www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Hamas verminkte Israëlische vrouwen en plaatste boobytraps op hun lichamen

4 februari 2024

Hamas verminkte Israëlische vrouwen en plaatste vervolgens boobytraps in hun lichamenIDF-soldaten verwijderen tientallen lijken van Israëlische burgers die zijn afgeslacht in Kfar Aza. (Chaim Goldberg/Flash90)

Op 7 oktober plaatste Hamas boobytraps op de lichamen van de slachtoffers in een poging om iedereen te doden die hen verzorgde.

Door Vered Weiss, World Israel News

Shari Mendes, een reservist van de IDF die vrouwelijke slachtoffers van het bloedbad van 7 oktober hielp identificeren, vertelde in een interview aan Sky News dat Hamas vrouwen meerdere keren in het gezicht schoot tot ze onherkenbaar waren en hun genitaliën verminkte.

Mendes beschrijft de stapels lichamen die ze tegenkwam in het Shura kamp, honderden op elkaar gestapeld.

Veel van de lichamen waren zodanig ontheiligd dat het moeilijk was om ze te identificeren of goed voor te bereiden op de begrafenis.

"De hallen lagen tot aan het plafond vol met lijkzakken, de geur was onvoorstelbaar. Ik kan je niet vertellen hoe geschokt en wanhopig we allemaal waren."

Shari Mendes zei dat ze veel vrouwen had gezien met ondergoed tot op hun knieën met bloed op de liezen en op de stof.

"Vrouwen werden vele malen in het gezicht geschoten... Hun monden stonden in grimassen, hun ogen waren open, hun vuisten waren gebald."

Hamas had boobytraps geplaatst op veel van de lichamen in een poging om iedereen die hen verzorgde te doden, en arbeiders moesten geëvacueerd worden.

"Ons team zag vrouwen in het kruis geschoten worden, in de genitaliën. Vrouwen werden in de borst geschoten... Ons team zag dit."

Ondanks forensisch bewijs en ooggetuigenverklaringen dat er sprake was van seksueel geweld en verminking, ontkennen velen nog steeds dat dergelijke misdaden plaatsvonden op 7 oktober, met de bewering dat Hamas zich niet zou hebben ingelaten met seksueel geweld omdat het tegen de islamitische wet is.

Volgens getuigenissen van bevrijde gijzelaars worden zowel vrouwen als mannen seksueel misbruikt in gevangenschap.

De bevrijde gijzelaar Chen Goldstein Almog zei: "Er zijn meisjes in gevangenschap die al lang niet meer ongesteld zijn geweest, en misschien moeten we daarvoor bidden, dat hun lichaam hen zal beschermen en dat ze niet zwanger zullen raken door verkrachting."

Ze vervolgde: "We moeten alles doen om ze terug te krijgen."

Aviva Siegal, wiens man Keith nog steeds gevangen zit, zei: "De terroristen brengen ongepaste kleding mee, kleding voor poppen en veranderen de meisjes in hun poppen."

"Poppen aan een touwtje waarmee je kunt doen wat je wilt, wanneer je maar wilt," voegde ze eraan toe.

Siegal zei dat er ook seksueel misbruik werd gepleegd op mannelijke gijzelaars: "De jongens maken ook misbruik mee - wat de meisjes ook meemaken."

"Misschien worden ze niet zwanger [maar] ze zijn ook marionetten aan een touwtje," zei ze.

Bron: Hamas sexually mutilated Israeli women, then booby-trapped their bodies | World Israel News