www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Voormalig minister Shaked: We hebben een eenmalige kans om UNRWA af te schaffen

Ayelet Shaked: We moeten een perimeter hebben, die zal zijn als een veilige zone die niemand kan betreden en onze dorpen zullen niet op een paar meter van Hamas-troepen liggen.

Yoni Kempinski

7 feb 2024 om 11:40 PM (GMT+2)

Voormalig minister van Justitie Ayelet Shaked sprak met Arutz Sheva-Israel National News over de huidige oorlog, UNRWA, de verbazingwekkende IDF-soldaten en haar oplossing voor het omgaan met Israëls vijand aan de noordelijke grens.

Over de humanitaire hulp aan de inwoners van Gaza en de problematische manier waarop deze hulp wordt geleverd, zei voormalig minister Shaked "dat dit proces verschillende problemen met zich meebrengt. Ten eerste hoe het wordt behandeld, omdat het eigenlijk naar de Gazanen zou moeten gaan, maar het gaat naar Hamas, vanwege de UNRWA en ook omdat er niemand is die het zal doen in plaats van Hamas. UNRWA is een organisatie die gebaseerd is op Palestijnen uit Gaza. De meeste werknemers steunen Hamas. Zij steunen de Hamas. Zij zijn de Hamas. UNRWA-medewerkers maakten deel uit van het bloedbad, deel van het bloedbad van 7 oktober en de IDF vond veel raketten, geweren en andere wapens in de UNRWA-vestiging. Dus nu hebben we de mogelijkheid om deze organisatie te sluiten en andere manieren te vinden om humanitaire hulp te bieden aan Gaza. We kunnen bijvoorbeeld humanitaire hulp sturen naar specifieke gebieden waar mensen worden geëvacueerd en de IDF daarvoor zorgen zal en niet de Hamas."

Shaked verklaarde dat dit "niet alleen een boodschap zou zijn aan de Israëlische regering, maar ook aan de wereld. Ik denk dat de landen die de UNRWA steunen, hiermee moeten stoppen en dat de regering van Israël hen moet aansporen om hiermee te stoppen. Ik denk dat de regering van Israël de Amerikaanse regering moet vragen om sancties op te leggen aan UNRWA-medewerkers, omdat dit de manier is om deze organisatie te sluiten. Het hele idee van UNRWA is tegenwoordig een verwrongen idee en daarom moeten we er alles aan doen om het te sluiten. We hebben nu een historische kans."

Shaked legde uit dat "we in de voorgaande jaren en ik ga ervan uit dat we in de toekomst deze kans niet meer zullen krijgen. Omdat het enige waar de UNRWA op gebaseerd is, het 'Recht op Terugkeer' is, om Israël te elimineren en hier een Palestijnse staat op te richten in plaats van de Joodse staat. Je weet dat de UNRWA een vluchtelingenstatus geeft die van generatie op generatie overgaat. Zo'n geval bestaat niet in de wereld."

Ze sprak verder over de status van Israël vier maanden na 7 oktober. "Ten eerste zijn de IDF-soldaten helden. We verpletteren de Hamas. Je weet dat het gewoon laffe terroristen zijn en de soldaten doen geweldig werk. Ze deden het geweldig in het noorden en nu doen ze het geweldig in Khan Yunis. We moeten gewoon een oplossing vinden om op de dag erna een soort burgerlijk bestuur in Gaza te hebben. Op dit moment zitten we allemaal al op de dag erna, omdat de IDF zich heeft teruggetrokken uit sommige gebieden in het noorden van Gaza, en omdat er niemand in plaats van de IDF is gekomen, heeft Hamas het weer overgenomen. Dat zien we nu al, en Israël zou een soort controle moeten hebben over deze status, anders geven we Gaza weer aan de Hamas."

Shaked hoopt dat Israël "een perimeter creëert waar niemand naar binnen kan, zodat de bewoners van de kibboetsim naar huis kunnen terugkeren. We moeten een perimeter hebben, die als een veilige zone zal zijn waar niemand in kan en onze dorpen zullen niet op een paar meter van Hamas-troepen liggen."

Tot slot gaf voormalig minister Shaked commentaar op de uitdaging waarmee Israël wordt geconfronteerd aan zijn noordelijke grens. "Een paar dagen geleden heb ik daar een bezoek gebracht; eigenlijk was het verschrikkelijk in Metula. We moeten een oplossing vinden en het is beter om dat te doen met een overeenkomst dat de Hezbollah VN-resolutie 1701 zal volgen en dat ze niet in het zuiden van Libanon zullen zijn. Ze moeten boven de Litani [rivier] zijn. De IDF moet het daar afdwingen en er is niemand anders die deze resolutie kan afdwingen en ik hoop dat we er komen."

Bron: Former Minister Shaked: We have a one-time opportunity to abolish UNRWA | Israel National News - Arutz Sheva