www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vanuit Shomron

Zondagmiddag 14 januari, dag 100

Shalom allemaal, het is zondagmiddag 14 januari 2024 en de honderdste dag sinds hamas Israël binnenviel om dood en verderf te zaaien. Al honderd dagen zitten vele gegijzelden vast in Gaza in de meest erbarmelijke omstandigheden. We weten van de inmiddels bevrijdde mensen dat er seksueel geweld plaatsvindt aan vrouwen en mannen. Ook dat ze nauwelijks te eten krijgen. De foto van de vier gegijzelde meisjes van onder de twintig jaar staat nog op het netvlies gegrift, de hopeloosheid in hun ogen... Laat ons hen blijven gedenken in onze gebeden.

Wij schreven over de terroristische aanval in Adora, afgelopen vrijdagavond. Pas op zaterdagochtend om half negen mochten de burgers hun huizen weer uit, werd het gebied vrij verklaard. De terroristen waren binnengekomen door het hek op het moment dat de dorpelingen hun shabatmaaltijd vierden.

Wij hadden onze kinderen thuis voor shabat, wat een zegen en voorrecht! Beiden zijn weer naar hun basis en onze dochter is nu onderweg naar de gevangenis waar vele Arabische terroristen uit Gaza gevangen zijn gezet. Zij moet daar dag en nacht op wacht voor deze hele week. Er zijn vijf bewakers op honderd gevangenen. Haar eenheid mag geen contact maken met de terroristen en we moeten nog even horen van haar hoe dicht ze bij hen zal zijn. Ze zal in ieder geval binnen in de gevangenis zijn. We beseffen dat de demonische machten die daar om die lui heen hangen niet voor de poes zijn. Er is meer tussen hemel en aarde dan wat slechts zichtbaar is. Wilt u meebidden voor bescherming voor de bewaking?

Wij hoorden overigens van een bewaker dat er een sfeer van dood in die gevangenissen heerst, dat een aantal terroristen niet eens hun cel uit wil komen om te luchten, ze hadden immers als martelaarshelden willen sterven en zeker niet gevangen genomen willen worden... Wat een ideologie, als je dit hoort dan denk je werkelijk: dit komt nooit meer goed. Ook wat een vriendin van ons had gehoord van een Arabische vrouw uit Gaza die herhaaldelijk gratis hulpverlening in een Israëlisch ziekenhuis had gehad. Was ze daar dankbaar voor? Jawel, maar ze zei: ' alle Joden moeten nu eenmaal dood.' wie pleegt er dan genocide op wie?

Vanuit Libanon is een anti tank raket afgeschoten op burgers in Israël, het gebeurde zojuist, er zijn slachtoffers, we horen later nog hoeveel. Het blijft erg spannend daar.

Afgelopen vrijdag schreven we dat het beton voor de tunnels miljoenen dollars heeft gekost. De krant waarin dit stond moet een rekenfout hebben gemaakt, die wij overnamen. Een vriend van ons corrigeerde dit en rekende uit dat het bedrag op miljarden uitkomt, sowieso honderd miljoen aan beton alleen en dan nog de vervoers- en arbeidskosten. Laten we er maar van uit gaan dat veel van dat geld van onze Europese belastingcenten komt...

Tot zover voor nu, liefs allemaal en dank voor jullie gebedsmantel om ons heen, hartelijke groeten vanuit een Israëlische wolkbreuk, regen is zegen, nietwaar?