www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Evangelischen, we moeten opstaan tegen moderne media Goliaths die Israël, ons en de waarheid haten

Ondanks vijandige reuzen in de regering en de media moeten we ons niet laten intimideren of het zwijgen opleggen

Joel C. Rosenberg | Gepubliceerd: 14 juni 2024

VIRGINIA BEACH - Afgelopen vrijdag kwam ik terug in de V.S. voor twee maanden spreekbeurten, interviews met de media en ontmoetingen met evangelische leiders en leken.

De afgelopen week was ik in Washington, D.C., Indianapolis en hier in Virginia Beach om christenen uit te leggen wat er sinds 7 oktober in Israël, Libanon en de Palestijnse gebieden is gebeurd.

En wat er de afgelopen dagen is gebeurd, wat het allemaal betekent en waarom het belangrijk is.

WAAROM VEROORDELEN ZOVELEN ISRAËL?

Een van de meest dringende vragen die ik beantwoord is deze: Waarom veroordelen zoveel wereldleiders en stemmen in de zogenaamde "mainstream" media Israël voor de succesvolle operatie van afgelopen zaterdag om vier gijzelaars te redden?

Het is een heel belangrijke vraag - en een die ik gisteravond uitgebreid heb besproken op THE ROSENBERG REPORT op TBN - dus laat het me uitleggen.

Onmiddellijk na de redding vertelde het "ministerie van gezondheid" van Hamas in Gaza aan internationale verslaggevers dat meer dan 270 onschuldige Palestijnse burgers waren gedood en meer dan 700 gewond.

De meeste media namen het verhaal snel over, papegaaiden de berichtgeving van Hamas na en beschuldigden Israël van het "afslachten" van Palestijnen.

Hoewel de Israëlische defensiemacht het ermee eens was dat er Palestijnen gedood waren, beweerden IDF-woordvoerders dat de overgrote meerderheid van hen Hamas-terroristen waren die de vier Israëli's gegijzeld hielden, evenals degenen die de flatgebouwen en buurten bewaakten in de Nuseirat vluchtelingenkampen waar de gijzelaars werden vastgehouden, en de terroristen die de IDF-troepen hadden aangevallen met zwaar machinegeweervuur en raketgranaten.

De IDF onthulde ook dat Palestijnse burgers die de Hamas-inspanningen in Nuseirat hielpen en zich verzetten tegen de reddingsoperatie van de IDF, gedood werden.

Onder hen bevond zich een Palestijnse journalist die voor Al Jazeera werkte en wiens appartement werd gebruikt om drie Israëlische gijzelaars te verbergen en vast te houden.

WIE WAS VERANTWOORDELIJK VOOR DE DOOD VAN PALESTIJNSE BURGERS OP ZATERDAG?

Waren sommige van degenen die gedood werden door de IDF echt onschuldige Palestijnse burgers?

Ja.

Maar wiens schuld is dat?

Ook dat is een belangrijke vraag.

Hamas had nooit onschuldige Israëlische burgers mogen gijzelen op 7 oktober.

Hamas had nooit acht maanden lang Israëlische burgers gevangen mogen houden.

Hamas had nooit Israëlische burgers mogen gijzelen in privé huizen, in privé buurten, omringd door Palestijnse burgers (inclusief vrouwen, kinderen en baby's) die Hamas doelbewust gebruikte als menselijk schild.

Sterker nog, toen de IDF onze mensen kwam redden, kozen honderden Hamas-terroristen ervoor om een massaal vuurgevecht te beginnen in die burgerwijken, wetende dat ze daarmee iedereen in gevaar brachten.

WERELDLEIDERS VEROORDELEN ISRAËL

Toch blijven de veroordelingen komen.

Laten we twee voorbeelden nemen die de waanzin illustreren.

Joseph Borrell, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid - en een van de meest anti-Israël leiders op deze planeet - schreef onmiddellijk op 𝕏 (het sociale mediakanaal dat vroeger bekend stond als Twitter): "Berichten uit Gaza over een nieuw bloedbad onder burgers zijn ontstellend. We veroordelen dit in de sterkste bewoordingen. Er moet onmiddellijk een einde komen aan dit bloedbad."

Francesca Albanese - de speciale VN-rapporteur voor het Palestijns-Israëlische conflict en nog een van de meest vijandige, anti-Israël leiders van dit moment - haastte zich naar 𝕏 om deze kreet te schrijven.

"Israël heeft gijzelaars gebruikt om het doden, verwonden, verminken, uithongeren en traumatiseren van Palestijnen in Gaza te legitimeren. En dat terwijl het geweld tegen Palestijnen in de rest van het bezette gebied en Israël werd opgevoerd. Israël had 8 maanden geleden alle gijzelaars kunnen bevrijden, levend en ongeschonden, toen het eerste staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars op tafel werd gelegd. Toch weigerde Israël om door te gaan met het vernietigen van Gaza en de Palestijnen als volk. Dit is genocidale intentie omgezet in actie. Glashelder."

