www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Rapport: Israël stemt in met staakt-het-vuren van zes weken in ruil voor alle gijzelaars

Israël heeft laten weten in te stemmen met een plan waarbij alle gegijzelde burgers worden vrijgelaten in ruil voor een wapenstilstand van twee maanden in Gaza.

Israëlisch Nationaal Nieuws

31 jan 2024 om 10:37 AM (GMT+2)

De Washington Post meldt dat een nieuwe overeenkomst voor de uitwisseling van gevangenen Hamas oproept om alle gegijzelde burgers in Gaza vrij te laten in ruil voor een staakt-het-vuren van zes weken.

Israël zou ook troepen weghalen uit de bevolkingscentra van Gaza, Palestijnse gevangenen vrijlaten in een verhouding van ongeveer drie Palestijnen voor elke gijzelaar en de humanitaire hulp aan Gaza aanzienlijk uitbreiden.

Bij verdere pauzes zouden gevangen soldaten worden vrijgelaten in ruil voor extra Israëlische concessies en als basis voor een langetermijnplan voor de toekomst van de Gazastrook.

Israël heeft in principe ingestemd met het plan. Het plan werd overhandigd door Israëlische functionarissen die deelnamen aan de recente topontmoeting in Parijs en door Egyptische bemiddelaars aan Hamas gepresenteerd. Hamas heeft de ontvangst van het plan bevestigd, maar moet nog met een formele reactie komen.

Het plan is een van de vele van dergelijke kaders die onlangs zijn gepresenteerd als mogelijke oplossingen voor het conflict en de recuperatie van de gijzelaars. Tot nu toe beschouwt Israël al deze plannen slechts als eerste voorstellen, die nog aanzienlijk moeten worden uitgewerkt voordat ze kunnen worden uitgevoerd.

Bron: Report: Israel agrees to six-week ceasefire in exchange for all hostages | Israel National News - Arutz Sheva