www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wereldwijde onrust

Door Hal Lindsey 8 juli 2024

()

We genieten van een "rustig en vredig" leven in Christus. Toch weten we dat de aarde donkere tijden tegemoet gaat. Christenen zullen het ergste missen, maar tot de Opname zullen we slechte dingen zien. Chaos en angst zullen de opkomst van de antichrist aanwakkeren. Het gekkenhuis dat de wereld voorbereidt op die tijden van chaos en angst lijkt al begonnen te zijn. Mensen hebben een diep gevoel van ontevredenheid. En dat betekent problemen voor zittende politici over de hele wereld.

In het Verenigd Koninkrijk zijn conservatieven uit en liberalen in. In Frankrijk stijgen de conservatieven en dalen de liberalen. In feite is het grootste deel van Europa dit jaar naar rechts gekeerd, inclusief de EU zelf. Overal uiten mensen hun frustratie over hun huidige leiderschap - welke kant het ook op gaat. Ontevredenheid over zittende machthebbers is nu een wereldwijd fenomeen.

Zachary Basu en Dave Lawler schreven op 6 juni in Axios: "De Indiase premier Narendra Modi werd beschreven als de populairste leider ter wereld, maar zelfs hij werd deze week nederig gestemd. Hij behoudt zijn baan, maar zonder een volstrekte meerderheid. Vorige week behaalde het lang regerende African National Congress in Zuid-Afrika de slechtste verkiezingsresultaten sinds het einde van de Apartheid. Van Zuid-Korea tot Senegal hebben regeringspartijen onlangs nederlagen geleden."

In de afgelopen dagen is er steeds meer geroepen om het aftreden van de Canadese premier Justin Trudeau. In Iran, waar de keuzemogelijkheden zeer beperkt zijn, hebben de mensen zojuist de meest hervormingsgezinde kandidaat gekozen. Overal ter wereld willen mensen verandering.

En dan zijn er nog de Verenigde Staten. Hier wordt de zittende president geconfronteerd met een groeiende opstand onder leiders van zijn eigen partij. Sommigen hebben zich openlijk afgevraagd of hij wel geschikt is voor herverkiezing. Dat roept een vernietigende vraag op. Als de machtigste man ter wereld incompetent is om zich verkiesbaar te stellen, hoe kan hij dan competent zijn om dat ambt op dit moment uit te oefenen?

Perceptie is belangrijk. 74% van de kiezers vindt meneer Biden te oud. Dat brengt de kwestie van geschiktheid op een crisispunt. Als wereldleiders of terreurgroepen hem zien als "te oud", "ongeschikt" of "zwak", dan brengt dat de hele wereld in gevaar. President Biden zei onlangs tegen George Stephanopoulos: "Ik denk niet dat iemand beter gekwalificeerd is om president te worden of deze race te winnen dan ik." Maar op een gegeven moment, goed of fout, kan perceptie zelf diskwalificerend zijn.

Israël is niet vrijgesteld van de groeiende wereldwijde chaos. Historisch gezien heeft een oorlog de neiging om een natie achter haar leiders te verenigen. Maar in Israël wordt Benjamin Netanyahu geconfronteerd met ongekende kritiek vanuit het hele politieke spectrum. Of hij vervolgt de oorlog met te veel kracht of niet genoeg. Elk vredesplan is een politiek mijnenveld, maar dat geldt ook voor elk plan om de oorlog voort te zetten. In de afgelopen weken is het leger het publiekelijk oneens geweest met de oorlogsdoelen van de premier. Het Hooggerechtshof van Israël oordeelde in juni dat ultraorthodoxe Joden niet zijn vrijgesteld van militaire dienst. Het daaruit voortvloeiende tumult dreigt Netanyahu's regeringscoalitie te doen wankelen. Dat is slechts een deel van de interne chaos waarmee de huidige Israëlische regering wordt geconfronteerd. De druk van buitenaf is nog erger.

Het boek Daniël zegt dat de zeven jaren van Verdrukking zullen beginnen wanneer Israël een verdrag met de antichrist bevestigt. Natuurlijk zal hij niet de naam Antichrist dragen. Hij zal een grote vredestichter lijken te zijn. En Israël zal, net als de rest van de wereld, in nood verkeren. Ik geloof dat de huidige golf van wereldwijde wanhoop zal groeien tot een punt van wereldwijde angst. En die angst zal de meest verschrikkelijke schurk uit de menselijke geschiedenis voortbrengen.

Maar onthoud. Als je een volgeling van Jezus bent, ben je niet op zoek naar de antichrist. Je bent op zoek naar de echte Christus. Vóór de korte tijd van de heerschappij van de Antichrist zal Jezus Zijn volk wegrukken van deze wereld tijdens de Opname. Dus, blijf omhoog kijken!

Bron: Hal Lindsey