse geheime dienst.
Voor meer zie Israelhayom

Paus Franciscus noemde de Christelijke Fundamentalisten "een plaag." Waarom lijkt het erop dat vrijwel iedereen tegenwoordig de christelijk fundamentalisten wil aanvallen?
Voor meer zie FNW

In een rapport dat op donderdag werd gepubliceerd, werd gemeld dat in een recent bezoek aan de boeddhisten in Thailand, Paus Franciscus de kwestie van de vluchtelingen aan de orde stelde, waarbij hij het beleid van een bouw van muren en detentiecentra vergeleek met de daden van Koning Herodes die Jezus wilde doden.
Voor meer zie Breaking Israel News

Er gebeuren heel veel dingen in deze wereld, in deze laatste dagen, die ons ontzettend boos en gefrustreerd kunnen maken. Pastor Brandon Holthaus bespreekt er een aantal. Hoe moeten met met die frustratie en boosheid omgaan? Dit zal velen van ons aanspreken en pastor Holthaus komt met hele duidelijke en Bijbelse antwoorden. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

Nakomelingen van Gog & Magog met Rusland en Iran in gezamenlijke militaire oefening. Iran kondigde vorige week aan dat ze voor het eerst gezamenlijke oorlogsoefeningen met China en Rusland zullen houden. Een rabbijn, een expert over de eindtijd, verklaarde dat dit alle elementen zal samenbrengen "om de hele geschiedenis te beëindigen."
Verder lezen - NL

Gebedsbrief met de gebedspunten van de Voorbidders voor Israël van vrijdag 6 december 2019.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Het Koninkrijk van God. "Noch mijn fouten, noch mijn zonden bepalen wie ik ben, niet meer als die van koning David" - Elhanan. Wat is precies het koninkrijk van God?
Verder lezen - NL


Donderdag 5 December - 7 Kislev

()  Iran zegt het exploiteren van Iraakse onrust te gebruiken om raketten te plaatsen die Israël kunnen treffen. NY Times citeert de ambtenaren van de V.S. die zeggen dat de raketten ook Saudi-Arabië bedreigen en de Amerikaanse troepen die in gebied zijn geplaatst en deel uitmaken van de inspanningen van Teheran om macht in Midden-Oosten te verwerven.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Witte Huis benaderde verscheidene Arabische staten om hen aan te moedigen om tot niet-oorlogsverdragen met Israël te komen, Barak Ravid van het Nieuwskanaal 13 van Israël heeft dat op dinsdag gemeld, in het aanhalen van Israëlische, Arabische en V.S. bronnen.
Lees verder bijIsrapundit

De recentste uitlating tegen Amerikaanse mensen die President Trump steunen dat zij zijn als aanhangers van ISIS, zoals aangehaald in de The Daily Caller. "Echte gelovigen" met een depreciërende en alwetende lach, een slogan van de mainstream media om aan te geven dat ze verwant zijn aan leden van een sekte.
Voor meer zie Clarion Project

Na de opening, op 30 september 2019, van de grensovergang Al-Bukamal-Al-Qaim tussen Syrië en Irak, die vijf jaar lang gesloten was vanwege de Syrische oorlog, publiceerde Abu Al-Fazel Salehiniya, een cultuuradviseur bij de Iraanse ambassade in Damascus, een artikel in het Syrische dagblad Al-Watan, waarin hij de opening van de grensovergang presenteerde als een stap in de richting van de realisatie van de Iraanse visie van een nieuw Midden Oosten.
Voor meer zie Memri

Amerikaanse congreslid vergelijkt de grens tussen de VS en Mexico met de Israëlische 'onderdrukking' in Gaza. "Weet je wat ik daar aan de grens zag? Ik zag Gaza," vertelde Tlaib aan de Amerikaanse Moslims in Palestina conferentie.
Voor meer zie WIN

Een geheime eenheid van de Speciale Krachten arresteerde twee terroristen van ISIS die van plan waren om een aanval in Jeruzalem uit te voeren op de Dag van de Onafhankelijkheid, zo openbaarde de politie op woensdag.
Voor meer zie United with Israel

