www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

IDF waarschuwt dat Hezbollah de toekomst van Libanon in gevaar brengt

Door Hana Levi Julian - 11 Sivan 5784 - 17 juni 2024 0

Foto Credit: IDF / YouTube screengrab

IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari

De zachtmoedige militaire woordvoerder van Israël waarschuwde zondag dat de Iraanse proxy van Libanon, Hezbollah, de toekomst van het gastland in gevaar brengt met zijn voortdurende aanvallen op het noorden van Israël.

Tijdens een briefing voor verslaggevers in Tel Aviv waarschuwde IDF-woordvoerder Rear Admiral Daniel Hagari dat de IDF een herhaling van de invasie van 7 oktober, het bloedbad en de ontvoering door duizenden terroristen onder leiding van Hamas uit Gaza niet zal toestaan.

Hier is het volledige transcript van wat Hagari zei.

"De terreurorganisatie Hezbollah in Libanon heeft haar aanvallen op Israël opgevoerd.

Sinds het besluit om mee te doen aan de oorlog die Hamas op 7 oktober begon - heeft Hezbollah vanuit Libanon meer dan 5.000 raketten, antitankraketten en explosieve UAV's afgevuurd op Israëlische families, huizen en gemeenschappen.

De toenemende agressie van Hezbollah brengt ons aan de rand van wat een bredere escalatie zou kunnen zijn - een escalatie die verwoestende gevolgen zou kunnen hebben voor Libanon en de hele regio.

Hezbollah brengt de toekomst van Libanon in gevaar zodat het een schild kan zijn voor Hamas. Een schild voor de terroristen van Hamas die ouderen hebben vermoord, vrouwen hebben verkracht, kinderen hebben verbrand en Joden, moslims en christenen hebben ontvoerd tijdens hun bloedbad op 7 oktober.

Als we zeggen dat we 7 oktober niet nog een keer laten gebeuren aan een van onze grenzen, dan menen we dat ook.

Vanwege de weigering van Hezbollah om Resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad na te leven - vanwege de militaire infrastructuur van Hezbollah; wapens en vuur op Israël vanuit het gebied ten zuiden van de rivier de Litani in Zuid-Libanon - en vanwege het falen van Libanon om 1701 op Hezbollah af te dwingen, zal Israël de nodige maatregelen nemen om zijn burgers te beschermen totdat de veiligheid langs onze grens met Libanon is hersteld.

Op de een of andere manier zullen we zorgen voor een veilige terugkeer van Israëli's naar hun huizen in Noord-Israël. Daarover valt niet te onderhandelen.

De proxies van de Iraanse terreur blijven de regio naar de vernieling helpen. Israël zal op alle fronten blijven vechten tegen de Iraanse as van het kwaad: in Gaza, in Libanon, terwijl we werken aan een veiligere toekomst voor het Midden-Oosten.

7 oktober mag niet opnieuw gebeuren - aan geen enkele grens van Israël. Israël heeft de plicht om het volk van Israël te verdedigen. We zullen die plicht koste wat het kost vervullen."

De Amerikaanse gezant Amos Hochstein, een senior adviseur van president Joe Biden, zou maandag in Israël aankomen voor gesprekken met premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant in een poging om een totale oorlog tussen de IDF en Hezbollah af te wenden.

Hochstein reist mogelijk ook naar Beiroet voor gesprekken met Libanese functionarissen - maar aangezien Hezbollah is geïntegreerd in het Libanese parlement en de Libanese regering, zijn analisten niet optimistisch over de kansen op succes van de gezant.

Bron: IDF Warns Hezbollah is Jeopardizing Lebanon’s Future | The Jewish Press - JewishPress.com | Hana Levi Julian | 11 Sivan 5784 – Monday, June 17, 2024 | JewishPress.com