www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een wereldwijde Kristallnacht op komst? - Wanneer antisemitisme verschuift van retoriek naar puur geweld

Door Olivier Melnick 25 februari 2024

()

Historici zijn het erover eens dat de Kristallnacht (9-10 november 1938) het begin was van de Holocaust, waarbij het antisemitisme van de nazi's veranderde van louter retoriek in puur geweld en moord, en waarbij de doodsfabrieken in gang werden gezet die tot doel hadden "de definitieve oplossing voor het Joodse vraagstuk" te bewerkstelligen. De Kristallnacht, of "De Nacht van het Gebroken Glas", was een boycot/pogrom tegen Joodse synagogen, scholen, bedrijven en huizen, die resulteerde in de dood van bijna 100 Joodse mensen en de vernietiging van 7.500 eigendommen. Het was zeer goed gepland en allesbehalve een reactie op de dood van een Duitse ambtenaar in Frankrijk. Historisch gezien was de Kristallnacht een sombere nacht die, samen met andere bloedige moorden op Joden, ertoe leidde dat mijn volk het post-Holocaustmotto "NOOIT MEER" bedacht. Helaas hield het antisemitisme niet op te bestaan, maar ging het langzaam van taboe naar getransformeerd naar getolereerd naar trendy.

7 oktober 2023 veranderde alles, niet alleen voor de Israëlisch-Arabische relaties, maar blijkbaar ook voor Joodse mensen over de hele wereld. Het is mij opgevallen dat Joodse mensen op dit moment over de hele wereld op verschillende manieren worden geïdentificeerd. Waarom moeten we geïdentificeerd worden? Laten we niet vergeten dat identificatie 80 jaar geleden de eerste stap was die leidde tot de Holocaust. Identificatie (Neurenberger Wetten) werd gevolgd door scheiding (getto's), die werd gevolgd door massale doorvoer (veewagens naar de kampen), wat uiteindelijk leidde tot vernietiging (gaskamers). Dus als we vandaag de dag horen dat Joodse mensen worden geïdentificeerd en/of uitgekozen, moeten we opletten. Hieronder volgen enkele recente gebeurtenissen die echt een rode vlag zouden moeten doen rijzen.

Hackers hebben Joodse namen gestolen van de 23andMe website: De populaire website die voorouders bepaalt op basis van een DNA-monster werd eind 2023 gehackt. Bijna 7 miljoen namen werden blootgesteld. Het bedrijf beweerde dat dit te wijten was aan slecht wachtwoordbeheer van gebruikers. Het maakt niet echt uit wat de oorzaak was, maar wat wel verontrustend was, is het feit dat de hackers aanboden om de namen van mensen met Joodse voorouders te verkopen voor $1 tot $10 per naam.

Blauwe Davidsterren werden geschilderd op de voorkant van gebouwen waar Joodse mensen wonen in Frankrijk: Niet al te lang na het begin van de Gaza-oorlog in oktober 2023, zag Parijs verschillende van haar gebouwen geïdentificeerd met blauwe gestencilde sterren van David (een duidelijk Joods symbool.) De gebouwen bleken de woningen van Joodse mensen te zijn. Dit deed griezelig veel denken aan het schilderen van het woord "Jood" en de grote witte Davidsterren op Joodse winkelpuien in Berlijn in november 1938. Het doel in 1938 was uitsluitend om Joodse bedrijven te identificeren en ze te vernietigen door middel van pogroms en boycots. Moeten we een parallel durven trekken in 2024?

De Doxxing van Joodse Identiteiten in Australië: Nadat enkele pro-Palestijnse individuen op kwaadwillige wijze persoonlijke of identificerende informatie over Joodse mensen vrijgaven zonder toestemming van de betrokkenen (bekend als doxxing), besloot Australië om de illegale praktijk te verbieden. Doxxing wordt niet alleen gebruikt om Joodse mensen te identificeren, maar we kunnen zien hoe het zou kunnen leiden tot schade die wordt toegebracht aan diezelfde gemeenschap, die al het doelwit is van zoveel mensen.

