www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Austin, Blinken vertellen Gallant dat ze Rafah-operatie niet zullen verwerpen als burgers worden beschermd

Door David Israel - 17 Adar II 5784 - 27 maart 2024 0

Foto: Ariel Hermoni (IMoD)

Minister van Defensie Yoav Gallant heeft een ontmoeting met minister van Defensie Lloyd Austin, 25 maart 2024.

Tijdens zijn bezoek aan Washington deze week maakte minister van Defensie Yoav Gallant duidelijk dat een IDF-operatie in Rafah cruciaal is voor de poging om Hamas te vernietigen, wiens leiderschap zich ergens in de tunnels van die zuidelijke Gazastad schuilhoudt. Op woensdagochtend meldde Reshet Bet Radio dat de Amerikanen de bezoekende DM vertelden dat ze hem niet in de weg zouden staan in Rafah, onder bepaalde voorwaarden.

Gallant arriveerde in de VS met een veiligheidsdelegatie die vertrok voordat premier Netanyahu aankondigde dat hij een andere delegatie zou annuleren uit protest tegen het falen van de VS om een veto uit te spreken over een anti-Israël stemming in de VN-Veiligheidsraad. Dus terwijl minister van Oorlog Ron Dermer en NSA Tzachi Hanegbi, die het vertrouwen genieten van de premier, thuisblijven, vertegenwoordigt Gallant, die de premier vorig jaar probeerde te ontslaan, de Israëlische regering in Washington.

Galland en zijn delegatie moeten de Amerikanen er niet alleen van overtuigen dat Rafah de enige manier is om de oorlog tot een goed einde te brengen, maar onderhandelen ook over de voortzetting van de aanvoer per luchttrein van broodnodige wapens en vooral munitie, en over langetermijnaankopen, zoals meer F-35 gevechtsvliegtuigen.

De DM had een ontmoeting met de secretarissen Lloyd Austin (Defensie) en Antony Blinken (Buitenlandse Zaken), evenals met CIA-directeur William Burns en plaatsvervangend assistent van de president Amos Hochstein. Deze hoge functionarissen herhaalden naar verluidt de magische mantra van de regering, dat er een betere manier is om Hamas te vernietigen, zonder een directe aanval; en de bizarre verklaring dat een aanval op Rafah de Israëlische veiligheid niet zou versterken, maar juist zou verzwakken.

Een tank van de IDF in Gaza, 21 maart 2024. / Jamal Awad/Flash90

DE AANVAL OP RAFAH

Maar deze keer lijken de Amerikanen bereid om een aanval van de IDF te accepteren die de zes maanden durende oorlog tegen Gaza zou afsluiten (en ik, net als jij, realiseer me nu dat de IDF er in 1967 zes dagen over deed om drie Arabische landen te verslaan). Het Witte Huis van Biden vraagt maar één ding: zorg ervoor dat er meer dan een miljoen burgers uit Rafah worden verwijderd voordat de IDF binnenvalt.

Weet je, als de geallieerden in 1945 hadden gewacht op de evacuatie van de Berlijnse burgers voordat ze Hitler's bunker binnenvielen, zou WO2 in 1950 zijn geëindigd.

Nu, in haar beruchte "gevolgen" toespraak op zondag, kondigde Vice President Kamala Harris aan, "Ik heb de kaarten bestudeerd. Die mensen kunnen nergens heen. We hebben het over ongeveer anderhalf miljoen mensen in Rafah die daar zijn omdat hen gezegd is dat ze daarheen moeten, de meesten van hen." Dus waar moet Israël deze mensen naartoe evacueren (als het inderdaad om anderhalf miljoen mensen gaat - Arabische tellingen worden altijd opgeblazen)? De Egyptenaren dreigen elke Gazaan neer te schieten die door de enorme versterkingen durft te breken die ze langs de grens met de Strook hebben opgebouwd.

Israël stelt voor om een tentenstad te bouwen aan de Middellandse Zee, waar de IDF zal zorgen voor de humanitaire behoeften van de geëvacueerde burgers. Eén probleem: ongeveer een miljoen mensen van Rafah naar het strand verplaatsen zou weken duren, misschien wel een maand. En hoe kan Israël Hamas-leiders tegenhouden die zich onder de burgers zullen mengen, zoals ze vandaag doen in Rafah en in de Gazastrook?

BLINKEN'S MAGIE

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf de volgende verklaring vrij na Blinkens ontmoeting met Gallant op maandag:

"Minister van Buitenlandse Zaken Antony J. Blinken had in Washington een ontmoeting met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. De minister herhaalde de steun van de Verenigde Staten voor de nederlaag van Hamas, ook in Rafah, en herhaalde dat hij tegen een grote grondoperatie in Rafah is die het welzijn van de meer dan 1,4 miljoen Palestijnse burgers die daar onderdak hebben, verder in gevaar zou brengen."

Toen kwam de mantra, want maandag neurieden ze die nog steeds:

"De minister onderstreepte dat er alternatieven bestaan voor een grote invasie over de grond, die zowel de veiligheid van Israël beter zouden waarborgen als de Palestijnse burgers zouden beschermen. Minister Blinken besprak ook de noodzaak om onmiddellijk extra humanitaire hulp te bieden om tegemoet te komen aan de behoeften van burgers in Gaza."

