www.wimjongman.nl

(homepagina)


Waarom worden de misdaden van Hamas genegeerd door westerse media?

door Bassam Tawil - 2 juli 2024

( )

Volgens berichten uit de Gazastrook heeft Hamas een aantal Palestijnen vermoord die zich bereid hadden getoond om deel uit te maken van een nieuwe regering die de terroristische groepering na de oorlog zou vervangen. Afgebeeld: Hamas- en Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen delen een moment van vriendschap voor de menigte in Rafah, in de zuidelijke Gazastrook, op 28 november 2023. (Foto door AFP via Getty Images)

Als je denkt dat de Palestijnse Autoriteit (PA) of welke Arabische staat dan ook zou instemmen met het overnemen van de controle over de Gazastrook zolang de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas niet volledig is vernietigd en uit de macht is gezet, dan heb je het mis.

Het verwijderen van de militaire en bestuurlijke capaciteiten van Hamas kan echter helaas niet worden bereikt zolang de regering Biden en westerse landen druk blijven uitoefenen op Israël om de oorlog te stoppen, die uitbrak na de door Hamas geleide aanval van 7 oktober 2023 die resulteerde in de moord op 1200 Israëli's en de ontvoering van meer dan 240 anderen als gijzelaars.

De Palestijnse Autoriteit en andere Arabische regeringen zijn de afgelopen dagen herinnerd aan de redenen waarom het binnengaan van de Gazastrook na de oorlog riskant zou zijn, zo niet onmogelijk, tenzij de militaire capaciteiten van Hamas eerst worden vernietigd en de terreurgroep volledig uit de macht wordt verdreven.

Volgens berichten uit de Gazastrook heeft Hamas een aantal Palestijnen vermoord van wie het dacht dat ze hadden aangegeven deel uit te willen maken van een nieuwe regering die de terreurgroep na de oorlog zou vervangen.

Het meest recente slachtoffer van de maatregelen van Hamas om de opkomst van nieuwe leiders in de Gazastrook te voorkomen is een prominent lid van de Abu Amra clan. Eerder deze week schoten Hamas-terroristen hem dood in de wijk Al-Zawaida in het centrum van de Gazastrook. De man werd er naar verluidt van beschuldigd bereid te zijn "samen te werken" met Israël en andere landen bij het verdelen van humanitaire hulp aan de Palestijnen in de Gazastrook.

De Abu Amra clan nam wraak door twee Hamas terroristen te doden. De vete tussen de Abu Amra clan en Hamas ging gepaard met schieten en het in brand steken van eigendommen, huizen en auto's.

Omdat Hamas en de PA naar verluidt het grootste deel van het voedsel en de medicijnen voor hun eigen leden hebben gestolen, verzetten ze zich tegen andere Palestijnen die zich bezighouden met het verdelen van humanitaire hulp. Verschillende Palestijnen en hulpverleners die desondanks Hamas trotseerden en deelnamen aan de distributie van voedsel en medicijnen in de Gazastrook werden vermoord of gewond door de terroristen van de groep.

Hamas wil blijkbaar niet dat voedsel of medicijnen de Palestijnse bevolking in de Gazastrook bereikt, vooral niet via de Israëlische grensovergangen. Deze situatie wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het verlangen van Hamas om het lijden van de Palestijnen te verlengen en te verergeren en een "hongersnood" te creëren zodat het de schuld op Israël kan schuiven. Dit plan lijkt in feite de reden te zijn waarom Hamas-terroristen raketten hebben afgevuurd op de Kerem Shalom grensovergang tussen de Gazastrook en Israël.

De moord op het lid van de Abu Amra clan en de diefstal van humanitaire hulp zijn slechts enkele van de wreedheden van Hamas die vaak "over het hoofd worden gezien" door de mainstream media en degenen in het Westen die zichzelf als "pro-Palestijns" omschrijven.

Bovendien is er bijna geen discussie in de media of onder "pro-Palestijnse" individuen en groepen over het gebruik van Palestijnen als menselijk schild door Hamas in zijn Jihad (heilige oorlog) tegen Israël. Sinds het begin van de oorlog hebben Hamas-terroristen Israëlische troepen beschoten vanaf de daken, slaapkamers, keukens, achtertuinen, balkons, scholen, ziekenhuizen, kleuterscholen en zelfs de tentenkampen van de ontheemde families.

"Waarom negeren de media wat er gebeurt in centraal en zuidelijk Gaza?" vroeg Hamza Howidy, een Palestijnse social media influencer uit de Gazastrook. "Hamas is Gazanen aan het vermoorden, vooral stamleiders, om iedereen die geen lid is van Hamas ervan te weerhouden humanitaire hulp te bieden en deel te nemen aan Gaza."