Schokkende Duitse tentoonstelling bevat as en beenderen van door de nazi's vermoorde Joden. De tentoonstelling heeft verontwaardiging gewekt over het schenden van de Joodse rituele wet en het onteren van de herinnering aan degenen die omkwamen in de Holocaust.
Voor meer zie United with Israel

De première van Disney's Maleficent: Meesteres van het Kwaad. Als je een queen (travestiet) bent, "je geld is onderweg", zegt West. De verkleed-tournees hebben zich snel uitgebreid: In 2017 stopte de RuPaul's Drag Race Werq wereldtournee met sterren uit de show in 10 Amerikaanse steden en 12 steden in Europa. In 2019 in meer dan 50 Amerikaanse steden en in 35 Europese steden en in meer arena's dan ooit tevoren.
Voor meer zie Hollywood Reporter

Hallmark Channel CEO geeft aan open te staan voor homofiele kerstfilms. Terwijl velen zich nog steeds opwindend over de recente onthullingen dat Chick-fil-A opportunistisch de christelijke principes waarop het werd gebaseerd heeft ingeruild voor pro-LGBT kewsties in sociale rechtvaardigheid, gaf het hoofd van het Hallmark Channel -befaamd om zijn gezinsvriendelijke kerstfilms- aan dat Hallmark waarschijnlijk films zal beginnen te produceren met homoseksuele karakters en thema's.
Voor meer zie LifeSite

Teheran en de ongedurige Irakezen. Met veel Irakezen (inclusief sjiieten) die Teheran de schuld geven van de sociale onrust die hun land overspoelt, vrezen Iraanse beleidsmakers dat de greep van Teheran op de buurman wordt verzwakt.
Verder lezen - NL

()  Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk veroordelen Iran voor het werken aan raketten die geschikt zijn voor kernwapens. In een VN-brief beschuldigen ze Teheran ook van de proliferatie van ballistische rakettechnologie in de regio. Iran wijst erop aan dat al de raketactiviteiten legaal zijn en geen verband houden met kernenergie.
Voor meer zie The Times of Israel

Liberman: Verkiezingen onvermijdelijk, geen smalle of eenheidsregering is een optie. Yisrael Beytenu in een gesprek met een krant zegt dat hij probeerde om de Likud en Blauw-Wit onder druk te zetten om met een gedeelde regering akkoord te gaan maar zij gaan zich niet verenigen - "onze handen zijn schoon." Hij neemt een positie in de een derde verkiezing onvermijdelijk maakt.
Voor meer zie The Times of Israel

'Liberman is gevaarlijk, cynisch en onverantwoordelijk.' De Minister van Transport Yisrael Beytenu verwijt dit hem voor het verklaren van nieuwe verkiezingen als onvermijdelijk. "Hij zit al 30 jaar in het [politieke] systeem, maar heeft niets op zijn naam staan." "We zullen een andere weg moeten vinden naar 61 MK's."
Voor meer zie Israel National News

Een hoger Hamas-lid zei dat vijf landen aan de recente inspanningen deelnamen om een gevangenisruil te bemiddelen tussen de Gaza-regerende terreurgroep en Israël. Egypte heeft samen met Qatar, Turkije, Duitsland, Zweden en Turkije het voortouw genomen bij het sluiten van een overeenkomst. Hij zei dat dit streven naar een overeenkomst onlangs heeft plaatsgevonden, maar dat het niet verder is uitgewerkt.
Voor meer zie The Times of Israel

Explosie en aanval op Iraanse wapendepot in Syrië. Er is geen informatie gemeld over de omvang van de schade of eventuele slachtoffers. Grote explosies werden gemeld op een Iraanse basis in Al-Bukamal in het oosten van Syrië nadat ongeïdentificeerde vliegtuigen een wapendepot op de locatie hadden aangevallen, aldus het persbureau Step.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz zegt dat hij hoopt dat Corbyn de Britse verkiezingen verliest. "Ik zal me niet bemoeien met de interne verkiezingen, maar ik hoop persoonlijk dat hij niet gekozen zal worden, met deze hele golf van antisemitisme. Ik hoop dat de andere kant wint," zei hij.
[ Ook daarmee blijft het antisemitisme doorgaan. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Kan een toekomstige Amerikaanse regering het nieuwe beleid van Trump inzake Israëlische nederzettingen ongedaan maken? Meer dan 100 Democratische wetgevers stuurden een brief naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, waarin zij uiting gaven aan "sterke onenigheid" met het nieuwe beleid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en er bij hem op aandrongen om "dit beleidsbesluit onmiddellijk terug te draaien."
Verder lezen - NL

