www.wimjongman.nl

(homepagina)


10 tekenen dat een wereldwijde oorlog snel nadert

30 juni 2024 door Michael

()

Staan we aan de vooravond van een apocalyptische wereldoorlog waarin miljarden mensen kunnen omkomen? Heel weinig mensen hadden verwacht dat de Eerste Wereldoorlog zou uitbreken, maar het gebeurde toch. En heel weinig mensen voorzagen dat de Tweede Wereldoorlog zou uitbreken, maar het gebeurde toch. In de hele geschiedenis van de mensheid zijn er oorlogen geweest. Sinds het allereerste begin is het slechts een kwestie van tijd voordat grote machten met elkaar in botsing komen. Helaas lijkt het grootste deel van de bevolking van de westerse wereld absoluut niet te weten wat er daarbuiten echt aan de hand is, ook al knipperen er overal om ons heen alarmerende waarschuwingssignalen. Leiders over de hele planeet lijken een heel erg geval van "oorlogskoorts" te hebben gekregen en er worden voorbereidingen getroffen voor apocalyptische krachtmetingen. Hier volgen 10 tekenen dat een wereldwijde oorlog snel nadert...

#1 Politico meldt dat Israël en Hezbollah allebei "strijdplannen hebben opgesteld", en de regering Biden is ervan overtuigd dat "er waarschijnlijk hevige gevechten zullen uitbreken"...

Ondertussen hebben de Israel Defense Forces en Hezbollah gevechtsplannen opgesteld en zijn ze bezig om extra wapens aan te schaffen, volgens twee hoge Amerikaanse functionarissen die ingelicht zijn over de inlichtingen.

Beide partijen hebben publiekelijk gezegd dat ze geen oorlog willen, maar hoge functionarissen van Biden geloven steeds meer dat er waarschijnlijk hevige gevechten zullen uitbreken, ondanks pogingen om dit te voorkomen.

Het risico is nu groter dan op enig ander moment in de afgelopen weken, volgens een andere hooggeplaatste Amerikaanse functionaris, die, net als anderen in dit verhaal, anonimiteit kreeg om vrijuit te kunnen spreken over gevoelige informatie.

#2 Iran waarschuwt voor een "vernietigende oorlog" als de IDF Zuid-Libanon binnenvalt...

Israël zal een "vernietigende oorlog" tegemoet zien als het overgaat tot "grootschalige militaire agressie" tegen Hezbollah in Libanon, waarschuwde de Permanente Missie van Iran bij de VN op vrijdag.

De aankondiging werd gedaan op Twitter.

"Iran beschouwt de propaganda van het Zionistische regime over de intentie om Libanon aan te vallen weliswaar als psychologische oorlogsvoering, maar mocht het overgaan tot grootschalige militaire agressie, dan zal er een vernietigende oorlog volgen. Alle opties, inclusief de volledige betrokkenheid van alle verzetsfronten, liggen op tafel," luidt het bericht.

Met "alle verzetsgroepen" bedoelt Iran niet alleen Hezbollah en Hamas, maar ook de Houthi-rebellen in Jemen en andere groepen in Syrië en Irak.

#3 De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is ervan overtuigd dat een grote confrontatie met Iran onvermijdelijk is, omdat hij gelooft dat de Iraniërs plannen hebben om het hele Midden-Oosten te veroveren...

Netanyahu benadrukte dat de strijd tegen Irans terreur proxies cruciaal is voor andere naties in het Midden-Oosten, omdat Iran de rest van de regio wil domineren, inclusief soennitische moslimlanden.

"We moeten ook de andere elementen van de Iraanse terreur-as afschrikken. Maar we moeten de as aanpakken," legde Netanyahu uit. "De as bedreigt niet alleen ons. Hij bedreigt jullie. Het is op weg om het Midden-Oosten te veroveren."

"Dat betekent eigenlijk: veroveren. Saudi-Arabië veroveren, het Arabische schiereiland veroveren. Het is slechts een kwestie van tijd," waarschuwde hij.

#4 Volgens NBC News brengt de VS militaire middelen in positie zodat ze "klaar staan om Amerikanen te evacueren" zodra er een totale oorlog uitbreekt tussen Israël en Hezbollah...

Het Pentagon brengt Amerikaanse militaire middelen dichter bij Israël en Libanon om klaar te staan om Amerikanen te evacueren als de gevechten tussen Israël en Hezbollah heviger worden, volgens drie Amerikaanse defensiefunctionarissen en een voormalige Amerikaanse functionaris die bekend zijn met de plannen.

De USS Wasp, een amfibisch aanvalsschip, en mariniers van de 24e Expeditionaire Eenheid, die in staat is tot speciale operaties, zijn woensdag de Middellandse Zee binnengevaren om zich te voegen bij het doklandingsschip USS Oak Hill en een ander schip in hun amfibische paraatheidgroep, volgens het Korps Mariniers. De Wasp zal opereren in het oostelijke deel van de Middellandse Zee om klaar te zijn voor een militair geassisteerd vertrek en andere missies, zeiden de functionarissen.

#5 Op donderdag stuurde Hezbollah ongeveer 40 raketten naar het noorden van Israël...

Hezbollah lanceerde donderdagmiddag een spervuur van ongeveer 40 raketten op Noord-Israël. De terreurgroep zei dat dit een reactie was op de recente Israëlische luchtaanvallen in Libanon, waaronder het doden van een van haar medewerkers eerder op de dag.

#6 Op zaterdag bombardeerden Israëlische vliegtuigen verschillende doelen van Hezbollah in het zuiden van Libanon...

