www.wimjongman.nl

(homepagina)


(Automatische vertaling, onbewerkt)

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken - 'Joodse levens zijn niet belangrijker dan die van Palestijnen.'

17 januari 2024

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken-'Joodse levens doen er niet meer toe dan die van Palestijnen'De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken spreekt op de Council on Foreign Relations in New York, 28 juni 2023. (AP/Seth Wenig)

Blinken bevestigde ook het recht van Israël om zichzelf te verdedigen en ervoor te zorgen dat bloedbaden zoals op 7 oktober niet meer voorkomen.

Door Vered Weiss, World Israel News

Op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, vroeg de bekende journalist en commentator voor het Midden-Oosten Thomas Friedman aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken: "Zijn Joodse levens belangrijker dan Palestijnse en moslimlevens, gezien de ongelooflijke asymmetrie in slachtoffers?".

"Nee. Punt," antwoordde Blinken, "Wat we elke dag zien in Gaza is hartverscheurend. En het lijden dat we zien onder onschuldige mannen, vrouwen en kinderen breekt mijn hart."

Antony Blinken stamt af van Hongaarse Joden en zijn grootvader van vaderskant, Maurice Henry Blinken, werd door The New York Times beschreven als "een vroege voorstander van Israël".

Blinken legde uit dat het de prioriteit van de regering Biden was om de humanitaire hulp aan Gaza te verhogen en het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.

Op dit moment beweert het Hamas Ministerie van Gezondheid dat het aantal slachtoffers in Gaza is opgelopen tot 24.000, maar deze aantallen zijn niet geverifieerd en Israël heeft verklaard dat ten minste 9.000 van de doden terroristen zijn.

Blinken bevestigde ook het recht van Israël om zichzelf te verdedigen en ervoor te zorgen dat wreedheden zoals 7 oktober niet meer gebeuren.

Hij zei: "Israëli's moeten leven met veiligheid. Ze kunnen geen herhaling van 7 oktober krijgen. Geen enkel land zou een herhaling van 7 oktober accepteren."

Blinken voegde eraan toe: "Het is moeilijk om de psychologische impact van wat er die dag gebeurde op het hele land te overschatten."

Hij vervolgde: "Er zijn grote delen van de wereld (waar)... informatieomgevingen zijn gebruikt en misbruikt op zo'n manier dat grote aantallen mensen niet geloven dat 7 oktober echt heeft plaatsgevonden."

"Ze geloven niet dat Hamas mannen, vrouwen en kinderen afslachtte, dat het ouders executeerde voor de ogen van hun kinderen, dat het kinderen executeerde voor de ogen van hun ouders, dat het families levend verbrandde. Ze geloven het niet."

De minister van Buitenlandse Zaken zei dat hij, ondanks de oorlog, Arabische landen voor ogen heeft die bereid zijn om hun betrekkingen met Israël te normaliseren, maar alleen met de verzekering van een Palestijnse staat.

Blinken zei: "Je hebt nu iets wat je eerder niet had, en dat zijn Arabische landen en moslimlanden, zelfs buiten de regio, die bereid zijn om een relatie met Israël te hebben in termen van integratie, normalisatie en veiligheid."

Hij voegde eraan toe: "Maar je hebt ook een absolute overtuiging van die landen, die wij delen, dat dit ook een weg naar een Palestijnse staat moet inhouden."

Bron: US Secretary of State--'Jewish lives don't matter more than those of Palestinians' | World Israel News