www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Gazanen roepen op tot verandering en de omverwerping van Hamas

Van het stelen van hulp tot het vermoorden van burgers die een toevluchtsoord proberen te vinden, Hamas is de werkelijke vijand van de Palestijnen.

Door Hugh Fitzgerald, Frontpage Magazine

Terwijl de IDF doorgaat met het bieden van veilige corridors voor burgers die uit Khan Yunis vluchten, proberen Hamas-agenten hen tegen te houden, want zij zijn de menselijke schilden waarop Hamas vertrouwt om IDF-aanvallen te ontmoedigen. Nu uiten de Gazanen openlijk hun woede op Hamas, die hen in gevaar wil houden en zich ook veel van de humanitaire hulp heeft toegeëigend die de Strook is binnengevlogen. Meer over deze openlijke uiting van woede tegen Hamas vind je hier: "Gazanen roepen op tot omverwerping van Hamas terwijl ze door de humanitaire corridor van de IDF vluchten," door Gadi Zaig, Jerusalem Post, 27 januari 2024:

De IDF heeft de afgelopen dagen een humanitaire corridor ingesteld voor Palestijnse inwoners van het westelijke Khan Yunis om zich te verplaatsen van de gevechtsgebieden naar de stad Al-Mawasi in het zuidwesten van Gaza, maakte IDF Arabisch woordvoerder Avichay Adraee zaterdag bekend.
Adraee zei dat de inwoners van Gaza veilig zouden zijn in Al-Mawasi en dat de corridor is geopend om elke dag burgers te evacueren, zodat de IDF zich kan concentreren op de strijd tegen de terroristische organisatie Hamas en haar invasie in Khan Yunis kan verdiepen zonder het risico te lopen dat burgers daarbij gewond raken.
Tienduizenden Gazanen zijn al veilig door deze corridor gegaan, aldus de woordvoerder.
Adraee citeerde ook een aantal Gazaanse burgers die door de corridor gingen en die IDF-soldaten vertelden dat Hamas hen ervan weerhield de gevechtsgebieden te verlaten, door bedreigingen en geweld te gebruiken. Daarnaast hielpen IDF-soldaten ook burgers ter plaatse, waaronder ouderen en zieken.
De humanitaire corridor blijft tot 16.00 uur open voor inwoners om over te steken naar Al-Mawasi.
"Het volk wil Hamas omverwerpen," scanderen Palestijnse burgers.∫COGAT-ambtenaar generaal-majoor Rasan Aliyan zei dat "we de laatste dagen steeds meer bewijzen zien van de publieke kritiek van de inwoners van Gaza op de terroristische organisatie Hamas. De inwoners van de Gazastrook verkiezen terecht hun welzijn en de veiligheid van hun kinderen boven de voortdurende militaire versterking van Hamas en de terroristische activiteiten die hen en hun toekomst schaden."∫Palestijnen werden vrijdag ook gezien terwijl ze evacueerden uit het Nasser ziekenhuis in Khan Yunis, waarbij COGAT verklaarde dat "Hamas opereert vanuit en rond de Nasser en Al-Amal ziekenhuizen. Het systematische gebruik van ziekenhuizen in Gaza door Hamas is gedocumenteerd, inclusief het neerschieten van een raket vanuit het ziekenhuis.....

Hamas gebruikt ziekenhuizen als plaatsen waar het zowel wapens als strijders kan verbergen en van waaruit zijn medewerkers raket-, RPG- en machinegeweeraanvallen kunnen uitvoeren op Israëlische soldaten. Het is van cruciaal belang dat burgers in de ziekenhuizen blijven, als menselijk schild fungeren en de vrijheid van de IDF om te zoeken en te vernietigen beperken.

De IDF heeft een veilige corridor ingesteld voor Gazaanse burgers die op dit moment de gebieden in en rond de laatste twee ziekenhuizen - Nasser en Al-Amal Hospitalen - die nog functioneren in Khan Yunis, willen verlaten. De IDF werkt samen met het medisch personeel om ervoor te zorgen dat beide ziekenhuizen open en toegankelijk blijven voor degenen die behandeling nodig hebben.

Gazanen durven zich eindelijk uit te spreken tegen de echte oorzaak van hun ellende - Hamas. Het is niet alleen dat Hamas probeert te voorkomen dat burgers in veiligheid vluchten, zodat ze als menselijk schild blijven dienen - het doodt zelfs enkele Gazanen tijdens hun vlucht om anderen te ontmoedigen hetzelfde te proberen. Hamas is net zo verontwaardigd voor de Gazaanse burgers omdat het ook de controle houdt over de humanitaire hulp - voedsel en medicijnen - die donoren naar de inwoners van Gaza sturen. Hamas eigent zich veel van die hulp toe en wat haar medewerkers niet voor zichzelf gebruiken, wordt verkocht op de zwarte markt. Hulp die gratis zou moeten zijn, wordt in plaats daarvan tegen hoge prijzen verkocht aan wanhopige burgers en Hamas strijkt de winst op.

Daarom roepen de burgers die Khan Yunis ontvluchten "Weg met Hamas" en "Het volk wil Hamas omverwerpen". En met hulp van de IDF zullen ze dat ook doen.

Bron: Gazans Call for Change and the Overthrow of Hamas | United with Israel