Minister Yoav Gallant met minister Antony Blinken, 25 maart 2024. / Ariel Hermoni (IMoD)

MILLER'S PLAN

Op dinsdag werd Matthew Miller, woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, gevraagd naar een IDF-aanval op Rafah. Laten we eens kijken naar zijn antwoord:

"Ten eerste, in de gebieden waar Israël heeft geopereerd, is het enigszins succesvol geweest in het uitschakelen van de leiders van sommige van die Hamasbataljons, en hoewel je strijders kunt vervangen, zijn de leiders uiteindelijk moeilijker te vervangen, of kost het in ieder geval meer tijd.... De eerste mensen die in een leidinggevende rol terechtkomen, hebben misschien niet dezelfde ervaring als degenen die al een tijdje aan het trainen zijn, dus Israël is succesvol geweest in het uitschakelen van sommige leiders van de Hamasbataljons en in het uitschakelen van strijders, ofwel door ze op het slagveld te doden ofwel door ze te arresteren. "

Tot zover alles goed. Miller vervolgde:

"Dus, het heeft de bataljons van Hamas buiten Rafah gedegradeerd, en we geloven dat in een militaire operatie, hopelijk op de manier die we voorstellen, ze succesvol zouden kunnen zijn in het degraderen van die bataljons in Rafah ook, en dat is iets dat we zouden ondersteunen.

"Dat gezegd hebbende ... iets dat we hebben geleerd in onze antiterrorisme-ervaring over de hele wereld is dat, hoewel je antiterrorismedoelstellingen kunt bereiken op het slagveld, je uiteindelijk, als het aankomt op het winnen van de grotere strijd, een politiek pad moet bieden voor de legitieme aspiraties van het Palestijnse volk. En dus hebt u de minister heel duidelijk horen maken dat er een politiek pad voorwaarts moet zijn om een paar redenen: ten eerste omdat u de mensen dat legitieme pad moet bieden; maar ten tweede omdat er een politieke oplossing moet zijn om een ander soort veiligheidsmacht op te zetten om te voorkomen dat die Hamasbataljons hervormingen doorvoeren. Je moet een politiek pad voorwaarts hebben."

Voelt u al wat er komen gaat? Miller concludeerde:

"Dus, bijvoorbeeld, een van de mogelijkheden is dat de Palestijnse Autoriteit politie en veiligheid op de grond biedt met een getrainde troepenmacht. Nou, je moet de PA in Gaza hebben om dat te kunnen doen. En dus moet er een politiek pad zijn om dat te bereiken. We hebben dus heel duidelijk gemaakt dat Israëls uiteindelijke veiligheidsdoelen op lange termijn alleen kunnen worden bereikt, niet alleen door een militaire campagne, maar door een soort politieke oplossing met het Palestijnse volk."

Gewapende en gemaskerde Hamas-patrouille in de straten van Rafah, het zuiden van de Gazastrook, 1 maart 2024. / Abed Rahim Khatib/Flash90

LAAT HET SPROOKJESSTOF STROMEN

Dit alles wijst erop dat de regering het magische denken niet heeft opgegeven, maar het alleen maar groter en mooier heeft gemaakt. Er zijn van die betrouwbare mensen in de Palestijnse Autoriteit, zie je, en gebaseerd op hun dertig jaar van aanmoediging van terrorisme in Judea en Samaria en binnen Israël, moeten we hen vertrouwen om Hamas in Gaza onder controle te houden - nadat Hamas in 2007 hun mensen van de daken heeft gegooid.

Ja, zegt het Amerikaanse argument, het leiderschap van de PA is corrupt en tiranniek, maar we zullen ze hervormen. Hoe? Door hun veiligheidstroepen te trainen en ze te veranderen in ultramodern uitgeruste, door de VS getrainde strijders. Dit zal hen veranderen in een gezagsgetrouw, om niet te zeggen vredelievend leger, klaar om de democratische waarden te handhaven die aan de basis liggen van de Palestijnse Autoriteit.

Afgelopen vrijdag voerde een voormalig lid van de presidentiële garde van voorzitter Mahmoud Abbas, Majhad Mansur, de militaire vaardigheden uit die hij had opgedaan in een trainingskamp in Jordanië, van 's werelds beste trainers, personeel van het Amerikaanse leger. Als professionele scherpschutter viel Mansur vijf uur lang IDF-troepen aan, waarbij hij in het donker tussen de vier posten sprong die hij had opgezet - precies zoals hem geleerd was. Hij slaagde erin om één IDF-soldaat te doden en zes anderen te verwonden voordat een helikopter hem uiteindelijk uitschakelde met een raket.

De regering Biden hoopt hele bataljons op te leiden en ze langs de grenzen van Israël te stationeren, en ze zullen net zo bekwaam en moorddadig zijn als Majhad Mansur. Ja, de Amerikanen zijn gek geworden.

Daar is niets aan te doen. Waar je ook maar begint met het ontwarren van de bal garen van Biden, er barst een wolk sprookjesstof uit. Ze zijn vastbesloten om het democratisch gekozen leiderschap van Israël te verwijderen terwijl ze een mislukt, terroristisch regime in Ramallah steunen dat al bijna twintig jaar geen presidentsverkiezingen meer heeft gehouden.

Het enige tegengif voor de waanzin van Biden en Blinken is een snelle en vastberaden overname van Rafah door de IDF, de executie van alle overgebleven Hamas-soldaten en -commandanten en het standvastig tegenhouden van elke poging van de regering om een PA-regering op te leggen in Gaza. Alles wat daar niet in slaagt, zou het einde van de Joodse Staat kunnen betekenen.