www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Waarom zou een massamoord op Joden leiden tot een explosie van antisemitisme?

7 oktober was te groot voor de gebruikelijke verklaringen zoals de "bezetting". Dat was te 1967. Dat waren twee staten. De haters hadden iets episch nodig, zoals Israël uit de weg ruimen. Ze hadden 1948 nodig.

David Suissa - 26 juni 2024

Anti-Israël demonstranten beklimmen een hek bij The City College Of New York (CUNY) op 30 april 2024 in New York City.(Foto door Spencer Platt/Getty Images)

Gebruik de pijltoetsen omhoog/omlaag om het volume te verhogen of te verlagen.

Op het eerste gezicht klinkt het onlogisch.

Hoe kan de grootste slachting onder Joden sinds de Holocaust leiden tot de grootste stijging van antisemitisme in de moderne tijd?

Zou het niet andersom moeten zijn - hoe meer Joden er sterven, hoe meer ze ons mogen? Zoals dat beroemde boek zei: "Mensen houden van dode Joden"?

Hoe verklaar je dat op 8 oktober, vlak nadat 1200 Joden waren afgeslacht, verminkt, afgeslacht en verkracht door terroristen van Hamas, 33 studentenorganisaties van Harvard een verklaring medeondertekenden waarin ze Israël "volledig verantwoordelijk" hielden voor het geweld?

Hoe verklaar je dat op 8 oktober, zoals de ADL rapporteerde, "anti-Israël activisten massaal naar bijeenkomsten in de Verenigde Staten gingen waar sprekers en aanwezigen openlijk de brute aanvallen vierden?".

Hoe verklaar je dat zelfs toen families levend verbrand werden, een groep als If Not Now geen greintje medeleven kon opbrengen voor de slachtoffers, door een verklaring uit te geven dat "we niet kunnen en zullen zeggen dat de acties van vandaag door Palestijnse militanten niet uitgelokt zijn"?

Vergeet niet dat dit was VOORDAT er militaire actie werd ondernomen in Gaza. Dit was voordat het Joodse bloed was opgedroogd. Dit was onmiddellijk, reflexmatig.

Hoe verklaar je zo'n gevoelloosheid?

Mijn theorie is dat de Israëlhaters in paniek raakten.

De tragedie van 7 oktober was zo enorm, het geweld van Hamas zo schaamteloos, de beelden van Joden die werden afgeslacht zo grafisch, dat dit een verbluffende bedreiging vormde voor het gecementeerde verhaal van Joden en Israël als onderdrukkers.

Het zou dus een onmiddellijke en massale reactie vereisen om de focus weer op Israël te leggen. De wereld moet altijd weten dat het grote, slechte Israël het verdiende. Dat is het verhaal dat nooit verstoord mag worden.

Het probleem was dat niemand ooit zulk bruut, monumentaal Palestijns geweld had gezien als op 7 oktober. Gebruikelijke verklaringen zoals de "bezetting" waren te klein, te ouderwets. Bezetting was te 1967. Bezetting was twee staten.

Om het epische karakter van 7 oktober te evenaren, moesten de haters teruggaan naar 1948. Ze moesten de geboorte van de Joodse staat zelf ondermijnen.

Daarom horen we kreten als "we willen geen twee staten" en "van de rivier tot de zee". Dit gaat niet langer over het beëindigen van een bezetting voor toekomstige co-existentie. Dit gaat over het beëindigen van Israëls bestaan zelf.

De oorlog in Gaza heeft de relschoppers op twee manieren aangewakkerd. Ten eerste heeft het hen een voorwendsel gegeven om de dood van Palestijnen te gebruiken als een morele dekmantel. Maar nogmaals, let op het extreme taalgebruik - geen bezetting maar apartheid en genocide.

De tweede manier waarop de oorlog de relschoppers heeft aangewakkerd is door hen eraan te herinneren hoe moeilijk het zal zijn om van Israël af te komen. Dit heeft hun woede verergerd. Ze zien dat dit niet de machteloze Joden zijn die naar hun slachting gingen in de vernietigingskampen van de Holocaust. Dit zijn stoere zionisten die weten hoe ze moeten vechten.

Niettemin introduceerde 7 oktober de prikkelende mogelijkheid dat zelfs deze stoere zionisten verslagen kunnen worden. Na 75 jaar van militaire overwinningen kreeg de gevreesde Joodse staat eindelijk het pak slaag dat het verdiende. De haters roken bloed, zelfs overwinning.

Dus hoewel de oorlog Israël terug heeft gezet in het kamp van de onderdrukkers, is dit niet langer een voldoende overwinning. 7 oktober heeft de haters de ultieme overwinning van het elimineren van Israël laten proeven, en die smaak bevalt hen wel. Het nieuwe doel is om Israël weer in het verslagen kamp te krijgen.

De Joden hebben echter al eerder van dat kamp geproefd, en hoe de wereld zich ook voelt over dode Joden, ze zullen vechten als de hel om het nooit meer te proeven.

Bron: Why Would a Massacre of Jews Lead to an Explosion of Antisemitism?