www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Rapport: Israël stelt deadline voor akkoord met Libanon

Israël heeft westerse landen op de hoogte gesteld van de laatste datum voor het bereiken van een akkoord met Libanon in de aanloop naar een grootschalige oorlog.

Chana Roberts 7 maart 2024

De Libanese krant Al-Akhbar, die gelieerd is aan de terreurgroep Hezbollah, heeft gemeld dat Israël een deadline heeft gesteld voor een diplomatiek akkoord om de spanningen aan de grens te verminderen.

Volgens het rapport heeft Israël de westerse landen laten weten dat het tot 15 maart zal wachten met het bereiken van een diplomatiek akkoord met Libanon.

Als zo'n akkoord niet voor 15 maart wordt bereikt, bereidt Israël zich voor om de operaties van de IDF in Libanon uit te breiden tot een grootschalige oorlog.

Sinds het begin van de oorlog met Hamas hebben Hezbollah-terroristen bijna dagelijks raketten afgevuurd op het noorden van Israël, waarbij een groot aantal mensen gewond is geraakt en meerdere doden zijn gevallen.

Eerder deze week werd een Indiase man, Patnibin Maxwell, gedood door een antitankraket die werd afgevuurd op het noorden van Israël, en zeven anderen raakten gewond bij de aanval. Na de dood van Maxwell waarschuwde minister van Defensie Yoav Gallant (Likud) senior adviseur van president Biden Amos Hochstein dat "de agressie van Hezbollah beide landen meesleept" "naar een gevaarlijke escalatie".

In januari werden Barak Ayalon (48) en zijn moeder Merav gedood toen een antitankraket een huis in Moshav Yuval in het noorden van Israël trof.

In december 2023 werd een 60-jarige Israëlische boer gedood toen een antitankraket werd afgevuurd op de Noord-Israëlische stad Matat.

In november 2023 werd Shalom Aboudi, een 56-jarige vader van twee kinderen, gedood door een antitankraket in de stad Dovev in Boven-Galilea; en Meir Moyal, een 55-jarige inwoner van Kiryat Shmona, werd gedood door een antitankraket toen hij een IDF-post verliet waar hij water had geleverd.

In oktober 2023, tijdens de eerste week van de oorlog met Hamas, werd Staff Sgt. (Res.) Matanya Alastar, 22 jaar oud uit Sde Ilan, gedood door een antitankraket die vanuit Libanon op Noord-Israël werd afgevuurd.

Bron: Report: Israel set deadline for agreement with Lebanon | Israel National News - Arutz Sheva