www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron

Dinsdag 23 januari, dag 109

Gisteravond laat belde onze dochter nog even op en vertelde dat laat in de middag in Gaza een blok gebouwen bij de grens is ingestort met in één daarvan 21 soldaten, reservisten, die allemaal zijn omgekomen. Onderzoek was nog gaande over hoe dat gebeurd kon zijn. Vanmorgen kwam in het nieuws dat terroristen met antitankgeschut hebben geschoten op deze gebouwen waar onze soldaten juist explosieven aan het aanleggen waren om het grensgebied uit te breiden. Er zouden twee van die raketten zijn afgevuurd, waarvan één een Israëlische tank zou hebben geraakt en de ander de gebouwen, maar het lijkt nog steeds onduidelijk omdat nieuwsbronnen tegenstrijdige dingen melden. Dat zegt alleen maar iets over de chaos van zo'n oorlog... De doden komen uit de divisie waar zij nu wordt opgeleid en dus moet zij met haar eenheid hun begrafenis verzorgen en de wacht lopen eromheen. Ze zijn er allemaal behoorlijk kapot van, ook al kenden ze de omgekomen reservisten niet persoonlijk.

Het was gisteren sowieso al een zwarte dag in deze vreselijke oorlog; drie officieren kwamen al eerder om toen ze in een hinderlaag liepen bij Khan Yunis. De gevechten daar zijn zeer zwaar, het is het hart van de hamas-terreurgroep en de geboorteplaats van Yachja Sinwar, één van hun beruchte leiders, die bekend staat om zijn ongebreidelde wreedheid.

Gisteren werd de tweeëntwintigjarige Nederlandse Rebecca Baruch, een 'lone soldier' begraven op de berg Herzl. Zij diende als reserviste, maar werd twee weken geleden plotseling ernstig ziek en overleed daaraan. Zij diende met trots in de IDF. Wij wensen haar familie heel veel troost toe, net als de families van alle gesneuvelde soldaten.

Hamas heeft deze week een handvest van zestien pagina's gepubliceerd waarin ze Israël beschuldigen van het verzinnen van de slachting op 7 oktober j.l. Hoe is het toch mogelijk!? Zelf hebben ze vol trots hun eigen beelden van de bodycams, die de terroristen bij zich hadden, gepubliceerd op social media en daarbuiten. Buiten nog alle CCTV beelden die er zijn, plus beelden van de telefoons van slachtoffers. De brutaliteit om dat waar ze zo trots op zijn toch weer om te draaien! Dat ze zichzelf deerlijk in de vingers mogen snijden hiermee. Tot nog toe hebben vele vooraanstaande media hun leugens klakkeloos gepubliceerd, maar laten die nu toch ook zien dat er grenzen zijn, zeg, wat een gotspe!

Er wordt gesproken over het overnemen van de verantwoordelijkheid van de Egyptische Philadelphi overgang naar Gaza door Israël. Dit is de overgang waardoor wapens Gaza binnen worden gesmokkeld en waardoor terroristen naar Egypte kunnen vluchten. Het is logisch dat Israël daar ogen wil hebben, maar Egypte heeft hier zeer afwijzend op gereageerd. Volgens hen zal de relatie tussen de twee landen ernstig bekoelen als Israël probeert om de grenspost over te nemen.

Vanuit Libanon blijft het dreigend, maar de afgelopen dagen is er gelukkig niet veel gebeurd. Ook in de betwiste gebieden is het redelijk stabiel en we bidden met ons hele hart dat dit zo blijft.

Het wordt een regenachtige week en dat heeft het land hard nodig. Het is alleen zo dubbel want onze IDF jongens en meiden kunnen het minder goed gebruiken.

Onze dochter heeft een navigatieweek, leert onder meer hoe ze in de nacht met alleen een kompas acht kilometer moet lopen naar een bepaald punt in de woestijn. Wij bidden voor de veiligheid van haar eenheid want ze lopen dit met teams van maar twee personen, het is geen kinderspel.

Onze zoon is even aan de kade tussen zijn missies door en daar zijn wij blij om want het waait behoorlijk. De pas omgeslagen boot in het zuiden zit bij ons nog vers in het geheugen, huh! Hij moest laatst met een rubberboot twaalf mijl varen om een aantal kleine eilandjes voor de kust te checken. Er was een hoge zee en aangezien hij voorop zat, heeft hij elke golf over zich heen gekregen. Hij had het gevoel dat hij hypothermisch zou worden van de kou. Hij heeft er een hoest aan overgehouden, maar heeft ook van die vaartocht genoten. Tja, ze zijn doorgaans jong en vooral taai, die jongens en meiden van de IDF. ik neem mijn petje voor hen af.

A.s. donderdagavond 25 januari geven wij les over Parasha Beshalach en zullen tevoren ook even een update geven over de oorlog. U bent via Zoom welkom vanaf kwart over zeven, we starten dan om half acht. Als u zich nog niet heeft opgegeven dan kan dat NIET via deze app, maar via ons emailadres: info@studiehuisreshiet.nl

Wij herhalen op verzoek Psalm 4 op donderdagavond 1 februari om half acht. Opgeven via emailadres: info@studiehuisreshiet.nl

Wij maken u verder attent op onze wekelijkse gratis nieuwsbrief 'Vanuit Shomron' waarin naast het nieuws ook onze agenda staat met onze webinars, waarvan de meeste gratis te volgen zijn en waarin ook weer nieuwe Alephcursussen staan die (niet gratis) op diverse locaties in Nederland en online gegeven worden. We behandelen in de brief tevens de Parasha van de komende week. Deze nieuwsbrief verschijnt elke vrijdag in uw mailbox. Aanmelden via info@studiehuisreshiet.nl

Gods zegen allemaal, hartelijk dank voor uw kostbare gebeden!