www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Vrijgelaten gijzelaar zegt dat 7 oktober terroristenbaas Sinwar 'zwaaide, hij keek zo blij'.

25 januari 2024

Vrijgelaten gijzelaar zegt dat 7 okt terrorisme meesterbrein Sinwar 'zwaaide, hij keek zo blij'Hamas leider Yahya Sinwar in Gaza, 24 mei 2021. (AP/John Minchillo)

'Ik vroeg hem hoe hij zich niet schaamt om zoiets te doen tegen mensen die al die jaren de vrede hebben gesteund.'

Door Vered Weiss, World Israel News

Adina Moshe, een van de Israëlische gijzelaars die eind november werd vrijgelaten, vertelde dat ze op 7 oktober het terreur meesterbrein Yahya Sinwar zag zwaaien naar de gijzelaars en glimlachen, blijkbaar blij met zijn daden.

In gesprek met Channel 12 nieuws, zei Adina Moshe dat ze Yahya Sinwar naar buiten zag komen om hen te begroeten. Hij zwaaide en vroeg "Hoe gaat het met jullie?".

"Hij was zo blij," zei ze.

Adina Moshe vertelde hoe ze "alles met haar ogen fotografeerde."

"Ik telde de trappen, ik telde de vloeren, ik telde alles."

Ze herinnert zich dat ze Yarden Bibas zag, wiens vrouw en twee kleine kinderen ook gegijzeld worden.

Adina herinnert zich dat Yarden Bibas opgesloten zat in een kooi in totale duisternis en zei: "Ik heb met ze gevochten."

"Hij was er zeker van dat de twee kleine kinderen gered waren," zei Adina.

De kinderen Bibas, Kfir die één jaar werd in gevangenschap en Ariel van 4 zijn de enige kleine kinderen die nog gegijzeld zijn in Gaza.

Zij en hun moeder Shiri zouden eind november samen met de andere vrouwen en kinderen zijn vrijgelaten, maar Hamas hield zich niet aan hun eerdere overeenkomst.

Adina Moshe was niet de enige gijzelaar die vertelde dat ze Yahya Sinwar had gezien.

Yocheved Lifshitz, 85 jaar, die ontvoerd werd uit haar huis in Nir Oz, herinnerde zich Sinwar gezien te hebben toen hij kort na 7 oktober de tunnel bezocht waar ze opgesloten zaten.

Ze vertelde Davar: "Sinwar was drie tot vier dagen nadat we aankwamen bij ons."

"Ik vroeg hem hoe hij zich niet schaamt om zoiets te doen tegen mensen die al die jaren de vrede hebben gesteund," voegde Liftshitz eraan toe.

"Hij gaf geen antwoord. Hij zweeg," zei ze.

Er wordt gezegd dat Sinwar vloeiend Hebreeuws spreekt nadat hij de taal geleerd heeft van zijn jaren in Israël gevangenschap voor het ontvoeren en doden van twee Israëlische soldaten en vier Palestijnen die hij als collaborateurs beschouwde.

Tijdens zijn gevangenschap had Sinwar een kwaadaardige hersentumor en zijn leven werd gered door een Israëlische chirurg.

Sinwar werd vrijgelaten door een gevangenenruil en was een van de Palestijnen die werd vrijgelaten in ruil voor de ontvoerde IDF-soldaat Gilad Shalit.

Er wordt aangenomen dat Yahya Sinwar zich verbergt in een tunnel in Khan Younis, hoewel sommige berichten speculeren dat hij ver kan zijn gereisd in het tunnelsysteem en misschien gijzelaars gebruikt als menselijk schild.

Bron: Released hostage says Oct 7 terror mastermind Sinwar 'waved, he looked so happy' | World Israel News