www.wimjongman.nl

(homepagina)


De wereldwijde aanval op Israël

Groot-Brittannië en Amerika maken van de Joodse staat hun zondebok. Opinie.

Melanie Phillips 5 apr 2024

( )

Melanie Phillips

Terwijl Israël vecht om te overleven tegen Iran en zijn proxies, wordt het onderworpen aan een virtuele auto-da-fé door haar vermeende bondgenoten.

Op zondagnacht maakte Israël een grote en tragische fout. Het doodde zeven hulpverleners toen het drie precisieraketten na elkaar afvuurde op een konvooi van drie auto's van de humanitaire organisatie World Central Kitchen (WCK), die op weg was om voorraden te leveren aan burgers in Gaza.

Hoewel een onderzoek van de IDF nog moet verklaren wat er is gebeurd, hebben de Israëli's toegegeven dat er een verschrikkelijke fout is gemaakt door "verkeerde identificatie". Slechte dingen gebeuren in een oorlog en dit was een vreselijke tragedie.

Maar de kwaadaardigheid van de reactie is verbazingwekkend. Israël wordt ervan beschuldigd het hulpkonvooi opzettelijk als doelwit te hebben gekozen, wat zogenaamd bewijst dat Israël zich geen zorgen maakt over burgerdoden, geen hart heeft en geen geweten.

De reactie van WCK gaat veel verder dan gerechtvaardigde woede en afschuw en belastert Israël met ongegronde en opruiende beschuldigingen.

Het hoofd van de organisatie, Erin Gore, beschuldigde Israël van een "gerichte aanval" om hulporganisaties die in Gaza werken af te schrikken en van het gebruik van voedsel "als oorlogswapen". De oprichter van WCK, José Andrés, beschuldigde Israël er zelfs van zijn werkers "systematisch, auto voor auto" aan te vallen.

Maar dat was niet omdat het IDF humanitaire hulpverleners wilde doden met wie het eerder nauw had samengewerkt om hulp naar Gaza te brengen. Het was omdat de drie auto's allemaal "verkeerd geïdentificeerd" waren in dezelfde afschuwelijke fout.

In de mist van oorlog is "vriendelijk vuur" helaas maar al te vaak voorgekomen. Toch werd dit niet erkend in de reactie van de wereld.

Woordvoerder John Kirby van het Pentagon zei dat Amerika "woedend" was. President Joe Biden zei dat hij "er kapot van was" en dat Israël "niet genoeg heeft gedaan" om burgers te beschermen.

De Britse premier Rishi Sunak zei dat "veel te veel hulpverleners en gewone burgers het leven hebben gelaten in Gaza, en dat de situatie steeds ondraaglijker wordt". De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Lord Cameron, zei dat de dood van de hulpverleners "volstrekt onaanvaardbaar" was.

Dit is hypocrisie en selectief geheugenverlies. Zowel de VS als het Verenigd Koninkrijk hebben soortgelijke tragische fouten gemaakt in oorlogstijd waarbij veel meer dan zeven levens verloren gingen.

Bij een incident in 2011, tijdens de NAVO-interventie in Libië waarover toenmalig premier Cameron extreem enthousiast was, werden 13 burgers, waaronder ambulancemedewerkers, weggevaagd.

In 2006 doodden Amerikaanse troepen in Irak per ongeluk hulpverleners in Mosul. In 2008 doodden ze tientallen mensen op een Afghaans huwelijksfeest, waaronder de bruid.

Zowel de regering Biden als de Britse regering hebben de tragedie met het hulpkonvooi aangegrepen om hun bewering te staven dat Israël "te veel burgers" doodt in Gaza en de aanvoer van hulp tegenhoudt.

Maar dit zijn leugens. Zelfs als we de ongeloofwaardige slachtoffercijfers van Hamas mogen geloven, doodt Israël onbedoeld ongeveer 1,3 burgers voor elke strijder - een veel kleiner percentage burgers dat gedood wordt in oorlogsvoering dan door welk ander leger ter wereld dan ook.

Wat betreft de hulp, cijfers die om de paar dagen worden uitgegeven door COGAT, Israëls coördinator van burgerzaken in Gaza, laten zien dat er honderden hulpvrachtwagens worden toegelaten.

Niets van dit alles heeft enig verschil gemaakt voor degenen die Israël zwart willen maken. Groot-Brittannië is vooral venijnig geweest. Cameron, nu gesteund door verschillende parlementariërs, heeft gedreigd om de wapenverkoop aan Israël te blokkeren.

Alicia Kearns, die voorzitter is van de Selecte Commissie Buitenlandse Zaken van het Lagerhuis, heeft gesuggereerd dat het delen van inlichtingen met Israël kan worden "teruggeschroefd" als de juridische adviseurs van de regering besluiten dat het internationale humanitaire recht is geschonden.

In welke wereld leven deze politici?

Groot-Brittannië ontvangt onbetaalbare hulp van Israëlische inlichtingendiensten en militaire samenwerking en koopt meer wapens van Israël dan het aan Israël verkoopt.

Nu hebben niet minder dan 600 hooggeplaatste Britse advocaten en voormalige rechters zich aangesloten bij deze heksenjacht met een schokkende brief aan Sunak die niet alleen kwaadaardige anti-Israël propaganda napraat, maar is opgebouwd rond één verbazingwekkende, opruiende en aantoonbare onwaarheid.

