www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Palestijnen roepen 'val Hamas aan' bij evacuatie Khan Younis

27 januari 2024

Palestijnen schreeuwen 'gooi Hamas omver' terwijl ze Khan Younis evacuerenPalestijnen verlaten gevechtsgebieden via humanitaire corridor (Foto: X screenshot)

IDF-soldaten hielpen kinderen, zieken en ouderen bij hun evacuatie, terwijl burgers klaagden dat Hamas hen verhinderde de gevechtsgebieden te verlaten.

Door Vered Weiss, World Israel News

Terwijl Gazanen de humanitaire corridor van Khan Younis passeerden, hoorde men velen "weg met Hamas" roepen, wat mogelijk een teken is van groeiende ontevredenheid over het bevel van de door Iran gesteunde terreurgroep over Gaza.

IDF Arabisch woordvoerder Avichay Adraee kondigde aan dat er een humanitaire corridor is opgericht in een bedoeĆÆenengebied Al-Mawasi om Gazaanse burgers te beschermen tegen de militaire operaties van de IDF in Khan Younis.

Terwijl tienduizenden het gebied evacueerden, hoorde men velen slogans roepen tegen Hamas.

"Het volk wil Hamas omverwerpen," en andere gezangen zijn te horen onder de Palestijnen terwijl ze het gebied evacueren.

Adraee wees er ook op dat IDF-soldaten kinderen, zieken en ouderen hielpen bij hun evacuatie, terwijl burgers klaagden dat Hamas hen ervan weerhield de gevechtsgebieden te verlaten.

Buiten het Al Aqsa Martelarenziekenhuis in Deir al-Balah werden vrouwen en kinderen gezien die papiertjes omhoog hielden met de tekst: "Ja tegen het teruggeven van de gevangenen," en ze uitten de wens om terug te keren naar hun huizen in Jabaliya en Beit Lahiya, in de noordelijke Gazastrook.

Een dag eerder protesteerden Gazanen tegen Hamas in Rafah, in het zuiden van Gaza.

Ze bekritiseerden Yahya Sinwar, het meesterbrein achter de aanslagen van 7 oktober waarbij 1.200 doden vielen en 240 mensen in Gaza gegijzeld werden.

Generaal-majoor Rasan Aliyan zei: "De afgelopen dagen zien we steeds meer bewijzen van publieke kritiek van de inwoners van Gaza op de terroristische organisatie Hamas".

Hij voegde eraan toe: "De inwoners van de Gazastrook geven terecht de voorkeur aan hun welzijn en de veiligheid van hun kinderen boven de voortdurende militaire versterking van Hamas en de terroristische activiteiten die hen en hun toekomst schaden."

De terreurorganisatie Hamas heeft haar arsenaal raketten bijna uitgeput, met nog slechts een paar honderd raketten beschikbaar, gelooft de IDF nu.

Het Israƫlische leger heeft het grootste deel van de resterende raketvoorraad vernietigd, waardoor er nog maar een paar honderd raketten over zijn, volgens een rapport in Israel Hayom op basis van schattingen van de IDF.

Bron: Palestinians yell 'topple Hamas' as they evacuate Khan Younis | World Israel News