www.wimjongman.nl

(homepagina)


Tijdens de "Internationale Vogelgriep Top" in Washington D.C. in oktober bespreken ze "Mass Fatality Management Planning."

8 juli 2024 door Michael

( )

Foto via Pixabay

Er wordt ons verteld dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er een vogelgrieppandemie onder mensen uitbreekt. Er wordt ons ook verteld dat het sterftecijfer tijdens zo'n pandemie "ergens tussen de 25 en 50 procent" zou kunnen liggen, en dat zou ons allemaal diep moeten alarmeren. We hebben al gezien welke intense angst een pandemie met een sterftecijfer van veel minder dan 1 procent kan veroorzaken. Kun je je voorstellen hoe een pandemie met een sterftecijfer van "ergens tussen de 25 en 50 procent" eruit zou zien?

Velen van ons willen er niet eens aan denken om nog een grote pandemie mee te maken.

Maar misschien komt er toch een.

Op dit moment zijn velen onder de elite erg gefocust op de bedreiging die de vogelgriep vormt. Van 2 tot 4 oktober wordt er een "Internationale Vogelgriep Top" gehouden in Washington D.C. en volgens de officiële brochure voor het evenement zullen ze het hebben over "een zeer virulente stam van vogelgriep die zowel vee als mensen treft"...

Welkom op de International Bird Flu Summit, waar we de dringende zorgen rond de recente ontwikkelingen in vogelgriep bespreken. Met de opkomst van een zeer virulente stam van vogelgriep die zowel vee als mensen treft, is het noodzakelijk dat we samenkomen om paraatheid, responsstrategieën en de toekomstige implicaties van deze zich ontwikkelende situatie te bespreken.

Een vogelgrieppandemie zou veel erger zijn dan alles wat we tot nu toe hebben meegemaakt.

Op de lijst van onderwerpen voor deze top staat als allereerste "mass fatality management planning"...

 • Planning van het beheer van massa dodelijke slachtoffers
 • Surveillance en gegevensbeheer
 • Voorbereiden van gemeenschapsstrategieën
 • Lokaal partnerschap en participatie
 • Levering van vaccins en antivirale geneesmiddelen
 • Medische tegenmaatregelen
 • Sociaal-economische gevolgen voor de pluimvee- en veehouderij
 • Evaluatie van voordelen en risico's: Volksgezondheid, industrie en regelgevende perspectieven
 • Preventie-educatie en risicocommunicatie
 • Commando, controle en beheer
 • Beheer van noodmaatregelen
 • Bedrijfsgerichte planning
 • Planning op school
 • Planning op gemeenschapsniveau
 • Persoonlijk heb ik nog nooit een lezing gehoord over het plannen van massale sterfgevallen.

Persoonlijk denk ik niet dat zo'n lezing erg vrolijk zou zijn.

Helaas, als H5N1 zich op grote schaal onder mensen gaat verspreiden, zullen er veel doden vallen.

Voormalig CDC-directeur Robert Redfield vertelde onlangs aan NewsNation dat hij gelooft dat er een vogelgrieppandemie op komst is en dat het sterftecijfer "ergens tussen de 25 en 50 procent" zal liggen...

Een vogelgrieppandemie is onvermijdelijk - en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze toeslaat, volgens voormalig CDC-directeur Robert Redfield.

De opmerkingen van Redfield komen naar aanleiding van de toenemende bezorgdheid over de ontdekking van het virus in tientallen veestapels in de Verenigde Staten en het eerste sterfgeval bij mensen in Mexico.

In een recent interview met NewsNation gaf Redfield aan dat hij denkt dat een vogelgrieppandemie zeer waarschijnlijk is. "Ik denk echt dat het heel waarschijnlijk is dat dit ooit zal gebeuren," zei hij. "Het is niet de vraag of; het is meer de vraag wanneer we een vogelgrieppandemie krijgen." Hij benadrukte het aanzienlijke sterftecijfer dat met het virus gepaard gaat, met een schatting van een sterftecijfer van "ergens tussen de 25 en 50 procent", in tegenstelling tot het sterftecijfer van 0,6 procent dat werd waargenomen tijdens de Covid-19 pandemie.

