www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

IDF bewijst dat terroristen werden gedood in VN-school, CNN kiest de kant van Hamas

6 juni 2024

UNRWA-school waar IDF 20-30 terroristen doodde (youtube screenshot)

De IDF-operatie werd gelanceerd om 20-30 terroristen uit te schakelen, van wie sommigen deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober.

Door Vered Weiss, World Israel News

De IDF heeft 9 terroristen geïdentificeerd van mogelijk tientallen die werden gedood tijdens een gerichte nachtelijke operatie op donderdag in een UNRWA school in het Nuseirat vluchtelingenkamp in Gaza.

De operatie werd uitgevoerd om 20-30 terroristen uit te schakelen, van wie sommigen deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober.

IDF-woordvoerder Daniel Hagari zei donderdagavond dat de operatie "een tikkende tijdbom stopte", omdat het leger handelde op basis van "concrete inlichtingen van meerdere bronnen dat de terroristen in de school meer aanvallen op Israëli's planden."

De negen terroristen die tot nu toe geïdentificeerd zijn, zijn Matzav Hafat Daryush, Rashid Bavli, Salim Afash, Abd al-ati Masmach, Ahmad Tzalach Mansour, Ali Hasin Bana, Mohammed Barham, Mahmoud Machtasav en Ahmad Hatib.

De IDF zei dat het door zou gaan met het identificeren van de namen van de terroristen die gedood werden tijdens de operatie naarmate er meer details aan het licht komen om aan te tonen dat degenen die gedood werden terroristen waren en geen burgers.

De IDF nam maatregelen om burgerslachtoffers te voorkomen, waaronder het twee keer uitstellen van de operatie om de dood van vrouwen en kinderen en niet-strijdende burgers te voorkomen.

"De terroristen opereerden vanuit deze VN-school," voegde hij eraan toe, "ze planden en voerden aanvallen uit vanuit de klaslokalen."

Hagari merkte op dat dit de vijfde keer was dat de IDF moest vechten tegen Hamas-terroristen die zich hadden verschanst in UNRWA-faciliteiten.

Hij bekritiseerde de nieuwszenders die enkel meldden dat Israël een school aanviel zonder te beschrijven hoe Hamas opereert vanuit scholen en ziekenhuizen, wat een duidelijke schending is van het internationaal recht.

De eerste verslagen van CNN waren sterk gericht op verslagen en cijfers van "burgerslachtoffers" van door Hamas geleide media, die het in updates kort na het incident "De regering van Gaza" noemde.

Volgens de UNRWA werden 35-45 Palestijnen gedood, en Hamas-media beweerden dat 14 kinderen en 9 vrouwen werden gedood en 74 anderen gewond raakten.

Hoewel CNN de Israëlische militaire woordvoerder Lt. Kol. Peter Lerner interviewde, die zei dat hij "zich niet bewust was van burgerslachtoffers" en dat Israël een "precisie- en inlichtingengebaseerde" aanval gebruikte om terroristen aan te vallen, werd er een sceptische disclaimer toegevoegd.

Aan het einde van het artikel schreef de CNN-journalist over Lerner: "De woordvoerder leverde geen bewijs voor zijn beweringen."

CNN's verslaggeving van niet-geverifieerde cijfers van Hamas en de terreur ondersteunende UNRWA bevatte echter niet zo'n disclaimer.

Bron: IDF proves terrorists were killed in UN school, CNN sides with Hamas version | World Israel News