www.wimjongman.nl

(homepagina)


We zijn misschien nog niet in de 'Derde Wereldoorlog' beland - maar onze wereld is in oorlog

Door Mark Hitchcock - 20 januari 2024

()

We zijn op dit moment niet in een wereldoorlog, maar we kunnen wel met recht zeggen dat onze wereld in oorlog is. Gisteren nog, toen ik de krant las, viel me het ene artikel na het andere op over alle plaatsen waar oorlogen, conflicten en geruchten over oorlogen aan de gang zijn. Het staat niet alleen in de kranten; je ziet het ook online en op alle kabelnieuwszenders, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Laten we eens kijken naar één nieuwscyclus.

In een artikel dat ik las, stond dat er alleen al op het Afrikaanse continent momenteel 35 gewapende conflicten aan de gang zijn.

We zien overal in het nieuws de activiteiten van Iran en zijn gevolmachtigden/surrogaten. Iran heeft de zogenaamde "Verzetsas" gevormd, die golven van aanvallen en represailles uitvoert. Deze "Verzetsas" heeft tot nu toe 130 aanvallen uitgevoerd op Amerikaanse bases in Syrië en Irak sinds half oktober.

Deze week, binnen een tijdsbestek van 24 uur, lanceerde Iran raket- en droneaanvallen op drie buurlanden: Syrië, Irak en Pakistan.

Syrië was het doelwit omdat ISIS, dat nu weer actief is, verantwoordelijk is voor bommen die ontploften tijdens de herdenkingsceremonie van de dood van de Iraanse generaal Qasem Soleimani. De terroristen bliezen zichzelf op en doodden meer dan 100 mensen. Iran schiet op Irak omdat ze geloven dat er een inlichtingenhoofdkwartier van de Israëlische Mossad in het noordelijke deel van het land is. Pakistan werd beschoten omdat Teheran gelooft dat anti-Iraanse terroristische groepen zich in het land verschansen.

De New York Times kopte: "Iraanse aanvallen in Irak en Pakistan doen regionale spanningen oplaaien.

De Verenigde Staten kondigden dinsdag aan dat de marine Iraanse raketten in beslag had genomen die op weg waren naar de Houthi-rebellen in Jemen. Op een groot billboard aan de zijkant van een gebouw in Teheran staan Iraanse raketten afgebeeld met een tekst in zowel Hebreeuws als Perzisch met de tekst "Bereid jullie doodskisten voor".

Dit gebeurt allemaal terwijl Iran op het punt staat de nucleaire drempel te overschrijden. Iran Watch publiceerde eind december een rapport waarin stond dat het nucleaire programma van het land "het punt heeft bereikt waarop Iran binnen drie weken in staat zou kunnen zijn om genoeg uranium te verrijken voor vijf kernsplijtingswapens".

De krant die ik gisteren las besteedde ook aandacht aan de oorlog tussen Israël en Gaza, de aanvallen van de Houthi's op de Rode Zee en de aanvallen van de VS, het VK en Australië op doelen in Jemen. Je ziet alle landen die erbij betrokken zijn, die al genoemd zijn: Israël, Iran, Irak, Syrië, Pakistan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

We hebben ook de dreiging van China tegen Taiwan. Taiwan heeft op 13 januari verkiezingen gehouden. Ze kozen Lai Ching-te, die erg anti-China is en tegen elke vorm van hereniging. Op woensdag opereerden achttien vliegtuigen van de Chinese luchtmacht in en rond Taiwan.

Jezus zei dat er "oorlogen en geruchten van oorlogen" zullen zijn - voortdurende oorlogsdreigingen (Matteüs 24:6).

Een andere plaats is Noord-Korea. De Wall Street Journal heeft een artikel dat zegt: "Kim Jong Un heeft een nieuwe vijand nr. 1 en dat is niet de VS".

"Noord-Korea zegt dat het zijn grondwet zal herschrijven en Zuid-Korea als een vijandige natie zal bestempelen, waarmee het zijn beleid van streven naar vreedzame hereniging zal doorbreken", meldt de WSJ.

De leider van Noord-Korea heeft alle hoop op hereniging en verzoening met Zuid-Korea de kop ingedrukt. Het Koreaanse schiereiland is nu gevaarlijker dan ooit sinds 1950 - de Koreaanse oorlog.

France 24 berichtte: "Noord-Korea schaft overheidsinstanties die samenwerken met het Zuiden formeel af." NewsNation heeft een kop die zegt: "Noord-Korea bereidt zich voor op oorlog, waarschuwen experts."

Kim Jong Un heeft maandag gezworen een enorm monument voor de mogelijke hereniging van het Koreaanse schiereiland te verwijderen. Dit grote negen verdiepingen hoge monument genaamd het "Monument van de Drie Oorkonden" werd in 2001 voltooid door zijn vader en grootvader, die een idee hadden van een hereniging met het Zuiden.

