www.wimjongman.nl

(homepagina)


Ter verdediging van Israël

Door Hal Lindsey 2 april 2024

Hier zijn enkele waarheden die vanzelfsprekend lijken:

Nummer 1 - Het is de taak van de regering om haar bevolking te beschermen tegen terreurlegers.

Nummer 2 - Als een terroristisch leger, in een duidelijke oorlogsdaad, een land aanvalt door opzettelijk haar burgers te vermoorden, verkrachten, verminken, verbranden, terroriseren en ontvoeren, dan is de regering van het aangevallen land moreel verplicht om alles te doen wat in haar macht ligt om de aanval te stoppen en om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Nummer 3 - Als een terreurleger burgers gijzelt tijdens een aanval op wat we land-A zullen noemen, dan dwingt dit de regering van land-A om de gijzelaars te vinden en te redden. Als de ontvoerde gijzelaars worden verborgen onder onmenselijke omstandigheden - waarbij velen worden verkracht, de meesten worden gemarteld en sommigen worden vermoord - moet het worden begrepen en geaccepteerd dat de regering van Land-A geweld zal gebruiken om deze gijzelaars te vinden en te redden.

Nummer 4 - Als een terroristische entiteit over een periode van tientallen jaren land-A bij elke gelegenheid heeft aangevallen, en als de terroristische groepering door haar daden en/of woorden blijft laten zien dat zij van plan is de burgers van land-A te blijven aanvallen, dan moet de regering van land-A geweld gebruiken om een einde te maken aan het vermogen van de indringers om oorlog te voeren tegen haar burgers.

Nummer 5 - Als een terroristische entiteit heeft laten zien dat ze zich niet aan haar deel van een gesloten overeenkomst zal houden, en dat ze alleen onderhandelt als een vertragingstactiek, en nooit te goeder trouw onderhandelt, dan vergroot dit de kans dat geweld nodig zal zijn, omdat onderhandelen zonder waarheid zinloos is.

Nummer 6 - Als de terroristen zeggen en geloven dat het hun religieuze plicht is om land A te vernietigen en zijn burgers te doden, dan is het onwaarschijnlijk dat zulke diepgewortelde overtuigingen snel zullen veranderen. Dit brengt burgers aan alle kanten in gevaar. Omdat ze hun gewelddadige aanvallen als een religieuze plicht zien, zal het stoppen van zulke terroristen bijna zeker geweld vereisen.

Nummer 7 - Als de leiders van een terroristische entiteit aan de wereld verklaren dat hun organisatie niet zal stoppen met haar aanvallen op land-A totdat het land is vernietigd en haar burgers zijn gedood, zou het immoreel zijn voor land-A om iets minder te doen dan proberen om de terroristische entiteit te vernietigen.

Nummer 8 - Als de terroristische entiteit een oorlog begint en zich vervolgens terugtrekt in burgergebieden, waarbij burgers als menselijk schild worden gebruikt, moeten de naties begrijpen dat hoe hard Land-A ook probeert om burgers geen kwaad te doen in zijn oorlogsreactie, burgers helaas maar onvermijdelijk gedood en verwond zullen worden.

Nummer 9 - Land-A moet in zijn oorlogsrespons proberen burgers aan beide kanten te beschermen, maar oorlog is niet schoon en niet gemakkelijk. Het is rommelig en lelijk. Dingen worden vernietigd en mensen gedood. De verantwoordelijkheid voor de verwoesting en schade ligt bij degenen die de oorlog zijn begonnen.

Nummer 10 - Deze vanzelfsprekende waarheden gelden voor Israël en Hamas net zoals voor alle andere landen en andere terroristische organisaties.

Bron: Hal Lindsey