www.wimjongman.nl

(homepagina)


Waarom hebben het WEF en alle anderen het opeens over "Ziekte X"?

15 januari 2024 door Michael

()

Moeten we ons zorgen maken over al dit gepraat over "Ziekte X"? Volgens de WHO is "Ziekte X" een "onbekende" hypothetische ziekte die miljoenen en miljoenen mensen zou kunnen doden. Het wordt verondersteld een puur theoretische ziekte te zijn, maar door het een naam te geven nodigen ze mensen uit om er allerlei theorieën over te bedenken. En dat is vooral waar nu experts hebben gespeculeerd dat het 20 keer meer doden kan veroorzaken dan COVID deed...

Gezondheidsleiders komen woensdag bijeen op het World Economic Forum (WEF) in Davos om manieren te bespreken om zich voor te bereiden op 'Ziekte X' - een term die in 2018 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is bedacht om de onbekende, hypothetische ziekteverwekker te beschrijven die de volgende pandemie zou kunnen veroorzaken.

Volgens sommige deskundigen zou Ziekte X kunnen leiden tot 20 keer meer dodelijke slachtoffers dan de pandemie met het coronavirus.

De ziekte staat op de lijst van prioritaire ziekten van de WHO, naast virussen als SARS, Ebola en Zika.

Het WEF draagt zeker bij aan de hype rond deze hypothetische ziekte. Op woensdag is er een hele sessie op de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF met de titel "Voorbereiding op Ziekte X", en de beschrijving van die sessie verklaart onheilspellend dat "Ziekte X" zou kunnen leiden tot 20 keer meer doden dan de coronavirus pandemie"...

Het programma voor 2024 is er een voor de eeuwigheid. Deelnemers zullen Pfizer's Albert Bourla en Open AI's Sam Altman zien praten over kunstmatige intelligentie (AI). Ze zullen de voorstander van ontvolking Bill "Bugman" Gates de klimaathoax zien promoten. John Kerry zal op vier verschillende podia verschijnen om de "energietransitie" te bespreken. We zullen ook Klaus Schwab zien zitten voor een 1 op 1 gesprek met de op één na hoogste Chinese regeringsfunctionaris.

Maar één panel in het bijzonder springt eruit: Preparing for Disease X. Het onderwerp is zowel ongelooflijk vaag als ongelooflijk verontrustend.

De beschrijving van de discussie luidt: "Met nieuwe waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie dat een onbekende 'Ziekte X' zou kunnen leiden tot 20 keer meer dodelijke slachtoffers dan de coronavirus pandemie, welke nieuwe inspanningen zijn nodig om gezondheidszorgsystemen voor te bereiden op de vele uitdagingen die voor ons liggen?"

()

Waarom zo'n specifiek getal noemen?

Dat lijkt me helemaal niet nuttig.

Proberen ze paniek te zaaien?

De lijst van sprekers die gepland staan voor deze sessie bevat de directeur-generaal van de WHO...

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal WHO
Shyam Bishen, hoofd, centrum voor gezondheid en gezondheidszorg; WEF Genève
Roy Jakobs, President en Chief Executive Officer, Koninklijke Philips
Preetha Reddy, uitvoerend vicevoorzitter, Apollo Hospitals Enterprise Ltd
Nisia Trindade Lima, minister van Volksgezondheid, Ministerie van Volksgezondheid van Brazilië
Michel Demaré, voorzitter van de raad van bestuur, AstraZeneca Plc

Het lijdt geen twijfel dat er meer wereldwijde pandemieën op komst zijn.

Dit is iets waar ik mijn lezers voortdurend voor heb gewaarschuwd.

Maar het geven van een specifieke naam aan een "onbekende" ziekte en het noemen van aantallen potentiële sterfgevallen zal alleen maar ongezonde speculaties aanwakkeren.

Natuurlijk zijn het niet alleen de WHO en het WEF die dit doen.

In juni vorig jaar werd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel ingediend dat bekend staat als de Disease X Act van 2023.

En er wordt gemeld dat een faciliteit die net is gebouwd in het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk "vaccinonderzoek" zal uitvoeren voor Ziekte X...

Er is een nieuwe faciliteit gebouwd in het Verenigd Koninkrijk waar vaccinonderzoek zal worden gedaan naar een onbekende ziekteverwekker die door het World Economic Forum (WHO) "Ziekte X" wordt genoemd.

De nieuwe faciliteit bevindt zich op de geheimzinnige Porten Down wetenschaps- en technologiecampus in Wiltshire, Engeland, die vooral bekend staat om onderzoek naar chemische en biologische oorlogsvoering.

Experts in deze faciliteit "bereiden zich voor" op de opkomst van een nieuw "Ziekte X" virus, meldde de BBC in augustus.

Ik heb geen idee hoe ze "onderzoek" kunnen doen naar een volledig "onbekende" ziekte, maar blijkbaar is dat wat ze van plan zijn.

In plaats van op spoken te jagen, kunnen onze leiders zich misschien beter richten op het repareren van wat al kapot is.

Volgens een recent onderzoek wordt bijna één op de vijf sterfgevallen in ziekenhuizen in de Verenigde Staten veroorzaakt door fouten van artsen...

Uit onderzoek blijkt dat bijna één op de vijf sterfgevallen in Amerikaanse ziekenhuizen wordt veroorzaakt door verkeerde diagnoses.

Een onderzoek dat vorige maand werd gepubliceerd in het tijdschrift JAMA onderzocht medische dossiers uit 2019 van bijna 2500 patiënten in 29 verschillende Amerikaanse ziekenhuizen.

Alle patiënten werden vervoerd naar de intensive care unit (ICU), stierven tijdens hun opname in het ziekenhuis, of beide.

Ik zal je nog een voorbeeld geven. De makers van Ozempic worden aangeklaagd door tientallen mensen, waaronder een vrouw "die de rest van haar leven diarree zal hebben"...

Een vrouw die de rest van haar leven diarree zal hebben na het gebruik van Ozempic is een van de tientallen patiënten die de maker van het kassucces-afslankmiddel aanklagen omdat het hun maag verlamde, zo blijkt uit een onderzoek van DailyMail.com.

Novo Nordisk, de maker van Ozempic en Wegovy, wordt geconfronteerd met rechtszaken van patiënten uit heel Amerika die zeggen dat ze extreme bijwerkingen hebben ervaren waar ze naar verluidt niet voor gewaarschuwd waren.

Een andere vrouw moest letterlijk overgeven tot haar tanden eruit vielen.

We hebben zeer reële problemen waar gezondheidsfunctionarissen zich op zouden kunnen richten.

En we hebben zeer reële ziekten die zich de afgelopen maanden over het hele land hebben verspreid.

Maar in plaats van onze dringende behoeften aan te pakken, willen veel gezondheidsfunctionarissen dat we uitkijken naar een "Ziekte X" die zich al dan niet zal voordoen.

Waarom?

Nogmaals, ik geloof zeker dat we in een tijd leven waarin grote plagen heel gewoon zullen zijn.

Maar ik denk dat het verstandig zou zijn om te wachten met het geven van namen totdat ze zich daadwerkelijk voordoen en het soort speculatie waar de WHO en het WEF zich mee bezighouden is helemaal niet nuttig.

Bron: Why is The WEF And Everyone Else Suddenly Talking About "Disease X"?