www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Israël overweegt uitbreiding oorlog terwijl staakt-het-vuren gesprekken doorgaan (04MAR2024)

Terwijl er veel meningsverschillen zijn over de details van de oorlog tegen Hamas en de andere Gazaanse Jihadisten, is niemand in het Oorlogskabinet of het bredere veiligheidskabinet het oneens over de noodzaak om de IDF Rafah te laten innemen.

Sinwar en zijn Hamas kameraden hebben voortdurend elke vorm van redelijke gijzeling geweigerd, wat de IDF dwingt om beslissende actie te ondernemen tegen de overgebleven georganiseerde Hamas bataljons - die zich bijna allemaal in Rafah bevinden, samen met Sinwar en hoogstwaarschijnlijk de overgebleven levende gijzelaars.

De VS en de rest van de wereld hebben er bij de IDF op aangedrongen om Rafah niet binnen te gaan.?Ze beweren dat dit is uit bezorgdheid voor de burgers, maar het is duidelijk dat er een diepere reden in het spel is.?De VS heeft immers veel minder respect getoond voor burgerdoden dan Israël toen het zijn oorlogen voerde tegen de Taliban, Irak en ISIS.

Dus wat is er aan de hand?

Een invasie in Rafah door de enige echte Joodse Staat om Hamas af te maken en Sinwar te doden tijdens de Ramadan betekent het einde van het buigen voor het Jihadistische verhaal.?Het verslaan van de legers van de Jihad in de maand dat de eerste Jihad werd gelanceerd, maakt effectief een einde aan de psychologische hegemonie die de Islam over grote delen van de Joodse Staat heeft gehad sinds zijn heroprichting.

Sinwar rekent op chaos en dat zou best eens kunnen gebeuren, maar de lancering van de laatste slag om Gaza tijdens de Ramadan is een boodschap aan de wereld: Het Joodse volk is teruggekeerd naar zijn Land en gaat nergens meer heen. De regering van Israël moet doorzetten en de angst en bezorgdheid die de Ramadan met zich meebrengt van zich afschudden.?Alleen door de confrontatie aan te gaan met de Jihadistische legers die onze poorten vormen, kunnen de Joodse staat en zijn aanhangers over de hele wereld eindelijk winnen.

Bron: Israel Considers Expanding the War As Ceasefire Talks Continue (04MAR2024) – ISRAPUNDIT