In de afgelopen twee jaar hebben we al meer dan 100 miljoen vogels zien uitsterven.

En nu raken zoogdieren over de hele planeet in grote aantallen besmet.

Tot nu toe hebben heel weinig mensen de ziekte opgelopen en daar moeten we heel dankbaar voor zijn.

Maar begin juli hoorden we dat een landarbeider het vierde bevestigde geval is in de Verenigde Staten...

Een medewerker van een melkveehouderij in Colorado is de vierde persoon in het land die positief is getest op het zeer besmettelijke H5N1 vogelgriepvirus, zo maakte het Centers for Disease Control woensdag bekend.

De besmette werknemer werkt op een melkveebedrijf waar koeien positief testten op H5N1 en is de eerste persoon in Colorado die besmet is met de vogelgriep.

De andere drie mensen die ook positief zijn getest op de vogelgriep werken ook op melkveebedrijven waar koeien positief zijn getest op het virus.

Moeten we ons gaan voorbereiden op het ergste?

Ik weet het niet.

Een recent onderzoek dat werd uitgevoerd op "gehumaniseerde muizen" en fretten leverde een aantal zeer huiveringwekkende resultaten op...

Onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-Madison, het Texas A&M Veterinary Medical Diagnostic Laboratory en twee Japanse universiteiten bestudeerden hoe H5N1 is geëvolueerd sinds de uitbraak in maart door gehumaniseerde muizen en fretten te infecteren in experimenten die werden gefinancierd door de National Institutes of Health.

Fretten ontwikkelen vergelijkbare infecties aan de luchtwegen als mensen en ontwikkelen vergelijkbare klinische symptomen, waardoor ze goede modellen zijn om de overdrachtspatronen van griep te begrijpen.

Toen ze werden geïnfecteerd door virusdeeltjes rechtstreeks in hun neus te brengen, ontwikkelden zowel muizen als fretten ademhalingssymptomen.

Maar hoewel H5N1 op alarmerende wijze is gemuteerd, is er op dit moment geen bewijs dat overdracht van mens op mens plaatsvindt.

Helaas nemen de autoriteiten in sommige landen geen enkel risico en zijn ze begonnen met drastische maatregelen...

Werknemers op pluimvee- en pelsdierfokkerijen in Finland krijgen de komende dagen vaccins tegen vogelgriep. Veertien andere EU-landen hebben zich aangemeld voor de aanschaf van vogelgriepvaccins via een programma dat is opgezet door de Europese Commissie. De Amerikaanse overheid heeft ook vaccins gekocht in afwachting van een pandemie. En onlangs heeft het farmaceutische bedrijf Moderna opdracht gegeven om een mrna-vaccin tegen vogelgriep te maken met behulp van een technologie die effectief is gebleken bij de bescherming tegen covid-19.

Hopelijk gebeurt er niets.

Hopelijk komt er geen vogelgrieppandemie.

Want na alle pijn en het lijden dat de laatste veroorzaakte, willen de meesten van ons zoiets nooit meer meemaken.

Helaas leven we in een tijd waarin wetenschappers in geheime laboratoria over de hele planeet spelen met de meest dodelijke bacteriën die de mensheid ooit heeft gekend.

En als een insect eenmaal loskomt, kan het zich in een oogwenk over de hele wereld verspreiden.

Zoals mijn vaste lezers al weten, geloof ik dat wereldwijde plagen een belangrijk thema zullen zijn in de jaren die voor ons liggen.

Ik weet niet of de vogelgriep een van die plagen zal zijn, maar ik zal er heel goed op letten.

Want als eenmaal bevestigd is dat de vogelgriep op grote schaal van mens op mens wordt overgedragen, zal alles veranderen.

Bron: During The "International Bird Flu Summit" In Washington D.C. In October They Will Discuss "Mass Fatality Management Planning"