www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Informatie over terroristen ter plaatse: IDF opereert in hoofdkwartier UNRWA in Gaza

Inlichtingen onthullen Hamas, Islamitische Jihad, terreurinfrastructuur in hoofdkwartier UNRWA in Gaza City, inspanningen aan de gang om niet-betrokken burgers veilig uit het gebied te evacueren.

Israƫlisch Nationaal Nieuws

8 jul 2024 om 10:15 AM (GMT+3)

UNRWAGaza StadZwaarden van IJzer

UNRWA hoofdkwartier in Gaza

Abed Rahim Katib/Flash90

De IDF en ISA zijn zondagnacht begonnen met een antiterrorisme operatie in het gebied van Gaza Stad, inclusief het hoofdkwartier van de UNRWA, aldus een IDF rapport.

De operatie begon na inlichtingen die wezen op de aanwezigheid van terroristische infrastructuur van Hamas en de Islamitische Jihad, agenten, wapens en onderzoeks- en detentieruimtes in het gebied van Gaza Stad.

IDF-soldaten hebben in het verleden in het gebied geopereerd om terroristen uit te schakelen en een ondergrondse tunnelroute onder de compound te vernietigen.

Met de start van de operatie riep de IDF burgers op en waarschuwde hen voor de operationele activiteit in het gebied, en er zal een afgebakende route worden geopend om de evacuatie van niet-betrokken burgers uit het gebied te vergemakkelijken.

"De terroristische organisaties Hamas en Islamitische Jihad blijven systematisch opereren en terroristische activiteiten uitvoeren vanuit de civiele infrastructuur," benadrukte de IDF. "De IDF zal blijven opereren tegen de terroristische organisaties in overeenstemming met het internationaal recht."

Bron: Intel on terrorists at the scene: IDF operating in UNRWA headquarters in Gaza | Israel National News - Arutz Sheva