Howidy's vraag heeft een gemakkelijk antwoord: Als Israël er niet bij betrokken is, knijpen de media een oogje dicht. Het kan buitenlandse journalisten blijkbaar niet schelen wanneer Hamas Palestijnen de straat op sleurt en ze in koelen bloede executeert. Het lijkt erop dat deze journalisten het niet de moeite waard vinden om zulke verhalen te verslaan omdat Israël daarin geen schuld treft.

De meest recente moord op het clanlid was niet het eerste incident in zijn soort. Eerder dit jaar onthoofden Hamas-terroristen de leider van de machtige Doghmush-clan in het noorden van de Gazastrook, nadat berichten hadden beweerd dat hij de wens had geuit om zijn familie toezicht te laten houden op de verdeling van de hulp aan de Palestijnen.

Hamas heeft ook veiligheidsagenten van de PA van de Westelijke Jordaanoever vermoord, verwond en gearresteerd die naar verluidt probeerden de Gazastrook binnen te komen onder het mom van het beveiligen van hulpvrachtwagens. Een hooggeplaatste Hamasfunctionaris zei dat de officieren behoorden tot de Algemene Inlichtingendienst van de PA, geleid door generaal-majoor Majed Faraj.

Een andere recente misdaad van Hamas die vrijwel onopgemerkt is gebleven in de internationale media: Hamas-terroristen vuurden een projectiel af op een humanitair hulpkonvooi van UNICEF. Het hulpkonvooi werd gecoördineerd met Israëlische autoriteiten om kinderen uit de noordelijke Gazastrook te herenigen met hun families in het zuiden. "Tijdens de gecoördineerde activiteit vuurde de terroristische organisatie Hamas een projectiel af op de humanitaire route in de buurt van het UNICEF-hulpkonvooi en [Israëlische] soldaten die het gebied beveiligden," zei de Israel Defense Forces (IDF). "Er waren geen gewonden onder de internationale hulpverleners of IDF-soldaten bij de aanval."

"[De aanval op de] VN-hulpverleners en de moord op de leider van de Abu Amra-stam door leden van Al-Qassam [de gewapende vleugel van Hamas] tonen aan dat Hamas vastbesloten is om de humanitaire situatie in Gaza te vernietigen en bereid is om duizenden levens op te offeren om zo Israël onder druk te zetten de oorlog te beëindigen zodat ze kunnen overleven," merkte Howidy op.

Totdat de internationale gemeenschap - en in het bijzonder de regering Biden - de inspanningen van Israël om Hamas te vernietigen volledig steunt, kan er helaas geen echte discussie zijn over "the day after" in de Gazastrook.

Israël zal echter niet de enige partij zijn die profiteert van de ondergang van Hamas. Een groot aantal Arabieren en moslims die tegen Hamas en andere door Iran gesteunde islamistische groepen zijn, zullen er ook van profiteren, ook al is het "politiek incorrect" en enorm gevaarlijk om dat te zeggen.

In werkelijkheid vragen degenen die pleiten voor een "staakt-het-vuren" aan Hamas om door te willen gaan met het regeren van de Gazastrook, zich te herbewapenen en zich klaar te maken om Israël aan te vallen, "opnieuw en opnieuw."

Een staakt-het-vuren zal alleen maar leiden tot een onmiddellijke toename van terroristische aanvallen op Israël. Erger nog, islamisten wereldwijd zullen gestimuleerd worden om aanvallen te lanceren, niet alleen tegen Israël maar ook tegen Europa (zie hier , hier en hier). Islamisten hebben sinds 7 oktober al meer dan 150 keer Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten aangevallen.

Door de misdaden van Hamas tegen zijn eigen volk aan het licht te brengen en het bewustzijn over deze bedreigingen te vergroten - in plaats van de terroristen te helpen om ze te verdoezelen - kunnen de internationale media daadwerkelijk helpen om hun eigen landen te beschermen tegen het gestaag toenemende terrorisme. Op dit moment kunnen terroristen over de hele wereld hun inspanningen alleen maar zien als overwinnend, verheerlijkt en beloond.

Bassam Tawil is een Arabische moslim die in het Midden-Oosten woont. Het werk van Bassam Tawil is mogelijk gemaakt door de gulle donatie van een paar donateurs die anoniem wensen te blijven. Gatestone is hen zeer dankbaar.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2024 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Why Are Hamas's Crimes Ignored by Western Media? :: Gatestone Institute