De Amerikaanse centrale bankiers hebben de mogelijkheid onderzocht om een digitale munt te ontwikkelen die rechtstreeks beschikbaar is voor bedrijven en huishoudens. "Hoewel we momenteel niet bezig zijn met de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank, hebben we de kosten en baten van een dergelijk initiatief in de VS zorgvuldig onderzocht en blijven we deze analyseren", schreef Powell in een brief aan de wetgevers van dinsdag.
Voor meer zie Markets Insider

Gisteren bespraken we hier op Unravelations de mogelijkheid van een periode tussen de opname en de start van de grote verdrukking. Dat is niet zonder reden. Al weken is de christelijke talkshow SkyWatchTV bezig met een investigative serie over de asteroïde Apophis die vrijwel zeker op vrijdag 13 april 2029 in zal slaan voor de kust van Santa Monica, Californië.
Verder lezen bij Unravelations - NL

Israël gaat de Veiligheidsraad gegevens verstrekken over Iraanse nucleaire schendingen van de mensenrechten. De actie komt nadat Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de VN hebben gewaarschuwd dat "Iran's ontwikkeling van ballistische raketten die geschikt zijn voor kernwapens" in strijd is met een resolutie van de VN-Veiligheidsraad waarin Teheran wordt opgeroepen geen activiteiten in verband met dergelijke raketten te ondernemen.
Voor meer zie Israelhayom


Woensdag 4 December - 6 Kislev

()  Premier Benjamin Netanyahu gaat vandaag naar Portugal voor een tweedaagse reis om Iran en controversiële annexatieplannen voor de Westelijke Jordaanoever te bespreken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Voor meer zie The Times of Israel

Antisemitische samenzweringstheorieën overheersen op jaarlijkse pro-Palestijnse conferentie. De sprekers bij anti-Israël Amerikaanse Moslims groep in de jaarlijkse top over Palestina, verspillen geen tijd als zij Israël veroordelen voor het zijn van een "racistische, koloniale staat die geen recht heeft om te bestaan." ...Als een moslim in een interreligieuze ruimte verschijnt, moeten we bereid zijn compromissen te sluiten over het bestaansrecht van Israël, zodat we aan dat gesprek kunnen deelnemen. Maar ik ben daar klaar mee," verklaarde Zahra Billoo.
Voor meer zie Israelhayom

Ontwerpbaby's, of kinderen waarvan de genen gehackt zijn om bepaalde eigenschappen te ontwikkelen, komen binnenkort. Dat volgens Abertay University bioethicist Kevin Smith, in The Independent reports. Smith debatteert dat het ethisch verantwoordelijk tot onderzoek over gen-hack mensen wat is gepubliceerd in het Bioethiek journaal. Hij gelooft dat wetenschappers, met bestaande technologie, ziekten kunnen voorkomen of de gezondheid van mensen kunnen verbeteren door gerichte genetische veranderingen.
Voor meer zie Futurisme

Van Netanyahu wordt verwacht om immuniteit te verzoeken. Netanyahu, die ook lid is van de Knesset, heeft het recht om een dergelijke immuniteit te vragen als de gronden voor zijn tenlastelegging in verband worden gebracht met zijn dienst als parlementslid.
Voor meer zie WIN

Knessetlid Zohar: Proces tegen Netanyahu zal 8-10 jaar in beslag nemen. Hij zegt dat het geen zin heeft om 'energie te verspillen' door nu met Blauw en Wit te onderhandelen, en hoopt dat Netanyahu om immuniteit vraagt.
Verder lezen - NL

