www.wimjongman.nl

(homepagina)


Israëlische politicus hakt stenen uit om Derde Tempel te bouwen

En ik zal je een nieuw hart geven en een nieuwe geest in je leggen: Ik zal het hart van steen uit je lichaam verwijderen en je een hart van vlees geven;

EzechiëlL 36:26 (DE ISRAËLBIJBEL)

Adam Eliyahu Berkowitz 1 Juli 2024

( )

Op sociale media is een video geplaatst waarop te zien is hoe voormalig Knessetlid Moshe Feiglin in de buurt van de stad Eli stenen hakt voor de Derde Tempel.

"Dit was een zeer ontroerende ervaring voor mij," vertelde Feiglin aan Israel365 News. Feiglin reciteerde een speciaal gebed voordat hij een hamer en beitel ter hand nam om een grote steen uit te hakken. Het gebed vroeg dat net zoals wij de stenen hakken om God te dienen, Hij ons moet vormen om Hem te dienen. En dat net zoals de stenen standvastig zullen zijn in het dienen van God, wij standvastig moeten zijn in onze eenheid en liefde voor onze medemens.

"We bevinden ons in een heel bijzondere generatie," voegde hij er aan het einde aan toe.

Dit maakt deel uit van een doorlopend project waarbij de stenen worden opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Hij verwees naar een populair lied van de Israëlische componiste Naomi Shemer:

"Als je op de berg stenen hakt om een nieuw bouwwerk op te richten
Niet tevergeefs, mijn broeder, heb je gehouwen voor een nieuw bouwwerk

Van deze stenen zal het Mikdasj gebouwd worden.

"De Mikdasj zal gebouwd worden, zal gebouwd worden, zal gebouwd worden."

"Als je op de berg ceders plantte, ceders op de plaats van distels
Niet tevergeefs, mijn broeder, plantte je op de plaats van distels.
Van deze ceders zal de berg gebouwd worden."

"De diepste gebeden van de natie van Israël verschijnen vandaag in werkelijkheid," zei Feiglin.

In tegenstelling tot sommige politici is Feiglin een man van onwrikbare idealen. In 2009 vertelde hij de J-Post dat als hij tot premier zou worden gekozen, hij de verwoeste Tempel in Jeruzalem zou herbouwen.

"Ik weet niet of ik de verdienste zal hebben om iets te doen wat de aspiratie is van elke Jood," zei Feiglin. "Maar als ik premier word, zal ik de controle over de Tempelberg wegnemen van de Wakf [de islamitische trust] en de Joodse soevereiniteit over de hele berg herstellen en, hopelijk, de Tempel herbouwen." Feiglin zei dat het herbouwen van de Tempel en alles wat het symboliseerde de essentie was van een Joodse staat.

Feiglin is het hoofd van de Zehut partij en stond aan het hoofd van de Manhigut Yehudit binnen de Likud partij, en vertegenwoordigde Likud in de Knesset tussen 2013 en 2015. Hij keerde terug naar Likud in 2021, maar verliet de partij opnieuw in 2023 als reactie op de aankondiging van minister van Defensie Yoav Gallant dat de IDF de Palestijnen na de oorlog zou terugsturen naar Gaza.

Bron: Israeli politician carves stones to build Third Temple - Israel365 News