www.wimjongman.nl

(homepagina)


Naderende hoefslagen: De tekenen die we tientallen jaren geleden zagen, verbleken in vergelijking met wat we vandaag zien

Door Jonathan Brentner - 6 februari 2024

()

Niet lang na de publicatie in 1983 kocht ik Billy Grahams boek, Approaching Hoofbeats. Ik kan me niet herinneren wat ik allemaal dacht toen ik het veertig jaar geleden las, maar ik weet wel dat het boek hoop gaf over de nabijheid van de opname. Als jonge pastor in die tijd preekte ik graag over Bijbelprofetieën en de verschijning van Jezus.

Toen ik onlangs de hoofdstukken doorbladerde, sprongen de grote verschillen tussen toen en nu van de bladzijden af. Sommige tekenen die vier decennia geleden zo kenmerkend leken voor de naderende opname, verbleken bij wat we vandaag de dag zien.

De antichrist rijdt

Het is pas sinds een jaar of zes dat Klaus Schwab en het World Economic Forum (WEF) uit de schaduw komen en hun ware bedoelingen aan de wereld onthullen. Ze hebben de nieuwsmedia uitgenodigd op hun ooit geheime bijeenkomsten en hun ware intentie onthuld om de wereld te onderwerpen aan "Build Back Better", wat een eufemisme is voor hun intentie om een marxistische, totalitaire wereldregering te creëren.

Ik suggereer absoluut niet dat Klaus Schwab de komende "mens der wetteloosheid" is, zoals Paulus beschrijft in 2 Tessalonicenzen 2:3-10. Maar hij geeft wel een treffende illustratie van hoe de antichrist controle over onze wereld zal krijgen onder het mom van het bevorderen van vrede.

In 1983 had ik gehoord van een groep die de "trilateralisten" heette en die toen aandrongen op een één-wereld regering. Vandaag de dag echter is het opkomende raamwerk voor het soort wereldheerschappij waarover we lezen in het boek Openbaring voor iedereen zichtbaar, maar toch zijn er zo weinigen die aandacht schenken aan de nabijheid van de tijd waarin het witte paard over de aarde zal rijden.

De dreiging van een nucleaire oorlog

In Approaching Hoofbeats schreef evangelist Billy Graham over de dreiging van een verwoestende kernoorlog, die destijds een grote zorg was. Vandaag de dag heeft dit gevaar echter het punt bereikt waarop de meeste analisten geloven dat het waarschijnlijk in de komende jaren zal plaatsvinden.

Een groep genaamd "The Bulletin of the Atomic Scientists" haalde op 23 januari 2024 de krantenkoppen door hun Doomsday Clock terug te zetten naar negentig seconden voor middernacht. Hieronder staat een citaat uit hun laatste persbericht onder een sectie met de titel "De vele dimensies van nucleaire dreiging":

Een duurzaam einde van Ruslands oorlog in Oekraïne lijkt ver weg, en het gebruik van kernwapens door Rusland in dat conflict blijft een serieuze mogelijkheid. In februari 2023 kondigde de Russische president Vladimir Poetin zijn beslissing aan om het Nieuwe Strategische Wapenreductieverdrag (New START) "op te schorten". In maart kondigde hij de inzet van tactische kernwapens in Wit-Rusland aan. In juni drong Sergei Karaganov, een adviseur van de Russische president Vladimir Poetin, er bij Moskou op aan om beperkte nucleaire aanvallen op West-Europa te overwegen als een manier om de oorlog in Oekraïne tot een goed einde te brengen.

De wereld van vandaag is veel gevaarlijker dan die van 1983. Het vooruitzicht van een nucleaire oorlog was toen een mogelijkheid; nu is het een kwestie van wanneer in plaats van of.

Economisch gevaar

In januari van dit jaar bereikte de staatsschuld van de Verenigde Staten $34 biljoen en tegen het einde van de maand stond deze op een verbazingwekkende 34,1 biljoen. Met de aankondiging kwam de voorspelling dat dit aantal in maart de 35 biljoen dollar zou overschrijden.

In 1983 bedroeg de schuld 1,377 biljoen dollar. Het huidige aantal is niet alleen onhoudbaar voor de toekomst, maar het vertelt ons ook dat het zwarte paard (Openbaring 6:5- 6) binnenkort over Amerika en de hele wereld zal rijden. Het huidige schuldniveau in Amerika zal zeker een economische catastrofe veroorzaken.

De remmende hand van de Heer is de enige reden dat de wereld nog niet de ergste inflatie in haar geschiedenis heeft meegemaakt. Twaalf jaar geleden las ik boeken van economische experts die dreigend onheil voorspelden voor de Amerikaanse economie. Hun redenering klopte helemaal, maar de Heer had geduld, waardoor mensen meer tijd hadden om in Hem te geloven en zo te ontsnappen aan de toorn van de Dag des Heren.

Het vale paard

Een radio-interviewer vroeg me vorig jaar of ik dacht dat de ruiters van de Apocalyps al actief waren in onze wereld. Ik antwoordde met een duidelijk "nee". Ten eerste ben ik ervan overtuigd dat de Opname zal plaatsvinden voordat de Heer Jezus de Zegeloordelen uitspreekt zoals in Openbaring 6 staat opgetekend. Ten tweede, hoewel er in onze huidige wereld geweld, plagen en een aanzienlijk aantal sterfgevallen voorkomen, vallen deze totalen in het niet bij de gruwelijke omstandigheden die worden beschreven in verband met de hoefslagen van het vale paard.

Openbaring 6:7-8 zegt dat "meer dan een kwart van de aarde" zal vergaan als gevolg van het openen van de zegels door Jezus. Zelfs als we rekening houden met het verdwijnen van mensen bij Jezus' verschijning, is dat nog steeds een enorm aantal dat waarschijnlijk meer dan anderhalf miljard mensen zal bedragen. Het totale dodental als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, volgens sommigen wel vijfenzeventig miljoen, is natuurlijk afschuwelijk, maar het verbleekt bij wat ons te wachten staat.

De tijd nadert snel wanneer de wereld de vervulling zal zien van alles waarvan Johannes getuige was en waarover hij schreef in Openbaring 6:1-8. De Bijbel zegt dat een plotselinge vernietiging de wereld zal overvallen na de Opname (1 Tessalonicenzen 5:1-11).

Hoewel het vreselijk is voor hen die de hoefslagen in de toekomst zullen horen, vertelt het naderen van deze tijd ons dat de verschijning van Jezus zo dichtbij is. We zullen in de hemel zijn voordat Jezus de zegeloordelen opent die in Openbaring 6 worden beschreven.

Als je dit toevallig leest en buiten Christus bent en dus zonder hoop in een wereld die op weg is naar een zeker oordeel, lees dan mijn artikel Jezus is het enige pad naar eeuwig leven. Je kunt dan zeker weten dat je de eeuwigheid in de hemel zult doorbrengen.

Jonathan Brentner is auteur, schrijver, bijbelleraar en levert bijdragen voor Harbinger's Daily en Rapture Ready.

Bron: 'Approaching Hoofbeats': The Signs We Saw Decades Ago Pale In Comparison To What We See Today - Harbingers Daily