IRGC Generaal Allahnoor Noorollahi, een topadviseur van de commandant van het IRGC Officers College, zei in een toespraak in Bushehr op 29 november 2019 dat 21 van de Amerikaanse bases in de regio het doelwit zijn van Iraanse raketten. Beweerde dat de NAVO zegt dat Iran 20.000 raketten per dag kan lanceren en dan generaal Noorollah suggereerdei dat Iran nog meer mogelijkheden heeft en zegt dat Iran zich heeft voorbereid op "de grootste oorlog tegen de grootste vijand."
Voor meer zie Memri

Een jezuïtische staatsgreep? De speculatie over een overname van het Vaticaan door de eigen religieuze orde van de Paus stijgt. ...Paus Paulus IV, die van 1555 tot 1559 in dienst was, beschreef de interne structuur van het Genootschap als een tirannie en in een moeizame en slecht gehumeurde uitwisseling met de tweede algemene overste van de Jezuïeten beweerde hij dat als zij niet zouden beginnen met de koorrecitatie van het ambt, op een dag "de satan uit hun gelederen zou opstaan."
Voor meer zie Now The End Begins

Meer dan een dozijn landen hebben dinsdag hun stemgedrag bij de Verenigde Naties in het voordeel van Israël abrupt veranderd, door zich te verzetten tegen een jaarlijkse resolutie waarin steun wordt uitgesproken voor een pro-Palestijns VN-agentschap dat van oudsher kritisch is over de Joodse staat.
Voor meer zie The Times of Israel

Abir Zayyad, een archeoloog en lid van Fatah's (PLO) tak van Jeruzalem, beweerde dat er "geen archeologisch bewijs" van Joden in Palestina is gevonden. In september schreef de minister van Cultuur van de PA, Atef Abu Saif, de "mythe" van de Joodse geschiedenis toe aan een "leugenachtige auteur."
Voor meer zie Breaking Israel News.

()  Het IDF heeft bewust het aantal ultra-orthodoxe (haredi) mannen vergroot door soldaten jarenlang als militairen in het leger te boek hebben laten staan, liegende tegenover de stafchef en de minister van Defensie.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een groep wereldleiders, waaronder de Franse president Emmanuel Macron, de Canadese premier Justin Trudeau en de Britse premier Boris Johnson, lijken de spot te drijven met de Amerikaanse president Donald Trump in de wandelgangen van de NAVO-top in een video die wordt gedeeld door de Power & Politics van het CBC News Network.
[ Als je geen argumenten meer hebt. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Op woensdagochtend voor zijn vertrek gaf Netanyahu de Blauw en Wit MK-lid Yair Lapid de schuld van het falen in de onderhandelingen om tot een doorbraak te komen voor de vorming van een eenheidsregering. Netanyahu stelde ook voor dat Yisrael Beytenu voorzitter Avidgor Liberman zich nu bij het rechtse blok kon aansluiten en helpen om een smalle rechtse regering te vormen.
Voor meer zie Israel National News

"We hebben niets meer te zeggen tegen dat stelletje," zegt Likud als de coalitieonderhandelingen stoppen. "We zullen geen regering met hen vormen en we zullen niet langer onderhandelingen met hen voeren," vervolgt MK Miki Zohar. "Blauw en Wit blijven weigeren een eenheidsregering te vormen vanwege Yair Lapid's veto tegen een eenheidsregering."
Voor meer zie WIN

Hamas hernieuwt de grensprotesten in Gaza ondanks besprekingen met Israël. De terreurgroep publiceert pamfletten met sterke beeldspraak, die de ingezetenen van de enclave uitnodigen om in groepen op te komen voor Mars van Terugkeer op vrijdag na een drie weken lange onderbreking.
Voor meer zie Ynet

De befaamde Belgische carnavalsstad Aalst ziet af van haar plaats op de VN-lijst als cultureel erfgoed en is de beu om de wijdverbreide klachten te moeten aanhoren vanwege het feit dat er dit voorjaar een schaamteloos antisemitisme in de editie van de VN-carnavalsviering voorkwam.
Voor meer zie Israelhayom zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

