www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Netanyahu: 'Schandalig, antisemitisch' ICC zal me niet tegenhouden

20 mei 2024

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant wonen een persconferentie bij op de militaire basis Kirya in Tel Aviv, Israël, zaterdag 28 oktober 2023. (Abir Sultan/Poolfoto via AP)

Israëlische premier en zijn bondgenoten hekelen de plannen van het Internationaal Strafhof om hem te arresteren als 'antisemitisme' dat doet denken aan 'nazi-propaganda'.

Door David Rosenberg, World Israel News

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn bondgenoten hekelden maandag de plannen van het Internationaal Strafhof om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen Netanyahu en de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant (Likud) over de voortdurende oorlog tegen Hamas.

Op maandag onthulde Karim Khan, hoofdaanklager van het ICC, plannen om arrestatiebevelen uit te vaardigen tegen de twee Israëlische leiders, samen met drie hooggeplaatste leden van de terreurorganisatie Hamas.

In een toespraak tot leden van zijn Likud-partij tijdens een fractievergadering maandagmiddag, noemde Netanyahu het feit dat het ICC de invasie van Hamas in Israël op 7 oktober gelijkstelde aan de reactie van het IDF een "duidelijke manifestatie van antisemitisme", en hij zwoer dat de arrestatiebevelen "mij of ons niet zullen tegenhouden".

"De schandalige vergelijking van de aanklager in Den Haag tussen de leiders van Israël en de hoofden van de terroristische organisatie Hamas is een onuitwisbare historische misdaad en een duidelijke manifestatie van antisemitisme."

Minister van Financiën Bezalel Smotrich (Religieuze Zionistische Partij) vergeleek de beslissing van het ICC met "nazi-propaganda".

"We hebben sinds de tijd van de nazi-propaganda niet zo'n show van hypocrisie en haat jegens Joden gezien als die van het ICC."

"Haters van Israël komen en gaan, de eeuwigheid van Israël zal niet liegen. Deze arrestatiebevelen zullen de laatste nagel zijn in de ontmanteling van dit politieke en antisemitische hof. De vrienden van Israël en de echt verlichte landen zullen het voortbestaan en functioneren ervan niet kunnen toestaan."

Knesset-voorzitter Amir Ohana, lid van Netanyahu's Likud-partij, hekelde het ICC bij de opening van de zomersessie van de Knesset maandag.

"Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft aan de wereld bewezen dat het niet legitiem is."

"Ik kan de vergadering niet openen zonder te verwijzen naar de schandalige beslissing van de aanklager bij het ICC die de staat Israël, ongeacht zijn leiderschap, op één lijn stelt met de moorddadige terroristische organisatie Hamas, die Joden ontvoerde, martelde, verbrandde, afslachtte en vermoordde om hun Joods-zijn en Israëli's om hun Israël-zijn."

Bron: Netanyahu: 'Scandalous, antisemitic' ICC won't stop me | World Israel News