De Noord-Koreaanse leider verklaarde dat het land deze "doorn in het oog" volledig moest verwijderen en andere maatregelen moest nemen om begrippen als hereniging, verzoening en landgenoten uit de nationale geschiedenis van de republiek te verwijderen. Zuid-Korea, benadrukte hij, is Noord-Korea's grootste vijand.

Bovendien is Noord-Korea zeer actief geworden, volgens een artikel van CNN, door honderden artilleriegranaten af te vuren in wateren nabij een betwiste grens tussen Noord- en Zuid-Korea en door het testen van wat het zei een "ballistische raket met een hypersonisch glijvoertuig" te zijn.

Een van de belangrijkste afgezanten van Rusland is nu in Noord-Korea en probeert wapens uit het land te krijgen om hun oorlog tegen Oekraïne voort te zetten. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is nu zijn derde kalenderjaar ingegaan. Dag 700 van die oorlog is nog maar een paar dagen verwijderd.

Newsweek publiceerde dinsdag een artikel met de kop: "Putin Ally Says World War III Will 'Definitely' Begin Soon in Middle East." Russen gaan met 30.000 mensen per maand het leger in omdat ze daar meer betaald kunnen krijgen dan in elke andere baan in hun huidige economie.

De New York Post berichtte deze week: "Duitsland bereidt zich voor op het uitbreken van de Derde Wereldoorlog door Rusland, uitgelekt plan onthult".

"Europa bereidt zich voor op de oorlog van de Russische president Vladimir Poetin in Oekraïne en valt volgend jaar NAVO-bondgenoten aan, zo blijkt uit uitgelekte [geheime militaire] documenten [van het Duitse Ministerie van Defensie]," schreef NY Post. "Het potentiële scenario schetst hoe Rusland in juli een oorlog zou kunnen beginnen in de Baltische staten door middel van ernstige cyberaanvallen, terwijl het ongenoegen onder Russische staatsburgers in Estland, Letland en Litouwen wordt aangewakkerd."

"Tegen september zouden deze botsingen, zo blijkt uit de geheime documenten, door Rusland kunnen worden gebruikt als een excuus om 'Zapad 2024' te ontketenen, een grootschalige militaire 'oefening' die zo'n 50.000 Russische soldaten zou verzamelen in het westen van het land en Wit-Rusland," vervolgden ze. "Tegen december, volgens het complot - een worst-case-scenario oefening - zou Rusland dan kunnen profiteren van de overgangsperiode na de Amerikaanse presidentsverkiezingen en propaganda kunnen gebruiken, waarbij fictieve 'grensconflicten' of 'rellen met talrijke doden' worden afgekondigd om aan te zetten tot geweld."

"Na een vergadering van de VN-Veiligheidsraad in januari 2025 zou Rusland dan westerse bondgenoten valselijk kunnen beschuldigen van het beramen van een complot tegen het regime van Poetin, wat hij zou kunnen gebruiken om tegen maart 2025 troepen naar Wit-Rusland en de Baltische staten te verzamelen," legde het artikel uit. "Het uitgelekte document zei dat in dit scenario 30.000 Duitse troepen zouden worden ingezet voor de verdediging, terwijl naar schatting 70.000 Russische troepen zouden zijn samengetrokken in Wit-Rusland."

"Tegen mei 2025 zou die opbouw de NAVO ertoe kunnen aanzetten om 'maatregelen voor geloofwaardige afschrikking' te nemen om verdere Russische inval te voorkomen," merkte de New York Post op, "wat zich vertaalt in gevechten tussen Westerse troepen en Russische troepen."

Dat zou de Derde Wereldoorlog zijn.

Nu is dat scenario op dit moment natuurlijk speculatie, maar Duitsland bereidt zich actief voor op die mogelijkheid - en er zijn veel details.

Nogmaals, we zijn nog niet aangekomen bij de Derde Wereldoorlog, maar het is duidelijk dat onze wereld vandaag de dag in oorlog is. Alles wat ik in detail heb beschreven, heb ik in één nieuwscyclus gevonden - gewoon in één dag die ik tegenkwam.

Laat me je eraan herinneren: Jezus zei: "gij zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen", maar Hij volgt het met deze woorden: "Ziet toe dat gij niet verontrust zijt, want al deze dingen moeten geschieden, maar het einde is nog niet gekomen."

Jezus vertelde ons dat dit eraan zat te komen, maar Hij zei dat we niet ongerust moesten zijn. Hij wilde dat we dit wisten, zodat we bewust en alert konden zijn, konden anticiperen op de Opname en ons leven konden leiden in het licht van die dag. Ik hoop dat jullie dat doen terwijl we wachten op de komst van Jezus Christus.

Mark Hitchcock is auteur, universitair hoofddocent aan Dallas Theological Seminary, hoofdpredikant van Faith Bible Church in Oklahoma en presentator van het wekelijkse programma "Marking The End Times".

Bron: We May Not Have Crossed Into 'World War III' — But Our World Is At War - Harbingers Daily