De Iraakse veiligheidsdiensten hebben de arrestatie aangekondigd van een man waarvan is gezegd de tweede man te zijn achter de leider Abu Bakr al-Baghdadi van ISIS tijdens een verrichting op dinsdag in de provincie Kirkuk.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het Trump-Netanyahu gesprek op zondag nacht, 1 Dec., voltooide de regelingen voor een militaire coördinatie tegen Iran die tijdens de besprekingen van de recente V.S. werden opgezet in de bezoeken aan Israël. De uitwisseling tussen de President van de V.S. en de Israëlische Eerste minister, die de "bedreiging door Iran" en "andere kritieke tweezijdige en gebiedskwesties hebben behandelt," vonden plaats voor de NAVO-top in Londen deze week en tegen de achtergrond van nieuwe bedreigingen van Teheran tegen de V.S. en Israël.
Voor meer zie DEBKAfile

Kijk omhoog, want uw verlossing komt dichterbij. Nou, er zit meer in deze uitspraak dan u met het oog kunt zien. Er is veel meer aan de hand, omdat het deel uitmaakt van de Schrift, Gods Heilige Woord. Laten we eens kijken.
Verder lezen - NL


Dinsdag 3 December - 5 Kislev

()  Israëlische wetenschappers vinden een manier om dodelijke alvleesklierkanker in 14 dagen te behandelen. De tumor in een muis die was geïnjecteerd met menselijke kankercellen, verdween volledig na twee weken van dagelijkse injecties van een kleine molecule die bekend staat als PJ34.
Voor meer zie Jerusalem Post

Relax: De London Bridge Jihad-moordenaar was bezig met "deradicalisering." ITV News meldde zaterdag dat Usman Khan, de toegewijde moslim die twee mensen vermoordde en drie anderen verwondde in een steekpartij op London Bridge vrijdag "een brief uit zijn gevangeniscel had geschreven met het verzoek om deel te mogen nemen aan een deradicaliseringscursus om 'een goed Brits staatsburger' te worden." Dit werd toegestaan.
Voor meer zie Frontpage Mag

Paus Franciscus sprak op 8 november tijdens een ontmoeting met een delegatie van het Leger des Heils, onder leiding van haar internationale vertegenwoordiger en CEO, generaal Brian Peddle. De paus bedankte de leden en vrijwilligers van het Leger des Heils, een christelijke denominatie en wereldwijde liefdadigheidsorganisatie.
Voor meer zie CruxNow

Iraanse Koran-deskundige Bahrampur op de nationale televisie: Demonstranten moeten publiekelijk worden afgeslacht of hun voeten en handen worden afgehakt aan beide zijden; als we 10.000 van hen doden, zal dat niet buiten proporties zijn zijn.
Voor meer zie Memri

Palestijnse 'Al-Hayat Al-Jadida' publiceert een inzending van een Hebron-ingezetene die de Palestijnse Autoriteit bedankt voor het betalen van regelmatige uitkeringen aan zijn familie voor twee van zijn broers die betrokken waren bij terroristische acties.
Voor meer zie Memri

Opnieuw een valse beschuldiging Amnesty International aan het adres van Israël Zoals bekend heeft Amnesty International een nare reputatie hoog te houden waar het gaat om het demoniseren van Israël. Smerig antisemitisme op BNN-VARA.
Voor meer zie Uit het nieuws

Met de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk voor de deur wordt de Labour-partij van Jeremy Corbyn bijna dagelijks geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen van antisemitisme. Vrijdag een promotievideo die minderheden vertelt dat "een Labour-regering je zal waarderen." "Als je een hijab, tulband of kruis draagt, zwart, wit, Aziatisch, gehandicapt, oud, jong, zonder trustfonds, niet naar Oxbridge gaat, maar uit de arbeidersklasse, als je jonger dan 18 jaar bent, .... een Labour-regering zal je waarderen", zo luidt de voice-over van de video. Maar geen Joden die worden uitgesloten.
Voor meer zie United with Israel

De minister van Buitenlandse Zaken van de Libische interim-regering, verbonden aan generaal Khalifa Haftar, sprak de hoop uit dat zijn land de betrekkingen met de Joodse staat zal normaliseren, meldt de Israëlische krant Maariv.
Voor meer zie United with Israel

Israël is gerangschikt als het achtste machtige land ter wereld.
Voor meer zie Harbingers Daily

