www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Hamas geeft toe dat bewering IDF verkracht Palestijnen vals was - hier is waarom ze van toon veranderd zijn

25 maart 2024

Hamas geeft toe dat de bewering dat IDF Palestijnen verkrachtte onjuist was - hier is waarom ze van mening zijn veranderdMoslimvrouwen die de Burqa aantrekken. (Shutterstock)

Leugen over IDF-soldaten die Palestijnse vrouwen seksueel misbruikten was bedoeld om "het volk te verenigen", zegt journalist.

Door medewerkers van World Israel News

De terreurgroep Hamas en de Qatarese nieuwszender Al Jazeera hebben toegegeven dat een bericht over IDF-soldaten die Palestijnse vrouwen verkrachten in de Gazastrook een leugen was, nadat de bewering massale paniek veroorzaakte in de kustenclave.

Op zondag publiceerde Al Jazeera een verhaal in het Arabisch waarin ten onrechte werd beweerd dat Israëlische soldaten vrouwen seksueel hadden misbruikt in het Al-Shifa ziekenhuis.

Het medisch centrum is de locatie van een militaire operatie, die tot nu toe heeft geleid tot de arrestatie van honderden terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad.

Het rapport veroorzaakte een razernij in de Strook, waarbij de veiligheidsblogger Abu Ali Express meldde dat honderden families uit het noorden en midden van Gaza naar het zuiden vluchtten, uit angst dat hun vrouwelijke familieleden zouden worden aangerand.

Behalve dat dit een grote migratie op gang bracht naar het toch al overvolle zuiden, waren veel Gazanen ook woedend over wat zij zagen als een falen van Hamas om de eer van Palestijnse vrouwen te beschermen.

Na de massale paniek werden Hamas en Al Jazeera gedwongen om de onwaarheid terug te nemen om de gemoederen te bedaren.

"Het onderzoek van Hamas heeft onthuld dat het verhaal over de verkrachting van vrouwen in het Al-Shifa Ziekenhuis verzonnen was," twitterde de Jordaanse journalist Yasser Abuhilalah, die senior schrijver is bij Al Jazeera.

Abuhilalah zei dat de vrouw die tegen Al Jazeera had gelogen positieve bedoelingen had. Haar "doel was om de vurigheid en broederschap van de natie op te wekken," legde hij uit.

Opmerkelijk is dat Al Jazeera het verhaal niet formeel introk en verduidelijkte dat het vals was, in overeenstemming met de standaard journalistieke praktijken.

In plaats daarvan verwijderde de krant alle sporen van het verhaal van haar website en sociale media-accounts.

Ondanks de erkenning dat het verhaal vals was, blijven veel pro-Palestijnse activisten de leugen verspreiden dat Israëlische soldaten Palestijnse vrouwen seksueel misbruiken.

Een ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken presenteerde de leugens zelfs als feitelijk toen hij sprak met een Israëlische militaire vertegenwoordiger.

Bron: Hamas admits claim IDF raped Palestinians was false - here's why they changed tune | World Israel News