www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Glick tweet: De order voor het extra F-35 squadron moet worden geannuleerd

Peloni: Israël heeft alle behoefte om zijn volledige onafhankelijkheid van de VS te herwinnen om zijn soevereine plicht te tonen om zijn burgers te verdedigen zonder dat het daarvoor Amerikaanse toestemming nodig heeft. Daarom moet Israël toegeven dat het een welvarende natie is, die in staat is om de zware last van haar militaire behoeften te dragen op de rug van haar eigen economie en daarbij de koorden van slavernij doorsnijden die verbonden zijn aan de 'hulp' die Israël van de VS ontvangt. Door dit te doen, zal Israël in staat zijn haar leger op te bouwen om te voldoen aan de behoeften van haar eigen dreigingsanalyse in plaats van te kiezen uit de lijst van Amerikaanse producten die haar worden voorgeschreven door buitenlanders die buitenlandse belangen dienen in plaats van die van Israël zelf.

Caroline Glick, X 26 maart 2024

De order voor het extra F-35 squadron moet worden geannuleerd. De vliegtuigen zijn niet geschikt voor de dreiging. Ze verdiepen de afhankelijkheid van een buitenlandse mogendheid, zijn een last voor de economie en onttrekken fondsen aan veel essentiëlere systemen en behoeften.

Hoe harder je schreeuwt, hoe duidelijker je raakt. Het verhaal van de F-35 is complex. De toenmalige minister van Defensie Bogi Ya'alon was tegen de aankoop van het wapen en wilde in plaats daarvan geavanceerde F-15 en F-16 vliegtuigen kopen die meer geschikt waren voor de behoeften van Israël.

De regering-Obama weigerde. We wilden de interne systemen van het vliegtuig controleren en ontwikkelen, zoals we deden bij de F16 en de Amerikanen weigerden. En al die tijd volgde de luchtmacht de Amerikanen. Na verloop van tijd heeft het vliegtuig zichzelf bewezen. Maar in ieder geval sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne hebben we gezien dat de toekomst ligt in drones en raketten en niet in bemande vliegtuigen die de komende jaren een steeds kleinere rol zullen spelen. Als je over de huidige en toekomstige arena nadenkt, is het in ieder geval voor mij duidelijk dat de juiste investering is om een raketmacht en UAV's (en gevechtshelikopters) op te zetten en niet verder op de F-35 te vertrouwen. De beslissing om nog een squadron aan te schaffen werd onmiddellijk na 7.10 roekeloos genomen zonder enige openbare discussie. Dit is geen voldongen feit, het is belangrijk om de alternatieven te onderzoeken en de haalbaarheid van alle alternatieven te toetsen aan alle alternatieven, evenals de winsten en verliezen op zowel strategisch als economisch niveau van elk alternatief. Bovendien vertellen de critici hier mij (althans, maar ze nemen geen genoegen met demonisering en chauvinistische plagerijen in ieder geval), dat deze vliegtuigen ons helemaal geen geld kosten omdat de Amerikanen ze aan ons geven als onderdeel van de hulp. Dus ten eerste is het niet duidelijk waarom ze hulp willen ontvangen van de VS. Naar mijn mening hebben we er alle belang bij om dit hoofdstuk met de hulp van Amerika te beëindigen. We zijn al een land van 76 jaar oud. Genoeg. Bovendien is dit geen cadeau van Uncle Sam. Dit is een manier om afhankelijkheid te verwerven en ons te controleren. En vandaag ziet iedereen waarvoor ik meer dan 20 jaar geleden waarschuwde. We mogen niet afhankelijk zijn van buitenlandse factoren in alles wat met ons bestaan te maken heeft. Er zijn ook zware economische kosten die voortkomen uit "vrije" systemen. De training van de grond- en luchtbemanningen, de bescherming van de bases, de landingsbanen - dat ze kwetsbaar zijn en blootgesteld aan Hezbollah raketten en meer, om nog maar te zwijgen over de afhankelijkheid van dure reserveonderdelen in real time en voor de komende decennia. Deze middelen kunnen worden geïnvesteerd in de ontwikkeling en export van andere systemen en in de productie van sensoren en reserveonderdelen. En we kunnen ons vaak gezegende partnerschap met de VS kanaliseren in gezamenlijke projecten, ten voordele van beide partijen.

Bron: Glick tweets: The order for the additional F-35 squadron should be cancelled – ISRAPUNDIT