Angsten en polarisatie door klimaatverandering. De toenemende belangstelling voor klimaatverandering vermengt wetenschap, ideologie, politiek en religie en zal waarschijnlijk leiden tot een toenemende polarisatie in de westerse samenlevingen. Door het analyseren van de belangrijkste kenmerken van milieuactivisme en het proberen maatschappelijke ontwikkelingen te beoordelen, kunnen we de impact van het klimaatveranderingsbewustzijn en het aanzetten tot angst monitoren.
Verder lezen - NL

()  De groepering Choosing for live waarschuwt Netanyahu: "Terroristen bevrijden is een oorlogsverklaring." Nadat vorige week berichten naar voren kwamen dat er indirecte onderhandelingen zijn over een regeling met Hamas, stuurde een forum van nabestaanden een brief naar de minister-president waarin werd geëist dat hij een publieke verklaring zou afleggen dat er geen terroristen zullen worden vrijgelaten in een overeenkomst, zo meldde Makor Rishon op zondag.
Voor meer zie WIN'

De Blauw en Wit partij voorzitter MK Benny Gantz bekritiseerde op maandag het perspectief op een wederzijds Israël-VS defensiepact, waarschuwende dat het de vrijheid van Israël over haar militaire actie in gevaar brengt en een breuk is met decennia aan defensiebeleid.
Voor meer zie The Times of Israel

De eerste minister Benjamin Netanyahu claimde op maandag dat het hoge aantal getuigen, 333, die door procureur-generaal Avichai Mandelblit in de aanklacht worden genoemd een bewijs van zijn onschuld is. Als je werkelijk een zaak hebt dan heb je niet zoveel getuigen nodig.
Voor meer zie The Times of Israel

Een vroegere hogere ambtenaar van de Luchtmacht waarschuwt ervoor dat terwijl de vijanden van Israël geen interesse hebben in oorlog, zij kunnen proberen, om met een Israël dat zonder overheid zit, een voordeel te willen behalen. Een oorlog tegen Iran en Hezbollah waarbij Israël door meer dan duizend raketten per dag zal worden getroffen, is iets wat in de Joodse staat nog nooit eerder vertoonde beelden zal veroorzaken, vertelde een niet nader genoemde voormalige hoge officier van de Israëlische luchtmacht aan The Jerusalem Post.
Voor meer zie Jerusalem Post

In de afgelopen maand, in verschillende staten van de VS, van Californië tot Wyoming en zelfs in Schotland, is een langgerekt, niet-geïdentificeerd object gespot, dat doet denken aan een sigaret of een slang. Er is echter nog steeds geen verklaring voor van wat het was of waar het vandaan komt.
Voor meer zie Sputnik International

Voor het eerst ooit, zal de Staat Israël gerichte economische sancties tegen individuele terroristen over de hele wereld gebruiken, kondigde het Ministerie van Defensie aan op dinsdag. Minister Naftali Bennett (Nieuw Rechts) van Defensie ondertekende een administratieve order die zich richt op het beperken van de financiële activiteiten van terroristen.
Voor meer zie Israel National News

De minister van Economische Zaken Eli Cohen (Likud) heeft dinsdag aan Kanaal 12 verteld dat de Israëlische premier Binyamin Netanyahu niet van plan is om de Knesset een parlementaire immuniteit te verzoeken.
Voor meer zie Israel National News

Israël is van plan om te streven naar VN-erkenning van Joodse vluchtelingen uit Arabische landen. VN-gezant Danon beschuldigt de wereld ervan "zich alleen op Palestijnse vluchtelingen te concentreren en tegelijkertijd het verhaal van honderdduizenden Joden uit de geschiedenispagina's te wissen," verwijzend naar degenen die in de periode van de oprichting van de staat Israël uit hun huizen en landen werden verdreven.
Voor meer zie Ynet

De procureur-generaal Avichai Mandelblit zei in een prive gesprek dat indien zijn aanbeveling voor een vervanging van de terugtredende procureur Shai Nitzan wordt genegeerd, hij, als AG, zou verklaren dat een andere benoeming juridisch belemmerd is, gemeld Kanaal 13 Nieuws. Hij komt daarmee in conflict met de Minister van Justitie Ohana.
Voor meer zie JewishPress

