www.wimjongman.nl

(homepagina)


De Hamas terrorist droeg Tzitzit

Adam Eliyahu Berkowitz

()

Dat zal je franje zijn; kijk ernaar en herinner je alle geboden van Hashem en neem ze in acht, zodat je je hart en ogen niet volgt in je lustdrang.
NUMERI 15:39 (DE ISRA√čLBIJBEL)

Majoor Yair, commandant van een sluipschuttersteam dat diende in Gaza, beschreef zijn ervaringen aan Ayala Hasson op Kan News. Yair's brigade verliet het slagveld een maand geleden, maar hij kreeg een telefoontje van zijn brigadecommandant over een andere brigade die een aanvulling van sluipschutters nodig had.

"Hij zei het was het brigadenummer, waar toevallig mijn broer dient, dus ik kon niet weigeren," zei Yair. "Ik nam contact op met mijn mannen in de compagnie en ze gingen mee meteen om te helpen. Sommigen waren zelfs boos dat ik hen niet had gebeld. We kwamen bij elkaar en gingen helpen in de noordelijke Gazastrook," vertelde Yair aan Kan News.

"Onze belangrijkste taak was om gewapende [terroristen] te neutraliseren," zei hij.

Hasson vroeg hoe de scherpschutters konden bepalen of iemand een vriend of vijand was.

Majoor Yair legde uit dat de Hamas-terroristen ongewapend in burgerkleding rondliepen.

"Als ze de dan IDF-troepen zien, halen ze een eerder verborgen wapen uit een nabijgelegen huis en vallen ze ons aan," zei hij. "Met hulp van uitkijkposten en de luchtmacht kunnen we ze snel uitschakelen."

Hasson bracht de kwestie van de drie gijzelaars ter sprake die verkeerd werden ge√Įdentificeerd en gedood door IDF-vuur. Majoor Yair reageerde op deze opmerking door een van de gevechten in Beit Hanoun vroeg in de oorlog te beschrijven, waarbij zes terroristen werden gedood. Een van hen droeg tzitzit, een kledingstuk met franjes dat Joodse mannen dragen zoals bevolen in de Bijbel. Hij beschreef het kledingstuk als groene tzitzit die een militaire uitgave is.

"De eerste gedachte toen we de lichamen van de terroristen zagen, was dat hij misschien een gijzelaar was," zei majoor Yair. "De tweede gedachte was dat we niets anders hadden kunnen doen onder die omstandigheden. Bij nader onderzoek stelden we godzijdank vast dat hij een terrorist was."

Op de vraag hoe de terrorist aan de Joodse kleding kwam, antwoordde hij: "Ze kunnen gestolen zijn bij een van de controleposten, misschien realiseerde hij zich wat hij droeg en probeerde hij zich te vermommen."

"In de strijd doe je moeite en vertrouw je erop dat de soldaat dit allemaal in overweging weet te nemen voordat hij de trekker overhaalt en snel genoeg zal werken om de terrorist niet te missen."

Bron: The Hamas terrorist wore Tzitzit - Israel365 News