www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Donderdag 4 juli 2024 Wekelijks commentaar: Ramp als Israël afziet van voortdurende operaties tegen tunnels in Philadelphi Corridor Wekelijks Commentaar: Ramp als Israël afziet van voortdurende operaties tegen tunnels in de Philadelphi-corridor

Dr. Aaron Lerner 4 juli 2024

Er zijn op dit moment teams in Egypte die zijn uitgerust met Chinese tunnelgraafmachines. Ze zijn al 24 uur per dag bezig met het voorbereiden van meer smokkeltunnels die onder de Philadelphi Corridor door lopen van de Egyptische Sinaï naar Gaza.

Hamas en haar Iraanse en andere bondgenoten hebben ook tegen de klok gewerkt om apparatuur en methoden te bedenken om de Israëlische innovaties, die een revolutie teweeg hebben gebracht in de tunneloorlogsvoering, het hoofd te kunnen bieden.

Als we onze operaties in de Philadelphi-corridor stopzetten, zullen die nieuwe tunnels Gaza overspoelen met wapens en munitie om niet alleen Hamas te verjongen, maar ook ons zo hard verdiende voordeel in het veld te overwinnen.

Dus als we het over een "deal" met Hamas hebben, is de naamgeving van cruciaal belang.

De "deal" moet voorzien in voortdurende en onbeperkte antitunneloperaties in de Philadelphi-corridor.

Dat is "operaties" - niet een "aanwezigheid".

Want "aanwezigheid" kan op vele manieren geïnterpreteerd worden:

Camera's met een live verbinding naar Israël?

Een handvol Israëlische "monitors"?

Een grote troepenmacht die alleen de oppervlakte in de gaten kan houden?

Een troepenmacht die kernmonsters mag boren op zoek naar bewijs voor tunnels om dat te rapporteren aan een of andere autoriteit?

Er zijn allerlei soorten "aanwezigheid" die een ramp zouden betekenen.

We kunnen ons geen destructieve dubbelzinnigheid veroorloven.

________________________________________ IMRA -

Onafhankelijke media en analyse

Bron: IMRA - Thursday, July 4, 2024 Weekly Commentary: Disaster If Israel Forgoes Continuous Operations Against Tunnels In Philadelphi Corridor