Door de Amerikaanse sancties te omzeilen, negeren de Europese naties 'gerechtigheid' voor het Iraanse volk. "Spreken op de verkeerde plaats op verkeerde tijd. In plaats van tijdens dit historische en donkere moment achter het Iraanse volk te staan, maken de Europese naties overuren om een deal te doen herrijzen die in wezen dood is," aldus Behnam Taleblu, een senior medewerker bij de Stichting voor de Verdediging van de Democratieën.
Verder lezen - NL


Maandag 2 December - 4 Kislev

()  De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft vrijdag vier opties gepresenteerd om de bescherming van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook te verbeteren, van het sturen van VN-rechtenwaarnemers en ongewapende waarnemers tot het inzetten van een militaire of politiemacht onder VN-mandaat.
Voor meer zie The Times of Israel

Na banden aangeknoopt te hebben met de Islam gaat Paus Franciscus verder in Azië naar Thailand en Japan om daar verdere contacten uit te breiden. "Als we broeders zijn, kunnen we helpen in de wereldvrede," zei hij tegen Somdej Phra Maha Muneewong de patriarch van de Boeddhisten.
Voor meer zie Catholic Herald

Een studie van het Onderzoekscentrum Pew afgelopen jaar bevindt dat er nu meer heidenen zijn dan Presbyterianen in Amerika. "A Children's Book of Demons" leert kinderen om donkere geesten op te roepen. Een nieuw boek dat als een "speelse gids" wordt voorgesteld, leert kinderen hoe ze demonen kunnen oproepen voor persoonlijk gewin.
Voor meer zie Nwe American

De Clintons waren al in 1994 de bedenker van het verplichte gratis Vaccins for Children programma - betaald door de belastingbetalers - terwijl ze in de loop der jaren honderdduizenden dollars van vaccinfabrikanten in hun zak hebben gestoken. Terwijl het MMR-vaccin wordt uitgedeeld als snoepgoed vanwege de "mazelenuitbraak," en de exclusieve fabrikant Merck zijn inkomsten met 27% tot 496 miljoen dollar heeft verhoogd, deelt de media uitgedokterde babyfoto's uit om paniek te creëren en het eisen van de "uitbraak" een fout is van de anti-vaxxers, aangezien de CDC (opnieuw) deze aantallen opblaast.
Voor meer zie Coreysdigs

Jennifer Jaynes, de V.S., een veel gelezen auteur van Malice en andere boeken die de criminaliteit in de vaccinatie blootleggen, werd doodgeschoten gevonden op Maandag, 25 November, volgens media rapporten.
Voor meer zie NaturalNews

De Duitse nieuwszender zei dat Hezbollah in Europa onder meer actief is op het gebied van drugshandel, waarbij de havens van Rotterdam, Antwerpen en Hamburg de belangrijkste toegangspoorten in de EU zijn. Zowat 1050 leden van de Hezbollah, die bekend zijn in Duitsland, waarvan rond de 250 alleen al in Berlijn verblijven heeft Duitsland naar verluidt ertoe bewogen om Hezbollah in de ban te doen.
Voor meer zie Ynet

Hussein Aboubakr houdt van Israël. Dit is natuurlijk altijd al een gevoel pm te verwelkomen, maar het is twee keer zo ontroerend als het afkomstig is van een Egyptisch geboren moslim, en nog meer als je bedenkt dat Aboubakr een van de meest uitgesproken activisten is die strijd tegen de Boycot-, Desinvesterings- en Sanctiebeweging in Los Angeles.
Voor meer zie Israelhayom

Een Yazidi-meisje dat door ISIS werd ontvoerd en herhaaldelijk werd verkracht confronteerde zich met haar aanvaller op de Iraakse televisie. De ISIS-terrorist werd gevangen genomen en zit nu in een gevangenis in Irak. In de show gaf hij toe dat hij haar verkrachtte en sloeg.
Voor meer zie Clarion Project

De protesten in Irak houden de dreiging in stand van een sjiitische interne confrontatie, de sleutel tot Teheran's controle over Bagdad. Adel Abdel-Mahdi's ontslag als eerste minister van Irak op Zaterdag, 30 Nov., bevestigde dat de 22 miljoen sjiieten van Irak (in een 39 miljoen aan bevolking) door een potentiële interne sjiitische oorlog verscheurd zal worden. Meer dan 400 mensen werden gedood in drie maanden van protest en 16.000 gewond. Minstens 40 mensen stierven op vrijdag, de meesten door geweerschoten.
Voor meer zie DEBKAfile

