www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Wekelijks commentaar: Zal het belonen van gijzelingen de IDF verlammen in toekomstige oorlogen?

Donderdag 25 april 2024

Er is een sterke consensus (buiten de echokamer) dat als we er niet in slagen om onze operatie in Gaza niet afmaken, zowel onze vijanden als onze regionale bondgenoten dit zullen dit zien als een gevaarlijk teken van zwakte, omdat we de overwinning verspelen voor gijzelaars.

Onze vijanden zullen gijzeling toevoegen als openingszet van elke grote operatie tegen de Joodse Staat. operatie tegen de Joodse Staat, in het vertrouwen dat een echokamer van Israëlische media, pratende hoofden en gegijzelde families een verwoestende verwoestende Israëlische reactie zal verlammen.

Shabak doet geweldig werk. Maar onderschat niet het vermogen van Iran en anderen om een massale ontvoeringsoperatie te organiseren in het hart van Israël met behulp van slapende cellen die nooit op onze radar zijn geweest.

Onze bondgenoten in de Golf en de Saoedi's zullen zich wel twee keer bedenken om hun met een land dat de overwinning verspeelt voor gijzelaars.

Ja, dit zijn harde woorden.

Maar ze moeten gezegd worden.

Dit is geen kwestie van het "verschuldigd zijn" van een overwinning aan onze soldaten die werden gedood of gewonden en hun families, zodat hun offers niet voor niets zijn geweest.

We moeten kijken naar de toekomst van onze natie.

We moeten hier rationeel over praten.

De echokamer bewering dat geen enkel land zijn eigen toekomst boven de levens van burgergijzelaars is krachtige retoriek.

Maar de waarheid is dat geen enkel land de levens van burgergijzelaars boven de toekomst van het land.

Ja, sommige deals zijn mogelijk.

Maar niet tegen elke prijs.

Laten we hier duidelijk over zijn: de pratende hoofden die beweren dat we op de een of andere manier deze oorlog weer kunnen oppakken wanneer het ons uitkomt op basis van een of ander toekomstig incident, zijn behandelen ons als kinderen.

Reken maar op Mr. Biden - of meer gijzelingen - om ons zo tegen te houden.

________________________________________ IMRA - Onafhankelijke media en analyse

Dr. Aaron Lerner, 25 april 2024

________________________________________

IMRA - Onafhankelijke media en analyse

Bron: IMRA - Thursday, April 25, 2024 Weekly Commentary: Will Rewarding Hostage-Taking Cripple IDF in Future Wars?