Joodse mensen verbieden om apparatuur te huren in Zwitserland: De stad Davos is misschien beter bekend om de wereldwijde bijeenkomsten van het World Economic Forum, maar het is ook een populair skigebied in Zwitserland. Onlangs werd er een poster geplakt op een winkel waar skimateriaal werd verhuurd: "De winkel zou geen uitrusting zoals sleeën, ski's en sneeuwschoenen meer verhuren aan "onze Joodse broeders" na een reeks "zeer vervelende incidenten" - waaronder de diefstal van een slee." De poster (geschreven in het Hebreeuws) werd binnen 24 uur verwijderd, waarbij de winkeleigenaren zich verontschuldigden voor hun slechte woordkeuze, maar pas nadat ze massaal klachten hadden ontvangen van de Joodse gemeenschap dat de actie puur antisemitisch was. Echt, de winkeleigenaren hadden gemakkelijk een verklaring kunnen schrijven waarin stond dat iedereen die zich niet aan de regels in hun huurovereenkomst hield, een vergoeding zou moeten betalen. Joodse "broeders" uitkiezen is zowel antisemitisch als betuttelend.

De Boycot, Desinvestering en Sanctie (BDS) beweging kapitaliseert op de Gaza-oorlog: De BDS-agenda wordt nog steeds zwaar gepromoot door pro-Palestijnse groeperingen, die Israël beschuldigen van genocide in Gaza, maar volledig voorbijgaan aan de echte genocide op 1200 mensen in Israël door Hamas op 7 oktober 2023. In hun eigen woorden nodigen ze antisemieten over de hele wereld uit om "Nu te ageren tegen deze bedrijven die profiteren van de genocide op het Palestijnse volk." Dit is een complete omkering van de rollen...Is er iemand die oplet?

Ik zou door kunnen gaan met het opsommen van alle incidenten die hebben plaatsgevonden sinds 7 oktober 2023, maar je krijgt het idee: we worden geïdentificeerd, uitgekozen, gedelegitimeerd en gedemoniseerd. Dit is niet anders dan de manier waarop het toneel werd opgezet in de jaren 1930. Dit gaat niet beter worden voor het Joodse volk. Het kan alleen maar erger worden, maar het hoeft niet hopeloos te zijn. In een wereld van omstanders, kunnen we opstanders zijn. Als we opstaan tegen de oudste haat, laten we het Joodse volk zien dat er nog steeds mensen zijn die om hen geven en die er alles voor over hebben om er te zijn voor hun Joodse vrienden.

Opstanders zullen een kleine minderheid worden in een zee van omstanders. Het is waar dat getallen macht hebben, maar zelfs als we ons geïsoleerd of alleen voelen in deze strijd, moeten we blijven vechten voor onze Joodse vrienden. We voeren een geestelijke strijd tegen Satan en zijn demonen die de Joden willen vernietigen, zodat zij niet de stem zullen zijn die tot God roept en zegt: "Baruch Haba Bashem Adonai" aan het einde van de tijd van Jakobs benauwdheid (Zacharia 12:10, 13:8-9, Matteüs 23:37-39).

Satan is op zijn laatste rooftocht om de Joden te vernietigen en de terugkeer van Jesjoea te voorkomen. Hij slaagde er niet in om de Eerste Komst van de Messias te voorkomen toen Hij Zichzelf offerde als het offerlam voor Israël en de rest van de wereld. Hij zal er niet in slagen om Zijn terugkeer te voorkomen om het Duizendjarig Rijk in te wijden en te regeren op de troon van Koning David vanuit Jeruzalem.

Satan maakt altijd slachtoffers en op dit moment probeert hij de wereld tegen de Joden op te zetten door verschillende mensen te leiden om Joodse mensen in verschillende gemeenschappen over de hele wereld te identificeren en uit te kiezen. De strijd is geestelijk, maar als we aan de kant van Israël staan en van het Joodse volk houden, staan we aan de kant van God. Waar zou je anders liever zijn?

Olivier Melnick is auteur, antisemitisme-expert en bestuurslid van Chosen People France.

Bron: A Global Kristallnacht On The Horizon? — When Antisemitism Shifts From Rhetoric To Pure Violence - Harbingers Daily