Somalische moslims nemen de kleine stad in Tennessee over en dwingen daar een absolute terreur af met doodsangst voor de christenen. Drie kerken werden in Shelbyville beschoten.
Voor meer zie USA Supreme

()  De nieuwe Israëlische minister van Defensie Naftali Bennett opende op zondag een nieuwe Joodse wijk op de plaats van een oude Joodse markt in Hebron. De uitbreiding zal leiden tot een voortdurende Joodse aanwezigheid bij de Grot van de Patriarchen met een bestaande Joodse buurt in Hebron.
Voor meer zie WIN

"Terwijl het Iraanse regime zijn eigen mensen vermoordt, haasten de Europese landen zich om dat moorddadige regime te steunen", verklaart Netanyahu. "Nu is het tijd om van koers te veranderen." Ondanks het gevaar blijven de mensen in Iran, Irak en Libanon hun leven riskeren en protesteren tegen het tirannieke islamitische regime.
Voor meer zie United with Israel

De twee grootste partijen van de Knesset hebben vooruitgang geboekt in de richting van de vorming van een eenheidsregering die Israël ervan zou kunnen weerhouden om naar de derde verkiezingen in een jaar te gaan, zo meldde Channel 13 maandagmorgen.
Voor meer zie Israel National News

De centrum-linkse Blauwe en Witte partij heeft zijn inspanningen gestopt om handtekeningen voor steun te verzamelen voor de voorzitter, MK Benny Gantz, die een andere kans kreeg bij het vormen van een coalitie, melde Kan News op maandagochtend. Volgens het rapport komt het besluit na het begrip dat Yisrael Beytenu geen aanbeveling zal ondertekenen voor Gantz of de Israëlische premier Binyamin Netanyahu en dus ook geen regering zal kunnen vormen.
Voor meer zie Israel National News

Advocaat-generaal Avichai Mandelblit publiceerde maandag een lijst met 333 getuigen van de vervolging in de zaak van de staat tegen premier Benjamin Netanyahu, waaronder een echte who's who van Netanyahu-medewerkers en vertrouwelingen, Israëlische veiligheidsleiders, politici en journalisten, en tal van namen waarvan niet eerder bekend was dat ze met de zaak in verband werden gebracht.
Voor meer zie The Times of Israel

De Eerste Minister Benjamin Netanyahu heeft tot doel om als eerste te dienen in een roterende overheid met de rivaliserende partij Blauw en Wit voor slechts zolang als hij nodig heeft om de belofte na te komen om de Jordaan vallei op de Westelijke Jordaanoever te annexeren, zegt zijn partij op Maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Erkennend de Jordaan vallei als oostelijke grens van Israël was onder de onderwerpen die de Eerste minister Benjamin Netanyahu in een recent telefoongesprek besproken heeft met de V.S. President Donald Trump, zei Netanyahu op maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Taxichauffeurs in centraal Israël klagen dat de nieuwe "Sjabbatbussen" hen een volle 30% van hun inkomen kosten, aldus Maariv.
Voor meer zie Israel National News

"Ik heb een familie van christenen die zich niet willen bekeren, wat doen we met hen?", vroeg een jihadist in Irak aan zijn overste. Volgens een nieuw rapport van Aid to the Church in Need "wonen meer dan 245 miljoen christenen in plaatsen waar ze veel vervolging ondergaan," 4305 christenen werden gedood vanwege hun geloof tussen 2017 en 2019, en 1847 kerken en andere christelijke gebouwen werden aangevallen in diezelfde periode.
Verder lezen - NL

Het gedeelde scherm. De omstandigheden geven Israël de gelegenheid om de chaos in Iran in haar voordeel te gebruiken. Maar de Israëlische regering is verlamd omdat de procureur-generaal heeft besloten dat bijna alle activiteiten daartoe zijn voorafgaande goedkeuring zullen vereisen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina