www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Hamas vertelde vrouwelijke gijzelaars dat ze gedwongen zouden worden te trouwen, Gaza niet levend zouden verlaten

8 juli 2024

Hamas vertelde vrouwelijke gijzelaars dat ze tot een huwelijk gedwongen zouden worden en Gaza niet levend zouden verlatenLIri Albag, 19, een van de gijzelaars die door Hamas wordt vastgehouden nadat ze op 7 oktober 2023 werd ontvoerd uit Kibboets Nahal Oz. (met dank aan)

Ondanks de gruwelijke behandeling bracht Liri Albag een humoristische boodschap over aan haar zus: 'Zeg tegen mijn zus dat ze mijn schoenen niet mag aanraken.

Door Vered Weiss, World Israel News

De verslagen van geredde en vrijgelaten vrouwelijke gijzelaars werpen licht op de behandeling van Israƫlische vrouwen die Hamas nog steeds vasthoudt in Gaza.

In een interview besprak Shai Albag wat ze te weten kwam over de beproeving van haar zus Liri Albag als gevangene in Gaza.

"De ontvoerders onderwierpen mijn zus aan extreme psychologische terreur," zei Shai Albag.

Ze vertelde dat de terroristen vaak probeerden om de geest van de gijzelaars te breken en zeiden: "Jullie zullen hier voor altijd blijven [in Gaza], jullie zullen hier trouwen [met Gazanen], jullie zijn soldaten, ze zullen jullie niet levend vrijlaten."

Ondanks de gruwelijke behandeling meldde Shai dat haar zus erin slaagde om soms humoristische boodschappen over te brengen via vrouwelijke gijzelaars die naar Israƫl waren teruggekeerd.

Shai zei dat Liri's boodschap was: "Zeg tegen mijn zus dat ze haar reis na het leger niet moet afzeggen".

Ze voegde eraan toe: "Zeg tegen mijn zus dat ze mijn schoenen niet moet aanraken,' omdat ze wist dat ik ervan hield en ze zou verpesten."

Kort nadat Noa Argamani samen met drie andere gijzelaars was gered, hoorde de familie Albag over Liri's behandeling in Gaza.

Haar moeder, Shiri Albag, zei in een interview: "Noa zei dat ze slaven waren, en dat gold ook voor de waarnemers, waaronder Liri."

Ze voegde eraan toe: "Ze maakten hun tuin schoon, deden de afwas en maakten eten klaar dat ze niet konden eten. Liri zat in een luxe villa; ze lieten haar na een maand douchen."

"Na 40 dagen brachten ze haar naar de tunnels. Dat is nog veel erger. Er is alleen zout water en niet veel eten. Geen kleren om aan te trekken," voegde ze eraan toe.

Shira Albag legde uit: "Ik weet dit van de vrouwen die na 50 dagen terugkeerden. Sindsdien zijn er zo'n 200 dagen verstreken en ze hebben het daglicht niet gezien."

"Ze hebben hun moeders en vaders niet gezien. De bevrijde gijzelaars vertelden ons dat de jonge meisjes op de 50e dag huilden en zeiden dat ze hun moeders misten," zei ze.

"Ik wil me niet voorstellen wat ze nu doormaken," besloot Albag.

Bron: Hamas told female hostages they would be forced into marriages, would not leave Gaza alive | World Israel News