Op zaterdagmiddag hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen een gebouw in Houla in het zuiden van Libanon gebombardeerd waar een groep Hezbollah-agenten zich verzamelde, aldus het leger. De IDF zei dat de agenten werden opgemerkt door troepen van de 869e Combat Intelligence Collection Unit, en even later werd de luchtaanval uitgevoerd.

Een ander gebouw gebruikt door Hezbollah in Houla werd ook getroffen, voegde de IDF eraan toe. De IDF publiceerde beelden van de aanvallen.

#7 Ik weet dat ik hier vorige week al over heb geschreven, maar ik kon dit specifieke artikel niet onvermeld laten. Blijkbaar denkt Joe Biden erover om een plan goed te keuren dat "Amerikaanse militaire aannemers zou toestaan om ingezet te worden in Oekraïne"...

De regering van president Joe Biden overweegt een plan goed te keuren waardoor Amerikaanse militaire aannemers voor het eerst in beperkte mate kunnen worden ingezet in Oekraïne, meldt CNN.

Vier Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met de zaak vertelden de krant dat er gewerkt wordt aan een beleid dat het Pentagon toestaat privécontracten uit te geven om troepen te sturen voor het onderhoud en de reparatie van door de VS geleverde systemen in Oekraïne.

#8 De Russische president Vladimir Poetin is naar verluidt geïnteresseerd in het ontwikkelen van een coalitie van landen die "kan wedijveren met het Westen en de NAVO"...

De retoriek van Vladimir Poetin over een Euraziatische veiligheidscoalitie maakt deel uit van een plan van het Kremlin om een groep Moskou-vriendelijke landen te creëren die kunnen wedijveren met het Westen en de NAVO, aldus het Institute for the Study of War (ISW).

De beoordeling van de denktank in Washington DC volgt op het bezoek van Poetin aan Noord-Korea dat, zo vertelde een internationale veiligheidsexpert aan Newsweek, "een toch al makkelijke intensievere relatie" tussen Moskou en Pyongyang heeft verdiept.

#9 Poetin waarschuwt ook dat Rusland zal moeten beginnen met de productie van kernwapensystemen voor de middellange afstand...

Rusland moet reageren op de acties van de Verenigde Staten en het lijkt erop dat het land moet beginnen met de productie van intermediaire nucleaire wapensystemen (INF), zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag.

"We moeten hierop reageren en beslissingen nemen over wat we vervolgens in deze richting moeten doen. Blijkbaar moeten we beginnen met de productie van deze systemen en dan, op basis van de actuele situatie, beslissingen nemen over waar we ze - indien nodig om onze veiligheid te garanderen - gaan inzetten," zei Poetin tijdens een operationele vergadering met de permanente leden van de Russische Veiligheidsraad.

Natuurlijk hebben de Russen al meer tactische kernwapens dan wie dan ook ter wereld en ze hebben gloednieuwe Sarmat intercontinentale ballistische raketten ontwikkeld die zo geavanceerd zijn dat ze niet eens een vergelijking waard zijn met de Minuteman raketten waar de VS afhankelijk van is en die voor het eerst in gebruik werden genomen in de jaren 1970.

#10 Een zeer invloedrijke figuur in kringen van de Russische buitenlandse politiek suggereert dat de Russen eigenlijk een nucleaire bom zouden moeten laten ontploffen om de wereld te laten zien hoe serieus ze zijn...

Dmitry Suslov, een topfiguur bij de in Moskou gevestigde Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, heeft het idee geopperd dat Rusland een "demonstratieve" nucleaire detonatie zou uitvoeren, een actie die het begin van de Derde Wereldoorlog zou kunnen uitlokken. Deze alarmerende suggestie ontstaat nu de spanningen met het Westen toenemen door het gebruik door Oekraïne van door het Westen geleverd wapentuig tegen Russische troepen.

De denktank van Suslov, waarvan bekend is dat hij af en toe het regeringsbeleid beïnvloedt, maakte dit voorstel bekend kort nadat president Vladimir Poetin een ernstige waarschuwing had afgegeven aan de NAVO-landen. Poetin waarschuwde dat als Oekraïne westerse wapens zou inzetten voor aanvallen op Russisch grondgebied, dit een wereldwijde crisis zou kunnen ontketenen, waarbij hij zijn punt kracht bijzette met dreigementen over ernstige repercussies.

Helaas gebeurt dit allemaal op een moment dat 72 procent van de Amerikaanse kiezers gelooft dat de man met zijn vinger op de nucleaire knop niet "de mentale of cognitieve gezondheid heeft om als president te dienen"...

Een groot deel van de geregistreerde kiezers gelooft niet dat president Joe Biden de mentale en cognitieve gezondheid heeft om een tweede termijn als president te dienen na zijn wankele optreden tijdens het debat vorige week, volgens een nieuwe peiling.

Uit de nationale CBS/You Gov-enquête, die werd uitgevoerd in de dagen na het debat, bleek dat 72% van de kiezers niet gelooft dat Biden de mentale of cognitieve gezondheid heeft om als president te fungeren, net als bijna de helft van zijn eigen partij. Dat is zeven punten meer dan begin juni.

We zitten in veel grotere problemen dan de meeste mensen zich realiseren.

En het is veel later dan de meeste mensen denken dat het is.

Ik zou willen dat meer mensen wakker werden. We stevenen letterlijk af op een apocalyptische wereldoorlog en als we er eenmaal middenin zitten, is er geen weg meer terug om een tweede kans te krijgen om dingen over te doen.

Bron: 10 Signs That Global War Is Rapidly Approaching