www.wimjongman.nl

(homepagina)


Vertrouwde dominee waarschuwt dat Biden's grensoorlog met Texas opzettelijk een burgeroorlog kan uitlokken

Door Breanna Claussen 26 januari 2024

()

Sinds het aantreden van de regering Biden zijn er naar schatting 9 miljoen illegale grensoverschrijdingen geweest naar de Verenigde Staten. De gouverneur van Texas heeft woensdag een gedenkwaardige stap gezet om deze "invasie" een halt toe te roepen door zich te beroepen op het "grondwettelijke recht op zelfverdediging" van de staat om zijn grens te beschermen.

Deze actie, legde gouverneur Greg Abbott van Texas uit in zijn verklaring, werd uitgelokt door de schending en "weigering" van de federale regering en president Biden om de wet te handhaven.

De verklaring luidt gedeeltelijk:

"De federale regering heeft het verdrag tussen de Verenigde Staten en de staten geschonden."

"Om deze redenen heb ik al een invasie afgekondigd onder Artikel I, § 10, Clausule 3 om een beroep te doen op de grondwettelijke autoriteit van Texas om zichzelf te verdedigen en te beschermen. Dat gezag is de hoogste wet van het land en vervangt alle federale wetten die het tegendeel beweren. De Nationale Garde van Texas, het Texaanse Ministerie van Openbare Veiligheid en ander Texaans personeel handelen op grond van die autoriteit, evenals de staatswet, om de grens van Texas te beveiligen."

Jack Hibbs, hoofdpredikant van Calvary Chapel Chino Hills in Californië en oprichter van het Real Life Network, informeerde woensdag zijn gemeente over de situatie die zich aan het ontwikkelen is en die tot een burgeroorlog zou kunnen leiden.

Velen, vooral jongeren, zijn zich niet bewust van de "ongelooflijke macht" van gouverneurs, legde Hibbs uit.

"De gouverneur is als de president van een land," beschreef hij. "De luchtmacht van de Verenigde Staten bestaat uit luchtmachten van 50 verschillende staten. Het leger van de Verenigde Staten bestaat uit soldaten of legerpersoneel uit elk van de 50 staten. Elke staat heeft een Nationale Garde. Zo is bijvoorbeeld Gavin Newsom, als gouverneur van Californië, de opperbevelhebber van de Nationale Garde van Californië."

"Onze staten zijn soeverein. De staten gaan ermee akkoord dat de federale overheid over hen regeert. Een gouverneur kan de federale overheid vertellen dat ze dit niet gaan doen of dat ze dat niet gaan doen," legde hij uit. "Een gouverneur heeft ongelooflijke macht."

"We zitten in een situatie omdat Texas, de mensen van Texas, besloten om de grens af te sluiten. Joe Biden zette federale troepen in om letterlijk het gloednieuwe hekwerk en prikkeldraad door te knippen zodat de invasie door kon gaan," benadrukte Hibbs. "Je wilt geen ruzie met Texas - en dat zeg ik niet voor de grap. Met hun patriottisme voor hun 'land Texas' valt niet te spelen."

"De grondwettelijke autoriteit van Texas is trouwens groter dan de federale grondwet," merkte de pastor op, benadrukkend dat Texas al twee keer uit de Verenigde Staten is gestapt en dat de gebeurtenissen die zich nu ontvouwen tot een derde vertrek kunnen leiden.

Voormalig president Donald Trump sloot zich aan bij de groeiende groep van meer dan 20 gouverneurs en republikeinse leiders die hun steun betuigen aan de actie van Texas om zijn grens te beschermen.

"Joe Biden heeft onze grens overgegeven en helpt mee aan een massale invasie van miljoenen illegale migranten in de Verenigde Staten," zei Trump in een verklaring. "In plaats van te vechten om ons land te beschermen tegen deze aanval, is Biden, ongelooflijk, aan het vechten om de handen van gouverneur Abbott en de staat Texas te binden, zodat de invasie ongecontroleerd doorgaat."

"We moedigen alle staten aan om hun bewakers in te zetten in Texas om de binnenkomst van illegalen te voorkomen en ze terug te sturen over de grens. Alle Amerikanen zouden de gezond verstand maatregelen van de Texaanse autoriteiten moeten steunen om de veiligheid, zekerheid en soevereiniteit van Texas en het Amerikaanse volk te beschermen," drong hij aan.

De gebeurtenissen tussen Texas en de regering Biden zijn wereldwijd gemeld. Helaas, zoals pastor Jack Hibbs beschreef, hebben veel van de media in Amerika, waaronder CNN en MSNBC, geen verslag gedaan van de gebeurtenissen of een accurate weergave gegeven van de grenscrisis aan hun publiek.

Karine Jean-Pierre benadrukte in een gesprek met CNN dat de gouverneur van Texas "het moeilijker maakt voor wetshandhavers aan de grens om hun werk te doen" en beschuldigde hem van "politisering van wat er aan de grens gebeurt".

Abbott reageerde donderdag en noemde de uitspraken "ongeïnformeerd" en bekritiseerde de Democraten en de media voor het "creëren van een vals verhaal" over de grens.

"Omdat de regering Biden haar verantwoordelijkheid om de grens te beveiligen en de wetten te handhaven echt uit handen heeft gegeven, beveiligt Texas heel eenvoudig de grens. Texas heeft als staat het recht om criminelen ervan te weerhouden onze staat binnen te komen," vertelde de gouverneur aan Fox News. "Joe Biden heeft hier een optie. Zijn optie is om de wetten van de Verenigde Staten te handhaven en illegale binnenkomst te stoppen."

Democraten eisen dat de regering Biden actie onderneemt, waaronder congreslid Greg Casar uit Texas, die er woensdag bij de president op aandrong "om de Texas National Guard onder federaal toezicht te stellen. "

Pastor Jack Hibbs onderstreepte zijn overtuiging dat de acties van de regering Biden met betrekking tot de grens, en de verdeeldheid onder de staten die daardoor is ontstaan, opzettelijk kunnen zijn geweest.

"Het spijt me dat ik het u moet vertellen. De machten die aan de touwtjes trekken in dit land brengen ons letterlijk naar een burgeroorlog," beweerde hij. "Het is de eerste keer sinds 1861 dat we kijken naar soldaten die mogelijk schieten op andere soldaten in hetzelfde team.

"Ik zeg je, als oude man, dit is wild. Jonge mensen, misschien zien jullie wel geschiedenis ontvouwen die jullie niet van plan waren mee te maken," onderstreepte hij.

Hibbs eindigde zijn opmerkingen met een gebed voor de Verenigde Staten, "[onze natie] valt eigenlijk uit elkaar, en we zien het gebeuren."

Breanna Claussen is hoofdredacteur van Harbingers Daily News Media.

Bron: Trusted Pastor Warns Biden's Border Battle With Texas Could Be Deliberately Provoking Civil War - Harbingers Daily