In de brief staat dat het Internationale Gerechtshof twee maanden geleden in een zaak die door Zuid-Afrika tegen Israël was aangespannen, "concludeerde dat er een aannemelijk risico van genocide in Gaza bestond".

Dit is niet waar. Het Hof heeft niets dergelijks gezegd. Het ICJ verwees alleen naar de "rechten van de Palestijnen in Gaza om beschermd te worden tegen daden van genocide" en het "recht van Zuid-Afrika om de naleving door Israël te eisen" van de Genocide Conventie, en zei: "Ten minste enkele van de rechten die Zuid-Afrika opeist en waarvoor het bescherming zoekt, zijn aannemelijk."

Het hof koppelde het woord "aannemelijk" alleen aan Palestijnse en Zuid-Afrikaanse rechten. Maar hoewel de brief de uitspraak op de tweede pagina nauwkeurig citeerde, gaven de Britse advocaten - waaronder enkele van de meest vooraanstaande in Groot-Brittannië - er toch een grove verkeerde voorstelling van door te suggereren dat Israël wel eens genocide zou kunnen plegen.

Dit was niet hun enige smaad. Ze herhaalden beweringen van "dreigende hongersnood" en het "opzettelijk toebrengen van hongersnood". Maar er is geen hongersnood of hongersnood geweest in Gaza. Er zijn gebieden waar voorraden schaars zijn omdat Hamas ze heeft gestolen. Maar veel video's op sociale media laten goed gevulde voedselmarkten en shwarmakraampjes zien. (En de voedselprijzen in Gaza zijn gedaald, red.)

De advocaten herhaalden ook de bewering van Hamas dat meer dan 32.000 Palestijnse Arabieren zijn gedood in Gaza, waarvan 70% vrouwen en kinderen. Maar deze cijfers omvatten niet eens één van de 13.000 strijders die volgens Israël zijn gedood. Statistici hebben de cijfers van Hamas afgedaan als ongeloofwaardig en simpelweg verzonnen.

De advocaten beweerden dat Israël opzettelijk heeft geschoten op "uitgehongerde" Palestijnse Arabieren die in de rij stonden voor voedsel en noemden als voorbeeld een incident in februari waarbij 118 burgers werden gedood en 760 gewond raakten rond een voedseltruck.

Maar die ramp werd veroorzaakt doordat mensen werden vertrapt in een stormloop, een conclusie die nu naar verluidt wordt bevestigd door getuigenissen van gevangen Hamas-terroristen die hebben gezegd dat de ramp niet het gevolg was van IDF-vuur, maar van overbevolking.

De V.S. en het V.K. hebben Israël al in de steek gelaten bij de V.N. Veiligheidsraad over haar resolutie van vorige maand die opriep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, wat overgave aan Hamas zou betekenen.

Groot-Brittannië en Amerika gedragen zich op deze kwaadaardige manier tegenover geen enkel ander land op aarde.

Israël staat in de frontlinie van de strijd tegen Iran en de radicale islam, die het Westen de oorlog hebben verklaard. Israël doet het vuile werk voor het Westen en lijdt daardoor zware verliezen, omdat Amerika, Groot-Brittannië en de rest van het Westen niet bereid zijn te vechten om hun beschaving te verdedigen.

Amerika en Groot-Brittannië weigeren de islamitische oorlog tegen de vrije wereld onder ogen te zien, waarvan de Palestijnse Arabieren de stoottroepen zijn en waarvan de zaak een sleutelstrategie is om het Westen machteloos te maken tegenover de islamitische jihad.

In plaats daarvan zijn Amerika en Groot-Brittannië grotendeels in de Palestijns-Arabische zaak getrapt. Als gevolg daarvan keren ze zich tegen Israël en maken ze het tot hun zondebok. Daarmee boren ze diepgewortelde vooroordelen aan over vermeende duivelse Joodse macht en Joodse bloeddorst, en gieten ze olie op het vuur van de Jodenhaat die het Westen nu verteert.

Het lijkt alsof de wereld zich nu tegen de Joodse natie heeft gekeerd en haar weg wil hebben. Toch zijn er veel fatsoenlijke mensen die heel duidelijk zien wat er gebeurt en met afschuw zijn vervuld. En de Golfstaten en talloze andere moslims die het islamitische nazisme herkennen voor wat het is en wat het voor hen betekent, juichen Israël stilletjes toe.

Het Joodse volk heeft vervolging, slavernij, pogroms, inquisities en genocide meegemaakt op verschillende momenten en door toedoen van verschillende groepen en staten. Het heeft geleden onder verschillende mutaties van antisemitisme - het verlangen om de Joden uit te roeien als religie, ras en natie. Het is echter nog nooit het onderwerp geweest van een gezamenlijke wereldwijde aanval zoals deze.

Melanie Phillips, een Britse journaliste, omroepster en auteur, schrijft een wekelijkse column voor JNS. Momenteel is ze columnist voor The Times of London. Haar persoonlijke en politieke memoires, Guardian Angel, zijn gepubliceerd door Bombardier, dat in 2018 ook haar eerste roman, The Legacy, publiceerde. Ga voor toegang tot haar werk naar: melaniephillips.substack.com.

Bron: The global onslaught against Israel | Israel National News - Arutz Sheva