Voor alle duidelijkheid, mevrouw Albanese, Israël mag zijn eigen burgers niet redden?

En terwijl we hen redden, worden we dan niet verondersteld ons volk te beschermen tegen honderden terroristen die machinegeweervuur - en RPG-vuur - op ons loslaten?

En als Israëli's terugvechten - en grote aantallen terroristen sterven daarbij - zegt u dan dat Israël schuldig is aan genocide?

Heb je geen schaamte?

HATERS IN DE MEDIA

Vrienden, zien jullie hoe gek dit is?

Zien jullie hoe gestoord en verachtelijk zulke beschuldigingen zijn?

Zulke veroordelingen zijn voorbeelden van echte Jodenhaat.

Zulke wereldleiders kunnen het niet opbrengen om Hamas de schuld te geven of te veroordelen.

Ze haten Israël en het Joodse volk zo intens dat ze het niet kunnen laten om Israël de schuld te geven, te beschimpen en te belasteren omdat het uit zelfverdediging handelde of echt onschuldige Joodse burgers redde.

Dat maakt het allemaal zo misselijkmakend.

Maar er is meer.

Zoveel mensen in de "mainstream media" beginnen onmiddellijk dergelijke waanzin na te praten zonder pauze of reflectie.

De Israëlhaters in de media schilderen Israël - niet de terroristen, niet de ontvoerders - maar al te graag af als de slechteriken terwijl ze honderden miljoenen lezers en kijkers over de hele wereld proberen over te halen om zich tegen de Joodse staat en het Joodse volk te keren.

Lees de gedrukte berichtgeving in de Washington Post en de New York Times.

Kijk naar de tv-verslaggeving door Al Jazeera, CNN, de BBC en anderen.

Zeg me dat ik het mis heb.

Vorige week interviewde een presentatrice van de BBC mijn vriend Jonathan Conricus, een voormalige woordvoerder van de IDF, over de reddingsoperatie.

Was ze blij dat die vier onschuldige slachtoffers waren bevrijd?

Helemaal niet.

In plaats daarvan bekritiseerde ze meedogenloos de IDF voor de manier waarop ze onze vier gijzelaars hadden gered.

Toen vroeg ze Jonathan waarom de IDF de Palestijnen in de buurt niet van tevoren had gewaarschuwd - vóór de reddingsoperatie - zodat ze zich in veiligheid konden brengen.

Jonathan behandelde de belachelijke premisse als een professional.

Hij legde kalm uit dat de IDF het verrassingselement nodig had, anders zouden de gijzelaars vermoord zijn door hun Hamas-boeven.

Daarom liet de IDF niemand van tevoren weten dat ze eraan kwamen.

Maar terwijl ik naar de uitwisseling keek, verbaasde ik me er opnieuw over dat zoveel mediakanalen bij elke kans die ze krijgen Israël de schuld willen geven, de Joden de schuld willen geven.

Google deze uitwisseling.

Bekijk het hele fragment zelf.

Zeg me dat ik het mis heb.

Als het een sketch was bij Jimmy Fallon of Saturday Night Live, zou het misschien grappig zijn.

Maar deze BBC-anker was bloedserieus.

Net als Joseph Borrell en Francisca Albanese hebben maar weinig wereldleiders of media het ooit over Hamas als slecht, of zelfs maar slecht, laat staan dat ze Hamas beschrijven als de aanstichters en initiatiefnemers van deze oorlog en al dit trauma.

In plaats daarvan zijn ze gefixeerd op het afschilderen van Israël en het Joodse volk als de slechten, als de barbaren, als degenen die slachtingen en bloedbaden aanrichten.

OPSTAAN TEGEN HEDENDAAGSE MEDIAGIGANTEN

Dit is waar we het tegen moeten opnemen: Een wereld van hedendaagse mediagiganten met vele miljarden dollars die God haten, Zijn Woord haten, Zijn volk haten en de waarheid haten.

Maar mijn collega's hier bij ALL ISRAEL NEWS en ALL ARAB NEWS - en bij THE ROSENBERG REPORT op TBN - weigeren zich te laten intimideren.

Ja, we hebben meer mankracht, meer geld en meer wapens dan deze mediagiganten.

Maar wat dan nog?

Worden we tot zwijgen gebracht?

Gedwongen?

Geannuleerd?

Nooit.

We blijven doen waartoe God ons geroepen heeft.

We blijven de waarheid spreken, rapporteren, publiceren en uitzenden.

Elke dag. In liefde. Met eerlijkheid en respect. Maar zonder angst of gunst.

En dat is een belofte waar je op kunt rekenen.

Joel C. Rosenberg is hoofdredacteur van ALL ISRAEL NEWS en ALL ARAB NEWS en president en CEO van Near East Media. Hij is een bestsellerauteur van de New York Times, Midden-Oostenanalist en evangelisch leider en woont met zijn vrouw en zonen in Jeruzalem.

Bron: Evangelicals, we must stand up to modern media Goliaths who hate Israel, us, and the truth | All Israel News